tiistai 20. helmikuu 2018

Body Goals = Healthy

Oon viime aikoina ollut tosi iloinen siitä, miten oon saanut mun ruokailutottumuksia muutettua paljon terveellisempään & puhtaampaan suuntaan ja oonkin jo pitkään halunnut kirjoittaa siitä. Mun instagram seuraajat onkin ehkä huomanneet jo tän terveysintoilun, mutta ajattelin avata asiaa vielä laajemmin täällä blogin puolella.

Koska oon koko elämäni ollut aika hoikka, mulla oli mentaliteettinä ennen että ”voin syödä mitä haluan, kun se ei kuitenkaan näy kropassa”…. Onhan se niin että nuorena helposti syö vähän mitä sattuu, mutta mun ajattelutapa oli kyllä niin väärä. Ei niillä juustohamppareilla ja karkeilla oo mitään ravinnollista arvoa, ne piti mut vaan käynnissä. Olin koko ajan väsynyt ja pahantuulinen, sillä verensokerit heitteli jatkuvasti. Nykyään mietin että miten oon voinut tehdä itselleni niin? Miten oon voinut laittaa kroppaani niin paljon kaikkea teollisesti valmistettua ja käsiteltyä ”ruokaa”? Tietysti edelleen herkuttelen, ja viimeksi tänään söin pikaruokaa, mutta nyt tajuan syödä 90% ajasta monipuolisesti ja terveellisesti eli ruokaa josta oikeasti hyödyn, ja herkutella aina silloin tällöin.

Muistatte varmaan kun syksyllä kirjoitin (täällä), että sain lääkäriltä suoran kehotuksen lihottaa, jotta kroppani voisi toimia normaalisti. No mähän tietysti otin asian niin, että voin syödä vielä enemmän roskaa… Vedin päivittäin limsaa, karkkia, sipsiä, leivonnaisia jotta saisin muutaman kilon lisää, ja sainkin tietysti painon nousuun kun söin paljon yli oman kulutuksen. Terveellistä ja hyvää oloa se ei kuitenkaan tuonut (ylläri!). Jossain vaiheessa sitten alkoi ahdistaa se painonnousu, kun se ei tullut sillä terveellisellä tavalla eli sopivalla treenillä ja paremmalla ruokavaliolla, vaan olo oli enemmänkin ns. ”laihaläski”.

id-kuva

Nyt oon koittanut syödä terveellisesti sekä saada hieman lisää lihasta, eli sillä tavalla myös hieman kiinteytyä. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on mulle kuitenkin paljon tärkeämpää kuin ulkonäkö, sillä en enää ikinä halua kokea niitä verensokerin heilahteluja ja sitä 24h väsymystä. Yllä olevat kuvat on siis vuodelta 2016, jolloin paino taisi alhaimmillaan.. Olin joo laiha, mutta voin niiin huonosti. Se oli tietysti silloin monen asian summa – mutta söin pelkkää kuraa, enkä oikeaa ruokaa joka pahensi asiaa todella paljon. Roskaruuan vastapainoksi sen sijaan juoksin ihan hulluja lenkkejä, koska halusin olla terveellinen. :D Never again…

Summa summarum; välitä kropastasi ja syö puhdasta & hyvää ruokaa. Muista kuitenkin myös herkutella, äläkä vahdi syömisiäsi liian tarkasti. ♥︎

With love, Silja

 


35 Responses to “Body Goals = Healthy”

 1. Salla sanoo:

  Saanko kysyä, että käynnistyikö sulla sitten se oma kuukautiskierto koskaan? Itselläni sama tilanne ja siksi kiinnostaa.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Totta, unohdin siitä mainita kokonaan. Ei oo alkanu edelleenkään normaalisti tulemaan joka kuukausi, mutta vähän parempi tilanne silti. :D Ei oo ollu enää mitään puolen vuoden taukoja sentään haha! Meinaan jatkaa vielä syyn selvittämistä, mutta toi vuoden vaihde oli vaan niin kiireistä etten oo ehtinyt rampata lääkärissä. :D :(

