torstai 16. tammikuu 2014

New in / Bags

En oo ikinä niinkään välittänyt merkkilaukuista, mutta viime aikoina mua on ruvennut kyllästyttämään omistamieni halpojen ”H&M-laukkujen” huono laatu. Vaikka mulla on kaappi täynnä erilaisia laukkuja, tuntuu että jokaisessa on jotain vialla, kuten esimerkiksi vetoketju rikki tai kahvat ovat alkaneet rispaantua. Tästä syystä päätin sijoittaa vähän parempaan laukkuun, mutta en kuitenkaan mihinkään ihan överi kalliiseen. Mielestäni esimerkiksi Louis Vuittonin laukut ovat ihan kivoja, mutta en vaan voi ymmärtää loppujen lopuksi mitä järkeä on laittaa n. 700€ yhteen laukkuun, jonka laatu ei kuitenkaan nykypäivänä vastaa tollasta summaa, vaan se on se merkki joka siinä maksaa..?

Niinpä oon muina miehinä jo pidemmän aikaa katsellut erilaisia laukkuja ja pyöritellyt eri malleja mielessäni, mutta nyt vihdoin ja viimein päätin repäistä ja ostaa Michael Korssin Jet  Set Multifunction Toten. Tai no, mitään repäisyähän tässä ei sinänsä ole koska malli on yksi yleisimmistä nuorten naisten keskuudessa tällä hetkellä, mutta kyllä mä voin rehellisesti myöntää että jopa toi lähemmäs 300€ hinta tuntu aika kamalalta ja suurelta. :D Podin ihan kamalan huonoa omatuntoa muutaman päivän laukun ostamisen jälkeen ihan vaan sen takia miten paljon rahaa käytin itseeni, sillä tolla rahalla olisi voinut tehdä vaikka mitä esim. Thaimaassa.. No laukku on kuitenkin nyt ostettu ja alan tottua ajatukseen.

Tilasin laukun Zalandolta josta sai 10% alennuksen jonkun kampanjan myötä, eli 300euron laukulle jäi hintaa ”enää” vain n. 270€. Olisin varmaan taas sortunut ostamaan tutun ja turvallisen mustan laukun, ellei se olisi ollut loppuunmyyty. Pohdin siis lopulta tämän beigen ja valkoisen mallin välillä, mutta tämä vei voiton sillä valkoinen on mun käyttöön aivan liian arka. Laukun väri on livenä tosi nätti, ja hillityt kultaiset yksityiskohdat tuovat kivan lisän muuten pelkistettyyn malliin.

Laukun materiaali eli saffiano-nahka on todella laadukasta ja kestävää, ja samaa materiaalia käyttää laukuissaan myös esimerkiksi Prada. Saffiano-nahka kestää sään kuin sään, eikä tarvitse pelätä jälkiä esim. vesipisaroista. Itse laukku oli livenä paljon jämäkämpi ja suurempi kuin osasin odottaa, ja se on juuri sopivan tilava minulle joka rakastaa isoja laukkuja. :D Yksi kriteereistä mulle oli ehdottomasti se, että läppärin on mahduttava laukkuun myös. Pelkäsin aluksi että tää olis sisältä samanlainen kuin Vuittonin vastaava Neverfull-malli, mutta iloiseksi yllätykseksi tästä löytyikin kaksi vetoketjullisia taskuja (iso&pieni), sekä paikka kännykälle (Normaalissa Jet Set Travel Totessa ilmeisesti ei ole kuin yksi pieni tasku?). Mun mielestä on inhottavaa jos kaikki tavarat on vaan sekaisin laukun pohjalla, mutta onneksi nyt ei tarvitse kärsiä siitä. :D

Mitäs tykkäätte mun uudesta laukusta ja MK:n laukuista ylipäätään? Mä ihastuin oikeastaan alunperin Stockmannilla tähän Michael Korsin laukkuun, mutta luulen että toi malli on vähän epäkäytännöllisempi, ja juuri sellainen ”aarrearkku” josta ei löydä mitään. :(

With love, Silja


100 Responses to “New in / Bags”

  1. m sanoo:

    mulla on ollu sama mustana nyt vuoden _jokapäiväisessä_ käytössä. oon kantanu siinä monet kerrat painavia kirjoja, matkutavaroita sekä paljon muuta painavaa, eikä hihnoille ole käynyt mitään, ei edes alkanut rispaantumaan niinkuin jollekkin muulle oli käynyt. Varmasti on paljon kiinni, miten itse pitää huolta laukustaan, minkä tahansa merkki tai ei merkki laukun saa menemään rikki jos kohtelee sitä miten sattuu, ja onhan niitä maanantai kappaleitakin :D mutta omasta kokemuksesta voin sanoa, että aivan huippu laukku, kestää ja on vielä nättikin yksinkertaisilla koristeilla! :) varotuksen sanana vaan, että kun ton oot hankkinu, nii ei tee enää mieli muita käyttääkkään. ;)

Kommentoi