perjantai 10. toukokuun 2013

Marked for a lifetime

Kuten kerroinkin eilen, mulla oli tänään tosi jännä päivä. Sellanen päivä joka voi olla vaan kerran elämässä :D Kävin nimittäin ottamassa ensimmäisen tatuointini! Jollekkin tää voisi olla pikku juttu, mutta mä olin aivan täpinöissäni. Olin ideoinut ja suunnitellut tatuointiani vaikka kuinka kauan, ja toivonut tatuointia sitäkin kauemin (monia monia vuosia).

Tatuoinnin tarkoitus on mulle niin henkilökohtainen, etten valitettavasti lähde sen koko tarinaa kymmenille tuhansille ihmisille avaamaan. Kerron kuitenkin idean, ja miten päädyin tähän :) Eli tatuointini on siis päivämäärä, erään rakkaan ihmisen kuolinpäivä. :( Halusin siihen jonkun idean tai jujun, joten vaihdoin numerot Roomalaisiin numeroihin (eli kirjaimiin). Näin merkitys pysyy ”salassa”! :)

Omat vanhempani eivät pidä tatuoinneista, mutta uskon heidän ymmärtävän sisimmässään että tämä oli minulle tärkeää, ja osa tapaani käsitellä surua. Nyt minulle rakas ihminen pysyy aina mukana ja mielessä, vaikkei täällä enää olekkaan. En myöskään usko että tatuointia jolla on tärkeä merkitys, voisi katua. Halusin silti tatuoinnin olevan ”piilossa”, ja siksi kylki on mielestäni hyvä paikka. Paikka ei haittaa työpaikan saantia, ja näkyy oikeastaan vain rannalla.

Ja sitten se ainainen kysymys – sattuiko se? No kyllä se sattui :D Ei niin paljoa ettenkö ottaisi uudestaan, mutta kylki on yleisesti yksi kivuliaimpia paikkoja tatuoinnin ottoon. Tatuoitsiani naureskelikin että kylki on ”hyvä” paikka ensimmäiselle tatuoinnille :D 
Mekko AX Paris
Itse lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Mietin piiitkän missä käyn tatuoinnin ottamassa ja muokkasin itse tatuointia pariin otteeseen tatuoijani kanssa. Kylki on siinä mielessä haasteellinen paikka, että se näyttää helposti eri asennoissa vinolta, mutta olen erittäin tyytyväinen tatuoinnin kokonaisuuteen.
Jos teille tulee kysymyksiä mieleen, kysykää ihmeessä. Jos haluatte tarkempia tietoja paikasta tai tatuoijasta, laittakaa mulle sähköpostia, vastaan siellä :)
”Sinä olet niin kaunis, en henkeä saa,
annoit aurinkos mua lämmittää.”
With love, Silja

202 Responses to “Marked for a lifetime”

 1. Avatar Anonymous sanoo:

  upea ! itsekin pidän tuollasisita ”salaperäisistä” tatuoinneista, ja tuo on myös tyylikäs :)ihana toi ilme :D

 2. Avatar Anonymous sanoo:

  Oon suunnitellu ottavani tatuoinnin erään kuolleen sukulaiseni muistoksi ja se on just kans roomalaiset numerot joko syntymä-tai kuolinpäivämäärä.. Toi sun tatuointi on tosi kivan näkönen :)

 3. Avatar Anonymous sanoo:

  tosi kiva tatska =) toi on musta vähän väärä asenne miettiä että häiritseekö tatuointi työpaikan saantia.. nykyään noin kahdella miljoonalla suomalaisella on tatuointi eikä se enää nykypäivänä haittaa kun ihan muutaman harvinaisen työpaikan saantia.. mistä toi mekko on btw=)?

  • Kyllä tatuoinnit edelleen haittaavat työpaikan saantia jonkun verran, varsinkin jos tavoittelet vähän korkeampaa virkaa. :) En halua siksi riskeerata mitään. Jos tatuoinnit eivät haittaisi missään asiassa, olisin luultavasti kauttaaltaan tatuoitu :D Mekko on AX parisilta, laitoin suoran linkin kuvan alle!

