torstai 12. huhtikuun 2012

Hiusten Vaalentaminen

Ellikkä kun pyytelitte niin kovin sitä blondauspostausta niin here we go. Pakko kuitenki muistuttaa että mä en ole mitenkään ammattimainen, enkä oo opiskellu mitään hiuksiin liittyvää. Kaikki tulevat vinkit perustuu mun kokemuksille ja mielipiteille.
Paras tapa tummanruskeesta/mustasta tukasta vaalentamiseen on raidoittaminen kampaajalla pikku hiljaa. Näin säästät hiuksias, ja saat niistä varmasti oikean sävyiset. Kapaaja osaa myöskin kertoa tarkasti mikä on hyväksi hiuksille, ainoo miinuspuoli on kallis hinta.
Hiusten vaalentamiseen kotona kannattaa varata aikaa ja kärsivällisyyttä, koska se ei tapahdu viikossa ilman että hiukset on pilalla. Mulla on ollu nyt kaks kestaa kolmen vuoden sisällä ihan tumma tukka, ja se eka blondaaminen kyllä pilas mun hiukset totaallisesti, koska länttäsin vaan värinpoistoa värinpoiston perään. Eli jos haluat säilyttää tuuheat ja pitkät hiukset niin en suosittele missään nimessä.
Annoin tummanruskean värin haalistua itsestään ja kävin laittamassa kokopäähän raidat, tulos:
Ohuet vaaleat raidat sulautuu ihanasti tummien hiusten joukkoon, ja antaa heti paljon vaaleamman ilmeen. Tähän asti mä jaksoin tehä kaiken oikein. Hoidin mun tukkaa hyvin jne. Mutta mustasta oli kuitenki niin iso harppaus tollaseen keskiruskeeseen, ni innostuin vähän liikaa (kuvittelin sen olevan jo vaalea) ja jouduin siihen värinpoistokierteeseen.
 
Tää tulos on monen eri värinpoiston jälkeen jo paljon parempi. Silti ihan hirvee keltanen/oranssi.  Ensimmäinen juttu mitä kannattaa muistaa on se ettei värinpoistot tee hiukista vaaleeta, vaan siihen kannattaa laittaa aina tavallinen kestoväri päälle. Tollon mä luulin että värinpoistot on ihania valkosia hiusvärejä, ja koska halusin vaalean tukan, värjäilin niillä. Ne on kuitenki todellisuudessa sitä kamalinta myrkkyä, mikä katkoo hiukset.
Kannattaa aina lukea hiusvärille annettu sävyn nimi, koska se kertoo todellisuudessa paljon enemmän ku pakkauksessa oleva kuva!!
Tuhkanvaalea

Erittäin kirkas helmenvaalea

hopeanvaalea
Jos haluu raikkaan ja mahdollisimman vaalean värin suosittelen ehdottomasti tuhkan ja helmiäisen sävyjä, kummatki taittaa kivasti vähän luonnollisempaan vaaleeseen ennemmin ku keltaseen. Värjätessä hiuksia tummasta vaaleaksi kannattaa kuitenkin käyttää ehdottomasti noita hopeansävyjä, koska ne taittaa kaikista parhaiten kellertävyyttä. Valmiiksi vaaleeseen tukkaan sitten taas ku laittaa noita hopeansävysiä värejä, hiuksista tulee tosi ruman harmaat, tunkkaset ja väri muuttuu tummemmaksi. Mulla tuli kerran jopa ihan kamalat siniset!

 Kaikki noi yläpuolella olleet hiusvärit on ostettu ulkomailta, koska Suomen hiusvärit ei oo niin tehokkaita. Jo siitä hiusvärin väristä näkee vähän että millanen lopputulos oikeen syntyy. En oo ikinä löytäny Suomesta hiusväriä joka näyttäis tältä:

Sininen väri = vaalentaa tehokkaasti eikä varmana tule keltainen lopputulos 🙂
Parhaat hiusvärit saa Virosta ja Ruotsista! Mun lempihiusvärit on ehdottomasti:

Kun hiukset on saatu hyvän väriseksi, ei kannata missään nimessä värjätä koko hiuksia. Värit kannattaa aina vaan laittaa vähän juurikasvun yli, koska koko hiusten värjääminen kuluttaa tukkaa ihan älyttömästi.

Ja ja, mitäköhän muuta vois vielä kertoa… Blondauksen yhteydessä kannattaa ehdottomasti panostaa hiustenhoitotuotteisiin! Hiusnaamioihin, hyviin hoitoaineisiin yms.

Thaimaasta ostettu hiusnaamio, toi on niiiiin ihanaa ja hintaaki oli vaan joku alle 2e?? En käsitä miks en voinu ostaa vaikka kahta purkkia 🙁

Jä tää kyseinen tuote on hiuksiinjätettävä hoitoaine latvoille. Aivan ihana tuote, en pärjäis päivääkään ilman tätä 😀 Ei tuu mitään takkuja yms, ja erityisen hyvä blondatuille hiuksille koska latvat kärsii vaalentamisessa niin paljon.

Rest in peace my beloved long hair……… <3
Jos joku juttu jäi arveluttamaan niin kyselkää ihmeessä 🙂 Yritän vastata parhaani mukaan!


No Responses to “Hiusten Vaalentaminen”

  1. Anne sanoo:

    Sulla on kyllä upeat hiukset! Miten sä lopulta sait sen keltaisuuden hiuksista pois, siis ennen kuin hyvä väri oli saavutettu? Jatkoitko värinpoisto+väri päälle värjäystä vai värjäilitkö tasaisin väliajoin blondiksi..

  2. Nina sanoo:

    Hei, vinkkejä kaivataan! Viroon lähdössä, mikä tuo sininen mönjä on nista väripurkeista!!!? Kiitos vastauksesta xoxoxo Ninnu

Kommentoi