keskiviikko 23. toukokuu 2018

7 syntiäni -haaste

id-kuva

Herkuttelusyntini..

Noh, kuten oon monesti kertonutkin, mun ruokavalio on oikeasti ollut tosi epäterveellinen.. Aiemmin se oli sitä että söin huonosti koska olin laiha ja ajattelin että ”koska mä voin” – nyt myöhemmin oon onneksi tajunnut että omalle kropalleni mä sillä teen hallaa, ja se kaikkien lisä- ja väriaineihden sekä ravintoköyhien tuotteiden syöminen on turhaa.

Mulle aiheutui tästä myös oikeasti paha ns. sokerikoukku, josta on yllättävän vaikea päästä irti, sillä sun tekee koko ajan mieli syödä karkkia tai juoda limsaa jne, eikä normaali ruoka tee välttämättä edes kylläistä oloa. :D Herkuttelen kyllä edelleen, mutta syön mitään roskaruokaa todella harvoin, koitan juoda limsaa ja sokerimehuja vain erikoistapauksissa, energiajuomat kokonaan pois, ja niin edelleen..

 

Ihonhoitosyntini..

Mä en tiedä onko tää varsinainen synti, mutta mä en oo muistaakseni ikinä käynyt missään kasvohoidossa! Lueskelen aina muista blogeista kaikista ihanista puhdistavista hoidoista ja mikroneulauksia yms. jotka saa ihon hehkumaan, mutta en oo vielä saanut itse aikaiseksi käytyä missään. Tällä hetkellä kun mun iho on ollut pitkään huonommassa kunnossa, oon miettinyt että auttaisikohan joku hoito tähän? Toisaalta tää on varmaan pitkälti hormonien sekoiluista johtuvaa vaivaa, eli vaikutus voisi olla hetkellinen mutta menisiköhän rahat ihan hukkaan…

 

Siivoussyntini..

Nuorempana vihasin siivoamista yli kaiken, ja nyt taas aikuisena oon aivan ”rakastunut” siivoamiseen. Tietysti se tuntuu välillä raskaalta eikä aina huvittaisi siivota, mutta kun kaikki paikat on huolella jynssätty ja tavarat oikeilla paikoillaan, tulee niin rentouttava ja hyvä fiilis. Rakastan puhdasta ja hyväntuoksuista kotia, enkä pysty enää samalla tavalla rentoutumaan jos kotona on sotkuista.

Mulla on kuitenkin yksi siivoussynti, ja se on vaatteet! En jaksa ikinä laittaa vaatteita omille paikoilleen, ja oon välillä tosi ahdistunut siitä vaatteiden määrästä mikä mulla on. Oon puoli vuotta jo suunnitellut kirpparille menoa, ja tavaroita onkin jo monta ikea kassillista valmiina odottamassa, mutta silti niitä on vielä niin paljon lisää, että tuntuu ylitsepääsemättömältä saada projekti valmiiksi!

Hiussyntini..

Mun hiussynti on ehdottomasti se, että oon todella laiska laittamaan mun hiuksia. Ennen mulla oli pitkät pidennykset joiden takia hiuksia oli pakko laittaa päivittäin, mutta nyt kun oon päässyt pidennytkierteestä eroon, en jaksa useinkaan tehdä hiuksilleni yhtään mitään. Mun hiuspanostus on hiusten suoristaminen. :D

 

Ystävyyssyntini..

Ystävyyssynti on ehkä pahin, ja tästä koen oikeasti useasti tosi huonoa omatuntoa. Mä oon tosi introvertti ihminen, ja viihdyn paljon omissa oloissani ja omassa kodissa. Tykkään kuitenkin tehdä paljon kaikkea ja nähdä kavereita, mutta mun kohdalla sen pitää yleensä tapahtua aika spontaanisti. Mun on hankalaa sopia jonkun kaverin näkemistä vaikka viikon/parin päähän, sillä saatan olla silloin vaan sillä tuulella, etten yhtään jaksa.

 

Pukeutumissyntini..

Tän te varmaan kaikki jo tiedättekin. :D Rakastan pukeutumisessa mustaa, mustaa ja mustaa. Mulla on aina oma fiilis, kun päällä on mustat vaatteet, ja leikittelen ennemmin erilaisilla tekstuureilla kuin väreillä tai kuvioilla. Nyt oon onneksi päässyt vähän tästä yli, kiitos kesän!

