keskiviikko 07. elokuu 2013

Future plans

Mä oon ehdottomasti hetkessä eläjä. En oo ikinä sen kummemmin suunnitellu mun tulevaisuutta muutamaa päivää pidemmälle, ja aina jos joku kyselee mun tulevaisuuden suunnitelmista mua alkaa turhauttaa ja ahdistaa. Sen ehkä huomaa myös mun kouluhistoriasta, sillä en oo oikeen ikinä tiennyt/jaksanut miettiä mitä haluisin opiskella tai tulevaisuudessa tehdä. Yläasteen jälkeen kävin kymppiluokan, sillä päätin vasta yhteishaun jälkeen etten haluakkaan amikseen, vaan lukioon. Yritin kympillä nostaa numeroita mutta eihän se menny ihan niinkun olis pitäny :D Hain sitten Suomen liikemiesten kauppaoppilaitokseen (johon pääsee kuka vaan) etten vaan jäisi ilman koulupaikkaa, mutta se tuntu koko ajan ihan hirveeltä pakkopullalta, ja kun sain töitä Ziperallilta lopetin SLK:ssa. Onneksi!! Päätin hakea Eiran aikuislukioon, jossa on nimestään huolimatta myös todella paljon nuoria, ja oon tykännyt tästä koulusta ihan hirveesti, vaikka ei sekään aina oo sujunu ihan niinkun oisin halunnu. Toivon kuitenkin että saan koulun suoritettua mahd. pian loppuun. Eirassa on niin ihanan joustavaa kun voi itse valita opiskeluajat, sillä mä oon tosi huono heräämään aikasin :D Tää siis helpottaa mun koulun käyntiä kovasti.
Mulle on myös alkanut muodostua visio siitä mitä haluan tehdä aikuislukion jälkeen, joka on todella erikoista (Älä äiti kuitenkaan nyt odota mitään varsinaisesti opiskeluun liittyvää.. xD)! Haluan nimittäin muuttaa vuodeksi Espanjaan, eli toisin sanoen pitää välivuoden! Voisin olla ihan hyvin vuoden töissä jossain baarissa tai vaatekaupassa, ja tietty kirjottaa blogia ♥! Oon vaan pienestä asti rakastanut tollasta välimerellistä kulttuuria ja ennen kaikkea Espanjan kieltä! Tietty olis paljon eksoottisempaa muuttaa vaikka Braziliaan, mutta se on taas sitten paljon kauempana Suomesta ja olis rasittavampaa kulkea Suomi-Brazilia väliä, kun Suomi-Espanja.

Kuvia kesälomareissulta 
Iso plussahan tässä on se, että Jyri on asunut nuorempana muutaman vuoden Espanjassa eli osaa puhua kieltä lähes sujuvasti. En vaan oo ihan varma onko se vielä ihan innostunut tästä mun suunnitelmasta ;) Mä kuitenkin aijon nyt käydä muutaman Espanjan kurssin koulussa, jotta oppisin muutakin kun haukkuma- ja kirjosanoja jota Jyri on opettanut :D
With love, Silja


130 Responses to “Future plans”

 1. Anonymous sanoo:

  mäkin olin miettiny että menisin vaihtoon jenkkeihin,ja kerroin kavereille ja ne lyttäs mun idean.:( en kuitenkaan antanut niiden murskata mun unelmaa vaan kohta lähen sitten vaihtoon enkä välittänyt kavereistani!!
  että kannattaa vaan luottaa omaan unelmaan!(:

 2. Anonymous sanoo:

  Silja oot täydellinen rakastan sun ulkonäköäs tekisin mitä vaan, jotta voisin olla sun näköises :)!! Sul on ihanat vaaleet hiukset, aivan upea kroppa haluun aivan samanlaisen!! :) Mikä rusketus siis aivan täydellinen mäki haluun!! :D :)) Noi shortsit on tosi kivat mistä ne on? :) Upee tatuointikin viel! :)
  En kestä oot vaan täydellinen<3

 3. kickme sanoo:

  oi ihana idea!
  itsehän tuossa 1,5kk sitten ajattelin viikon Espanjan lomareissun jälkeen, että tännehän olisi ihan kiva muuttaa..Noh, nyt sitten maanantaina lento Malagaan ja paluulentoa ei ole ;) Se kävi nopeasti. Itse aloitan myös blogin kirjoittamisen tästä mun elämänmuutoksesta kun sinne pääsen!
  Toivottavasti itsekin saat aikaiseksi lähteä ja ennenkaikkea suostuteltua Jyrin mukaan!
  tsemppiä !

