torstai 01. helmikuu 2018

Kuinka olla iloinen & onnellinen?! ♥︎

Sanoisin että siitä 15-vuotiaasta Siljasta on aika pitkä matka tähän Siljaan, joka mä olen tänä päivänä. Tiestysti osa on luontaista kehitystä, mutta sanoisin että suurin osa kasvusta on sitä, että oon halunnut nähdä oikeasti paljon vaivaa sen eteen millaiseski ihmiseksi haluan tulla, ja millaista elämää haluan elää tulevaisuudessa. Huomaan nyt miten naiivi olin nuorempana, enkä välttäättä välittänyt muista ihmisistä niin paljoa. Tuijottelin aika paljon omaa napaa, mikä tietysti lapsena/teininä on osittain myös ihan normaalia. :) Onneksi oon hoksannut nämä asiat aikuisena ja päässyt kehittämään itseäni.

Mua harmittaa ihan älyttömästi se, että suurin osa ihmisistä on nykyään niin negatiivisiä ja ilkeitä toisilleen, ja siitä sainkin idean koota postauksen vinkeistä, jotka auttaa mua itseäni olemaan iloinen ja onnellinen. Oon myös vuosien mittaan huomannut sen seikan, että kun sulla on positiivinen elämänasenne, ikään kuin ”imet” itseesi kivoja juttuja ja huikeita tilaisuuksia, kun taas ennen ajattelin kaiken aikalailla negatiivisen kautta ja sillon elämä tuntui joka tavalla paskemmalta ja synkältä. Negatiivistyys siis vetää myös samalla tavalla puoleensa mm. inhottavia ihmisiä ja negatiivisuudesta jää helposti päälle kierre, jota on vaikea lähteä katkaisemaan.

id-kuva


Monesti saatetaan ajatellaan että iloisuus ja onnellisuus on saavutusta jostain, mutta se voi olla myös elämän asenne.♥︎ Ensinnäkin jos tuntuu että oot negatiivisessä kierteessä ja sun voimat ihan on loppu, ala pikkuhiljaa tekemään pieniä juttuja joista pidät. Se voi olla vaikka ihan nopeakin lenkki raittiissa ilmassa, piirtäminen, hyvän ruuan tekeminen jne. mitä vaan mistä tykkäät!

♥︎ Ole iloinen ja auta tuntemattomia. Mä esimerkiksi hymyilen aina päivittäin kadulla tuntemattomille ihmisille, jos meidän katseet sattuu kohtaamaan. Kiitän bussikuskia sekä kaupan kanssaa lähtiessäni, koska tiedän että vastaavassa tilanteessa mulle tulisi tosi hyvä mieli. Kannattaa siis aina asettautua toisen asemaan, ja miettiä millä saisi piristettyä jonkun muun päivää. :)

♥︎ Pysähdy ja nauti elämän pienistä asioista. Silloin ku mulla ei oo kiire mihinkään käytän oikeasti aikaa siihen että etsin kauniita pikku juttuja sieltä täältä. Ne voivat olla hienoja taloja, kauniita maisemia, vastasiivottu koti, auringon lasku, kauniisti sisustettu kahvila jne. Opettele nauttimaan asioista jotka eivät välttämättä maksa mitään.

♥︎ Opettele olemaan yksin. Tää oli mulle itselleni ennen paha, koin suurta ahdistusta olla yksin tai varsinkin liikkua julkisilla poikoilla yksin. Pikkuhiljaa pakotin itseni käymään esimerkiksi kahvilla yksin, – sillä sehän on ihan normaalia, ajatus oli vain mun omassa päässä. Harjoittelen tätä osittain vieläkin, seuraavaksi haluaisin mennä leffaan yksin. :) SUN onnellisuus ei riipu kenestäkään muusta ihmisestä!!

♥︎ Ulkoile! Inhosin ennen lenkkeilyä yli kaiken, mutta nykyään ulkoilu on mun henkireikä. Tietysti tähän sopii myös muu liikunta, mutta lenkkeillessä saat samalla raitista ilmaa joka on tosi tärkeää. Mä lähden aina lenkille ilman päämäärää ja haluan tavallaan ”eksyä” joka kerta, koska näin löytää uusia mahtavia paikkoja.