Parisuhdesyntini..

Parisuhdesyntini on se, että mun on todella vaikea löytää ihmistä kenen seurassa oikeasti viihdyn. En pystyisi ikinä tyytymään parisuhteessa mihinkään mikä ei tunnu 100% oikealta, sillä oon sellainen että haluan tehdä lähes kaiken toisen kanssa. Tarviin oikeasti sen kliseisen ”partner in crime” -tyypin jonka kanssa voin jakaa kaiken – avaudun kumppanille enemmän kuin kavereille.

Oon monesti saanut blogiin, ja lukenut keskustelupalstoilta syyllistävää kommenttia siitä, miten haluan olla mun poikasystävän kanssa niin paljon, ja miksi teen poikaystävän kanssa kaiken yhdessä. Tietysti parisuhteessa pitää olla omatkin menot ja kaverit, mutta en silti oo pystynyt tätä syyllistämistä aina ymmärtämään.. Kun henkilö on 100% oikea, jaksaa sitä toista katella lähes 24/7.

 

With love, Silja


22 Responses to “7 syntiäni -haaste”

 1. Moih sanoo:

  Jees tää oli kiva postaus lukea :) Ootko milloin laittamassa Rooma vlogin meille?

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Kiitos paljon! <3 Mä en valitettavasti saanut Roomasta mitään järkevää vlogia aikaan, sillä mulla oli kameran kanssa vähän hankaluuksia. ensi viikolla kuitenkin uusi yritys uuden lomakohteen kanssa. :) Laitetaan siis peukut pystyyn :D

 2. xod sanoo:

  Vinkki vaatteiden myymiseen: zadaa-app! :) Sais sun lukijatkin ympäri suomen ostettua ja mulla ainakin menny kaikki tosi kivasti kaupaksi siellä

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Siis varmasti laitan jotain erikoisempia/kalliimpia juttuja myntiin johonkin tolleen yleisesti, mutta valitettavasti niitä ihan perus vaatteita mistä en jaksa edes paljoa rahaa pyytää, on niin paljon etten millään pysty lähteä niitä kuvailemaan ja postittamaan! :( Ei riitä aika eikä hermot!

 3. Janiskaaaaa sanoo:

  Mulla on ihan sama juttu tuon frendien näkemisen kanssa. Ennen nuorempana, alle 19-vuotiaana halusin olla koko ajan kavereiden kanssa, mutta jossain vaiheessa alkoi vaan odottamaan niitä koti-iltoja itsensä tai miehen kans.. Ei sillä, kavereiden seurassa on yleensä aina ihan superhauskaa enkä ole koskaan katunut että lähdin!:) mutta jos sovitaan jotain vaikka pidemmän päähän, niin sitten kun se päivä koittaa, niin tuntuu että se lähteminen on tosi hankalaa.. Ja väsyn liiassa hälinässä..

  Ainiin, mistä on tuo ihana mekko, instasta ymmärsin että Nellystä?? En vaan löytänyt/jaksanut selata niitä mekkoja niin kauas että löytyisi… Aivan unelma..

  Mikset muuten tekisi blogikirppistä niille vaatteille jotka haluaisit viedä myyntiin? Olisin kyllä ihan ekana ostamassa, koska sulla on niiin ihana tyyli! Toivottavasti tämä viesti ei tule kahdesti. En ole varma lähtikö ekalla kerralla.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Ihanaa kuulla että joku ymmärtää!! :D Mullakin on super hauskaa aina ystävien kanssa ja arvostan sitä todella korkealle, mutta on vaan huono omaunto kun ei jaksa koko ajan olla jossain riekkumassa. :(

   Ja joo, tai se on sellainen shortsihaalari, playsuit? Mutta Nellyltä pitäis löytyä, ainakin se on tän kevään/kesän mallistoa!

