perjantai 10. toukokuun 2013

Marked for a lifetime

Kuten kerroinkin eilen, mulla oli tänään tosi jännä päivä. Sellanen päivä joka voi olla vaan kerran elämässä :D Kävin nimittäin ottamassa ensimmäisen tatuointini! Jollekkin tää voisi olla pikku juttu, mutta mä olin aivan täpinöissäni. Olin ideoinut ja suunnitellut tatuointiani vaikka kuinka kauan, ja toivonut tatuointia sitäkin kauemin (monia monia vuosia).

Tatuoinnin tarkoitus on mulle niin henkilökohtainen, etten valitettavasti lähde sen koko tarinaa kymmenille tuhansille ihmisille avaamaan. Kerron kuitenkin idean, ja miten päädyin tähän :) Eli tatuointini on siis päivämäärä, erään rakkaan ihmisen kuolinpäivä. :( Halusin siihen jonkun idean tai jujun, joten vaihdoin numerot Roomalaisiin numeroihin (eli kirjaimiin). Näin merkitys pysyy ”salassa”! :)

Omat vanhempani eivät pidä tatuoinneista, mutta uskon heidän ymmärtävän sisimmässään että tämä oli minulle tärkeää, ja osa tapaani käsitellä surua. Nyt minulle rakas ihminen pysyy aina mukana ja mielessä, vaikkei täällä enää olekkaan. En myöskään usko että tatuointia jolla on tärkeä merkitys, voisi katua. Halusin silti tatuoinnin olevan ”piilossa”, ja siksi kylki on mielestäni hyvä paikka. Paikka ei haittaa työpaikan saantia, ja näkyy oikeastaan vain rannalla.

Ja sitten se ainainen kysymys – sattuiko se? No kyllä se sattui :D Ei niin paljoa ettenkö ottaisi uudestaan, mutta kylki on yleisesti yksi kivuliaimpia paikkoja tatuoinnin ottoon. Tatuoitsiani naureskelikin että kylki on ”hyvä” paikka ensimmäiselle tatuoinnille :D 
Mekko AX Paris
Itse lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Mietin piiitkän missä käyn tatuoinnin ottamassa ja muokkasin itse tatuointia pariin otteeseen tatuoijani kanssa. Kylki on siinä mielessä haasteellinen paikka, että se näyttää helposti eri asennoissa vinolta, mutta olen erittäin tyytyväinen tatuoinnin kokonaisuuteen.
Jos teille tulee kysymyksiä mieleen, kysykää ihmeessä. Jos haluatte tarkempia tietoja paikasta tai tatuoijasta, laittakaa mulle sähköpostia, vastaan siellä :)
”Sinä olet niin kaunis, en henkeä saa,
annoit aurinkos mua lämmittää.”
With love, Silja

202 Responses to “Marked for a lifetime”

 1. Avatar Anonymous sanoo:

  mageee!! toi pukee sua yli hyvin, ihanaa et sillä on tarkotuskin:’) ja näyttää upeelta ”asusteelta” ton mekonki kans wau

 2. Avatar Anonymous sanoo:

  Varmistitko keneltäkään tatuoinnin oikeinkirkoitusta ? Itse mietin kanssa roomalaisilla numeroilla äitini syntymäaikaa kylkeen ja tarkistin oikeinkirjoituksen rooman historian asiantuntijalta. Oikeaoppisesti kirjoitettuna roomalaisilla numeroilla kuukausi kirjoitetaan ihan tekstinä esim elokuu : auguri, eikä siis numeroin :)

 3. Avatar Emilia sanoo:

  ihan törkeen hieno.:)

 4. Avatar Anonymous sanoo:

  Mullaki vähä ”salaperäsempi” tatuointi tatuoituna nimittäin erittäin rakkaan paikan koordinaatit :) Monet aina kyseleekin mitä se meinaa!

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  ooooh ihan täydellinen! mäki haluun :D

 6. Avatar Anonymous sanoo:

  Nyt sun iho on pilalla, kun otit ruman tatuoinnin!
  Miksi menit pilaamaan tuolla tavalla ihosi??
  Ihan hirvee!!

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Ok? Miten muka pilannut oman ihonsa jos tuo asia on Siljalle tärkeä ja se merkitsee jotain? Olipa taas niin järkevä kommentti että huh huh…

  • Avatar Netta sanoo:

   Ei jumalauta mua vituttaa tollaset ihmiset jotka tulee haukkumaan toiselle tärkeetä asiaa :D

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Hei höppänä Netta :)
   Kai kaikilla saa olla mielipiteitä ja niiden ei aina tarvitse mennä yhteen blogin pitäjän kanssa! Vaikka se olis kuinka tärkeää!