♥︎ Vaikka kuinka joku ärsyttäisi, niin koita aina ajatella asiasta myös muutama hyvä puoli. Kaikessa on aina myös ne hyvät puolensa. Pikkuhiljaa ajatustapa jää päälle eikä ikävät jutut tunnu enää yhtään niin pahoilta kuin aijemmin.


With love, Silja


39 Responses to “Kuinka olla iloinen & onnellinen?! ♥︎”

 1. Tähtijoukko sanoo:

  Tämä postaus oli aivan HUIPPU! Ja tuo ulkoilu, se tuo aina kyllä niin hyvän mielen, selkeyttää päätä ja rauhoittaa. Itse olen aivan selkeästi huomannut sen, että mitä säännöllisemmin ulkoilee etenkin luonnossa, niin sitä paremmin voi. Kun tekee asioita, jotka tuo iloa, voi paremmin <3

 2. Camilla sanoo:

  Voi ihana Silja!! Oikein aurinkoista ja energistä kevättä! <3

  Tosi tärkeää nauttia ja iloita pienistä asioista, sekä toki myös jakaa niitä muille.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Kiitos paljon ihana, ja samaa sinne!! <3

   • Camilla sanoo:

    Pakko vielä kommentoida, että kiinnittääkö joku oikeasti huomiota kirjoitusvirheisiin? :D Kommentoijat kuulostavat niin täydellisiltä kirjoittajilta, niin luulis et heidänkin päässä olis sellainen automaattinen oikolukusysteemi, jotta huomio keskittyis siihen oleelliseen, eli sanomaan. Respect sulle siitä, että oikeasti kirjoitat vaikka sulla onkin lukihäiriö ja samalla näytät todella hienoa esimerkkiä nuoremmille! Wau. Ihailtavaa. Tuossakin on asennetta ja sitä positiivista hehkua, et tehdään asioita mistä tykätään eikä anneta pikkujuttujen häiritä. Xx

 3. A sanoo:

  Todella hyvä postaus ja niin täyttä asiaa joka kohta! Kiitos tästä Silja!

 4. Juu sanoo:

  Siis niin samaa mieltä! Ite kans teininä kamala angsti ja suoraan sanoen ärsytti kaikki positiiviset ihmiset jotka yritti piristää, jotenkin vaan halus olla vihanen ja masentunut (teiniys :D). Mutta sitten jossain vaiheessa nykyään itse huomasin olevani se positiivinen joka piristää ja tsemppaa kavereita. Hymyilee vastaantulijoille ja haluaa nähdä kaikissa ne hyvät puolet. Ennen ajattelin että sama se mitä yrittää/turha yrittää ei mikään muutu. Enkä mä tiiä tuleeko kellekkään parempi mieli mun hymyistä tai ystävällisistä viikonlopun toivotuksista kaupan kassalla, mutta mulle itselleni tulee hyvä mieli kun laittaa ”hyvän kiertämään”. Ja se hyvä olo on se mikä saa mut itsevarmaksi ja onnelliseksi :).

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Juuri näin!! <3 Ja kyllä mä ainakin uskon siihen hyvään karmaan, että itselle sitten siunaantuu niitä kivoja juttuja myöskin! :)

 5. Henni sanoo:

  Negatiivistyys, kaupan kanssa, julkisilla poikoilla, aijemmin. Jodelissa alettiin läyhää kirjotusvirheistä ni ajattelin sanoa niistä että voit korjata ne ja kenenkään ei tarvi mieltänsä pahoittaa anonyymisti.. Kivaa kevättä :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   En tiedä mikä on Jodeli, mutta en voi mun lukihäiriölle mitään, ja vaikka koitan keskittyä niin kirjoitusvirheitä välillä tulee. :) Olen vain ihminen ja vaikka tiedostan että tekstiä jossa on paljon typoja on vaikeaa lukea, niin mä pystyn elämään sen kanssa. Koitan oikoluettaa tekstit jos on mahdollisuus, tää oli tälläinen spontaani kirjoitus niin nyt mennään näillä.

