lauantai 09. marraskuun 2013

Nenäpäivä

Kuten jo vähän paljastinkin, oltiin eilen Jyrin kanssa hyvän asian puolesta töissä ihan kokopäivä! Työt alkoi puoli yhdeksän Vallilan Nordeassa, jossa olimme viihdyttämässä pankkilaisia ja jatkui aina ilta kahteentoista asti Tampereen Tohlopissa. Kuten arvata saattaa nukuttiin reippaasti pommiin, ja kamalassa kiireessä unohdin kameran kotiin 🙁 Yritin ottaa paljon kuvia kännykällä, joten ehkä tässä tapauksessa määrä korvaa laadun..

id kuva

 Kun kaikki häppeninki oli Nordeassa ohitse, kävimme Jyrin kanssa nopeasti hakemassa Hipon kotoa ja heitimme sen hoitoon. Tämän jälkeen suunnattiin takaisin Vallilaan josta matka kohti Tamperetta sai alkaa!

Ylen studioilla oli ihan mieltön meininki, ja todella hyvät tarjoilut! Oli kivaa jutella eri julkisuudenhenkilöjen kanssa, ja auttaa keräämään rahaa hyväntekeväisyyteen. Loppusummahan lähenteli 3 miljoonaa euroa, jonka on mun mielestä aivan sairas summa! Sillä saadaan aika paljon hyvää aikaan. 🙂 Päivä oli kokonaisuudessaan todella raskas vaikka kivaa olikin, kaikista ihaninta oli kuitenkin pitkän ja rankan päivän jälkeen hakea Hippo kotiin, ja painua pehkuihin<3


No Responses to “Nenäpäivä”

 1. Rena sanoo:

  You are really busy but I´m impressed how engaged you are in charity, and you look – equal what you do – always simply perfect <3

  xx from Bavaria/Germany, Rena

  http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

  • lifeofsilja sanoo:

   My next donation target will be some kind of animal trust fund! 🙂 Charity just brings me a lot of happiness!<3

 2. Heidi sanoo:

  IHANA!!! Kuinka söpö toi puku 😀

 3. jj sanoo:

  Ahahhahaha en kestä, maailman ihanin toi halauskuva :D:D

 4. enpu sanoo:

  :DDDDDDDD jotenkin kuolin tolle ku vastaat puhelimeen

 5. morjensta sanoo:

  Niin teittekö noi duunit hyväntekeväisyytenä vai laskutitteko jotain? 🙂

  • lifeofsilja sanoo:

   Kyllä saatiin pienet palkkiot tästä.. 🙂 Korostan että pienet!

 6. Tanja sanoo:

  Naurettavaa syytää rahaa Afrikkaan, jonne sitä on jo vuosikaudet syydetty, eikä se ole mitään auttanut. Edelleen siellä lisäännytään kuin kanit mistään mitään tietämättä, lapset nääntyvät nälkään ja kuolevat sairauksiin ja p*skin osa on naisilla. Heitä emme voi auttaa, vaan muutoksen pitäisi lähteä sisältä päin. Lisäksi kukaan ei tiedä, kuinka suuri osa rahoista menee järestön pussiin. Suomessakin tarvittaisiin apua, ja tuolla rahalla olisi jo saatu se lastensairaala. Ja vielä tuo nimikin… Missä on Korvapäivä Suomen vanhuksille? Missä Suupäivä uutta lastensairaalaa varten? Ei, tungetaan vain kaikki rahat Afrikkaan ja seurataan taas seuraavat 20 vuotta, kun mitään ei tapahdu.

  • lifeofsilja sanoo:

   Ensinnäkin, rahat eivät mene vain Afrikkaan vaan lisäksi Etelä-Aasiaan sekä Väli- ja Etelä-Amerikkaan! En oikein ymmärrä mitä yrität sanoa? Mutta onneksi jokainen saa ihan itse päättää mihin rahansa käyttää 🙂 Sinä voit perustaa säätiön jossa keräät rahaa suomen vanhuksille sekä lasten sairaalaan, täällä kun on asiat niin hurjan huonosti. 😀 Et ole tainnut kamalasti Ruotsinlaivaa pidemmälle matkustaa, kun ajattelet noin.. 🙂

  • Johanna sanoo:

   Että mä vihaan tällaisia kommentteja. Osoittaa täydellistä kypsyyden ja yleissivistyksen puutetta. Maassa jossa ei ole minkäänlaista sosiaaliturvaa on muutenkin pakko tehdä paljon lapsia vanhuuden turvaksi. Suomessa köyhimmilläkin on miljoona kertaa paremmat oltavat kuin maailman köyhimmillä, joille tämä keräys suuntautuukin.