   Se että jollekulle on tärkeää ottaa tatuointi, kertoo kai siitä että persoona on hyvin pinnallinen ja haluaa pilata luonnollisen ja kauniin ihonsa!
   Harmi kun Siljä meni pilaaman ihonsa, olen varma että hän katuu myöhemmin tekoaan!

   Hienoa kumminkin kun Silja julkaisee blogissaan eriäviä mielipiteitä.
   Blogi on aika tylsää luettavaa jos siellä on vain sinun kaltaisiasi jeesjees ihmisiä selittämässä kuinka hienoa ja kaunista kaikki mitä blogin kirjoittaja tekee sekä kirjoittaa!
   t. Ninnu :)

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Mieti jos ite ottasit tatuoinnin joka liittyy johonkin sun rakkaaseen henkilöön ja Silja sanois että se on ruma/hirvee. Sehän ois periaatteessa sama asia ku et joku sanois sulle että se henkilö oli hirvee… Ei varmaa ois kauheen kiva juttu…
   Toi tatuointihan on ihan törkeen siisti!!

  • Avatar Anonymous sanoo:

   On toki hienoa, että ihmiset ilmaisevat mielipiteitään ja että tässä blogissa on myös eriäviä mielipiteitä, mutta mun mielestä esim. on täysin naurettavaa ilmaista omaa mielipidettään suoraan haukkumalla toisten päätöksiä niinkuin ensimmäinen ano teki.
   T. Sonja

  • Mielestäni tatuoinnit ovat erittäin kauniita, eivätkä pilaa ihoa. Kyllä mietin ennen tatuoinnin ottoa aika kauan haluanko ihooni jotain pysyvää. Kaikilla on oikeus mielipiteeseen, mutta kannattaa kaksi kertaa miettiä ennen kuin sen ilmaisee jos asia on toiselle tärkeä. Mielestäni toisen tatuoinnin haukkuminen on erittäin törkeää!!

  • Avatar eeva sanoo:

   törkeetä tulla sanomaan toisen tatuointii rumaks. tottakai kaikilla on mielipiteitä, mut hienotunteisuus pitää muistaa ja se, että kritiikki ja haukkuminen on eri asia.. ja toi eka ano oli kyllä ihan vaan tota jälkimmäistä.

  • Avatar Anonymous sanoo:

   jos bloggari on ite laittanut julkiseksi tatuoinnistaan kuvan,luonnollisesti ihmiset tulee silloin kertomaan mielipiteensä? ja valitettavasti,sad but true,kaikki ei tuollaisesta tatuoinnista pidä!? jos se on julkisesti esillä,arvostelu on silloin aika väistämätöntä. tietty se tapa,miten asiansa ilmaisee on asia erikseen…

   itekään en tuosta kauheasti pidä. mut sen idea/tarkoitusperä on kaunis :)

  • Avatar Anonymous sanoo:

   tottatotta on, jos tatuointi on julkisesti esillä, arvostelu on kyllä väistämätöntä. MUTTA, en usko että kukaan menisi sanomaan toiselle päin naamaa kuten ensimmäinen ano kommentoi. pitäis muistaa netissäkin käytöstavat ja yleinen kunnioitus sekä suvaitsevaisuus toisten ihmisten mielipiteitä/tekoja kohtaan..

  • Avatar Anonymous sanoo:

   ’We will never regrets our tattoos’ :–) ja jos et anonyymi osaa englantia niin ’me emme ikinä kadu meidän tatuointeja’ Eikä Silja mitää sen ihoo mennt pilaamaan :–D mun mielest tatuoinnit tekee ihmisestä vielä upeemman 8) Varsinkin jos niillä on joku merkitys, eikä ne ole niitä perus tribaaleja vaan..

 7. Avatar Anonymous sanoo:

  vaikkei yhtään mun tyyppinen niin silti mä tykästyin tohon tosi paljon! :) just varmaan se salaperäisyys tekee vaikutuksen muhun :D

 8. Avatar Anonymous sanoo:

  ite en ottais tatuointia noin nuorena… ainakaan noin isoa, iteki oon vaan vuoden vanhempi sua enkä uskaltais ottaa koska täs iäs tulee tehtyy kaikkee mitä myöhemmin katuu… nätti tatuointi kumminkin :)

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Eihän tollasta tatuointia edes voi katua, päin vastoin :) ennemminki kaduttaa se ettei oo hankkinu sellasta jo aikasemmin. Tolla on kuitenki niin suuri merkitys ja paljo arvoa.