   • Essi sanoo:

    Hei, onko sulla käytössä joku tekstinkäsittelyohjelma jolla oikoluet tekstisi? :) LibreOffice on esimerkiksi yksi (ilmainen) ohjelma, josta pitäisi löytyä oikoluku suomeksi. Eihän se kaikkea korjaa mutta suurimmat virheet karsii!

 6. Lauri sanoo:

  Tälläisistä kirjoituksista ei voi kun olla iloinen ja ylpeä! Kukaan eioo velkaa sulle onnellisuutta, ketään ei kiinnosta toisen murjottaminen! (Yleisellä tasolla) Mutta kun annat toiselle hyväämieltä vaikka itellä ei välttämättä ois niin ennemmin tai myöhemmin sitä tulee takasin ja monesta eri suunnasta! Tätä mä oon sulta niin paljon yrittänyt kaivaa esille niinku kaikilta muiltakin mut tällästä jääräpäätä enoo ennen nähny ja oon ite menettäny todella ison osan positiivisuutta mutta usko hyvään ja parempaan on aina pysynyt! Rakastan sua kulta❤️ :)

 7. Maria sanoo:

  Mä olin nuorempana aika angsti, mutta se johtu paskasta parisuhteesta. Siitä kun päästin irti – huomasin etten olekaan niin negis. Mies nykyään monesti sanonu, että ihanaa olla sun kanssa, kun olet niin iloinen. Tulee hyvä fiilis!

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Voi ihana kuulla! Joten ei muuta kuin keep up the good work!! :)<3

 8. J sanoo:

  Kiva postaus :) oon huomannu olevani kovin negatiivinen ihminen ja sen että kun kun on negatiivinen asenne niin tuntuu että tälläisellä asenteella oikein vedän negatiivisuutta puoleeni, mun tavote tälle vuodelle onkin oppia oleen positiivisempi ja etsiä niitä hyviä asioita huonojen sijaan, ihan ensimmäisenä alotin ”päiväkirjan” mihin listaan ainakin 5 hyvää asiaa mun päivistä, se on auttanut ja yritän kanssa päivittäin miettiä kuinka hyvin asiat oikeesti on ja yrittänyt alkaa arvostaan sitä uudella tavalla, positive mind positive life pitää paikkansa :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Hei mahtavaa, ensimmäinen askel on tiedostaa asia ja siinä mullakin meni vuosia… :) Pikkuhiljaa kun alkaa muuttaa suuntaa niin yhtäkkiä huomaa että koko asenne on muuttunut. Mulle on nykyään tosi tärkeää ajatella ne hyvät puolet kaikessa ja saada muille hyvä mieli. Siitä saa niin paljon myös itselle. :)<3

 9. Tiia sanoo:

  Tää on tosi tekopyhä postaus kun miettii miten pahasti sä oot ihmisiä tuominnut ja tuijotellut ihan vuodenkin sisään esim. baarissa. Voin sanoa että mun parhaan ystävän (joka sattuu olemaan vähän tukevampi ja ehkä siks sitä halveksuvasti katsoitkin?) itsetunnolle ei tehnyt hirveen hyvää ku katoit sitä päästä varpaihin baaritiskillä vaikka hän ei sua ole koskaan ees tavannut tai tiennyt kuka oot :) Että ihan vinkkinä.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mä oon viimeinen ihminen joka tuomitsee ketään – enkä ole ollut baarissa yli vuoteen. Kävimme Porvossa ”baarissa” nopeasti tupareiden jatkoilla joskus syksyllä, ja mulla oli kyllä silloin huomio ihan vaan omassa porukassa, joten en 100% varmasti ole tuijotellut yhtään ketään. Sanoisin että aika huono porvo nyt sulta. :)

  • Sanna-Mari sanoo:

   Jos se sun ystävä ei oo koskaan tavannu tai edes tienny kuka silja on niin mistä hän on voinut tietää että ilkeästi katsoja on ollut silja? :D just asking…

   • Tiia sanoo:

    Sanna, vaikka siitä että olin siinä vieressä ja tunnistin Siljan? Ei terve. Ja joo, ihanku sä Silja täällä blogissa mitään tunnustaisitkaan mutta toivottavasti laitto sut miettimään miten katsoa ihmisiä :) Kaikkea hyvää.

    • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

     Tottakai mä mietin ja katson peiliin jos on aihetta, mutta tää oli kyllä aika tyhmää mustamaalausta sulta mua kohtaan. Kuten sanoin niin en ole edes ollut missään eikä mulla oo tapana arvostella ihmisiä, taikka sitten katsoa pahasti. :) Jos olisit kirjoittanut tän kommentin 5 vuotta sitten, siihen olisi voinut olla jotain aihetta, mutta siltikin se ois ollut enemmän ihan resting bitchface tyylinen ongelma. :D

 10. Noora sanoo:

  Ihan mahtava aihe! Tätä pitäisi korostaa enemmän ja enemmän! Kukaan muu ei ole vastuussa onnellisuudestani kuin minä ja elämää tulee elää itselleni, tässä ja nyt. Hurraa!

  Täytyy kyllä sanoa, että postaus piti tällä kertaa lukea kahteen kertaan; ensimmäisellä huomio meni liiaksi kirjoitusvirheisiin ja yleisesti Sinulle epätyypilliseen ”sujumattomaan” tekstiin.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Joo pyydän tosiaan vilpittöästi tätä anteeksi. Kirjoitin postauksen nopealla aikataululla ja myös aika innoissani (:D) joten sinne on varmasti siksikin livahtanut normaalia enemmän virheitä. Mä en tosiaan itse kirjoitusvirheitä näe varsinkaan omasta tekstistäni, mutta koitan jatkossa käyttää jotain oikolukuohjelmaa tms. niinkuin joku suositteli.

 11. Nessu sanoo:

  Ihana tyttö ☺️

 12. A sanoo:

  Hyvä kirjoitus!

  Sulla oli instassa jotain että oot dietillä tms, niin saako kysyä syytä/taustaa tähän? :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Siis ihan vaan haluan pudottaa painoa :D Tuun kyllä postaamaan tästä varmasti blogin puolella, kun oon aiemmin noita paino juttuja täällä kertonut. :)

   • A sanoo:

    Aa okei! Vähän yllättävää, kun juuri kirjoitit, että sinun pitäisi nostaa painoa. Eikä sinussa kyllä mitään pudotettavaa TODELLAKAAN näy, mutta toki oma asiasi! Älä mene liiallisuuksiin :)

    • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

     Joo mä sainkin pari kiloa kuten lääkäri käski, mutta mulla on tosi huono olla omassa kropassa ja se painon nousu ei oo silti vaikuttanut siihen hormoonitoimintaan… :) Vika on jossain muussa kun mun painossa.

 13. Tee sanoo:

  Oon niin samaa mieltä noista! Itse vaihdoin energiansyöjätyöpaikasta ihan mahtavaan uuteen työhön, mikä samalla käynnisti positiivisuuskierteen muillakin elämän osa-alueilla. Silmät jotenkin aukesi kaikelle hyvälle ja elämän pienille iloille uudestaan. Arjestakin voi tehdä ihanaa. :)

 14. Pamela sanoo:

  Ihana postaus. Tuli niin hyvä mieli tästä :)

 15. Ykä sanoo:

  Mukavan positiivinen kirjoitus. Ilonaiheita voi löytää pienistä asioista ja itse olen mm. huomannut, että liika puhelimen käyttö saa mut huonolle tuulelle. Jotenkin tämä postaus sai mut kysymään, olisiko sulla rohkeutta tehdä kirjoitusta koulukiusaamisesta. Miks itse teit niin tai arveletko siihen olevan jotain tiettyjä syitä, olitko itse koskaan kiusattu?

 16. Ellen sanoo:

  Mahtava teksti, sul on elämänarvot kohdillaan ja sussa on kyl ainesta esikuvaksi ja varmasti ootkin jo monelle nuorelle sellainen

Kommentoi