lauantai 14. syyskuu 2013

Mustamäe

Torstaina aamupäivällä saavuttiin mun äidin kanssa Tallinnaan, ja lähdimme ajamaan autolla kohti Mustamäkeä. Meillä oli hieman erimiellisyyksiä reitin suhteen (olisin osannut oikean reitin ;>), ja lähdettiin ajamaan ensiksi täysin väärään suuntaan. Harhailimme jossain päin Lasnamäkeä, kunnes kysyttiin neuvoa joltain pikku pojalta. Onneksi äitini puhuu Viroa, ja kommunikointi oli helppoa, ainoa vaan ettei poika osannut kertoa tarkkaa reittiä, vaan kysyi itse apua joltain vähän vanhemmalta naiselta. Nainen tuli auton viereen ja alkoi innoissaan kertoa meille oikeaa reittiä – venäjäksi.. Meillä oli jo hieman kiire, eikä ollut siis muuta vaihtoehtoa kuin laittaa päälle puhelimen navigaattori.

Pari u-käännöstä myöhemmin saavuimme onneksi ajoissa Mustamäelle, ja löysimme ”kirkon” suht’ helposti. Kirkko on siksi lainausmerkeissä, että se sijaitsi talon kellarissa eikä se oikeastaan ulkoisesti muistuttanut kirkkoa. Olimme varanneet n. 30min aikaa laittaa tavarat paikoilleen ennenkuin tytöt tulisivat, mutta tavaraa oli niin paljon ettemme kerenneet laittaa kaikkea paikoilleen ennen kuin ensimmäiset jo tulivat.

Tyttöjä alkoi valua kirkolle pikkuhiljaa ja annoimme heille säännöksi; neljä paitaa, kahdet housut, yksi takki tai paksumpi neule, yksi laukku ja yhdet kengät jos sopiva koko löytyy. Myöhemmin annoimme heidän ottaa reilusti enemmän, sillä vaatteita oli niin paljon.

Aluksi tytöt lähinnä ihailivat vaatteita, mutta kukaan ei oikein uskaltanut ottaa mitään. Yritimme kaunnustaa tyttöjä ottamaan vaatteita, ja ehdotimmekin yhdelle tytölle mun vanhaa untuvatakkia talvea varten.. Voin rehellisesti myöntää että sisäisesti mun leuka loksahti lattiaan kun tyttö vastasi että; hänellä on jo talvitakki, se on ostettu neljä vuotta sitten mutta mahtuu edelleen hyvin. En pystynyt käsittämään miksei hän halunnut uutta, mutta myöhemmin takki oli kuitenkin ”kadonnut”. :)

Loput vaatteet jätimme kirkolle, joka lupasi jakaa loput myöhemmin.

Ennenkuin lähdimme pois, sain heiltä kiitokseksi pienen lahjapussin joka sisälsi virolaista Kalev-suklaata, Virosta kertovan kirjan sekä pienen suojelusenkelin.

Pakko myöntää että oli toosi yllättynyt kaikista yhteydenotoista jota sain tän matkan takia. En olis ikinä uskonut että näin moni haluaa lahjoittaa vaatteitaan pois. Saatiin auto ihan tupaten täyteen, ja isoja kasseja oli ehkä vähän yli kymmenen. Suuret kiitokset Ella Liuksiala (The Glam), Heidi Vesanen, Miranda Subb, Maria Korhonen, Erika Ijäs, Maria (Petite living) ja Annika Ijäs.

(Jos nimesi tai blogisi puuttuu, korjaathan asian minulle pikaisesti :>)

With love, Silja

Ps. Kaikilta kysyttiin lupa kuvien julkaisemiseen.