  • Avatar Anonymous sanoo:

   itse otin ensimmäisen 14-vuotiaana. Ja ehkä sitten vanhana vituttaa ennemmän se että tissit roikkuu polvissa ja kuolema ovella kuin se että morkkistelee jostain tatskasta. sama homma voihan ihminen katua esim, suhteita, seksikumppaneita, tehtyjä asioita, riitoja yms, Mutta miksi tatuoinnista on tehty niin iso asia? hohhoh

  • Tatuointi ei ole todellakaan iso, ja jos mua rupeaa joskus kaduttamaan, se ei ole teidän asianne :) Turhaan te sitä mietitte..

  • Avatar Anonymous sanoo:

   haha, itellä on kolme tatuointia, enkä todellakaan oo katunu yhtäkään ja ne on isompia kun toi Siljan, ei kuitenkaan kauheesti, koska itekki selvisin kaikista vähän reilulla 100 eurolla :-) mua vaan naurattaa, miten kaikki anonyymit kitisee, et muka tatuointeja kaduttais vanhempana, ehkä ihmiset ottaa semmoset tatuoinnit mitä ei kaduta :DDD voisin tatuoida selkääni vaikka Antti tuiskun kasvot, koska hän on mun idoli mm. mutta en nyt sentään tee sitä :D

 9. Avatar Anonymous sanoo:

  tää on ehkä creepyin kommentti ikinä mut rupesin kelaa kui toivoisin sun meikkaavan mut ja vaateostoksille, ohgod haluun sun ulkonäön ja tyylin!! mtv:n plain jane -tyylillä Silja auttaa tyylitajuttomia nuoria neitejä, rupee sellaseks, oon ensimmäine asiakkaas.;D okei haha

 10. Avatar Jenna Juliet sanoo:

  Tosta tuli niiin upea! Oon aina halunnut ottaa tatuoinnin joten kysymys kuuluu, sattuko toi kauheesti! :D varsinkin kun on niiin herkkä nahkanen :D

 11. Avatar Byydi sanoo:

  Toi sun tatuointi on todella kaunis!

 12. Avatar Anonymous sanoo:

  toi on tosi hieno Silja! :) sopii sulle hyvin ja tossa on tärkee merkitys, eikä varmana tuu kaduttamaan koskaan että otit ton!
  mun veli kuoli tsunamissa sillon vuonna 2004, ja oon itekki miettiny että haluaisin ottaa hänestä jonkun tatuoinnin muistoksi.oon ite kans miettiny jotain päivämäärää, tai sitten haluisin ehkä ottaa jonkun kuvan mikä ois kans sellanen salaperänen että siitä ei suoraan tajuais että mistä on kyse.

  oikein hyvää kesän alkua sulle ja Jyrille! :)

  -riikka

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Kauheeta :( Voimia sulle ja siljalle myös! Tatuointi, jolla on noin suuri merkitys niin on kyllä todella arvokas :)

 13. Avatar Anonymous sanoo:

  upee tatuointi ja silja<3 hei mitä nudea huulikiiltoa suosittelisit/ mitä itse käytät eniten?:)

 14. Avatar Kizz sanoo:

  Mä oon joku 8 vuotta halunnu halunnu ottaa tatskan, mutten oo tienny minkälaisen , vaikka mitä ideoita oonki pyritelly päässäni. No nyt se on mulla selvillä ja pikkuveljen muistoksi aion käydä ottamassa heti kun rahat on kasassa. Tosiaan, tollasta muisto tatuointia ei varmasti tule katumaan..Ja oon aina ollu sitä mieltä että mun tatuoinnilla on oltava merkitys mulle,eikä vaan joku kuva pikku kukka kuva joka vaan sattui näyttämään nätiltä..Eli tatuontisi on todella kaunis ,koska sillä on tarina:)

 15. Avatar Anonymous sanoo:

  Itse olen kuullut että kylkeen on vielä suht easy tatskan ottaminen,pahimmat paikat on niska ja jalkapöytä ja itelläni löytyy molemmista tatska!:D toi on kyllä hieno! Jäät nyt sitten koukkuun, nimimerkillä kuus tatskaa kolmessa vuodessa;)

  • Avatar Anonymous sanoo:

   uuuuuuuuuuuu, kuus tatskaa kolmes vuodessa. mulla on yhteensä 16 tatuointia ja oltin 5tatuointia kuukaudessa. että uuuuu.

   ja ei, niska ei ole kivuliaampi kuin kylki. yleisesti ottaen.

