maanantai 13. huhtikuu 2015

Kreikkalaiset Kasviskebabkääröt / Resepti

Vakkarilukijat tietääkin jo, että mä en vihaa mitään muuta niin paljon kun ruoanlaittoa. No okei, ehkä toi oli pikkusen liian jyrkästi ilmaistu, mutta en todellakaan pidä siitä, enkä yleensä mielelläni kokkaile mitään kamalan vaikeaa. Oon kuitenkin niin väsynyt kaikkiin valmisruokiin ja ulkona syömiseen, että oon pikkuhiljaa alkanut kokkailemaan enemmän. Nykyään on myös sellaisia kausia, että teen ruokaa jopa ihan mielelläni. :D Ja osa mun tekemistä aterioista on ollut ihan onnistuneitakin!

Indiedaysin ja Hälsans Kökin kampanjan innoittamana halusin tällä kertaa testata tehdä hieman erilaista ruokaa.  Tiedostan että jotta musta voisi tulla hyvä kokkaamisessa, on mun ihan pakko alkaa treenaamaan sitä. Enhän mä ikinä opi enkä ala tykkäämään siitä, jos aina syön pakastepizzaa tai meen ravintolaan. Eikö niin? Haha! :D Niimpä kokkailin meille vähän aikaa sitten Kreikkalaisia kasviskebabkääröjä, kuten postauksen otsikkokin kertoo. Olin ehkä hieman skeptinen näiden kasviskebab -suikaleiden suhteen (kuten lähes kaiken uuden), mutta hitsi että oli hyvää JA helppoa ruokaa – vaikka itse sanonkin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisenä aloitin kääröjen sisälle tulevien juttujen, eli tzatzikin ja salsan valmistuksesta – sillä niiden tulee maustua jääkaapissa n. tunnin ajan. Pilkoin aluksi salsaan tulevat tomaatit ja kurkun kuutioiksi, ja lisäsin ne hienonnetun sipulin kera kulhoon. Päälle lisäsin oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, suolaa sekä mustapippuria ja sekoitin ainekset hyvin.

Seuraavaksi siirryin nopeaan tzaziki-kastikkeeseen; Pilkoin kuorimattoman kurkun sekä valkosipulin kynnet pieniksi palasiksi ja heitin kulhoon kreikkalaisen jougurtin joukkoon. Lisäsin mukaan extra virgin oliiviöljyä, sitruunamehua sekä suolaa. Jätin alkuperäisessä ohjeessa olevan tillin pois, koska en pidä siitä. :)

Salsa:

½ kurkku, kuorimatta ja simenet poistettuna
1 punasipuli
3 kypsää luumutomaattia
1-2 rkl oliiviöljyä
n. rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Tzaziki:

1 kurkku pieneksi leikattuna
2,5dl kreikkalaista jougurttia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl extra virgin oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 rkl hienonnettua tilliä

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun lisukkeet olivat kerinneet olla jo hetken maustumassa, aloin kasviskebab -suikaleiden valmistuksen. Paistoin valmiita suikaleita pannulla n. 10-12 minuutin ajan pienessä määrässä öljyä. Reseptissä sanottiin että suikaleet voi maustaa esimerkiksi. kebab-mausteseoksella, mutta mä päätin olla maustamatta niitä erikseen.

Seuraavaksi aloitin annoksen kokoamisen; Lämmitin tortillaletut mikrossa, ja laitoin ensimmäisenä tzazikia sekä salsaa, joiden jälkeen lisäsin kasviskebabin sekä salaattia. Lopuksi laitoin vielä päälle vähän lisää tzazikia ja ”muotoilin” tortillat rulliksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oli kyllä ihan super herkullista, vaikka itse sanonkin! :D Ehkä musta saadaan vielä joskus huippukokki koulittua ;) Ihanaa viikonalkua kaikille!

With love, Silja

Ps. Kampanjan sivulla (täällä) voit osallistua lukijakilpailuun, jossa äänestetään bloggaajien kokkivideoita (tässä alla niistä yksi). Palkintona on huippulaadukkaita Le Creuset – tuotteita!


10 Responses to “Kreikkalaiset Kasviskebabkääröt / Resepti”

 1. Avatar Terhi sanoo:

  No hei, älä vähättele ittees! Testasin kerran sitä tulista thaikanahässäkkää sun reseptillä ja se oli iha sika hyvää! :-)

 2. Avatar Anneli sanoo:

  Asiasta kukkaruukkuun: ootko nähnyt nightmare 2 leffan? XD

 3. Avatar jfnfn sanoo:

  Vihannesten leikkaaminen ei nyt ihan hirveitä taitoja vaadi :D

 4. Avatar Ajy sanoo:

  Heippa. Miten tuohon arvontaan osallistutaan? Täytyykö laittaa kommentti tohon itelle mieluisan reseptin alle vai miten?

 5. Avatar Tuija sanoo:

  ois varmaan ihan täydellisiä – mutta mulle kebabiton versio :-D

Kommentoi