keskiviikko 05. huhtikuu 2017

The Last Few Days Have Been..

… Very shitty!

Oon ollut tässä jonkun aikaa vähän kipeenä, en tosin flunssassa tai mitään sellaista – vaan mulla on ollut jotain häikkää alavatsassa. Alkuun oli ihmeellinen olo ja ja pientä kipuilua jossain munasarjojen läheisyydessä, mutta sitten kipu muuttuikin tosi kovaksi ja oon joutunut juosta päivystyksessä ottamassa kaikkia näytteitä. Toistaiseksi en tiedä mitään tuloksia ja olokin on tällä hetkellä hieman parempi, mutta on täällä kyllä muutamia kyyneleitä vuodatettu kivun ja pelon takia. :/

Kerron teille myöhemmin lisää, mikäli juttu selviää. Tällä hetkellä fiilis on aika paska suoraan sanottuna, mutta onneksi lähetti toi mulle päivällä pari ihan super siistiä yllätys-pakettia piristämään! Käykää tsekkaamassa ne mun snäpissä ellette oo vielä nähneet! :P

id-kuva

Toppi ja Housut Björn Borg (saatu)

With love, Silja


40 Responses to “The Last Few Days Have Been..”

 1. m.j sanoo:

  kystia munasarjoissa? yhdellä tutulla on myös

 2. Hanna sanoo:

  Kuulostaa sun kivut vähän samalta mitä itsellänikin pari vuotta sitten… pitkään tutkittiin eikä mitään meinannut löytyä – mulla kipu ulottui aina selkään asti, joten lääkärit sitten tutkivat selkäkipuna. Sitten viimeisellä kerralla kun kivut iskivät aivan järkyttävälle tasolle, vaadin, että mun vatsakin tutkittaisiin ja sitten alavatsasta löytyikin todella iso kysta… jos ei testien tuloksissa näy mitään poikkeavaa niin rohkaisen kyllä vaatimaan sitä ultraäänitutkimusta, sillä mulla kivut kesti hyvinkin pitkään ennen kuin mitään tapahtui lääkärien toimesta ja jatkuvan kivun ja pelon kanssa oli raskasta olla. Tsemppiä Silja!

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Kaikkea tälläistä oon tietysti miettinyt..:( Ei kyllä julkiselta puolelta saanut mitään apua, pitää mennä yksityiselle nyt sit vielä!

   • Hanna sanoo:

    Joo munkin piti yksityiselle nimenomaan mennä että sai oikeanlaista hoitoa ja mua edes oikeasti kuunneltiin…:( en haluais kitistä meidän ilmaisesta terveydenhuollosta, mutta kyllä niissä terveyskeskuksissa oon saanut suoraansanottuna niin paskaa ”hoitoa” ja kohtelua, että aina kun mahdollisuus, niin meen oitis yksityiselle

    • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

     Mun kokemuksen mukaan julkisellakin saa sit ihan ookoo palvelua kun verta suihkuaa ja pyörtyilee sinne käytäville! :D Mutta joo oon samaa mieltä… Ei oo mukavaa valittaa kun on niin hieno juttu, mutta eipä ne kuitenkaan ihmeellisyyksiin siellä pysty. :( Kaikenlisäks oon saanut parit ihan väärät diagnoosit julkisella puolella, josta on oikeasti koitunut myöhemmin mulle ongelmia.

     • A sanoo:

      Terveysasemilla ei useinkaan tiedetä paljoa naistentauteihin liittyvistä asioista, joten kannattaa hakeutua yksityiselle asiaan erikoistuneelle lääkärille. Tsemppiä! :)

     • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

      Jep näinpä! :)

 3. R sanoo:

  Moikka! Itellä oli joskus vastaavanlaisia oireita. Ajelin Ouluun ja eka oli sellanen ihme ’paineen’ tunne alavatsalla, joka paheni ja tuli kauhee pistävä kipu, sellanen et meinas taju ajoittain lähtee ku kipuili nii kovaa. Sen jälkeen taas sellasta miedompaa paineen tunnetta, tosi epämukava olo oli kaikinpuolin. Menin sitten gynelle ja pyysin ultraa (kohtu ja munasarjat molemmat) niin selvis että mulla oli ollu kysta munasarjassa, joka oli poksahtanut ja täten aiheuttanu kivut. Uskoisin, että jos oot lääkärissä rampannu niin ne tutkis ja ultrais heti nämä, (tietääkseni naisilla kuitenkin jonkin verran yleisiä kystat) mutta JOS EI ole ultrattu, niin pyydä sitä :) Pikaista paranemista ja hyvää kevättä sulle!