 4. Anonymous sanoo:

  Jos oot muutenki ns jäljessä kaikkien kymppiluokkien ja koulun lopetusten jälkeen, ja meinaat vielä pitää välivuoden ja lähteä espanjaan, voin sanoa että työnantajat tulevaisuudessa kun et enää blogin voimilla elä eivät katso tuota pitkittynyttä opiskelua hyvänä ideana. :)

 5. Anonymous sanoo:

  Kiva, että nyt löytyi jotain, mikä tuntuu mieleiselle. Ja sitäpaitsi monille hahmottuu vasta välivuoden aikana, että mitä oikeasti myöhemmin haluaa elämällään tehdä ja opiskelukin tuntuu kivemmalle sen jälkeen. Espanja on ihana paikka ja ihmiset ovat niin mukavia, mutta itse espanjassa työskennelleenä voin sanoa, että ei se elämä siellä ole mitään luksusta. Arki sielläkin iskee päälle ja kuumuus alkaa vituttamaan, mutta olen varma, että sä olet tuollaisia asioita jo miettinytkin. En usko, että sä kirjoittaisit tuhansille ihmisille suunnitelmistasi, jos elelisit vain pilvilinnoissa, etkä ajattelisi tosiasioita (:. Ja sitäpaitsi ne hyvät puolet peittoaa ne huonommat jutut aivan 6-0, joten you go girl! <3 Kyllä sitten vanhempana ehtii lukea ihan tarpeeksi… ;)

 6. Anonymous sanoo:

  Olinkin tulossa pätemään todella huonosta talous/työtilanteesta mutta olitkin jo tietoinen. Pakko kuitenkin vielä sanoa, että työn saaminen on paikallisillekkin todella kiven alla (täällä asuvana tiedän tilanteen), joten ehkä kannattaa jotain työtä zoomailla etukäteen ettei käy niin, että maitojuna kutsuu ennen aikojaan. Tokihan on eksoottista muuttaa tylsästä Suomesta ulkomaille mutta kaikki ei aina ole niin helppoa miltä kuulostaa. Kahdessa eri maassa Suomen lisäksi asuneena (ja asuvana) oon oppinut arvostamaan kotimaata iiiiihan eri tavalla, vaikkakin en edelleenkään halua Suomessa koko elämääni asua. Mutta nää nyt on vaan näitä vanhemman väen horinoita, tietenkin pitää ottaa riskejä jos haluaa elämästään kaiken irti. Samanlainen haaveilija mäkin olen, ja oon edelleenkin. :-)

 7. lepe sanoo:

  En yleensä kommentoi negatiivisesti, mutta sanoit että on sulla aikaa etsiä sieltä töitä, tiedät työtilanteen ja ilmoitit että sulla on blogi mistä saa rahaa. Kuitenkin täällä erääseen kommenttiin vastasit, että kun menette Jyrin kanssa sitten Espanjaan, teillä on siellä suhteita ja teille on työpaikat valmiina. Jos teillä on työpaikat valmiina niin mihin sä vielä tarvitset sitten työtä lisää ja miksi et voinut jo postauksessa kertoa että työpaikat on VALMIINA teille molemmille? Olisi jäänyt paljon näitä typeriä kommentteja julkaisematta missä mainitaan huonosta työtilanteesta, koska eihän se sitten kosketa sua jos teillä on työpaikat jo valmiina kuten sanoit

  • No eihän meille nyt samantien ole siellä duunia valmiina, kun ei edes tiedetä ajankohtaa millon oltais menossa.. :) Mutta siellä asuu perhettä jne. eli kyllä töitä heidän kauttaan saisi, jos se vaan olisi meille mieluisaa :)

  • Anonymous sanoo:

   ”Siellä asuu perhettä”. Annat ymmärtää, että siellä asuisi sunkin perhettä, vaikka kyseessä on Jyrin perhe!

 8. Anonymous sanoo:

  En kestä millasia sammakoita päästelet nykyään suustasi. Hieno homma hei et työpaikat valmiina, good for you. Oot saanu Jyrden avulla kämpät ja kaikki. Näin niiksi rehellisiksi veronmaksajiksi kasvetaan. Pappa betalar eikä päivääkään rehellistä työtä tehtynä. Onnea tulevaisuudelle :D

 9. Anonymous sanoo:

  Tarkottaaks sun tatuointi 31.10.2010 ? Mikä merkitys sillä on sulle? :)

 10. Anonymous sanoo:

  jännä juttu ku yhtäkkiä puolet sun anoistas asuu espanjassa

 11. Anonymous sanoo:

  Harmi ettet ehdi vastata enempää kommentteihin=[ ;););)

 12. lili sanoo:

  Mistä noi viimesen kuvan vaatteet on ?:)

 13. Koshka sanoo:

  Ei se koulutuskaan mikään automaattisesti autuaaksi tekevä asia ole, ihan siis kommenttina näille joillekin anomeuhkaajille.

  Kannattaa kokeilla vaikka mennä kesäksi baariduuniin johonkin turistikohteeseen, Siljan ulkonäöllä saa kyllä duunia heti. Yksi kaverini on ollut kahtena kesänä Kreetalla baareissa töissä ja on viihtynyt todella hyvin.

Kommentoi