  • Avatar Anonymous sanoo:

   ei todellakaan ole väärä asenne ajatella et häiritseekö tatuointi työpaikan saantia vaan juuri oikea asenne! esimerkiksi lähihoitaja töissä ei ehkä niitä kaulassa, kämmenissä ym todella näkyvissä paikoissa olevia tatuointeja katsottaisi hyvällä. miksi siis pitäisi ottaa kaulaan tauointi samalla ehkä menettäen tsäänsit johonkin kivaan työhön, jos sen voi ottaa vähän helpommin piilotettavaan paikkaan?:) ja jos vaikka tatskan otto hetkellä on töissä jossai missä tatskat on hyvinkin sallittua, niin mitäs jos kyllästyy työhön ja haluaa vaikka vanhustenhoitajaksi? Kyllä silloin se kaulassa oleva räikeän värinen pääkallo työhaastattelus saattaa olla yks iso haittaava tekijä.
   joten Silja ajatteli siinä aivan oikein!
   itselläkin tatuointi jalassa, jossa se pysyy tarvittaessa piilossa :) ja sitähän sanotaan, että jos tatskaa ei usein näy, siihen ei kyllästy niin nopeasti kuin jos se taas on kokoajan silmillä. :)

  • Avatar Alina sanoo:

   ompa muuten kumma jos on noin varma nykypäivänä työpaikan saannista että on valmis riskeeraamaan elantonsa jonkun kaulassa olevan perhosen takia. Vaikka niitä ihmisillä onkin, aika monessa paikassa työhaastattelussa ei taatusti katsota hyvällä näkyviä tatuointeja.

  • Avatar Anonymous sanoo:

   en nyt pistäis tästä mitään hälinää koska näin just yks päivä stokkalla miehen herkussa joka oli kokonaan tatuoitu (ihan oikeesti sillä oli silmän alla ankkuri) ja voin näin ravintola-alaa opiskelevana sanoa että yliliiottelua myös opettajian hulabaloo siitä ettei niitä sais olla näkyvillä alueilla. on se tietty hyvä ajatella etukäteen vähän et mitä ottaa ja mihin, mullakin noi parit tatskat on tietty piilossa :)

 4. Avatar Jatta sanoo:

  Todella hieno tatuointi ja mielestäni on aina mukava kun tatuoinilla on jokin tarina ja sitä saa kantaa sitten ainiaan mukanaan ! :)

  • Kiitos! Mä oon täysin samaa mieltä! Onhan kaikki kuvatkin super hienoja jos ne on hyvin tehtyjä, mutta itse haluan sillä olevan syvällisempi merkitys kuin ulkonäkö :D

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  gorgeous!<3

 6. Avatar Anonymous sanoo:

  Kaunis ajatus :) Mä otin 16-vuotiaana ekan tatuoinnin ja oon myös miettiny että ottaisin erään rakkaan ihmisen muistoks jonkun päivämäärän tai kirjaimen. Sillee se muisto pysyis mukana koko loppuelämän :)

 7. Avatar Pinsku sanoo:

  Hieno toi tatuointi :D itelläni on samantyyppinen selässä. Ite tykkään just tollasista tatuoinneista jotka saa piiloon, mut ne kuitenkin näkyy tiettyjen vaatteiden kanssa :) Ihana blogi sulla :)

 8. Avatar henna sanoo:

  Upea!:) Harvoin kommentoin blogeihin vaikka ahkerasti niitä seurailen, mutta aivan täydellinen tatuointi!!:)

 9. Avatar Anonymous sanoo:

  Mä oon sitä mieltä, että on aina parempi, jos tatuointi merkitsee kantajalleen jotain muutakin kuin vain mukavaa kuvaa/tekstiä. Toi näyttää tosi hyvälle :) pahimpia paikkoja tosiaan ovat kohdat, jotka ovat pelkkää luuta ja nahkaa.

 10. Avatar Roosa sanoo:

  Oiettä miten ihana tatuointi! Mä niin rakastan tatuointeja, joilla on jokin erityinen merkitys sen kantajalle. Mulla on hankinnassa kylkeen myös eka tatuointi ja omistan sen mun äidille :)

 11. Avatar jenna sanoo:

  Toi on kyllä kiva :-) Mulla on myös muistotatuointi pikkuveljestäni. Juuri niinkuin sanoit tuolla, että on aina mukana ja lähellä, vaikka ei täällä enään olekkaan :-) Toi ilme kuva on huippu, hah!