62 Responses to “Mustamäe”

 1. Avatar matildanna sanoo:

  Niin m a h t a v a a. Ei tuota voi muuten kuvailla! Olisin halunnut itsekkin lahjoittaa vaatteitani tuonne, sun kautta vietäväks, mutta valitettavasti asun kuuden sadan kilometrin päästä Helsingistä. Onneks niitä voi kuitenki lahjottaa muillaki tavoin, joten vein ne katulapsille tarkoitettuun keräykseen. Ihanaa miten sun ideasta sai näin monia ilahduttava lahjoitus alkunsa <: Tuli tosi hyvä mieli tästä postauksesta, ihanaa, että tämmösiä ihmisiä löytyy vielä <: Suloinen myös tuo kiitos, minkä sait (:

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Harmi että toi välimatka karsi aika paljon lahjoittajia, mutta onneks saatiin auto ihan täyteen kuitenkin :)<3

 2. Avatar Marja sanoo:

  Saanko käyttää sun banneria kuvana ja pari muuta mun mielestä hyvää kuvaa mun blogiin, kun teen lempiblogit postauksen? :)

 3. Avatar Annika sanoo:

  Ihanaa et vaatteet löysi uudet onnelliset omistajat! Tuli tosi hyvä mieli lahjoittamisesta, kiitos sulle kun siihen sai mahdollisuuden! :) <3

 4. Avatar Helmi sanoo:

  Olipa sydäntä lämmittävä postaus! ihanaaaa, hyvä Silja! :)<3

 5. Avatar maai sanoo:

  No mitkä fiilikset jäi? Oliko hyvä reissu? Mites tytöt, tykkäsikö tai millasta palautetta tuli tytöiltä/kirkolta? :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Jäi tosi hyvät fiilikset, mutta olihan se tavallaan myös aika surullista :( Tytöt tykkäs ihan hirveesti, mutta kuten kirjotinkin jo, kaikki oli tosi ujoja. Vaan muutamat tytöt tuli juttelemaan enemmän ja kyseli kaikkea. Saatiin tosi hyvää palautettaa ja kirkon johto oli todella iloinen tästä :)

 6. Avatar L sanoo:

  Hahahahaa, no it is really nice that you give away your clothes to people who you think need them most. But in reality, Mustamäki is NOT the place like you write about :D It really sounds like it is Siberia :D It’s casual side of Tallinn, the way you talk about that side of Tallinn, I think at least every Estonian laughs about it :D Maybe for finnish babes it really is like different world with drug users, but at least in my eyes it is like every other Estonia city :D Your chest was really nice… but in east Helsinki is also people who live worser than in Mustamäki, you know that right?

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Ensinnäkin mikset voinut kirjoittaa suomeksi, kun osaat suomea Elina? :) Mä en ole missään vaiheessa puhunut yleisesti Mustamäestä tai mistään muustakaan kaupunginosasta millään erityisellä tavalla, olen vaan sanonut ettei näillä tytöillä ole varaa uusiin vaatteisiin :D Kyllä Helsingissäkin on nistejä ja alkoholisteja, mutta täällä on kuitenkin toimiva sosiaaliapu :) Ja nämä nuoret tytöt tuskin ovat noita edellämainittuja, heidän lapsiaan korkeintaan.

 7. Avatar Jenni sanoo:

  Ihana tuo kappale tuohon loppuun. Piti kuunnella postauksen lukemisen jälkeen. Mahtavaa Silja, olet kyllä hyvä esikuva kaiken ikäisille ihmisille!

 8. Avatar Aurora sanoo:

  Mä oon tosi ylpee susta ja sun äidistä, että jaksoitte käyttää aikaanne tähän. Hyväntekeväisyys on mun mielestä yks elämän tärkeimpiä asioita. Se ei vaadi itseltä paljoa, mutta antaa hitosti. Haastan kaikki ottamaan edes selvää siitä, MITÄ juuri sä voit tehdä toisten hyväksi. Tapoja on tuhansia!

 9. Avatar öö sanoo:

  Miks sua ihmetyttää se että joku ei halua uutta takkia?? :o ei kaikki ole niin materiaan kiintyneitä.. ja jos vanha takki on hyvä niin hyvä :D itselläkin on 6 vuotta vanha talvitaki (toki on uudempiakin), mutta voisi ihan hyvin luulla että takki on uusinta uutta, sen verran ajaton ja klassinen se on :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Rehellisesti sanottuna en oo ikinä moiseen törmänny :) Joo kyllä mullakin on talvitakki joka on ainakin sen 4 vuotta vanha, ei se ollut tämän pointti…

   • Avatar Puf sanoo:

    Ehkä tyttö ajatteli jonkun muun tarvitsevan takkia enemmän jos hänen takkinsa kuitenkin vielä mahtui hyvin päälle :)

 10. Avatar anniina sanoo:

  RESPECT !!!!!! ai että, mieletöntä miten paljon hyvää mieltä aivan varmasti veit noille tytöillle noiden vaatteiden muodossa! Tosi hienoa :)

 11. Avatar Alisa sanoo:

  vitsi tästä tuli jotenki tosi hyvälle tuulelle! oot ihana ihminen Silja! :)
  Ois mahtavaa jos esim joku järjestö järkkäis tämmösiä säännöllisesti esim lastenkoteihin, orpokoteihin, perhekoteihin, vastaanottokeskuksiin ja muuten vaan vähävaraisemmille esimerkiks just kirkon kautta ympäri Eurooppaa ja Suomea. Ihmiset vois lahjottaa tietyn kokosia vaatteita aina sen mukaa mihi ne ollaan viemässä. Sillä ois jotenki paljon suorempi vaikutus ku sillä et ne veis vaikka Punaselle Ristille, ja tekis varmasti paljon ihmisiä onnelliseks :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Kyllähän tälläsiä varmasti löytyy kunhan ottaa vähän selvää :)

 12. Avatar Siina sanoo:

  Vouuuu, miten paljon teil oli vaatteita ja tavaraa annettavana! Upeaa!!!

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Näistä kuvista ei edes hahmota kuinka paljon vaatteita oli :)

 13. Avatar ss sanoo:

  tuleeko enempää kuvia reissulta?:) upee kokemus varmasti!

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Kirjoitan vielä indiedaysille tästä jutun, ja laitan sitte vaikka linkin tänne :) Siihen tulee uusia kuvia ja varmaan enemmänkin!

 14. Avatar ... sanoo:

  anteeks kun kysyn mutta mitä eroa on lasnamäe ja mustamäe asukkailla? onko jälkimmäiset jotenkin köyhempiä tms? mistä sait idean mennä tuonne?:)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Hääh? Eihän sitä nyt noin voi yleistää! Varmasti jokaisessa kaupungissa ja kaupunginosassa asuu ihmisiä joka lähtöön.

   Menimme siis tonne siksi, että katsoin (lukijoiden suosittelemana<3) Ylen ajankohtaisesta kakkosesta tästä kirkosta kertovan dokumentin, ja ihastuin siihen miten paljon he auttavat ihmisiä. Seurakunnan perustaja on Norjalainen tyttö, ja se toimii lähes kokonaan vapaaehtoistyöllä. He keräävät lahjoituksia (rahaa,ruokaa,vaatteita) jotta voivat laittaa "rappiolla" olevien ihmisten elämät uuteen uskoon! He remontoivat ihmisten koteja ja jakavat ruokaa.

 15. Avatar sirpa sanoo:

  Tosi ihanasti toimittu! <3 Poikaystäväni isällä on asunto Mustamäellä, mutta en ole koskaan kirkkoa huomannut, vaikka usein siellä kiertelen. :) Pitäisi joskus raahata sinne samaan tapaan vaatteita, kerätä vaikka kaveriporukalta. :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Kirkko on vasta valmistumassa muutaman vuoden kuluttua, nyt he toimivat erään talon kellarissa.. Paikkaa ei todellakaan huomaa ellei siitä tiedä :) :(

 16. Avatar Taru sanoo:

  Aivan ihana teko!♥ Voin vaan kuvitella miten onnellisia tytöt olivat kun saivat uusia vaatteita itselleen.. Ja noita vaatteita näyttää olevan oikeasti PALJON! En tiedä mitä sanoa, niin hieno teko!:)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Ihana! Kyllä tytöt olivat silminähden iloisia, vaikkakin aika ujoja :)

 17. Avatar Ella sanoo:

  Ihana postaus Silja! Kiitos vielä mahdollisuudesta olla mukana tässä! :)

 18. Avatar Bitch sanoo:

  Bitch, oot niin tekopyhä

  • Avatar jenna sanoo:

