keskiviikko 11. huhtikuu 2018

New phone who dis?!

En ookkaan vielä kertonut teille tätä, mutta mä vaihdoin joku aika sitten uuteen puhelimeen. Sain Nokia Mobileltä itselleni tsetiin uusimman Nokia 8 -puhelimen, ja vaikka oon ollut aiemmin vannoutunut Applen fani, en ole ollut enää hetkeen niin tyytyväinen heidän puhelimiinsa. Nokia 8:sta sen sijaan on löytyi paljon erilaisia ominaisuuksia, jotka houkutteli kokeilemaan vihdoin uutta puhelinta. Myönnän kyllä että mua tosin jännitti aluksi aika paljon Androidin käyttö, sillä en oo ikinä sitä päässyt kokeilemaan. Sillon aikoinaan kun vaihdoin juurikin Nokiasta Appleen, se oli sitä älypuhelimiin siirtymisen aikaa, jonka vuoksi käyttis on omalta osaltani jäänyt kokematta. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Nokia Mobilen kanssa.

Suurin syy puhelimen vaihtumiselle mun kohdalla oli ehkä kuvausmahdollisuudet, jotka tässä Nokia 8:ssa on ihan omaa luokkaansa. Erillaisia kuvaustiloja löytyy paljon ja kuvan laatu on aivan huippua – resolutiota saat säädettyä oman maun ja kuvaustarpeiden mukaan. Mä itse bongsin kännykän viime syksynä kun Kira teki heille kampanjaa New Yorkin muotiviikoilta, ja jäin jo silloin miettimään miten upeilta kuvat näytti. Hyvä kännykän kamera on nimittäin aika tärkeä osa bloggaajan työtä, tai ainakin helpottaa sitä huomattavasti. Kameraa ei tule aina kannettua mukaan joka paikkaan, ja välillä sitten harmittaa ihan hirveesti kun oiskin ollut jotain kuvattavaa. Lisäksi haluan myös muualle someen, esimerkiksi Instagramiin mahdollisimman hyvälaatusia kuvia, jonka vuoksi oon välillä nähnyt hirveästi vaivaa ottamalla ensin kuvat kameralla, käsittelemällä ne koneella ja sitten vasta oon siirtänyt kuvat puhelimeen ja lisännyt instaan. Kaikki tämä helpottuu nyt huomattavasti! Mun omat lempparit kuvaustiloissa on Bokeh, joka sumentaa kuvan taustan kuten järjestelmäkameralla mahdollisimman isolla aukolla kuvatessa, sekä Beauty -efekti joka hieman blurraa kasvoja jne. selfietä ottaessa. Lisäksi kamerassa on hauska Boothie -toiminto jolla saat kuvattua samanaikaisesti etu- sekä takakameralla. Näin voit tallentaa jonkin unohtumattoman tilanteen kummatkin puolet samanaikaisesti, ja mun mielestä tää toimii hyvin myös esim. instagram storyissä yms.

Ja vaikka kerroin puhelimesta askön ns. ”työ-minän” puolesta, niin tietysti puhelin on mulle super tärkeä ihan arjessakin. Arki-minä puolestaan arvostaa puhelimelta yksinkertaisuutta ja tyylikkyyttä. Haluan että puhelin on helppo käyttöinen, tyylikäs sekä sopivan kokoinen mun käteen jotta se pysyy menossa mukana.

Vaikka en vielä ihan pro tän puhelimen kanssa olekkaan, niin sanoisin kuitenkin että käyttöjärjestelmän oppiminen on ollut todellakin yllättävän helppoa. Itse puhelimen käyttö on sujunut lähes ongelmitta ihan alusta asti, ainoat ongelmatilanteet on tulleet eteen oikeastaan vain Macin ja puhelimen yhteiskäytössä, sillä esimerkiksi kuvien lataaminen koneelle vaati hieman opettelua, kun yhteistyö laitteiden välillä ei ollutkaan ihan niin saumatonta. Onneksi kaikkeen on löytynyt kuitenkin pikaisella googletuksella vastaukset, ja yhteiselo on sujunut hyvin myös tällä hermoheikolla allekirjoittaneella. :D Kaiken kaikkiaan oon ollut Nokia 8:iin puhelimena alusta asti todella tyytyväinen.

Kameran kanssa mulla on ehkä vielä eniten opettelemista, sillä mahdollisuudet ovat sen suhteen niin monipuoliset. Vähän sama kun ottaa ensimmäistä kertaa järjestelmäkameran käteen niin saa joo heti hyviä kuvia, mutta ajan kanssa oppii kaikkia pikku kikkoja joiden myötä kuvauksen saa vietyä ihan uudelle tasolle. Myös videokuvaus mahdollisuudet pitäisi olla ihan huiput (en oo vielä päässyt testaamaan tositoimissa) sekä kännykässä on 360audio ominaisuus joka tallentaa äänet mukaan ihan super hyvin.

id-kuva

With love, Silja


Lähettänyt lifeofsilja klo 20:05 | 7 kommenttia

Tunnisteet:

Muissa blogeissa aiheesta: Yleinen

7 Responses to “New phone who dis?!”

 1. Elina sanoo:

  Miten pidät sun hiukset hyvässä kunnossa ja pitkinä vaikka vaalennat ja lämpökäsittelet niitä? :-)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mä en oikeestaan lämpökäsittele mun hiuksia, näissäkin kuvissa ne on ihan just suihkusta tulleet minkä ehkä vähän huomaa.. :D ja värjään myös hiuksia tosi harvoin! Mut leikkaan latvat aina säännöllisesti, just hetki sitten lähti +5cm. :) Lisäksi koitan käyttää hyviä hiustenhoitotuotteita ja paljon hiusöljyä!

 2. Tiina sanoo:

  Mistä noi upeet housut?

 3. Nea sanoo:

  Oot niin kaunis <3

 4. Kati sanoo:

  Näytät tosi kauniilta. :) Kiinnostaisi kuulla minkä merkistä hiusöljyä käytät? Itsellä ollut monen merkkistä käytössä. Mutta mistään ei ole tullut suosikkia.

Kommentoi