sunnuntai 21. tammikuu 2018

Burritos á la Silja

Ajattelin tänään kirjoittaa vähän treeni juttuja, mutta muistin että sain ihan super paljon kyselyitä mun tekemien burritojen reseptistä, joka vilahti torstaina Insta Storyn puolella, joten ajattelin jakaa sen ihan tänne blogin puolelle jotta kaikki halukkaat voi kokeilla myös kotona! Pahoittelut kännykkä kuvista, en ajatellut aluksi tehdä mitään postausta tästä. :D

Kuten tiedätte että mä oon tosi kova Meksikolaisen ruuan fani ja tykkään usein syödä sen tyylistä ruokaa. Tässäkin reseptissä yhditelin muutamaa hyvän kuuloista netistä löytämääni resepitä omanlaisekseni, ja lopputulos oli mun makuun ihan täydellinen, vaikka itse sanonkin. ;D Oon aina kirjottanut täällä blogin puolella siitä kuinka en osaa kokata ja inhoan sitä, mutta oon vaan väkisin opetellut laittamaan ruokaa ja oikeasti nykyään jopa innostun siitä aika paljon. ;D Alkaa vähän tuntua siltä, että kyllä musta vielä hyvä ruuanlaittaja saadaan!!


Tarvitset;

8 tortillalettua (voi myös tehdä itse!)

2 dl riisiä

400g naudan jauhelihaa

Maissia

Mustapapuja

Iso sipuli

3 valkosipulinkynttä

Salsaa

Juustoraastetta (käytin emmental-mozzarellaa ja aitoa cheddaria)

Turkkilaista jogurttia

Tuoretta korianteria

Mausteita oman maun mukaan (esim suola, pippuri ja chili)


Meillä oli burritojen lisäksi nachoja ja guacamolea joka on mun lemppari herkku!! Guacamole on tietysti parasta alusta asti itse tehtynä, mutta hyvä versio on myös ostaa kaksi tuoretta avocadoa ja valmismausteseos. Mä oon aina miettinyt kuka ostaa valmista guacamolea, sillä katsottiin joskus niitä sisällysluetteloita ja avocadoa oli joku 2%… :D :D


Ohjeet;

Aloita keittämällä riisi. Sillä aikaa voit pilkkoa sipulin ja valkosipulin. Seuraavaksi valuta maissit ja mustapavut siivilässä. Tämän jälkeen ruskista jauheliha ja lisätä joukkoon sipulit sekä haluamasi mausteet. Seuraavaksi sekaan tulee riisi, maissit ja pavut sekä noin puolet 340g salsasta. Tämän jälkeen voit lisätä pannulle vielä hieman vettä ja kiehauttaa.

Seuraavassa vaiheessa laita täytettä tortillalle. Lisää päälle myös hieman turkkilaista jogurttia, juustoraastetta sekä korianteria ja kääri se (itse katsoin oikeaoppisen käärimistavan youtubesta. :D) Pakko myös todeta että ei kannata ahnehtia täytteiden kanssa, vaan ”less is more” jotta burritoista tulee nättejä. Kun kaikki burritot on saatu valmiiksi ja aseteltu uunivuokaan, ripottele päälle runsaasti juustoraastetta ja gratinoi uunissa. Itse pidin n. 10min 200 asteisessa kiertoilmauunissa.


id-kuva

With love, Silja


9 Responses to “Burritos á la Silja”

 1. Sanni sanoo:

  Ois kyl varmasti hyvää! Jotenki sitä aina tuppaaa sortumaan siihen yhteen ja samaan vanhaks todettuun versioon nii tän kokeilu tois vaihtelua! Cittareissa muuten myydään myös sellasta tuore guacamolea mikä on ihan sika hyvää! Ne ihme säilyke guacamolet on sit joo jotain tosi outoa :D

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Jep, tuttu juttu noi samat vanhat reseptit! Voi vitsi, en oo meidän cittarissa kyl nähny! :(

 2. julle sanoo:

  Itse käytän kaupan guacamolea juurikin siksi että avocadon maku on omasta mielestä oksettava ja kaupan guacamolet on hyvänmakuisia koska niissä ei avocadoa juurikaan ole :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Kysymys kuuluukin sitten että miksi syöt guacamolea jos et tykkää avocadosta?? :D

   • julle sanoo:

    No vaikka ihan siks että satun tykkäämään kaupan guacamolen mausta? Anteeksi vaan.

 3. Rsa sanoo:

  Mä oon varmaan outo, mutta tykkään kaupan guacamolesta paljon enemmän kuin ite tehdystä :D Rainbowin on ihan lemppari, en tiedä mitä ne siihen laittaa, mut sitä on aina pakko saada.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Niin no siis ihan pelkästään niiden säilöntä/lisäaineiden takia en söisi! :D Sun kannattaa ehkä kokeilla jollain toisella reseptillä tehdä itse! :)

   Kopsasin sulle Rainbown guacamolen E-koodit; E331, E339, E450, E451, E452, E160c, E330, E141, E160a, E133, E415, E412, E300 …. Apua! :D

Kommentoi