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mä myös ihmettelin kovasti että ei heti ultrattu, otettiin vaan jotain pissanäytteitä ja tuntui niin turhalta kun itse osaa tavallaan tietää ettei oo mikään virtsatientulehdus nyt kyseessä. :D Mutta mulla oli tosiaan vakuutus loppunut jonka vuoksi en mennyt suoraan yksityiselle… Terveyskeskuksessa oli jotenkin taas niin ala-arvoista hoitoa, sanottiin että seuraava vapaa lääkäriaika on sitten toukokuun puolenvälin jälkeen. :D LOL

  • s sanoo:

   Pakko tulla kommentoimaan, että mulla on muuten ollut tää täsmälleen sama juttu! Kärsin siitä aika kauankin, kunnes se tutkittiin ja löydettiin tää vaiva. Kaikki vaivat loppui, kun vaihdoin hormonaalista ehkäisyä.

   Toivottavasti saat Silja vaivasi tutkittua pian! :)

   • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

    Mulla on vaa aika paska kun ei oikeen sovi noi hormonaaliset ehkäisyt.. :( Alkaa sit aikamoinen testi-rumba!

 4. Mia sanoo:

  Millaista kipu on? Keskittyykö se ainoastaan munasarjoihin? Mulla on nyt jonkin aikaa ollut ihan kauheita supistusmaisia kipuja alavatsassa. Hyvä puhua supistuksista, kun en tiedä miltä ne tuntuvat, mutta niin mä kipua kuvailisin. Monesti kipu tulee kun oon jännittynyt tai ahdistunut, esim. tänä aamuna bussissa olin tuskissani, kun jännitin ajotuntia. Samaan aikaan tuntuu kuin olisi ilmavaivoja, mutta mitään ei tulisi ulos :D Kipu tuntuu alapäässä/kohdussa missä lie onkaan/tuntuu kuin jotain halkoa tungettaisiin takalistoon. Monesti helpottaa pian, mutta kyllä siinä saa hengitellä ihan kunnolla… Luen kauhutarinoita kohtutulehduksista jne, mutta aikalailla yleisiltä nää kaikki vaivat vaikuttaa. Toivotaan, että saadaan pian kivuttomampi arki!! <3 Tsemppiä :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mulla vähän vaihtelee se kipu ja sijainti, mutta pääosin kyllä koko alavatsa on krampissa ja polttelua munasarjoissa.. Kuin ois menkat alkamassa mutta kipu on x100 kertaa pahempaa! :( Toivon että selviää pian, ei oikeen buranat ja muut auta!

 5. Laura sanoo:

  Toivottavasti ei ole mitään vakavaa, parempaa loppuviikkoa!

 6. MAria sanoo:

  Ja me jotka ei omisteta snappia, jäädään taas nuolemaan näppejämme ._______. kuten aina. Mun puhelimessa se ei toimi/en osaa käyttää, joten tyydyn näihin kuviin :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   No joo ihan totta, höh! :/ Björn Borgilta tuli yllätys paketti, jossa oli tän kevään pari uutuus vaatetta! Mm. nää kuvissa näkyvät ihanat! :) Sit meikkejä, mutta niitä varmaan esittelen blogissakin!

 7. Marianne sanoo:

  Voi ei miten ikävää :( Voimia ja paranemisia sinne <3
  xx
  http://mariannelle.com

 8. Siiri sanoo:

  Voi ei. :( Kannattaa kokeilla laittaa iso muovipullo täyteen kuumaa vettä ja mahan päälle, sama toimii myös pyyhkeen kanssa (kastelee tulikuuman veden alla, puristaa ylimääräiset vedet pois ja laittaa maha päälle kääröksi). Mulla oli kuvailemasi kaltaista kipua ja olin ihan varma, että kysta tms. Paljastuikin sitten raskaudeksi :D

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   No kyllä mä parit testitkin tein alkuun paniiksissa, vaikka ei ollukkaan kovin todennäköistä – mutta negatiivisiä siis oli, haha! :D

 9. Janika sanoo:

  Voiei tiedän ton tunteen liian hyvin kans!:( Mulla silloin todettiin epämääräsiä kystia sekä sisäsynnytintulehdus..Olo oli hirveä parisen kuukautta ku ei saatu ensiks selville mikä oli ja jäi siitäkin edelleen vähän epäselväksi oliko noi vaan silloin kyseessä koska ne oli niin kamalat kivut :/ Tsemppiä, toivottavasti sullakin löytyy jokin syy tohon kipuiluun!

 10. Jeannay sanoo:

  Tsemppiä Silja!<3 Mulla on ollut samanlaisia oireita itseasiassa viikon verran ja nyt joutuu odotteleen tutkimuksiin pääsyä :( Ei oo kyllä yhtään hyvä olo tällä hetkellä, joten voin hyvinkin ymmärtää sun tän hetkiset fiilikset :(

 11. Bertta sanoo:

  Ilmavaivat tuntuvat turvotuksina ja kovinakin kipuiluina vatsalla ja alavatsalla. Oikesti.

