sunnuntai 29. tammikuu 2017

Kun kuvat häviävät bittiavaruuteen…. FML!

large

Kuva täältä.

Oh my god…….. Nyt lähtee tukka päästä!!!!

Olin just muokkaamassa seuraavan postauksen kuvia, kun tietokone ilmoitti olevansa täynnä. No oon tiedostanut tän ongelman pitkään, sillä mulla on koneella kuvia ainakin kahden vuoden ajalta. Siis paljon kuvia, kuten voitte arvata. Oon puhunut varmaan puoli vuotta Tatulle että mun on pakko käydä ostamassa ulkoinen kovalevy, jonne voin tallettaa kaikki mun rakkaat muistot ja blogia varten otetut kymmenet tuhannet kuvat. Mutta ei, en oo saanut sitä aikaan…

No keksin tietysti ratkaisun tähän Macbookin kovalevyn täyttymiseen ja aloin säätää iCloudin kanssa siirtäen kuvia sinne – jolloin tietysti sekin meni täyteen. Klikkasin iCloudista jotain palautus nappulaa, ja fadam —— KAIKKI MUN KUVAT HÄVISI??? Nyt koneen työpöydällä on vaan tyhjät kansiot jäljellä, eikä kuvista tietoakaan? Oon varmaan pari tuntia koittanut etsiä kuvia vaikka mistä koneen ja iCloudin syövereistä, mutta aivan tuloksetta..

Joten pliiiis, help me? Kuvat on varmaan mahdollisuus kaivaa jostain vielä takaisin, mutta mitä mun tulisi tehdä? Mennä johonkin Mac:in huoltoon? Itken verta. :(

With love, Silja


9 Responses to “Kun kuvat häviävät bittiavaruuteen…. FML!”

 1. Pc koneet on muuten helpompia jos jotain katoaa. sanoo:

  Älä missään tapauksessa tallenna enää mitään kovalevylle.
  Tallentaminen tarkoittaa et datan päälle kirjoitetaan uudelleen ja se data voi olla niitä valokuvia jotka korruptoituu ja niitä tulee viallisia eikä niitä voi enää käyttää.

  Palautusohjelmia on niin Mac kuin PC koneille mut se tarkoittaa taas sitä että pitää tallentaa kovalevylle eli parempi olisi jos veisi huoltoon alan ammattilaiselle joka irroittaa kovalevyn ja kytkee sen toiseen koneeseen ja scannaa kovalevyn ja tallentaa sieltä kuvat johonkin muualle.
  Eli sun ei kannata tehdä yhtään mitään, luultavasti vaan pahennat asioita.
  Parempi jos sulkee koneen kokonaan eikä käytä sitä enää ollenkaan.

  • Pc koneet on muuten helpompia jos jotain katoaa. sanoo:

   Timemachine tuskin oli päällä? niistä ei moni tajua mitään siksi harva käyttää, lähinnä kokeneemmat osaa käyttää toimintoja.
   https://support.apple.com/fi-fi/HT201250

   Iphoto 6 uudelleen rakennus/korjaus, tätäkään ei kannata tehdä heti, ekana se palauusohjelmien testaus.
   https://support.apple.com/fi-fi/HT201769
   En tiedä mitenkä Maccien systeemit pelaa, onko ohjelmille varattuna oma tila ohjelma-asennuksille ettei tallennu kuvien päälle mitkä ovat kadonneet.
   Se pitää ensin kysyä Mac-huollosta saako jotain itse tehdä vai ei.

   palautusohjelmia voi itse käyttää jos on täysi varmuus siitä että ei tule lisätuhoa joka vaikeuttaa entisestään kuvien palauttamista.
   http://www.easeus.com/mac/mac-photo-recovery-free/ Easaus on PC koneilla todella hyvä palauttamaan tiedostoja, toiminee hyvin myös mac koneissa.

   http://www.recoverdeletedfilesmac.org/
   Muitakin ohjelmia on tarjolla.

   https://www.youtube.com/results?search_query=mac+pictures+disappeared Youtubessa on Iphoto ongelmavideoita paljon.

   https://www.youtube.com/results?search_query=mac+how+to+restore+pictures Kuvien palauttamista

   Mut noi on sellaisia asioita joita ei kannata alkaa tekemään ennenkuin soitat sinne mac huoltoon ekaksi ja kerrot tarkasti mitä tapahtui ja mitä oot tehnyt sen jälkeen koneella ja ne kertoo mitkä on mahdollisuudet pelastaa kuvat!.

   Jatkossa jos saat kuvat pelastettua (ja muutenkin) niin kuvat on hyvä olla 3 eri paikassa, koskaan ei voi olla liian varma, kaikkea voi tapahtua ja säännöllinen varmuuskopiointi, muutenhan niistä kovalevyistä ei ole mitään hyötyä jos ei niitä käytetä varmuuskopiointiin.