 2. Sanni sanoo:

  Kuukautisasiaan kommentoin vaan sen että mitä sä painat? Ei tarvitse toki julkisesti sitä kertoa, jos et halua. Mutta on ihan tutkittu juttu, että jos tyttö/nuori/nainen painaa alle 45kg ei hormoonitoiminta pelitä ja kuukautisia ei tällön ole. Jos siis paino on siinä 45kg tietämillä tai ainakin jos se on alle niin ois tärkeää saada painoa lisää! Etenkin jos joskus omia lapsia haluat saada :)

  • Anni sanoo:

   No tää ei kyllä pidä paikkaansa. Riippuu pituudestakin aika paljon. Vähän tuntuu hassulta käyttää esimerkkinä toista bloggaajaa, mut jos esim. seuraa but im a human not a sandwich blogin Iinaa, niin hänhän on tosi hoikka ja varmaan yleisillä mittareilla alipainoinen (tästä joskus kirjoittanutkin), mutta hyvinhän hänkin on onnistunut lapset pyöräyttämään :) Mun 160cm äiti on painanu 46kg VIIMEISILLÄÄN raskaana ja täysin terveitä n. 3kg syntymäpainoisia pentuja pyöräyttänyt. :)

  • Malinn sanoo:

   Pakko kommentoida tähän et oon painanu koko aikuisiän 42kg. Kuukautiset tuli säännöllisesti ja lapsen sain heti kun aloimme yrittämään. Et ihmiset on erilaisia :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mun on jotenki vaikee ymmärtää et miks just 45kg? Eiks se riipu ihan pituudesta ja kaikesta muusta, niin miks vaan yksi tietty paino? Ja joo painan yli 45kg, olisin sillon vaikeasti alipainoinen, käytännössä anorektisen näköinen. :)

 3. Anni sanoo:

  Sulla on kyllä niin ihana vartalo! Mutta se on niin totta että ulkoapäin ei voi päätellä onko se kroppa kantajalleen se ns. terveellinen kroppa tai terveellä tavalla hankittu! Mä oon sitä mieltä et kun syö hyvin ja oikein sekä kaupan päälle vielä voi hyvin niin se kroppa tuppaa kyllä muokkautumaan sellaiseksi kuin se on tarkoitettu :) mä toivon että sä pääset siihen tavotteeseen! Mä oon päässy omaani aika pitkälti ja vaikka viihdynkin omassa kropassa tosi hyvin niin silti tulee välillä kaihoisasti ihailtua kuinka kaunis sä oot! :D

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Ihana kuulla, mä uskon kanssa että siitä muokkautuu sitten sellainen kuin kuuluu olla. :) Tosin en mä voi sanoa että oisin ikinä kropan eteen nähnyt vaivaa, että kai se on mullakin sellainen kuin kuuluu olla – mutta jaksamiseen ja yleiseen terveyteen vaikuttaa ainakin niin paljon se mitä syö. :)

 4. Tytti sanoo:

  Kannattaa käydä sokerirasituksessa, mikäli tunnet että verensokerit heittelee. Sen ei pitäisi suuresti terveellä ihmisellä pompotella, diabeetikoilla kyllä :(

  • Myy sanoo:

   Voi heitellä hyvinkin, etenkin, jos syö mitä sattuu. Itellä heitelly ihan lapsesta asti, jollen syö säännöllisesti ja riittävästi. Oon myös tosi hoikka, mutta heitteli silloinkin, kun joskus painoin vähän enemmän, normaalipainoinen kylläkin myös silloin.

   • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

    Siis tottakai verensokerit heittelee jos syö sillä tavalla kuin mä oon syönyt aiemmin.. :D Nopeita hiilareita ja sit verensokeri taas romahtaa.

 5. Annie sanoo:

  Hyvä Silja! <3

  En tietenkään tunne sua ja ajatuksiasi muuten kuin blogin kautta, mutta varhaisempien blogitekstiesi perusteella pelkäsin vähän jotain lievästi syömishäiriöiseltä kuulostavaa tekstiä vaakalukemista ja painonpudotuksesta. Toivottavasti tosiaan menet ensisijaisesti hyvinvointi ja tasapaino edellä ja muistat myös höllätä ja herkutella välillä jos siltä tuntuu :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   No siis mä en oo ikinä koittanut pudottaa painoa tai miettinyt mitä syön, eli en kyllä voi minkään perusteella itse sanoa että ois mitään syömishäiriötä. :D Mutta joo mun kauneusihanne on suht laiha kroppa pienellä sporttisuudella, en usko että se siitä muuttuu… :)

 6. Kohtalontoveri sanoo:

  Mun mitat on 175/56-57kg ja olen ollut ilman kuukautisia jo 3,5v. Syy ei koskaan selvinnyt :/
  Musta tuntuu, että ehkäisypillerit tuhosi jotain mun kehossa. Niiden lopettamisen jälkeen ei oma kierto enää palautunut ollenkaan. Aika pelottavaa..