 12. Anna sanoo:

  Itellani oli samoja kipuja 8kk ja laakarissa kavin noin 50kertaa aina otettiin vaan pissanaytteita kunnes vihdoin kuukausi sitten otettiin koepala,ultra ja ”tahystys” ja sieltakaan mitaan ei selvinnyt :/ masennuslaakkeet tuli hoidoksi kun kuulemma auttaa pitkaaikaiseen kipuun!kannattaa ehdottaa laakarille jos ei loydy mitaan

 13. Kl sanoo:

  Moikka,
  Onpa hassua,itse olen menossa yksityiselle gynelle juuri samanlaisten vaivojen takia! Saanko udella sattuuko sulla yhdyntä myös? Hassua oireissa on itselläni ainakin se että välillä ei ole mitää kipuja ja sitten taas jonain päivinä todella epämukavaa..kystat ovat tietääkseni aika yleisiä..ultraääni näissä kyllä varmaan ainut keino saada selville eikä mitkään virtsakokeetTsemppiä tutkimuksiin

 14. Lotta sanoo:

  Mulla oli viime syksynä samanmoisia kipuja, ihan sairaalaan asti piti mennä valittamaan kun olivat niin kovat. Siellä sitte ihan sivulauseessa tajusin kertoa että myös hartiakipua on. Tämän takia osasovat epäillä verenvuotoa vatsaontelossa, ja sit olikin jo kiire. Homma saatiin leikkauksella hoidettua, oli puhjennut kysta munasarjassa joka vuosi vatsaonteloon. Noissa alavatsa-kivuissa tuo hartiakipu, hartiapistos oikealta nimeltään, on merkki että pitäs olla jo sairaalassa. Kukaan ei osannut sairaalassa kysyä minkään hartiakivun perään, ihan itse tajusin siitä mainita kun oli niin hurjaa…

  • Ma sanoo:

   Miksi tai mitä leikattiin? Mulla kans loppuvuodesta suht suuri kysta oli puhjennu oikealta ja vuoti kans verta vatsaonteloon. Puhjetessaan tuli niin kipeeks että ambulanssilla sairaalaan jossa kivut pikkuhiljaa helpotti kun 8 h odottelin pissatestin tuloksia. Aamulla kun pääsin pois julkisen päivystyksestä niin suoraan yksityiselle gynelle joka ultras ja diagnosoitiin puhjenneeks kystaksi. Ei tarvinnu muuta kun pitkän saikun ja seurannan.
   Poistettiinko kysta leikkauksella? Yleensä kun puhkeaa lähtee se ”kuihtumaan” itsestään.

 15. nepsu sanoo:

  Kuulostaa tutuilta oireilta. Mulla selvis syyks munasarjakysta ja puolen vuoden seurannan jälkeen se hoidettiin pois tähystysleikkauksella. Ikävä vaiva, mutta onneksi helppohoitoinen ja todella yleinen naistentauti. Toivottavasti selviää :)

 16. Sinna sanoo:

  Joku suositteli masennuslääkkeitä. Tsiisus sentään ei todellakaan kannata aloittaa, kaikkeen niitäkin nykyään suositellaan ja joka paikassa tyrkytetään vaikkei ole masennuksesta tietoakaan!

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Joo, ihan kamalaa. :( Siis tietysti minkäs sille voi jos se on ainoa vaihtoehto ja siitä saa apua, mutta itselle kyllä lääkkeet on aina viimeinen vaihtoehto ja varsinkin masennuslääkkeitä kohtaan oon tosi kriittinen kun tuntuu että niitä määräillään ihan miten sattuu.

   • Anonyymi sanoo:

    Masennuslääkkeillä hoidetaan lukemattomia eri vaivoja, joilla ei ole mitään tekemistä masennuksen kanssa. Yleensä miedoin annoksin, eivätkä lääkkeet näin ollen vaikuta mielialaan. Aivan samoin, kuin esimerkiksi ehkäisypillereillä hoidetaan vaivoja, jotka eivät liity ehkäisyyn. Se, että tietylle lääkeaineryhmälle on vakiintunut nimitys ”masennuslääke”, sekoittaa asiasta tietämättömiä. Jokaisen keho on erilainen kokonaisuus erilaisin virheineen. Toiset virheet vaativat lääkehoitoa, toiset voidaan korjata elintapojen kohennuksella. Masennuslääkkeiden lynkkaaminen on kapeakatseista. Toivon mukaan tässäkin tapauksessa on kuunneltu hartaasti ammattilaisen sanoja, eikä kuulopuheita. On myös viisasta perehtyä lääkkeiden sisältöihin ja niiden aineiden vaikutuksiin elimistössä, ennen turhaa panikointia. Esimerkiksi juuri useiden masennuslääkkeiden tarkoitus on nostaa aivojen serotoniinitasoa, joka jostain syystä on normaalia matalampi. Hurjaa demonisoida jotain, jonka avulla valtava määrä suomalaisia yrittää pärjätä kun terapeuttista hoitoa ei ole saatavilla. Lääkkeitäkin oppii arvostamaan asiaankuuluvalla tavalla kun todellinen tarve osuu omalle kohdalle.

 17. Jannu sanoo:

  Suosittelen googlaamaan endometrioosi, itsellä tämä todettu ja saman tyyppisiä oireita :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Kyllä mä oon googlaillut vähän kaikkea, mutta en nyt viitsi kuitenkaan itse tehdä mitään diagnoosia ennenkuin kaikki on tutkittu. :)

Kommentoi