 12. Avatar Anonymous sanoo:

  Ihan mielettömän upea ja ihana idea. Ja sopii sulle kyllä niiiin hyvin! <3

 13. Avatar Anonymous sanoo:

  Hieno tatska! Haha, vähä hauskaa, mäki otin tänää ekan tatuointini :)

 14. Avatar Anonymous sanoo:

  hi
  wonderful tattoo
  what it means??

 15. Avatar stella sanoo:

  Oi toi sun tatuointi on tosi kiva!! :)

 16. Avatar Anonymous sanoo:

  ihana tatuointi ja vielä ihanempi ajatus sen takana!
  -julie

 17. Avatar Piia sanoo:

  Aivan ihana tatuointi! <3

 18. Avatar Anonymous sanoo:

  Oon lukenu sun blogii ihan sairaan kauan, mut mul meni vähän maku ku katoin ton sun videopostauksen. Vaikutit ihan sairaan ylimieliselt ja mun mielest sun ne selitykset siit vaatejutust pahensi asiaa ku jos olisit jättäny asian vaan siihen.

 19. Avatar miinac sanoo:

  ompa nätti! oliko minkä hintainen? :)

 20. Avatar Anonymous sanoo:

  oi vitsi itekki haluisin sellasii pienii lintui toho solisluun kohalle tai lavan päälle :)
  Toi on iha sika kiva!

 21. Avatar Anonymous sanoo:

  Ompa hieno! :) paljos makso?

 22. Avatar Anonymous sanoo:

  vooi oot niin kaunis tossa mekkokuvassa <3 ja ihana tatska :)

 23. Avatar Vilma sanoo:

  Ompa siisti! :) Ite otin kans ensimmäisen tatuoinnin kylkeen, ei sattunu yhtään. Se tuntu oikeestaan niin mukavalta, että pakko mennä ottaan lisää :D Niin yksilökohtasia nää kivut, ettei aina kannata kuunnella ihmisten ”kauhutarinoita”..

  • Mäki jotenki odotin vielä kovempaa kipua :D Jos tää oli tyyliin kropan kivuliain paikka, niin todellakin jatkoa seuraa :D

  • Avatar VILMA sanoo:

   otin ite kans kylkeen tatskan pari viikkoa sitten,ja olin ihan täpinöissä kun kaikki kauhutarinoita tietty kuullut siitä kuinka tyyliin veri lentää jne..:D mutta yllätyin kyllä kuitenkin positiivisesti koska luulin tosiaan että sattuis paljon enemmän! pahimmat paikat kuulemma ranne ja jalkapöytä :s joten ne saa jäädä:D

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Ranne ei oo paha, otin muutama kesä sitten molempiin ranteisiin tatuoinnin ja tammikuussa vielä toiseen isomman kuvan edellisen viereen, ei tehnyt pahaa :) Sen sijaan kyynärtaipeen alla oli vähän ikävempi kohta.. :/ kylki ei ollut mielestäni myöskään ihan hirmu paha :)
   Mutta kaikkihan on ihan ihmiskohtaista, riippuu kipukynnyksestä jne. joten lienee turha kilpailla siitä mikä kohta sattuu eniten :)

 24. Avatar Anonymous sanoo:

  ihana ajatus, olet niiiinnn upea:)
  Olen itse kanssa ottanut ensimmäisen tatuointini muistoksi edesmenneestä isästäni, halusin kanssa jonkunlaisen merkityksen tatuoinnilleni, eli samoilla linjoilla mennään :)

  – eve

 25. Avatar Anonymous sanoo:

  iteki oon miettiny ottavani niskaan tatskan koirani syntymäajasta, joidenki mielestä toi voi olla naurettavaa, mut jos lemmikki on oikeesti tosi rakas ja sen avulla/kanssa on päässy monista asioista yli jne. ni en nää syytä miksei :) se on vähä sama ku sukulaisen ottas, koska onhan koiraki perheenjäsen!
  ja toi sun ”fonttis” on makee, ei iha heti arvais mistä kertoo:)

  • Ymmärrän sua kyllä täysin. :) Mietin itsekkin joskus että otan ensimmäisen lemmikkini nimen (Gilan) jollain hienolla fontilla, mutta se on vaan jäänyt :) Kiitos!

 26. Avatar Juliaana R sanoo:

  Muistan kun kävin viime vuonna ottamassa tatuoinnin, sattui ihan hirveesti:D aloin siellä sitten itkemään ja ne tatuoitsijat yritti lohduttaa, toivat oikeen suklaata että saisin muuta ajateltavaa! Nyt jo naurattaa:) hieno kuva sulla!