  • Avatar Anonymous sanoo:

   En mä tällä nyt mitään semmosta tarkottanu että se kuus ois joku saavutus, vaan sitä että siihen jää koukkuun!:D ohhih, sähän oot monta ottanu samassa kuussa!:)

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Toka ano oot idiootti hahaha

 16. Avatar Anonymous sanoo:

  OI ! (((:

 17. Tosi hieno! Toööasey mitä on tavallaan piilossa on upeita! :)

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi

 18. Avatar Anonymous sanoo:

  vautsi aivan mielettömän hieno!! oon jo tosi pitkään miettiny että ottaisin niskaan ristin ja siihe mummuni kuoinpäivän mutta kun kerroin vanhemmilleni niin ne heti tyrmäs tän mun ajatuksen! :( ja mummu on mulle tositosi tärkeee vois oikeestaan sanoa että mun paras kaveri

 19. Avatar Anonymous sanoo:

  ruma tatuointi mutta kaunis ajatus

 20. Avatar Anonymous sanoo:

  Tatuoinnit todella kauheita, taas meni yksi kaunis iho pilalle!
  Mikä ihme ihmisiä vaivaa jotka tatuointeja ottaa?
  Rumaa ruma, halpaa ja erittäin rumaa!

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Mitä vittua? Anna ihmisten pilata ihonsa jos haluaa ja eihän toi tatuointi edes oo niin näkyvällä paikalla…

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Trolololo lollolo lollolo looooo

  • Avatar Laura sanoo:

   Älä jaksa. Tulee varmasti Siljalle tosi hyvä mieli kun tollasesta tatuoinnista sanotaan noin. Pidä se oma iho kauniina sitten, mut ei tarvitse musta toisille tulla valittamaan. Munkin iho varmasti täysin pilalla, hyihyi ruma iho kun on niskassa itsellä tatuointi:D Anna vaan olla

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Ootteko ajatellut, että kun ootte vanhoja mummoja niin näytätte linnakundeilta? Tatuoinnit on nyt muotia ja joidenkin mielestä kauniita, mutta veikkaanpa että vähemmistö on sitä mieltä. Mutta kukin tavallaan.

   • Avatar anni sanoo:

    Siis mähän en ainakaan halua näyttää vanhana sellaselta perusmummelilta villapaidassa ja permanentissa vaan kuinka siistii oliskaan näyttää LINNAVITUNKUNDILTA mummona :DDD mää en kestä ! Mielummi mafiamummu jolla on asennetta, mut tää on vaan mun mielipide :):) ja jokanen itse ne tatskatkin ottaa ;)

  • Avatar vera sanoo:

   Pitäkää anonyymit ne turpanne kiinni, jos tällä tatuoinnilla on syvä merkitys Siljalle, se ei vissiin liikuta teidän elämäänne. Voi jumalauta että naurattaa tollaset anonyymit ketkä ei ees kehtaa tulla sanomaan oikeella tilillä tms…

  • Avatar Nina sanoo:

   Mistä lähtien linnakundit ovat näyttäneet vanhoilta mummoilta, ano 23.20? :—-D

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Eka ano, sun mielestä voi olla rumaa mut toisen mielestä kaunista. Toiset tykkää, sää et. Kaikkien oma asia siis mitä iholleen tekee, joko ottaa tatuointeja tai sitten ei, aivan sama. Eipä ole sulta mitenkään pois, joten eipä myöskään pitäisi sun persettäs moinen kutittaa.

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Ei helvetti hajosin tolle linnakundi-jutulle :D Paskin läppä ikinä. Jos sun elämä on pilalla sen takia että toiset ihmiset ottavat tatuointeja OMAKSI ILOKSI, niin eipä sunkaan elämä taida kovin kummoista olla. Mielummin minä istun vanhainkodissa muiden tatuoitujen mummojen ja pappojen kanssa ja muistelen missä elämänvaiheessa tuli mikäkin kuva otettua. Kuvat kertovat muistoista ja eletystä elämästä omalla tavallaan. Itse näen tatuoinnit yhtenä taiteenlajina ja ne myös ovat osa tatuoitujen ihmisen persoonaa. Toiset tykkää toiset ei, minä tykkään ja ”mitä se sun persettä kutittaa” jos näin on. ;)

 21. Avatar Anonymous sanoo:

  Moii, haluisin kysyy sulta että onko sulla noi rapunzelin teippipidennykset pysyny kaikki päässä vai onks niitä irtoillu sulta esim. hiusten pesun yhteydessä tai harjatessa?:)

 22. Avatar Anonymous sanoo:

  Oot niin upea nainen! T. Hieman kateellinen hyvällä tavalla:D ;)

 23. Avatar Anonymous sanoo:

  Upee tatuointi! Sattuko kamalasti??Itelläni suunnitelmis ranteen sisäpuolelle..