 2. Kk sanoo:

  En osaa valitettavasti auttaa mitenkään, koska oon aika tohelo tietotekniikan kanssa itekkin, mutta samaistun tohon tunteeseen! :(

  Mä siirsin joskus puhelimella (iphone) lemmikkien kuvat omaan kansioonsa, koska ne oli ne kaikista tärkeimmät kuvat mulla puhelimessa. No, menin sitten katsomaan kameran rullaa/sitä ”kaikki kuvat”-albumia jos tiedät mitä meinaan. Ne kuvat oli edelleen siellä, mutta myös siellä omassa kansiossaan minkä tein niille. Oletin jotenkin että mun puhelin oli luonut kopiot niistä kuvista sinne uuteen albumiin ja päätin poistaa ne ”kaksoiskappaleet” kameran rullasta.. No sitten ne kuvat poistui myös sieltä omasta albumistaan, eli hävisivät totaalisesti. :( Kyllä harmitti, kun siellä oli kuvia jo myös pois nukkuneista lemmikeistä enkä saanut niitä mitenkään takaisin..

  Ja tyhmänä tietenkään en ollut ottanut niistä mitään varmuuskopioita koneelle ja tai muualle.. :( En osannut niitä mitenkään palauttaa, onneks edes pieni murto-osa kuvista oli koneella ja instagramissa, ettei ihan kaikki muistot hävinny.. Kyllä harmitti oma typeryys, ihan kun se olis niin hirveä homma ottaa varmuuskopioita.. :| icloudin kanssa en oo oikeen oppinut pelaamaan.. Sulla tietysti tilanne on vielä pahempi, kun niitä kuvia on paljon enemmän, toivottavasti joku osaa auttaa ja saat kuvat takaisin!

 3. Emilia sanoo:

  Vie ehdottomasti merkkihuoltoon. Mutta tosiaan näis tapauksis kenenkään ei ikinä kannata tehä sitä virhettä et vie sen jollekkin kaverin tutulle joka tekee homman muutamalla kympillä, ja loppujen lopuksi vain pahentaa tilannetta tai hyvin mahdollisesti tekee asian korjaamisesta mahdotonta!

  Toivottavasti saat kuvat takaisin.

  Ps. Ite luottaisin silti enemmän just noihin cloudeihin kuin ulkoisiin kovoihin. Terkuin ulkoinen kovalevy ilman mitään varoitusta hajalle = bye bye kymmenet tuhannet kuvat yli 7 vuoden ajalta.. :))

  Siitä oppineena, varmuuskopiot x2

 4. R sanoo:

  Tiedän tunteen… Itsellä hajosi ulkoinen kovalevy jossa oli (onneksi vaan) vähän yli vuoden kuvat, mutta ai että otti päähän. Pelastusoperaatio olisi tullut niin kalliiksi etten siihen ruvennut :(

  Joku Applen oma huolto on varmaan oikea paikka mihin olla ekana yhteydessä, osaavat ainakin kertoa onko niitä mahdollista saada vielä jostain! Toki joku muu firma saattaa sitten tehdä saman homman halvemmalla? Joihinkin kotivakuutuksiin muuten kuuluu tämäntyyppisten korvaaminen, jos siis kuvat pystytään palauttamaan eli kannattaa tsekata sekin varmuudeksi jos tulee älyttömän kalliiksi!

 5. Saara sanoo:

  Huoh mitä täytepostauksia. Kokonainen postaus siitä että kuvat on kadonnu? Harmi juttu mutta mitä kuvittelet että lukijat tästä saa irti :D

 6. OM sanoo:

  Saat ne palautettua, jos olet ottanut säännöllisesti varmuuskopiot. Muuten ei auta kuin harmitella ja nyt käydä ostamassa ulkoinen kovalevy, mihin otat jatkossa varmuuskopiot tai siirrät tärkeät tiedostot. Näin näistä aina ihmiset oppii.

 7. Ö sanoo:

  Mä en yhtää ylläty että kävi näin, tuli semmoi deja vu tunne..

 8. MMmmm sanoo:

  Mä tein saman aikoinaa koulussa, oltii kauppiksessa jokanen saatu omat tunnarit ja sitä kautta kansiot mihi piti tallentaa kaikki. Noh, minäpä sitten katoin viimesenä vuotena siellä niitä läpi, että siivosin kaiken turhan sieltä (en tiedä miksi, koska ne kuitenki tulis häviämään meidän valmistuttua).
  Katoin sitten tiedostoissa, että kuinkas täällä on tuo sama kansio kopioituna, mikä on omassa tietokoneessa… Menin sitten klikkaamaan DELETE – ja huomaan että sieltä mun omasta tietokonekansiosta alkaa katoamaan tavaraa :-D Noh, minä nopeasti keskeytin sen poistamisen ja no, too late, lähti puolet ekan vuoden matskusta bittiavaruuteen – eli tiesin heti ettei parille tunnille tarvi mennä ollenkaan, koska niiden tuntien pohjat meni siinä.

  Kiltisti istuin tunneilla kuitenkin ja kuuntelin opettajaa – tekemättä mitään. Pikkasen veetutti, mutta opinpahan, että kaikkea tarvise poistaa tai kopioida x)

Kommentoi