torstai 22. toukokuu 2014

Koiran Kanssa Kaupungissa

Muutamat ovat pyytäneet postausta siitä, millaista on asua koiran kanssa Helsingin keskustassa. Mielestäni postausehdotus on aivan mahtava ja ajattelin nyt toteuttaa sen, kerta ollaan täällä ytimessä jo jonkun aikaa asusteltu.

Kertauksen vuoksi uudemmille lukijoille; Minulla on siis n. 11kk vanha amerikanstaffordshirenterrieri eli tutummin amstaffi. Hippo muutti meille viime kesän lopussa kun asuimme Helsingin Lauttasaaressa, ja sain jo silloin paljon kommentteja liittyen siihen että koira kärsii kun joutuu asumaan Helsingissä.. Tämä on mielestäni erittäin hassua, sillä esimerkiksi Lauttasaari on todella idyylinen paikka koiralle! Asuimme aivan merenrannalla, ihanien lenkkipolkujen varrella, eli koiran kanssa pääsi todella vaivattomasti ulkoilemaan kivaan maastoon. Lauttasaaresta löytyy myös jonkun verran metsää, sekä kaksi koirapuistoa. Vuodenvaihteen jälkeen edellisen kotimme vuokrasopimus loppui, ja jouduimme etsimään uuden kodin todella lyhyellä varoitusajalla. Kävimme katselemassa asuntoja myös Helsingin rajojen ulkopuolelta, mutta mikään kämppä ei natsannut. Löysimme kuitenkin lopulta todella hyvän asunnon ja vielä ok vuokralla – ainoa ongelma oli sijainti. Tai siis sijainti ei ollut mulle mikään ongelma, koska oon koko elämäni unelmoinut asunnosta Helsingin keskustassa, mutta onhan se sanomattakin selvää ettei ratkaisu ole paras mahdollinen koiralle ja vielä vähän isommalle sellaiselle.

Muutos Lauttasaaren suht’ uudesta kerrostalosta vanhaan Helsingin keskustan kerrostaloon oli jo sinällään koiralle suuri shokki. Nykyisessä kerrostalossa ääneneristys on nimittäin samaa luokkaa kuin että seinät olis tehty paperista, joten ensimmäiset 2 viikkoa kului Hipon haukkuessa kaikille mahdollisille äänille joita rapusta ja muista asunnoista kuului. Tää oli puolestaan mulle iso shokki, koska Hippo ei haku ylensä ikinä millekkään! No kuten lähes aina, google on kaveri ja löysin tekniikan jolla sain haukkumisen loppumaan. Nykyään Hippo saattaa haukahtaa kerran kun olemme kahdestaan kotona, ja rapusta kuuluu joku kova ääni – mutta yksin ollessaan se ei hauku, eikä ole ikinä haukkunutkaan. :) Eli hieman vartiointiviettiä on tullut, mutta onneksi se on todella vähäistä, ja veikkaisin että naapurit jotka eivät Hippoa ole nähneet, eivät edes tiedä että täällä asustaa koira!

Haukkumista ehkä suurempi ongelma oli kuitenkin aluksi pissa-paikkojen löytäminen uudessa ympäristössä! Hippo on aika tarkka siitä missä se käy tarpeillaan, ja ”kotipihassa” se haluaa yleensä aina käydä samassa paikassa… Se taisi olla ensimmäiset pari päivää kakkaamatta, ennenkuin tottui kunnolla uuteen ympäristöön. Tää oli mulle myös aluksi kova paikka, sillä vaikka kuinka ajattelin että keskustassa todella monilla on koiria ja isojakin koiria, tuntui niin vaan karulta lenkittää Hippoa asfaltilla.