   Miten sä edes kehtaat tälläisen postauksen jälkeen haukkua ihmistä tekopyhäksi ? Hyväntekeväisyys on maailman ihanin asia! Taidat olla vaan katkera kun kyseiset vaatteet eivät tulleet sun kaappiisi ;)

  • Avatar Alisa sanoo:

   Omg miten voit sanoa noin? Sulla vissiin liiraa päässä, oot joku katkeran katea ihminen, sääliksi käy sinua :/

   • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

    En usko että kukaan ihminen näkisi yhtä paljon vaivaa jonkun asian eteen, ellei se oikeasti kiinnostaisi. :)

 19. Avatar S sanoo:

  Harvoin kommentoin blogeihin mutta nyt tuntuu, että on ihan pakko! Toi sun hyvätekeväisyys työ oli ihan mahtava juttu ja sait varmasti hymyn monen ihmisen kasvoille ja jätit jäljen sydämiin. Rohkaset myös esimerkilläsi muita tekemään hyvätekeväisyyttä. Harvoin me suomessa asuvat edes muistamme kuinka etuoikeutettuja oikeasti olemme!

  Oon sun blogias lukenut jo pari vuotta ja oon aina tykännyt siitä, on ollut mahtava nähdä miten oot kasvanut ihmisenä ja luonut mahtavan alun elämälles! Musta tuntuu että sun blogi on aina ollut se jossa on ollut aina eniten negatiivisia kommentteja (varmaan kateudesta johtuu, sillä oothan sinä ihan jumalattoman kaunis nainen) , mutta oot silti puskenut eteenpäin. Jatka samaan malliin niin sulla on vaan taivas rajana<3

 20. Avatar miimi sanoo:

  Mistä tiesitte ”varmaksi”, että kirkkoon tulleet tytöt olivat ”köyhiä”? :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Tämä seurakunta avustaa perheitä jotka ovat rutiköyhiä, joten luotan kyllä siihen että he tietävät. Lisäksi sehän on ihan omantunnon kysymys – eihän ruokajonossakaan kysellä oletko oikeasti köyhä.. :)

 21. Avatar sadbuttrue sanoo:

  http://areena.yle.fi/tv/1955307 dokumentti mustamäen tilanteesta, katsokaa kaikki, niin ymmärrättte. Kestää n. 10 min.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Joo tässä kyseisessä kirkossa siis käytiin ja suurin osa näistä ihmisistä nähtiinkin siellä. :) Kannattaa ehdottomasti katsoa, varsinkin niiden jotka sanoo että suomessa on samanlaista. :D

 22. Avatar Essi sanoo:

  Aivan älyttömän ihailtava teko!

 23. Avatar Upeaa! sanoo:

  Olen ehkä kommentoinut joihinkin juttuihin kärkkäästi täällä, mutta silti asialinjalla ja kriittisesti. Nyt kuitenkin, olen melkeinpä sanaton! Todella upea teko. Muidenkin kuin minun pitäisi muistaa kommentoidessaan, että olet vielä nuori ja elämän kirjo alkaa vasta hahmottua ja itsekin olen ollut joskus nuori… Koko tästä sun ideasta näkyy, että oot ollut tosi innoissasi tästä ja tämä on ollut myös sulle henkisesti kasvattava ja rankka kokemus. Kenenkään ei pitäisi sitä väheksyä ja olet todella nähnyt vaivaa kaiken eteen. Olet varmasti tuonut teollasi monelle tytölle sekä käytännön hyötyä (muodikkaat vaatteet ovat ensisijaisesti niitä vaatteita, joita näillä ihmisillä ei ole muutenkaan varaa ostaa – merkkivaatteet saattavat myös kestää pidempään) sekä päivän iloa, mikä voi olla todella harvinainen asia vaikeiden asioiden kanssa eläville. Vähän pelkäsin, että ”hyväosaiset” tulevat tuonne vaan hakemaan parhaat palat, mutta kaikesta kertomastasi huomaa, että apu meni oikeaan osoitteeseen. Ylen dokkari oli hyvin valaiseva. Tämä oli hieno teko Sinulta ja kaikilta lahjoittajilta, todella upeaa! Toivottavasti moni muukin bloggaaja innostuu samaan, erityisesti toivoisin näitä kosmetiikkapurnukkaviidakoissa (he, jotka valittelevat kun eivät saa kaikkia sponssilahjatuotteitaan käytettyä) eläviä lähtemään samanlaiselle reissulle! Saa ehdottaa eteenpäin…