 27. Avatar Anonymous sanoo:

  itse en ottais, näyttää viivakoodilta (ja se on mielipiteeni, että ei tarvii alkaa puolustella siljaa tai jotain, se on mielipiteeni PISTE) ja en halua loukata.. mutta mielestäni olisit ottanut eritavalla ton ”salaisen päivämäärän”.

  • On ymmärretävää että haluat ilmaista mielipiteesi (anonyyminä..) mutta en ymmärrä miksi pitää alkaa arvostelemaan toiselle tärkeää asiaa? Olisit vaan jättänyt ajatuksen pääsi sisään :)

 28. Avatar Anonymous sanoo:

  Mia 31.10.2010? :( ei oo pakko julkasta jos tosiaan haluut pitää tän silleen salassa, mut vaikka tää ei tähän postaukseen millään tavoin liitykkään nii haluun sanoo sulle että oot tosi vahva, itsenäinen ja ihana tyttö! Toivottavasti oot ylpee itsestäs ja kaikesta mitä oot saavuttanu, koska sulla todellakin on syytä olla! Oot tosi kypsä ikäisekses ja oot kasvanu ihmisenä tosi paljon tässä parin vuoden kuluessa. Mun mielestä on just hyvä et vaikka oot tommonen hot ja popular bloggaaja niin kohtelet sun lukioita ihanasti :) ja se sun ja Natan läppä oli just hyvä, kiva et pystyt heittää tommost tietynlaist läppää sun kavereiden kaa sun suosiosta huolimatta ;D Oot niin asiamuija oikeesti, sunlaisia pitäs olla enemmä! Uskon et tuut elämään menestyksekkään elämän, kaikkee hyvää sulle ihanuus! ♥

 29. Avatar Anonymous sanoo:

  Eiku oho joo nyt vasta älysinki lukee kommat et tuskin hyväksyt tota mun äskeistä kommenttii ;D mut pääasia et sä luit sen! Mut unohtu sanoo viel et ihana toi tatuointi♥ oon sitä mieltä et se tuo tatuoinnille just arvon et sil on joku syvä merkitys :)<3

 30. Avatar Anonymous sanoo:

  tietääks sun vanhemmat että otit tatuoinnin ja pääseeks alaikänen ilman mitään lupaa ottaa tatuoinnin?hieno on! :)

  • Äidin kanssa olin keskustelut pitkään tästä ja isälle mainitsin asiasta ohimennen :D
   Hmm.. Mä luulen että joka paikassa täytyy olla vanhempien suostumus jos on alaikäinen? :)

 31. Avatar Milla sanoo:

  aivan ihana mekko ja tuo tatuointi on tosi kiva ! :)

 32. Avatar Anonymous sanoo:

  Minun mielestä tuo ei ole laisinkaan arvoituksellinen taikka erikoinen. Olen nähnyt erittäin monilla vastaavan tatuoinnin samassa kohtaa ja numerothan saa internetistä selville?;) mutta pääasia että itse tykkäät, hieno tatuointi! Itsellä ei ole vielä pokkaa mennä ottamaan taruointia, mutta ehkä vielä joskus!

  • Siis ei sen päivämäärän kuulukkaan olla arvoitus :D Musta on vaan kiva ettei kukaan suoraan tiedä että siinä on päivämäärä. Tarkoitin etten halua kertoa kenen kuolinpäivä se on jne. :)

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Hmm, no jos tuntee roomalaiset numerot niin ei tarvi minuuttia miettiä että tajuaa siinä olevan päivämäärä… :)

  • Etkö ymmärtänyt? Ei se päivämäärä ole salaisuus :D En vain halunnut kylkeeni numerosarjaa 31.10.2010 :D

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Ymmärsin, et tainnut itse ymmärtää. ”Musta on vaan kiva ettei kukaan suoraan tiedä että siinä on päivämäärä” -> ei tarvinnut kauaa miettiä että tajusi siinä olevan päivämäärä. Selitän: en puhunut mitään siitä itse numerosarjasta mikä noiden roomalaisten takaa paljastuu vaan siitä, että tuo asettelu jo itsessään paljastaa tuossa olevan päivämäärä. Eli palataksesi tuohon lainaamaani kommentinpätkääsi: tuosta tatuoinnista tietää aika lailla heti katsomalla siinä olevan päivämäärä ja jos (osaa) kääntää roomalaiset latinalaisiksi niin viimeistään tietää numerosarjan olevan päivämäärä. Se, mikä päivämäärä sieltä paljastuu ei ollut kommenttini aihe. Joko ymmärsit mitä ajan takaa?