   ”Heitä emme voi auttaa, vaan muutoksen täytyy lähteä sisältä päin.” Ai että afrikkalaisten tulisi vain ottaa itseään niskasta kiinni? Herranjumala, perusteellisia muutoksia yhteiskuntajärjestelmässä kyllä tarvitaan, mutta tällaisilla tapahtumilla sitä ei ainakaan estetä ja yksittäisenkin ihmisen elämän parantaminen on askel eteenpäin.

   Lahjoittaminen on muutenkin täysin vapaaehtoista, joten en ymmärrä miksi aina tämä sama vanha valitus..

   • lifeofsilja sanoo:

    Aivan samaa mieltä Johanna! Suomalaiset maksavat muutenkin esimerkiksi monia satoja euroja veroa kuukaudessa, joten se on myös valtion tyhmyyttä ettei näitä rahoja sitten käytetä oikein (esim. lastensairaala). Suomen oloja ei todellakaan voi verrata näihin kehitysmaihin, ja mielestäni on naurettavaa edes esittää tälläisiä vertauksia.

  • hohhoijaa sanoo:

   Ai Afrikassako ei ole saatu MITÄÄN aikaiseksi hyväntekeväisyydellä?? Ota ensin selvää asioista, ja päde vasta sitten.

   • am sanoo:

    Kannattaa tosiaan vähän ottaa asioista selvää ennen kuin alkaa päteä – äärimmäinen köyhyys on lähes puolittunut maailmassa.
    Hyväntekeväisyydessä on kyllä paljon epäkohtia, mutta se, onko koulutuksen ja terveydenhuollon kehittäminen tärkeää kehitysmaille ei pitäisi olla kyseenalaista kenellekkään. Suomalainen pienituloinenkin on rikkaampi kuin iso osa maailman väestöstä.

    Anonyymit jaksaa aina valittaa kaikesta mitä teet, mutta musta tällainenkin työ on tärkeää! Ja se vaatteiden vieminen Viroonkin oli hienoa. Harva tekee edes sen vertaa. Kannataa joskus harkita lähtemistä vapaaehtoistyöntekijäksi ulkomaille – pääsisit samalla sekä näkemään uuden kohteen että tekemään hyvää :>
    Itse opiskelen kehitysmaatutkimusta ja uskon että jokaisen apu on tärkeää – kyynisyydellä saa harvoin mitään hyvää aikaan!

 7. lifeofsilja sanoo:

  Mitäs jännää siinä on? 🙂 Olen ollut jo monena vuonna ehdolla esim. aussien blogawardseihin, jotka on myös k18? 🙂 Haha ompa sulla mielenkiintonen ajattelutapa 😛

  • X sanoo:

   Ei siin mitää pahaa oo mut jos vaik voittaisit nii ethän sä perjaattees sais ees tulla sinne jos et oo viel 18? Nojaa .. 😀

 8. ronya sanoo:

  Ensinnäkin: awww miten suloiset puvut !:D Mun mielestä on todella hienoa, että olet kiinnostunut hyväntekeväisyydestä ja olet siinä niin aktiivisesti mukana. Kunnioitan sitä todella paljon!:) Toivottavasti ihmiset ottaisi sun esimerkistä mallia!
  Mun on pakko kommentoida vähän noita paria kommenttia. En ymmärrä miksi aina pitää yrittää etsiä jotain negatiivista joka asiasta, kuten nyt tuo ”laskutitteko jotain” -kommentti. Minulle ainakin tuli sellainen olo että siinä taas yritettiin etsiä jotain mistä voisi valittaa. (Voin toki olla väärässäkin.) Kyllä minusta on ihan kohtuullista saada pieni palkkio siitä että hikoilee koko päivän maskottiasun sisällä.
  Toiseksi miksi, oi miksi pitää aina vetää esiin se ”On meillä Suomessakin avun tarvitsevia” -kortti. Ihan sama mihin kohteeseen kerää rahaa niin aina joku tulee sanomaan, että joku toinen kohde olisi ollut parempi. Huoh. Kaikki hyväntekeväisyyskohteet ovat varmasti tärkeitä, mutta valitettavasti yksi ihminen ei voi tukea niitä kaikkia.
  Joka tapauksessa mun mielestä tämä oli hurjan hieno juttu, hyvä Silja ja Jyri! ^^