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Kiitos paljon mukavasta kommentista.
   Vaikka sainkin paljon lahjoituksia mukaan eri ihmisiltä, olen hieman pettynyt ettei yksikään ”suuri” bloggaaja lähtenyt mukaan. Ei yksikään sellainen joka saa niitä vaatteita ja muita lahjoja kymmenittäin kuukaudessa.. :/

   • Avatar Mitä ihmettä sanoo:

    Siinähän sen eron näkee, kenestä sitä sisäistäkin kauneutta löytyy.:) Sinä voit olla tosi ylpeä itsestäsi, en hämmästy, että jotkut eivät lähde mukaan. Esim. Mungolife-Annalta odottaisin joskus jotain konkreettista tekoa muiden ihmisten hyväksi (överisynttärit vs. Viron nuorten naisten tilanne). Kamalasti on monella yhteistyötä ja sponsoria, mutta ei halua auttaa köyhempiä. Tällaiset käytännön teot on eri asia kuin ehdotella jotain säännöllistä kummiutta (klik, klik – ei vaadi paljon vaivaa laittaa blogiin pelkkää linkkiä) tod.näk. suht. vähävaraisille opiskelijoille (tarkoitan suomalaista perusopiskelijaa, jolla kuitenkin on sitä tavaraa ylikin) – vaatteita/tavaraa on varmaan melkein kaikilla suomalaisilla liikaa. On kyllä kurjaa kun eivät lähteneet mukaan, varmaan moni lukija tahtois tietää ketkä näin ikäviä ihmisiä on. Tosin vaikutat nyt niin fiksulta, että et lähde heitä mustamaalaamaan. Hyvä sinä, tämä oli parasta blogimaailmassa pitkään aikaan! :)

   • Avatar Maria M. sanoo:

    Tiesivätkö he tästä? Eka kerta kun mä kuulen tästä nimittäin oli Indiedaysin uutiskirje, sori en siis ole lukenut blogiasi tätä ennen :o Mutta se on totta, että jokainen voisi omalla tahollaan yhtä hyvin järkätä tällaisia! Eikä tarvitse olla bloggaajakaan tätä varten! Hienoa työtä kaiken kaikkiaan! :)

 24. Avatar ronja sanoo:

  Olet aivan uskomattoman kaunis nainen niin ulkoisesti kuin sisäisestikin! Keep on going girl! :)

 25. Avatar Nelli sanoo:

  Tuli ihan kyyneleet silmiin kun katsoin ton dokumentin ja tajusin sitten kuinka suuri ja ihailtava toi sun teko oli ja kuinka suureen tarpeeseen se tuli! Muista että ne jotka omastaan antavat saavat varmasti monikertaisena takaisin :) onniin hienoa että on vielä ihmisiä jotka välittää! Toivottavasti tästä otamme kaikki oppia :)

 26. Avatar Sanni sanoo:

  Olen ihan älyttömän otettu siitä, että teit tällaisen työn ja annoit julkisuutta sille, millaisissa oloissa Helsingin alapuolella saatetaan joutua elämään…
  Mun äidinäiti on virolainen, ja siellä sukulaisilla käydessäni olen joutunut kohtaamaan myös samanlaista köyhyyttä. Esimerkiksi just palkkataso suhteessa työn vaikeuteen/määrään/koulutukseen on aivan surkea, joten useat ihmiset eivät ole välttämättä esim. rahaongelmiaan aiheuttaneet itse. Tätä ei ehkä kaikki ymmärrä, kuten jostain ylemmästä kommentista voi päätellä… Suomessa kukaan ei saa normaalia kuukausipalkkaa 200-500e, kun taas Viron peruselintarvikkeiden hinnat on nousseet paljon. Sama tilanne on tietenkin esim. Romaniassa, Bulgariassa jne… Me lahjoitetaan joka vuosi Viroon vaatteita joita kerätään sukulaisilta ja tuttavilta, ja on ihanaa että annoit kasvot tällaiselle hyväntekeväisyydelle ja toit sitä tietoisuuteen :)! Olet mahtava, kaikkea hyvää <3

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Oon täysin samaa mieltä. Hassua että toi yks Venäjältä (?) kotoisin oleva tyttö tuolla ylempänä kirjoitti että mulle nauretaan kun haluan auttaa, ja että Virossa on yhtä hyvät oltavat kuin suomessa.. :D No mutta onneksi on myös niitä jotka ymmärtävät todellisen tilanteen. Kiitos ihanasta kommentista!