 24. Avatar Anonymous sanoo:

  31.10.2010??:( Ihana tapa muistaa läheistä!!:)

 25. Avatar Anonymous sanoo:

  Kiva tatska! Mun kahella tutulla aik samantyylinen! Noi kreikkalaiset kirjaimet on kivoi :) voit kattoo vaik instagramist bedajannina ja christinavictoria_

 26. Avatar Tuuli sanoo:

  Tulin jotenki surulliseks tekstistä, mutta ihan sika ihana tarkotus tatuoinnille just semmonen oikee mun mielestä! Ja ihana tatuointi!

 27. Avatar Anonymous sanoo:

  Ite voisi ottaa rakkaan ystäväni muistoksi<3 hän lähti syksyllä pois täältä :( mutta pelkään niin paljon että se sattuu ja mielestäni tatuointi pitää olla mahdollisuus peittää!

 28. Tosi nätti! Sopii sulle sairaan hyvin.

 29. Avatar twigyo sanoo:

  Apua miten upea mekko! Sähän suunnittelit ton tatskan paikan melkein sen mukaan :D Hyvältä näyttää!

 30. Avatar Anonymous sanoo:

  Kaunis tatuointi ja sinä! Oma todella rakas tätini kuoli ollessaan 34 ja se oli mulle todella kova paikka.. Oon nyt 15 ja haaveilen ottavani tuon kamalan päivän päivämäärän kylkeen tai niskaan! Silloin Tiia kulkisi mun mukana ja veikkaan että säkin oot ajatellut että nyt hän kulkee sun mukanasi tatuoinnin muodossa?:)

 31. Avatar Anonymous sanoo:

  Ihana tatuointi ja säkin oot ihana ja sun blogi:)

 32. Avatar Anonymous sanoo:

  tää postaus on samalla positiivinen mut vähän surullinen, liikutuin kun lopussa oli toi teräsniskan biisi :’) oot Silja upee ihminen! ja toi tatuointi on upee :-)

 33. Avatar Liisi sanoo:

  Upee tatska! Ja hei nyt on pakko kysyä kun ilmeisesti oot tilannu tuolta Ax Parisilta, niin onko tilaaminen, toimitus ja palautus millanen tuolla sivuilla? Kun etin rippimekkoa ja tuollapa saattaisi hyvinkin olla se tietty mekko:)

 34. Avatar Anonymous sanoo:

  Mielettömän kaunis tatuointi kun siinä pohjalla on joku isompi merkitys, en ite oikeen ymmärrä semmosia extempore tatskoja jotka ” on vaan kivoja ” :D mielettömän nätti mutta kuitenkin siisti ja simppeli tatuointi, tykkäilen hirmuisesti ! Ja uskomattoman kaunis toi viimeinen kuva, näytät ihan jotain jumalattarelta oikeestiii :oo

 35. Avatar Anonymous sanoo:

  Ilmoitus tehty sosiaalitoimistoon. Lupasivat puuttua asiaan.

 36. Avatar Anonymous sanoo:

  Oi Silja, todella kaunis tatuointi ja kaunis merkitys. Onnea uudesta tatuoinnista. :-)

 37. Avatar Anonymous sanoo:

  Mistä ne sun isot aurinkolasit on mitkä on uusimmassa ig kuvassakin? :)

 38. Avatar Anonymous sanoo:

  Äää ihana tatska! Sust tulee muuten ihan mieleen se näyttelijä olivia wilde blondina!

 39. Avatar Anonymous sanoo:

  Onks toi niinkun 31.10.2010?
  :) Ihana tatska ja ihana sinä ♥

 40. Avatar Anonymous sanoo:

  On kyllä tosi kiva tatska!:–) Oon ite ajatellut kans tatuoida äidin syntymäajan tai jonkun pienen lauseen muistuttamaan nyt jo taivaaseen lentäneestä mammasta.

  Mietin kans sellasta kun itsekin vielä alaikäinen olen että tarviiko jotain erikoislupia vanhemmilta vai joudunko vielä venaileen ens syksylle että pääsee ilman isukin lupaa ottamaan?

 41. Avatar Tiina sanoo:

  Oo aivan ihana tatska! Paljon tolle tuli hintaa?:)

  http://finnishfit.blogspot.fi/

Kommentoi