 33. Avatar Anonymous sanoo:

  Hieno :) kuinka kauan tatuoiminen kesti?

 34. Avatar Mette sanoo:

  Tosi hieno toi tatuointi ja kivoja kuvia sait reissulta! Toi on just kivan kokonenkin ja muistotatuoinneissa on aina niin ihana ajatus :) Jos joskus tuun itse tatuoinnin ottamaan, niin mäkin haluun että siihen sisältyy mulle tärkeä merkitys. Ootkos miettinyt, minkä tatuoinnin otat seuraavaksi jos sellasen tuut joskus ottamaan? :)

  <3: http://metenblogi.blogspot.fi/

  • Kiitos!<3 On mulla pientä suunnitelmaa jo mielessä, mutta ei mitään kauheen realististä vielä :) Varmasti tuun ottamaan lisää, sillä oon aina tatuoinneista ollut kiinnostunu! :)

 35. Avatar Anonymous sanoo:

  Aa okei ymmärrän, onhan se niin ettei sitten ole kaikki kyselemässä että mitä päivämäärä tarkoittaa! Haluaisin vielä kysyä, että eikö sinua häiritse että tuo on ns ”miljoonatatuointi”? Siis tottakai kaikillahan on oma merkitys mutta ymmärrät varmaan:)

  • En usko että on kauheen helppoa keksiä kokonaan uniikkia tatuointia. Ainahan se idea kumpuaa jostain, minkä on jo nähnyt. Samanlaista ei kuitenkaan ole kellään :)

 36. Avatar noo ra sanoo:

  Toi tatuointi on tosi kaunis! Vielä pitäs ite malttaa ootta puoltoistavuotta että saan tatuoinnin. sanan hope. Mulla on nimittäi harvinainen sairaus ja se merkkais että aina on toivoo parantua♥

 37. Avatar Anonymous sanoo:

  Onko kyseessä tämä henkilö, meinaan päivämäärähän ainakin passaa?
  http://life-of-silja.blogspot.fi/2010/11/you-said-it-was-love-i-said-id-like-you.html?m=0

 38. Avatar Anonymous sanoo:

  Ihana tatuointi!♥ :) Ääh olisin halunnut tilata ton mekon, mutta sitten kun siihen tulee vielä se 10 euron postimaksu.. :/ No täytyy kattoa jos äiti vaikka suostuis maksamaan :D

 39. Vika kuva sinusta, vau :) ihanasti tuo tatuoinnin esiin tuo kaunis mekko ja muutenkin pysäyttävän kaunis kuva. Hieno tatuointi ja paljon hienompi se on nyt, kun sillä on joku tarinakin!
  Edellisestä postauksesta. Mun mielestä tommonen läppä on just hauskaa :)Ihme että väki kitisee tuollaisista asioista… Kun en voi millään uskoa, että te millään pahalla niitä kirjoititte. Miten jengi ottaakin kaiken niin tosissaan. Mä vaan nauroin kun kyseltiin mistä noi kabanossit on ym :D HAHAHAAH paras. Aika hyvinkin ahdistavia noi juorublogit. JA NIITTEN LUKIJAT HERRANJUMALA… Oikeen nauttii yhdessä anonyymit kun jollain on joku huonosti ja kaikki innoissaan haukkuu bloggaajia. Päässä vikaa taitaapi olla, hulluakin…

  • Mustakin on hassua että jotkut ottaa tollaisesta nokkiinsa, mutta kai se pitää vaan ymmärtää kun meitä on niin moneen lähtöön :D Kiitos paljon Pihla<3

 40. Avatar ROSA sanoo:

  Oiku kiva! Ite kävin kans leimattavana viikko sitte pe ja kylkee tuli neljä riviä tekstiä, luulin et mua oottais joku kauhee kipum nii ku kaverit pelotteli. Mutta eihän se loppujenlopuksi missää tuntunu :D että niin henkilökohtasta se on. Mutta toi kyllä sopii sulle kivasti :)

