lauantai 09. joulukuu 2017

10 vinkkiä terveisiin hiuksiin!

Kuten tiedätte, mä oon jo pidemään aikaa kasvattanut hiuksia, ja nyt oon alkanut vihdoin oikeasti huomaamaan tuloksia! Super excited!! Mun oma hiuslaatu on nimittäin aika kökkö; ohutta, lasimaista hiusta joka kasvaa toosi hitaasti… Projekti ei siis oo ollut aina kaikkein kivoin. :D Mulla oli joskus teininä tosi kiva ja pitkä oma tukka, jonka menin sitten värjäilyjen, lähinnä blondaamisen seurauksena pilaamaan. Tän jälkeen tietysti turvauduin pidennyksiin, joka oli kyllä mun mielestä se pahin kierre…

Aina sanotaan että kun pidennykset on oikein laitettu ne ei vahingoita hiusta, mutta eipä mun hiukset ja päänahka niistä ainakaan tykänneet! :D Tietysti olisi voinut olla mukana siinä jatkuvassa kierteessä vaikka maailman tappiin saakka, mutta mua itseäni tympii pidennyksissä pari seikkaa; se, paljon niihin uppoaa rahaa, ja se etteivät ne ikinä tunnu yhtä huolettomilta päässä kuin omat hiukset… Mun go-to oli teippipidennykset, joka olikin mulle itselleni se paras ja mukavin vaihtoehto – aikanaan oikeasti jopa tykkäsin niistä. Kuitenkin niiden kanssa oli aina jotain ongelmaa, eikä hiuksia saanut pidettyä kunnolla kiinni jne jne. Eli mm. näistä syistä halusin pidennyksistä luopua. Nyt en voisi olla päätökseeni tyytyväisempi.

1. Mun vinkki numero yksi onkin, että jos haluat terveet, hyväkuntoiset ja kauniit omat hiukset, hyvästele ensimmäisenä hiustenpidennykset. Klipsipidennykset on kiva lisä toisinaan esim. johonkin juhlakampaukseen tuomaan lisävolyymiä, mutta muuten ei.

2. Leikkaa ne latvat säännöllisesti!! Musta tuntuu että tosi moni hiustenkasvattaja unohtaa tän edelleenkin. Kuivien latvojen pois leikkaaminen on ihan must, koska muuten latavat alkavat katkeilla ja saavat näin hiukset näyttämään hapsuisilta sekä jopa lyhenemään.

3. Panosta hyvään, omalle hiuslaadullesi sopivaan hiusharjaan. Mä käytän itse muutamaa erilaista harjaa (tangle teezer, luonnonharja jne), mutta oma lempparini on vuosia sitten Lorealilta jossain goodie bagissä saatu harja. :D (tämä!!! jos tiedät mistä voin ostaa vastaavan, niin pliiis kerro!)

4. Jos pidät hiuksia paljon kiinni, panosta erilaisiin ponnarehin ja vaihtele ponnarin paikkaa. Mä käytän Invisibobbleja, hiusdonitseja sekä sellaisia ihan perus kankaisia ponnareita – en koskaan niitä ”kuminauhoja”. Hrr!

5. Mä pidän öisin hiukset löysällä letillä, tai löysällä nutturalla pään päällä niin, etteivät hiukset takkuunnu yön aikana.

6. Älä pese hiuksia päivittäin. Liiallinen peseminen rasittaa ja kuivattaa hiuksia eikä ole hyväksi. Suositeltu pesuväli taitaa olla jotain 3-4 päivän välein, ja se vaatii alkuun totuttlua. :)

7. Käytä hyviä, laadukkaita ja ennen kaikkea omalle hiuslaadullesi sopivia hoitotuotteita. Mun must have tuotteet on hyvä shampoo, kosteuttava hoitoaine sekä laadukas hiusöljy. Näiden lisäksi käytän silloin tällöin kuivashampoota, hiuslakkaa ja aina lämpösuojaa mikäli muotoilen hiuksia.

8. Oon kuitenkin todennut että omille hiuksilleni paras juttu oli lopettaa päivittäinen muotoilu. En siis nykyään suorista/kiharra hiuksia kuin ehkä kerran viikossa, enkä föönaa hiuksia IKINÄ. :D

9. Myös hiusten värjääminen rasittaa hiuksia kovasti, ja kuten tiedätte mä oon pitkään tapellut tän kanssa. Välillä oma väri on ihana, välillä se on ihan kamala ja tekee mieli tehdä jotain räväkkää.. Nyt oon värjännyt hiuksia todella harvakseltaan, ja todennut että paras tapa on laittaa ohuita raitoja silloin tällöin. Ne tuo kivaa freesausta, eikä tyvikasvu erotu pahasti. :)

10. Syön myös silloin tällöin kuureina hiuksille tarkoitettuja ravintolisiä, jotka auttaa nimenomaan ylläpitämään hiusten normaalia kuntoa, eikä niinkään lupaa mitään superkasvua.