 9. Justiisa sanoo:

  Minusta on todella väärin väittää (huom ensimmäinen kommentti englanniksi) että olit tekemässä hyväntekeväisyyttä ja kaikki kehuvat kuinka hyväsydäminen olet kun ”teet hyväntekeväisyyttä”. En sano ettet olisi hyväsydäminen tai hyväntekeväisyyden kannattaja mutta tuo keikka nyt ei millään tavalla ollut verrattavissa hyväntekeväisyyteen teidän osaltanne. Vaikka sanot että palkkio on HYVIN pieni niin jos n.15h (tai lyhyempikin) työpäivä on ja palkka juoksee tuntien mukaan niin palkka ei hirveän pieni voi olla kun tunteja katsoo :’D sun englanninkieliset lukijat saa hiukan erilaisen kuvan susta kuin mitä oikeesti olet 🙂 tuskinpa julkaiset tätä niinkuin et montaa muutakaan kommenttia jos sua ei siinä kehuta, mutta ei myöskään haukuta -.- nyt varmasti tulee niitä ”kateellinen” , ”onko pakko lukea jos ei kiinnosta” niin ei, kateellinen en ole (perheessämme kummilapsi Afrikasta) ja luen siksi koska hippopostaukset ovat kivoja ja jotkut muutkin mieleisiä ::)

  • lifeofsilja sanoo:

   Saamme palkkion päivän kuluista kuten kilometreistä, ruuista, jne. joten kyllä tämä on mielestäni ihan kohtuullista, sekä yleinen käytäntö! 🙂 Myös kaikki julkkikset jotka olivat tuolla ”töissä” saivat nämä samat edut, vaikka esiintyivätkin ilman palkkaa.
   Lisäksi tämä ensimmäisen kommentin kirjoittaja tarkoitti myös sitä, että n. 2kk sitten lahjoitin monta kassillista vaatteita pois, sekä keräsin niiltä muilta halukkailta lahjoittajilta, ja matkustin Viroon itse viemään ne paikanpäälle. 🙂 Kyllä mielestäni teen hyväntekeväisyyttä ja haluan auttaa niin paljon kun voin, mutta onhan siitäkin tietysti pakko jotain tulla kitisemään 😉 Kun mikään ei riitä..

   • Jasu sanoo:

    Eihän tuo mitään hyväntekeväisyyttä sun puolelta ollu, ne saamas palkkiot ois pitänyt laittaa siihe Nenäpäiväkeräykseen. Sitten oisit ollu hyväntekeväisyyshommissa – niin muut tekevät.
    Ota vaikka kummilapsi itsellesi, kun sinulla näyttää tuota ylimääräistä olevan:)

    Ensin omat asiat kuntoon Suomessa; homepäiväkodit, homekoulut, homekämpät ja homesairaalat. Sitten autamme muita, jos rahaa riittää. Suomi on karu ja kylmä maa verrattuna muihin maihin. Täällä pitää olla katto pään päällä meillä jokaisella, ei täällä muuten pärjätä.

    Rahoittiko Nordea tuota kampanjaa miten?

 10. hanna sanoo:

  mun mielestä hyväntekeväisyys on todella tärkeää ja kannatan sitä, mutta mietin vain, että joka vuosi suomesta ja muista länsimaista lähetetään se kolme miljoonaa niihin kehitysmaihin, niin silti asiat on edelleen yhtä huonosti. se pistää vähän epäilyttämään, että meneekö ne rahat sittenkään oikeasti sinne, minne pitäisi.

  • lifeofsilja sanoo:

   Monet eivät taida käsittää kuinka huonosti asiat oikeasti ovat, ja minkä laajuisista maista/maanosista on kyse. 🙂 3 miljoonaa on aika pieni summa kun mietitään että sillä yritetään auttaa kokonaisia isoja maita! Vaikka suomi on maapallon mittakaavassa todella pieni maa ja väkiluki on alhainen, niin 3miljoonasta ei tulisi edes euroa per henkilö 😀 Afrikka taas ei ole maa, vaan maanosa jossa on maita vaikka kuinka paljon.