 41. Avatar Enna sanoo:

  En ole ikinä nähnyt ihmistä, jolle tatuointi sopisi noin hyvin. On kauniita tatuointeja, jotka näyttää hyvältä, mutta tuossa mekkokuvassa tatuointisi on kuin kaunis asuste. En löydä sanoja kuvaamaan sitä reaktiota, mikä minulle tuli, kun tuon näin. Niin upea. ♥

 42. Avatar Anonymous sanoo:

  Missä otit ton? Ja kuinka paljo makso ? :)
  Aion itekki käyä ottaa täs lähipäivinä tatskan mut nietin e missä :D

  • Kirjotin että jos haluu yksityiskohtaisempia tietoja niin kannattaa laittaa sitten sähköpostilla viestiä! Ja ylempänä kerroin että maksoi vähän alle 100€!
   Kannattaa valita paikka todella huolella, itse kävin parissa paikassa paikanpäällä ennen kun osasin valita. Kannattaa myös huomioida että suosittuihin paikkoihin on monien kuukausien jonot. Itse odotin aikaa noin kuukauden!

 43. Avatar Anonymous sanoo:

  http://weheartit.com/entry/61043252/via/lusciouseve

  selailin wehearttia ja vastaan tuli tää? onko toi sun käyttäjä?

 44. Avatar Anonymous sanoo:

  Upea! Kahdella kaverillani on kanssa roomalaisilla kirjoitettu joku päivämäärä kylkeen, mutta vaikea ottaa uniikkia tatuointia, eikä tatuointia mun mielestä oteta vain siksi että pakko ottaa joku uniikki leima. Tarkoitus se on tärkein. Itsellänikin on tatuointi nilkassa. Pieni ja lyhyt sana, mutta suuri merkitys minulle. :)

  • Niinhän se on aina sanojen ja tekstien kanssa että on vaikea saada siitä uniikkia :) Kuten joku olikin kirjoittanut ylempänä haluavansa ottaa sanan ”hope” joka on varmaan yksi yleisimpiä tatuointeja, mutta hänellä oli kuitenkin sille oma tarkoitus, ja se tekee tatuoinnista ns. uniikin omalla tavallaan :)

 45. Avatar Anonymous sanoo:

  Voi että toi on niin ihana tatuointi ja sopii sulle kuin nyrkki silmään! Ja toi on just ehkä parasta tatuoinnissa kun sitä on halunnut niin pitkään ja sit kun sen vihdoin saa! Muutenkin sulla on taustalla tommonen ikävä juttu, mutta tatuointi on ihana tapa kunnioittaa menneen ihmisen muistoa :) <3 Hirmusesti onnea uuden tatuoinnin johdosta ja tsemppiä sulle Silja! Oot ihan mielettömän upea ja vahva nainen <3

 46. Avatar meeri sanoo:

  Wau, hieno!!kivan simppeli.
  Edelliseen postaukseen en jaksanu kommentoida ku ärsytti jotkut anokommentit, mut tosi rehellisen olonen video, luulis että mielensä pahoittaneet ”antaa anteeks” ja ymmärtää ettei kenenkään mieltä kuulunu pahoittaa. Ite kyl ymmärsin teidän läpän ja nauroin kyl niille ku luin siitä juorublogista:D

 47. Avatar Anonymous sanoo:

  VAU ! Älyttömän upea :) Sun tatuoinnin paikka on hyvä sitähän ei tosiaan näy ellei oo rannalla tai käytä sellaista toppi tai paitaa :) Ei tollasta voi katua niin hyvä tarkotos ettei voi muuta sanoa :)) Mielestäni on hyvä muistella tärkeä ihmistä ja jokainen omalla tavalla! :)) Olet kaunis, että mä en kestä :) Kuinka vanha oot? :)

  • Kiitos paljon ihanasta kommentista<3

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Tästä kommentista päätellen et taida lukea juurikaan ajatuksella läpi kommenttejasi, vaan vastaat todennäköisesti automaattisesti vaan jotain tyyliin ”kiitos tosi paljon”. Tässäkin kommentissa nimittäin oli kysymys :D

 48. Avatar Anonymous sanoo:

  Ihan sika upee tatuointi ja niin oot säkin♥ Se henkilö, jonka kuolinpäivä on sun kyljessä, on varmaan tosi iloinen että sulla on just se päivämäärä kyljessä ikuisesti :`) oot ihana, jatka samaan malliin♥

Kommentoi