 27. Avatar m sanoo:

  Mistä ne sun mustat saappaat siinä Leather is new black instakuvassa on ?:) ja

 28. Avatar anniina sanoo:

  Kun tuolla ylempänä harmittelit sitä, että isommat bloggaajat eivät lähteneet mukaan tähä sun kamppanjaan, niin vaikka itse en edes bloggaa niin luulenpa tietäväni syyn. Tää viroon lähteminen hyväntekeväisyyden merkeissä on sun juttu, sä saat tästä näkyvyyttä ja imagoosi nostetta, kun taas joku suuri nimi kuten vaikka mungo-anna olisi saanut vain parisanaisen kiitoksen sun blogitekstin lopussa. Älä ymmärrä tätä niin, että haukkuisin sua tai epäilisin sun tai kenenkään muunkaan bloggaajan tarkoitusperiä hyväntekeväisyyteen lahjoittamisessa, mutta musta tuntuu että jos nämä muut isot nimet tahtoo olla mukana hyväntekeväisyyden hyväksi jossain projektissa, se on niin että he saavat enemmän näkyvyyttä ja sitä että se on heidän ideansa, he keksivät lähteä lahjoittamaan vaatteita rahaa tms :) ei niin, että lähtevät mukaan toisen keksimään juttuun. Sähä kuitenkin Silja itsekin hyödyt tuosta teidän reissusta, juurikin vaikka että ihmisten asenteet sua kohtaan muuttuu, saat lisää näkyvyyttä blogille ym. Mutta miksi et saisi hyötyä: hienoimpia asioita hyväntekeväisyyteen lahjoittamisessa on se, että ei vain vastaanottava vaan myös antava osapuoli saa iloisen ja hyvän mielen. Toivottavasti monet muutkin kuitenkin innostuu sun esimerkistä tästä aiheesta!

  • Avatar erika sanoo:

   Tuostahan sen sitten huomaa, ketkä oikeasti haluavat ilman taka-ajatuksia muita auttaa. Ei hyväntekeväisyyden pitäisi olla siitä kiinni, kuka saa eniten julkisuutta. Itse olisin vaatteeni lahjoittanut, vaikka mitään mainintaa tänne blogiin ei olisi tullut :).

   Ja Silja sun vaivannäkö kyllä puhuu puolestaan, että olet aidosti kiinnostunut ja haluat auttaa! Mun ja siskon vaatteetkin hait kotoa asti ja lupauduit vielä pesemäänkin, kun ei itsellä ollut aikaa.

   Olet ihan mahtava ja kiitos vielä tästä, sain hyvän mielen pitkäksi aikaa :).

 29. Avatar anu sanoo:

  Sattumalta tupsahdin tänne blogiisi ja törmäsin tähän juttuun hyväntekeväisyydestä. Olet tehnyt hienoa työtä ja moni tyttö on varmasti onnellinen näistä viemistäsi vaatteista ja muista jutuista. Itse olen sukulaisen kyydissä laittanut omia/ lahjoitettuja vaatteita, pyyhkeitä, lakanoita, ylipäänsä kaikkea mahdollista itselle tarpeetonta, mutta silti vielä ehdottomasti käytettävää ja siistiä tuonne Viron ja Venäjän rajapintaan, Narvaan. Siellä ovat olleet erittäin onnellisia ja kiitollisia kaikesta lahjoitetusta jota sinne on viety. Välillä olen yrittänyt laittaa myös jotain lasten leluja yms. niille kylän pienimmille viihdykkeeksi. Tulee itsellekin niin hyvä mieli, kun pystyy auttamaan ja tekemään toiset iloiseksi!

Kommentoi