   Silti, ymmärrän kyllä täysin pointtisi. 🙂

   • Maiju sanoo:

    Entäs kun Suomi syynää rahat Kreikkaan ja sielläkään ei mitään tapahdu? MEIDÄN verorahat annetaan sinne! Sama kun ite lainais rahaa jollekkin tietäen ettet koskaan tuu samaan niitä rahoja takas. Tää on kuitenkin vapaaehtoista, sun ei oo pakko laittaa penniäkään tähän kehitysmaiden toimintaan, mutta tuet kuitenkin Kreikan pankkeja, jotka ovat kaikenlisäksi itse hommansa kusseet? 😀

    Sori kärkäs kommentti.

 11. XX sanoo:

  En tiiä onko jo kysytty mutta oon aina halunnu tietää, että näkeekö tuommosen puvun sisästä mitään ! 😀

  • lifeofsilja sanoo:

   Noi silmät on sellasta verkkoa mistä näkee ja normaalisti myös toi nenä, mutta nyt se oli ton punasen alla 🙁

 12. juulia sanoo:

  mun edelliin kommentti ei päässy perille ku unohin sähköpostiosotteen mut mul ois sellain kysymys että onks sul mitää tietoo miten 15 vuotias pääsis ensvuonna tonne tekee jotain vapaaehtoisjutuu? ihan huippuu et oot päässy tonne! mieki haluisin tehä elämäni aikaan paljon vapaaehtoistyötä joten oon ikikiitollinen jos satut tietämää miten tonne pääsis ensvuonna! kiitos jo etukätee 🙂

 13. lifeofsilja sanoo:

  ensi kuussa 🙂 Varmasti tulee piakkoin näkymään jo ensimmäisiä synttäripostauksia, sillä mulla on nyt jo kauhee kriisi siitä että mitä puen päälle!!! 😀

 14. Minna sanoo:

  Hei silja! Oot todella kaunis ja vaikutat myös ihanan ystävälliseltä ja lämminsydämiseltä 🙂 Haluisin tietää kuinka pitkä oot ja mikä on sun ihannepituus? 🙂

 15. Anniina sanoo:

  Ootte söpö pari! 😀 Tuliko tossa puvussa kuuma?

 16. eme sanoo:

  Mitäs pidit tampereesta? Sen verran mitä ehit näkee 😀 oli pakko kysyä ku asun ite ihan ylen lähellä 😀

 17. ella sanoo:

  Silja sinä olet kertakaikkiaan upea ja ihastuttava nuori nainen 🙂 olet nyt lähiaikoina ollut jo kahdessa hyväntekeväisyys jutussa (tämä ja se viron vaatejuttu) ja se on tosi hieno asia! 🙂 nämä kuvat on niin mieltä piristäviä, että! Ja ärsyttää tuollaiset huutelijat, hyväntekeväisyyttä tarvitaan aina ja joka maassa, eikä sitä koskaan voi olla liikaa – nenäpäivä on siis hieno juttu. Hyvää syksyn jatkoa sinulle 🙂

 18. emilia sanoo:

  siis aivan mahtava juttu että oot ollu tälläses mukana ja se kun veit niitä vaatteitakin sinne viroon niin vau, ei voi muuta sanoa kun vaikutat tosi hyväsydämiseltä ihmiseltä !! ja noi puvut on iha mahtavat! 😀 oot muutenkin ehdottomasti mun lemppari bloggaaja! 🙂

  http://ssomethingaboutus.blogspot.fi/

 19. Milla sanoo:

  Haluaisin tietää mitä hyvää ja vielä parempaa nuo valitajat sitten tekevät muiden hyväksi, kun halveeraavat sinun hyväntekeväisyys tempauksia…?!

 20. anna sanoo:

  ei vitsi vähä hauskaa varmaan pomppia tommosena maskottina 😀

  snookiofsuomi.blogspot.fi

 21. Suski sanoo:

  Nauroin ääneen tolle kuvalle missä vastaat puhelimeen 😀

 22. Tipsu sanoo:

  Oliko Hippo hoidossa Venlan Elämää -blogin Venlalla? Ainakin oli saman nimisestä ja näköisestä koirasta kuvia siellä. 😀

Kommentoi