 4. mau sanoo:

  Mulla on sama tuon ystävyys kohdan kanssa. Olen todennut kanssa, että olen introvertti, mutta myös sosiaalinen puoli löytyy ja viihdyn hyvien ystävieni kanssa toki, mutta myös paljon kotona avopuolison kanssa. Hänkin yrittää välillä muistutella, että näkisin enemmän kavereitani. :D Mutta nykyään tsemppaan ja pyrin olla enemmän menossa mukana. Välillä taas menee muutenkin aikataulut ristiin kun sitten on itse ehdottelemassa. Mutta sopivasti seuraa ja yksinoloa, niin hyvä tulee.
  Mistä tuo vikan kuvan kukkamekko on muuten? :)

  • Nl sanoo:

   Yep mulla tää sama ja sit just jos sovitaan millo vihdoin nähää ja sit voi olla sellanen fiilis et nyt ei jaksas sinä päivänä mitään ylimäärästä ja olla sosiaalisella päällä :D

   • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

    Joo mullakin on ehdottomasti myös se sosiaalinen puoli ja ahdistun myös siitä jos pitäisi olla vaan kotona! :D

    Kukkahaalari on Nellyltä! :)

 5. kirsi sanoo:

  Oletko edelleen parisuhteessa? :)

 6. Hk sanoo:

  Täällä sama patisuhdesynti! Mä en ymmärrä myöskään syyllistämistä siitä, et haluaa viettää paljon aikaa kumppanin kans. Kuitenkin arjessa on työt, koulut ja harrastukset. Jos kaiken sen jälkeen haluaa olla ”yksin” omien kavereiden kans, miks ihmeessä olla parisuhteessa. Jos ei ole aikaa tai kiinnostusta viettää oman rakkaan kanssa aikaa, kuin tärkeä se ihminen sit oikeestaan on.. Mut kukin tyylillään, itse oon onneksi löytäny sen kenen kanssa kohtaa ajatukset ja viihdytään paljon yhdessä :)

 7. Riika sanoo:

  Heeei jos asut vielä Porvoossa niin vie sun kirppisvaatteet Bohemiaan myyntiin! (ja kerro sit kun sun vaatteet on siellä myynnissä ;) )
  Siellä jos maksaa rekistä vähän korkeamman hinnan niin ne tekee melkein kaiken sun puolesta. Tosi helppoa ja sopii jos ei joka päivä huvita käydä siivoamassa pöytää.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mä mietin sitä tosi pitkään, mut tuntuu et ne rekit on niiin pieniä ettei mun vaatteet ikinä mahtuis sinne :D Mietin tota Kellarikirppistä tai sit Tarmolassa päin on myös joku :P

 8. Laura sanoo:

  Ymmärrän kyllä hyvin tota parisuhdesyntiä. Kun tyyppi on oikea, niin ei siitä halua olla erossa vaan haluaa jakaa kaiken arkisenkin. Musta tää on vaan hyvä juttu! :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Munkin mielestä. Mä taas puolestaan ennemminkin ihmettelen pareja joilla ei oo ollenkaan yhteistä aikaa ja tekee kaiken vaan omien kavereiden kanssa. :o

 9. Jonnz sanoo:

  Täällä myös yksi introvertti! Tarvisin ehkä myös introverttejä kavereita, jotka ymmärtäis. Tykkään tehä spontaanisti paljon asioita ja kaverit on ihania. Mutta pitkälle suunnitellut asiat ei vaan nappaa (etenki perus hengailut, eri asia häät jne isot). Kun pitäisi lähteä; väsyttää, ärsyttää, tuntuu pakotetulta. Haluis jäädä vaan kotiin ä. Vaikka mulla olis sit ihan kivaakin. Ja voin olla poikaystävän kanssa ihan 24/7, ei haittaa yhtään. Hän vielä introverimpi kun minä, mutta ollaan kasvettu yhteen.

 10. Mirka sanoo:

  Tähänkin on olemassa kultainen keskitie. Ei tarvitse jättää kavereita vähälle ja olla sitten ihan hylättynä kun suhde kariutuu, eikö tehdä kaikkea vain kavereiden kanssa. oikeasti sosiaaliset ihmiset osaa tasapainottaa ajan kavereiden ja rakkaan kanssa:) koen itse vähän säälittävänä sen miten jotkut jää kotiin aina suhteen löytämisen jälkeen.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Nyt kuullostaa vähän katkeralta. :D Tietysti on kultainen keskitie! :)

 11. Mirka sanoo:

  Joo voi olla katkeran kuuloista, mut sen siitä saa kun itse elää kultaista keskitietä tehden aikaa kavereille , ja suurin osa ei enää lähde tekemään mitään kun saa tarpeeksi huomiota poikaystävältä kotona. Mitäs sitä kavereilla sen jälkeen :D

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Joo ymmärrän kyllä sun pointin! :) mut se on sit heidän menetys!

Kommentoi