With love, Silja

 


16 Responses to “10 vinkkiä terveisiin hiuksiin!”

 1. Avatar Veera sanoo:

  Ite oon kans huomannu, että hiukset kasvaa paaaaljon nopeemmin ja terveenä kun tekee niille mahdollisimman vähän. Pesu hyvällä shampoolla ja hoitoaineella, kuivaus ja muotoilu vaan jos on kiire xD

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Niimpä!! Välillä ärsyttää kun hiukset ei mee just niinkun haluais, mutta annan mielummin niiden vahvistua.. :D

 2. Avatar vilma sanoo:

  Kannattaa kattoa Glitteristä nuita harjoja! Siellä on ainakin samannäköinen saatavilla, ja itse olen todennut sen todela hyväksi pitkään ja paksuun tukkaan! :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Hei kiitti vinkistä, ei oo ees tullut mieleen katsoa sieltä! :)<3

   • Avatar Pilvi sanoo:

    Tigerissä oli kanssa jossain vaiheessa tuommosia myynnissä, ehdottomasti mun lempiharja. Kuopion Tigeristä vaan ei enää löydy ja nyt yritän itse kuumeisesti löytää samanlaista, haha :D

 3. Avatar Emma sanoo:

  Kuinka usein itse peset hiuksesi ja millä shampoolla & hoitoaineella? Kuinka usein leikkuutat latvoja? Ihanat hiukset sulla kyllä on! :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mä vaihtelen paljon tuotteita, mutta lemppari shampoo ja hoitoaine on Blmainilta, sen lisäksi tykkään Schwarzkopfin Bonacure moisture kick -sarjasta. Leikkaan latvat aina kun ne alkaa näyttää hapsusilta, tykkään että kaikki latvat on tasaiset. :) Eli ehkä 2kk välein?

 4. Avatar Emma sanoo:

  Onko sulla muuten luonnostaan suorat hiukset? Pidätkö millaisia kampauksia silloin, kun et suorista/kiharra?

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mulla on sellaiset semi suorat joo, mutta mun hiuslaatu on sen verran ohut, että taipuu siihen asentoon misä ne on. :D Pidän hiuksia auki tai ponnarilla/nutturalla. :)

 5. Avatar jenna sanoo:

  Kiva postaus ja hyviä vinkkejä :) Ja VIHDOIN edes joku myöntää, ettei hiukset ja päänahka oikein tykkää pidennyksistä, kun yleensä ihmiset väittää ettei pidennykset haittaa ollenkaan vaan oma hius saa kasvaa rauhassa (mutta silti käyttävät pidennyksiä vuodesta toiseen kun oma hius kärsii eikä kasva) :D

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Näinpä! :) Kyllä mullakin tietysti osa hiuksista kasvoi normaalisti, mutta ne kohdat joissa pidennykset oli eivät kasvaneet, ja hiuksista tuli olsi epätasaiset.. :(

 6. Avatar Janina sanoo:

  Hyviä vinkkejä! Mä lopetin hiusten pidennysten käytön 5 vuotta sitten, aloin leikkaan latvoja säännöllisesti 2 vuotta sitten, päivittäisen muotoilun vuosi sitten ja hiukset pesen 2 kertaa viikossa ja on kyllä hiukset kasvanu ihan tosi paljon nopeempaa :) ainiin ja värjäämiseen lopetin kanssa 10kk sitten kun oma väri on kiva vaaleen ruskee. Oisko sulla suositella mitään kuivashampoota? Käytän nyt batistea mut vaihtelu virkistäis enkä viitti ostaa mitään ilman suositteluja vaikka kaikille tietty toimii eri tuotteet :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mä käytän nyt myös Batistea! Mutta Klippoteketin ja Herbinan ja Biozellin on olleet myös hyviä! :)

 7. Avatar Henna sanoo:

  mitä hiuslisää syöt? :) niin ja lisätään vielä jätetään ne silikonia sisältävät hiustuotteeet kauppaan ;)

 8. Avatar Lotta sanoo:

  Eeei en kestä, luulin et oon yksin metsästämässä tota Lorealin hiusharjaa! Sain joskus tollasen kaupanpäälisenä ja toi oli paras harja ikinä! Monen vuoden jälkeen siitä lähti toi kahva irti enkä oo löytäny korvaavaa, kaikki on liian kovia ja repii :( Toivottavasti löytyy jostain vastaava! :)

Kommentoi