Onneksi asuntomme lähistöllä on paljon erilaisia puistoja ja nurmikkoalueita joissa voidaan käydä. Kivenheiton päästä löytyy esimerkiksi Koffin puisto, hieman erisuunnasta Kaivopuisto, Eiranranta jne. joissa on kivat ulkoilumahikset! Ilta- ja aamupissatukset hoidetaan muutaman sadan metrin päässä olevalla pienemmä nurtsilla. :D Koirapuistojakin löytyy kävelyetäisyydeltä ainakin 5 (!!!), mutta niissä me ei enää käydä jos puistossa on muita. Lisäksi meillä on onneksi auto, joten käydään ainakin  joka toinen päivä vähän paremmissa lenkkeilymaastoissa ulkoilemassa tuttujen koirakavereiden kanssa.

Keskustassa asuminen paljon liikuntaa tarvitsevan koiran kanssa vaatii hieman mielikuvitusta ja panosta omistajalta, mutta Hipon ei ole ikinä tarvinnut kotimme sijainnin takia kärsiä. Hippo on mulle maailman tärkein, ja teen kaikkeni että sillä on asiat hyvin! :)

Muuten kaikki on mennyt todella hyvin, ja Hippo on täysin tottunut kaikkeen kaupungin hälinään. Jos tulee mieleen jotain muita askarruttavia asioita, niin vastaan oikein mielelläni! :)

With love, Silja


79 Responses to “Koiran Kanssa Kaupungissa”

 1. Avatar Emma sanoo:

  Musta on niin ihana nähä kuinka hyvin pidät huolta hiposta ja sen näkee hipostakin kuinka tyytyväinen se on elämään. Lämmittää mieltä, kun huomaa kuinka paljon siitä välitätä ja että se menee sulla kaiken edelle :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Hippo on ehdottomasti mun elämän ykkös juttu! En voisi kuvitella päivääkään ilman sitä :)<3 Aika cheesy, mutta totta joka sana.

 2. Avatar minä vain sanoo:

  Ihmettelin tässä, että miksi ette enää käy koirapuistoissa jos niissä on muita? Onks ne keskustan puistot pieniä vai onko Hippo liian ”raju” jos siellä on pienempiä koiria? :/

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Hippo on ihan pikkusesta asti ollu sellanen ”omantiensä kulkija” ja vaikka se pentuna tykkäsikin jonkun verran leikkiä muiden kanssa, niin ensimmäisten juoksujen jälkeen siitä huomasi ettei se enää ”nauti” muiden koirien seurasta samalla tavalla (ei mene mukaan leikkiin, vaan kulkee itsenäisesti ja haistelee).
   Poikkeuksena tietenkin sellaiset koirat joiden kanssa se on ihan pienestä asti ollut! :) Emme siis viitsi vartavasten laittaa sitä tuntemattomien koirien kanssa samaan aitaukseen kun se ei siitä nauti. :)

 3. Avatar doggy sanoo:

  moi! Omassa perheessäni on kolme paljon liikuntaa kaipaavaa koiraa, joten ongelma tuttu. Mutta totta sekin että omasta aktiivisuudesta, mielikuvitusesta ja vaivannäöstä. Kaupungissa asuva koira voi olla yhtä onnellinen kuin missä tahansa asuva jos se saa tarpeeksi liikuntaa ja virikkeitä. Hyvä postaus!! :D p.s. miksi et käy hipon kanssa enää koirapuistossa jossa on muita koiria? Missä se sitten tapaa muita koiria?

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Samaa mieltä, mun mielestä Hippo on silminnähden onnellinen! :) Hippo tapaa tuttuja koirakamuja (eli ystäviemme koiria) ihan viikottain! Koitamme käydä mahdollisimman usein puistoissa, tosin sellaisiin aikoihin ettei siellä olisi muita! :>

   • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

    Tossa ylempänä on myös vastaus siihen miksei käydä puistossa vieraiden koirien kanssa! :)

 4. Avatar ida sanoo:

  Ohgod sun hiukset on ohuet tossa vikassa kuvassa :o sinuna ottaisin pidennykset takasin :(

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Toi kuva vääristää aika paljon, mun hiukset jatkuu vielä paljon pidemmällekkin miltä tossa näyttää. Mutta totta, että ne on tosi ohuet! :) Tosin eihän ne ikinä vahvistu jos rasitan niitä pidennyksillä?