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Joo mustakin tuntuu että kaikki ongelmat alkoi e-pillereiden jälkeen… :( Tuntuu että koko elimistö meni ihan sekaisin, edelleen tappelen huonon ihon kanssa ja no, noi kaikki vatsaan liittyvät ongelmat vasta raskaita onkin.

 7. Kyllästynyt sanoo:

  Mua ärsyttää kun hoikkuudesta aina kitistään. Aina on hoikkuus syynä kaikkee, no ei välttämättä ole! Itsekin olen saanut naikkarilta ”lihota 2kg” vinkin eikä se mitään tehonnut! Laihdutin takaisin. Suomessa ilmeisesti on nykyään niin epänormaalia olla hoikka, että jos sinä olet hoikka, on se taatusti syynä ihan kaikkiin ongelmiisi!

  Sori avautuminen, mutta ottaa ihan tunteisiin tämä. Minä HALUAN olla hoikka ja ei, mulla ei oo mitään ongelmaa oman kehoni kanssa, mutta eihän lääkärit sitä ymmärrä. Jos olet hoikka niin olet syömishäiriöinen automaattisesti tänä päivänä. Huoh!

  Sitten jos on lihava, niin kaikki pysyy tietysti hiljaa eivätkä sano mitään. Vaikkakin lihavuus on valtava terveysriski ja voi olla myös merkki (tai siis on!) Merkki ongelmista syömisten kanssa. :)

  • Myy sanoo:

   Tismalleen samaa mieltä sun kanssa!

  • Kati sanoo:

   Ai lihavuudesta ollaan hiljaa? Älä nyt jaksa. Mä oon koko ikäni ollut vähän pullea, en mitenkään selkeästi ylipainoinen mutta pullea ja lyhyt persjalkasuomalainen ja oon koko ikäni myös saanut siitä kuulla ihan tuntemattomiltakin. Kyllä pääsääntösesti muutenkin se hoikkuus on se mitä ihaillaan ja vähänkään lihavia katsotaan ällöksyen. Ja toi sun viimenen kommenttikin kertoo aika paljon.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Haha mulla vähän samoja fiiliksiä! Mulla on tosi hyvä olo hoikkana, nautin siitä enkä mieti ja stressaa miltä näytän. :)

   En usko että terveellisempi ruoka ainakaan saa mua lihoamaan, mutta jos terveemmät ja puhtaammat raaka-aineet auttaisi väsymyksen ja kropan toiminnan kanssa. :)

 8. Opiskelija sanoo:

  Tytille tiedoksi, että ihan normaalia jos verensokeri heittelee herkkuja syömällä. Aivan täysin normaalia, ei ole diabeteksestä kyse. Sokeriset herkut ja epäterveellinen ruoka heittävät verensokeria eikä siitä tosiaan tarvitsee huolestua, enemmän ihmettelisin jos verensokeri tommosella ruokavaliolla ei heittelisi!

 9. sipsip sanoo:

  Itellä oli nuorempana sama homma että mitä tahansa söi niin ei vaan lähteny paino nousemaan, ja sitä tuli syötyä ihan mitä sattuu. Myöhemmin joskus kun täytin 22 niin alko huomaamaan että jatkuva nuudelin syönti + limsan juonti alko pyöristää kroppaa ”vääristä” paikoista :D Siinä sitte tuskastelin asian kanssa hetken kunnes alotin urheilun ja sain yllättävän nopeesti kroppaa solakammaksi. Tämäki homma lähti vähän laukalle kun ekan vuoden tein myös sen virheen että aloin syödä pelkkää salaattia ja urheilla hulluna niin ettei kroppa oikeastaan saanu enää riittävästi ravintoa ruoasta. Ihmettelin miks urheilu ei enää piristä oloa samalla tavalla ja vaikka kuinka treenas nii pakaratki suunnilleen kutistu silmissä ja olo ei enää vaan ollu hyvä. Siinä sähäkässä aloin myös seurustelemaan, eli toisin sanoen löhöämään ja lihomaan, mikä itse asiassa teki omalla kohdalla äärettömän hyvää! Tuli puolen vuoden breikki ja aloin hakemaan enempi tietoa siitä että miten oikeasti kannattaa syödä. Aloin treenaamaan uudestaan mutta aloin syömään enemmän + en enää yrittäny selvitä millään bikinifitnes ruokavaliolla vaan aloin kasvattamaan kaikkia annoskokoja. Nykyään syön tosi paljon enkä enää koe stressiä siitä syönkö herkkuja sillon ku huvittaa. Kiinnitän myös vähemmän huomiota pelkkään peilikuvaan ja oon itekki ihmeissäni kuinka paljon paremmalta se näyttää nyt kun silloin kun stressasin yhdenkin ylimääräsen ruisleivän syöntiä :D Eli pointti, saat varvemmin tuloksia kun et stressaa ja tee urheilua ja syömistä pakonomaisesti! Sullakin varmaan niin solakat geenit että kun urheilet niin saat syödä toooodella paljon :) Varsinki jos niitä lihaksia ja kurveja ja kiinteytymistä hakee. Tsemii ja ihanaa kevättä :)<3

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Hahhahaha ihana, toi alku kuullostaa ihan multa. :D Kiva kuulla että oot löytänyt itsellesi sopivan tasapainon noiden kaikkien kanssa, toivottavasti mä löydän myös. :) Samoin sinne <3

 10. janika sanoo:

  Monilla on usein oletus, että kun oot laiha=oot hyvässä kunnossa. Todellisuus voi olla se, että se laihempi tyyppi on paljo surkeemmassa kunnossa kuin se vähän isompi. Sisäelinten ympärille kerääntyvä rasva on monesti näiden ”laihaläskien” ongelma, jota ei itekkään tajua tiedostaa!
  Niin hienoa että oot vaihtanu sun ruokavaliota terveellisempään:) ihanaa ja reipasta kevättä<3

 11. Malinn sanoo:

  Pakko kommentoida tähän et oon painanu koko aikuisiän 42kg. Kuukautiset tuli säännöllisesti ja lapsen sain heti kun aloimme yrittämään. Et ihmiset on erilaisia :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Niinpä, ajattelen itse myöskin näin. Vaikuttaahan siihen painoonkin niin moni asia kropassa, kuten esimerkiksi pituus jne. :)

 12. Moih sanoo:

  Kivan positiivinen postaus :) Toi viimenen kuva sulta punertava paita päällä huhhuh! <3 Ootko muuten minkä pituinen?

 13. Sanni sanoo:

  Toki on poikkeuksia kaikissa asioissa ja kovin pieni ihminen ei 45kg välttämättä ikinä paina mutta on ihan tutkittu että siinä painossa kuukautisten pitäis tulla normaalisti jos kevyempänä ei tule.

 14. Huvittunut sanoo:

  Jos oot alle 45kg ja sulla tulee menkat ja saat lapsia normaalisti, ei se poista sitä tosiasiaa, että alipaino vaikuttaa kuukautisiin. Ei kaikilla mutta jollain! Huvittaa et joku laiha tulee tänne pätemään et ei voi pitää paikkaansa jos hänen kohdal just menee toisin. Huoh:D ja onko vähä eri ootko 155cm tai sit 170cm. Olitko silja kuin pitkää painavempi et ehtikö ne lisäkilot ns vaikuttamaan?

 15. L sanoo:

  No ihan samalla tavalla ylipaino ja painon nousu myöskin sekoittavat kuukautiskiertoa. Ei se ole pelkkä laihtuminen vaan myös lihominen sekoittaa!

 16. Sylwka sanoo:

  Salla sanoo:, thanks so much for the post.Really thank you! Great.

 17. Milja sanoo:

  Mun mielestä näytät upeelta noissa 2016 kuvissa! Toki jos oma olo on ollut huono tuossa kropassa niin ymmärrn kyllä että on pitänyt tehdä vähän muutoksia syömiseen ja liikuntaan. Ite vaan tykkään laihasta (en toki anorektisesta) vartalosta :)

Kommentoi