   • Avatar Milla sanoo:

    Eikä se musta ole häpeä että hiukset on ohuet – suomalaisilla niin tuppaa monesti olemaan muutenkin :)

  • Avatar sandt sanoo:

   Ida olipa tyhmä kommentti :D loppuelämän joutuisi pidennyksiö käyttämään jos ajattelisi noin niin kuin sinä Ida.
   Itselläni on kanssa parantuneet hiukset nyt viimeisen puolen vuoden aikana tosi paljon. Ja kasvaneet!:)
   Minulla on kyllä luonnostaan tosi paksut hiukset, mutta huonokuntoiset, kuivat ja latvat aina mäsänä..
   Osittain yksi syy on varmasti se, että olen pitänyt teippi ja välillä sinettipidennyksiä vuodesta 2008 asti, mutta nyt tuli loppu sillekin oravan pyörälle. :)

 5. Avatar Siina sanoo:

  Ihana kirjoitus! Kivan systemaattisesti ja tofissaan olet ottanut Hipposen-Kipposen totuttamisen ja tässä on hyviä vinkkejä muillekin! Ja koira vaatii tottumista muutokseen samoin kuin vaikka murrosikäinen nuori!

 6. Avatar Haukkuvan koiran omistaja sanoo:

  Huvitti vähän toi ”Nykyään Hippo saattaa haukahtaa kerran kun olemme kahdestaan kotona, ja rapusta kuuluu joku kova ääni – mutta yksin ollessaan se ei hauku, eikä ole ikinä haukkunutkaan.” Mistä te voitte sen tietää ettei se yksin ollessaan hauku? :D

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mä olen koirani (sekä naapureiden) hyvinvoinnista todella tarkka, (sillä koirahan ei voi hyvin jos se haukkuu yksin ollessaan ikävää) ja olen monesti jättänyt kameran kuvaamaan siksi aikaa kun olemme poissa. En ymmärrä mikseivät jotkut ymmärrä tehdä tätä? Lisäksi olemme kyselleet ahkerasti naapureilta että kuuluuko haukuntaa.

   Siitä päivästä asti kun Hippo meille tuli aloimme opettamaan sille yksinoloa, vaikkei se joudukkaan olemaan yksin paljon yhtään? Se yksinolo on kuitenkin ihan normaalia koiralle, jos omistajat ovat normaalisti 8h töissä?? :D En käsitä..

   Meidän seinänaapurissa asuu koira joka ulvoo ja itkee koko sen ajan kun omistaja on töissä, ja vaikka koirarakas olenkin, tekisi kietämättä välillä mieli käydä kuristamassa se koira! Sunkin nimimerkki on ”haukkuvan koiran omistaja” miksi et tee asialle mitään? Miksi et ole opettanut koiraasi olemaan yksin kotona? Jos koira ei osaa olla kerrostalossa, sen paikka ei mielestäni ole kerrostalossa. Jyrkkiä mielipiteitä, mutta näin asia mun mielestä on.

   • Avatar Sanna sanoo:

    Reagoiko hippo miten ton naapurin koiran ulvontaan? :o

    • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

     Ei onneksi mitenkään…. :D Se oiski ihanaa jos se yhtyis ulvontaan!

   • Avatar Y sanoo:

    Ai että tekisi mieli käydä kuristamassa koira, jota ei ole opetettu olemaan yksin? Ällöttävää, itse kuristaisin pikemminkin ne välinpitämättömät ihmiset. Ei se koira haukunnalleen voi mitään.

    • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

     Totta, ei voikkaan! Tiedän että on tyhmää sanoa noin, mutta kun olet tekemässä jotain mihin tarvitsee vähän ajatusta mukaan tai haluat vaikka yrittää nukkua hieman pidempään kuin siihen kello kahdeksaan, niin kyllä toi on eka ajatus joka tulee mieleen.

     Luulin että on sanomattakin selvää että se on sen omistajan vika? :D

     • Avatar Y sanoo:

      Korvatulpat on varmaan ihan tuntematon käsite?

     • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

      Hei ootko tosissasi? Luuletko että käytän omassa kodissani korvatulppia päivittäin sen takia että naapurin piski haukkuu? :D Ei, kyllä se on se naapuri jonka pitää tehdä asialle jotain..

     • Avatar Y sanoo:

      Korvatulppia tarkoitin nukkumiseen, ei tarvitse heittäytyä ihan typeräksi.

   • Avatar Ha sanoo:

    Mun koiran haukkuminen ei johdu minkäänlaisesta ikävästä vaan ulkoa kuuluvasta melusta. Mulla on koira mikä on rodunsa puolesta suojelukoira, jonka takia on myös tarkka reviiristään.

    Ja kyllä se osaa olla pitkiä aikoja yksinään, ollut jopa kellon ympäri yksinään eikä ole koskaan sen kanssa ollut mitään ongelmaa.

    Itse en koirani kanssa kerrostalossa asu vaan ihan omakotitalossa.

    On erikoista syytellä huonoksi kasvattajaks varsinkaan kun ei asiasta mitään tiedä.

    • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

     Koira yksin kellon ympäri? Kuullostaapa vastuulliselta koiranomistajalta.. :) Ja eihän mua kiinnosta haukkuuko jonkun koira omakotitalossa, vaan kyse oli koirista jotka haukkuvat kerrostaloissa.

     Mistä asiasta mä en tiedä? Tuntuu ettet sinä nyt ihan ymmärtänyt kaikkea lukemaasi..

    • Avatar Kahden koiran omistaja sanoo:

     Hyvin erikoista ja vsstuutonta, että jätät koirasi yksinään kellonympäri?! Sinä se vasta hyvä koiranomistaja oletkin!

     • Avatar Haukkuvan koiran omistaja sanoo:

      Mä oon joutunut vakavan sairauden takia yht äkkiä sairaalaan, joten sillon ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin pitää koiraa yksin kotona n. 11,5 tuntia ja kyllä se sen ajan yksinään pärjäsi.

 7. Avatar Laura sanoo:

  Heippa Silja! Minkälaisella tekniikalla sait koirasi haukkumisen loppumaan? :) meillä koira ei hauku yksin ollessaan (kuvattu), paitsi joskus postille. Kotona kun ollaan, saattaa kuitenkin haukkua välillä rapun äänille, ”vahtii” meitä kun ollaan kotona. Koira ei hauku paljon, mutta jos olet jonkun hyvän tekniikan keksinyt, olisi hauska kokeilla! :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Joo hippo tekee ihan samaa että vartioi mua joskus :D Muutama hiljainen haukahdus/tuhahdus ei yleensä oo niin häiritsevää että sille mitään tekisin, mutta jos kuuluu joku kovempi ääni ja Hippo haukahtaa muutaman kerran ihan kunnolla, niin kiinnitän sen huomion muualle – eli annan esimerkiksi käskyn ”oma paikka”. :) Meillä ei oikeestaan huomiotta jättäminen tehonnut (mitä yleensä suositellaan) mutta jonkun käskyn antaminen auttaa. :)

   • Avatar sara sanoo:

    Mut tollahan sä opetat että oma paikka on vähän pahajuttu? Mikä se onsiis se tekniikka jonka löysit netistä ja karsit haukkumisen?

    • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

     Googleta esimerkiksi ”koira haukkuu rapun äänille” sieltä luin mun mielestä järkeenkäypiä niksejä ja kaikkia kokeiltiin. Meille toimi tuo yllä mainitsemani.

     Mun mielestä omasta paikasta ei oo tullut yhtään paha juttu, edelleen Hippo siellä nukkuu ja syö luitaan ihan vapaaehtoisesti. Ei sitä komenneta millään rankaisu äänellä, vaan ennenminkin huikataan iloisesti että ”tule pois sieltä” tai ”oma paikka”. Kuten sanoin jo tekstissä meille tää haukkuminen ei oo enää mikään ongelma, ja todella harvoin joudutaan siitä komentamaan. Eli voihan se omalta osaltaan vaikuttaa siihen ettei omasta paikasta sitten ole tullut huono juttu, mutta niin..
     Jokainen kouluttaa omaa koiraa kuten parhaakseen näkee.

 8. Avatar Iina sanoo:

  Täytyy myöntää, että itsekin olin kauhuissani kun luin teidän koirahankinnasta aikoinaan. Kuitenkin kun seurannut sun blogia niin pelkäsin että sama ”vapaana” meno jatkuu ja koirasta ei oteta sitä kunnollista vastuuta. Mun silmiin nousi kyyneleet kun luin tän tekstin, ihana huomata että Hippo on todella onnellinen ja saa sen tarpeiden mukaisen huomion ja hoidon.

  Oot täysin oikeassa kerrostalokoirista, me just muutettiin kerrostalosta pois sen takia kun mun koirat ei vaan hitto soikoon sovi sinne. Ne on niin kovia laumanvartijoita, että just ihmisten ollessa kotona vahtivat omaa reviiriään ja kaikki äänet rappukäytävässä pitää murista ja haukkua ja tätä tapahtuu myös yöllä, mikä on yleisen hiljaisuuden takia tosi ikävää. En nähnyt enää muuta vaihtoehtoa kun etsiä rivitaloasunnon ja täällä elämä sujuu mallikkaasti!

  Koin jo itsessä syyllisyyttä että pidin koiria kerrostalossa (vaikka vuokra-asunnon löytäminen ei todellakaan ole helppoa), kun ne eivät siellä viihtyneet ja toinen koirista tuntui loppuajasta jo stressaantuneelta tän vahtivietin takia. Onneksi saatiin sopivampi asunto vaikka sitä jouduttiin vähän odottelemaan. Kyllä se koira vaan menee omien tarpeiden edelle, meilläkin!

  Huippua kesää teille ja Hipolle, nauttikaa! :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Itse pelkäsin myös sitä ettei Hippo tottuisi, mutta onneksi se oli meidän kohdalla täysin turha pelko. Hippoa ei haittaa yhtään asua kerrostalossa. :) Hyvää kesää myös sinulle!<3

 9. Avatar Tanja sanoo:

  Kiitos postaustoiveen toteuttamisesta! :)

  Hyvää kesää sulle ja Hipolle!

 10. Avatar Tito sanoo:

  Miksi ihmeessä et enää päästä Hippoa niihin puistoihin, jos se kerran vaan kulkee itsenäisesti ja haistelee? Eikö se muka juuri siitä ”nauttisi”? Ei siellä puistossa ole pakko toisten koirien kanssa leikkiä, mutta mukavampaa sen varmaan olisi kuitenkin siellä mennä nuuskutella vaikka sitten itsekseen sen sijaan, että joutuu kulkemaan hihnassa kilometritolkulla pitkin kuumaa asfalttia.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Koska muut koirat tulevat useasti ”haastamaan” Hippoa leikkiin, eivätkä ne anna sen olla omissa oloissaan. Hippo selkeästi häiriintyy tästä, joten miksi yrittäisin väkisin saada sitä sopeutumaan? En halua että Hippo saa huonoa kokemusta, joka voisi laukaista mitään koira”aggrea”!

   Kuten kirjoitin postauksessa, en ulkoiluta Hippoa ”kuumalla asfaltilla” ikinä, vaan vain ja ainoastaan sen matkan joka on lähimpään puistoon tai koirapuistoon. :) Käymme siis edelleen koirapuistoissa jotta Hippo saa nuuskutella ja kulkea vapaana, mutta emme jos siellä on muita koiria. :) Toki poikkeuksena on että jos puistossa on sellainen koira joka on tasapainoinen ja samantyylinen voimme ihan hyvin mennä sinne.

   • Avatar Tito sanoo:

    En ymmärrä, miksi jotkut haluavat ottaa koiran, jossa pelkkä lajitoverin lähestyminen saattaa laukaista aggression. Mutta kukin tyylillään! :)

    • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

     Eihän nyt mikään lajitoverin lähestyminen aiheuta aggressiota, vaan esimerkiksi toisen koiran hyökkäyksen kohteeksi joutuminen?? Näin se kyllä on kyllä ihan jokaisen koirarodun kohdalla.. :D Koirapuistoissa käy vaikka mitä hulluja koiria, ihan jokaisesta rodusta löytyy häiriintyneitä/kouluttamattomia yksilöitä.

     • Avatar Liisa sanoo:

      Ei koiran ole pakko käydä koirapuistossa saadakseen tarpeeksi sosiaalisia kontakteja ja oppiakseen yhteiskuntakelposeksi, tasapainopikseksi hurtaksi. Silja on oikeassa, koirapuistoissa käy kaikenlaisia hulluja ”ne vaan leikkii!” -omistajia. Itse en ainakaan halua viedä koiraani mahdollisesti epätasapainoisten koirien luokse, varsinkaan nuorena. Koirapuistossa tekemisellä ei ole minkäänlaista rakennetta tai ”järkeä”, juostaan ympäriinsä ilman rajoja. Tämä siis kärjistetysti, en tiedä ymmärsikö Tito tätä, mutta ehkä joku muu ymmärtää pointin :)

      Valitettavan monet luulevat edelleen, että mm. amstaffit ja staffit ovat jonkinlaisia raivokkaita tappokoneita ja koirapuistoissakin olen nähnyt että ihmiset ihan oikeasti lähtevät menemään puistosta sellaisen saapuessa! :D Kyllä voi ihmisellä olla pieni mieli :)

      Stadisssa asuu paljon onnellisia koiria, joista pidet’ään erinomaista huolta. Hippo on yksi näistä!

      Kaunista kesää Silja ja Hippo :)

 11. Avatar jan a sanoo:

  Hippo on varmasti hieno koira ja toki oma koira paras koira mut musta aina näissä teksteissäs puhut vähän ikävään sävyyn ja lytistät muita koiria/rotuja ja korostat vaan omasi hienoutta :0 en tarkoita pahalla mut jääny vaan vähä sellanen maku kommenteista ym. Esim. Kun on ollut puhetta huonosti käyttäytyvistä koirista oot kertonu jopa rotuesimerkkejä että oot nähny paljo huonommin käyttäytyviä ku staffit. Mut tällä sä mustamaalaat rotuja, vaikka itsekin inhoat kun sinun rotujasi mustamaalataan :( joka rodussa on huonosti ja hyvin kasvatettuja

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Kyllä mulla on mielipiteitä erinäisistä koiraroduista ihan kuten varmasti kaikilla. En kyllä tästä teksistä löydä yhtään ”mollausta” muun rotuisista koirista, enkä varsinkaan mainintaa jostain rodusta josta en pitäisi, joten en nyt ihan ymmärrä että miksi sun piti tätä asiaa edelleen kommentoida? :D

   • Avatar Lode sanoo:

    En kyllä toisen koirarodun omistajana kokenut mitenkään negatiivisiä viboja tästä tekstistä … xD

 12. Avatar mimmu sanoo:

  Harrastatteko Hipon kanssa mitään näyttelyitä, tottista ym.? Eikö niissä tule harmeja jos Hippo häiriintyy muista koirista? :o

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Tuntuu että ymmärrät tahallaan väärin, vai olenko oikeasti noin huono ilmaisemaan itseäni?! :D

   Yritin sanoa että se tykkää koirapuistossa haistella itsenäisesti ja mennä omia menojaan, ja jotkut koirat (varsinkin urokset) sitten kukevat perässä, haukkuvat yms. muuten yrittävät saada Hippoa mukaan leikkiin, ja siitä se ei tykkää. Sainko nyt selitettyä paremmin? :D Hippo ei ole ikinä elämässään ollut vihainen kenellekkään toiselle koiralle, mutta tottakai se osaa sanoa ”mene pois”, ja niin se tekee jos joku tarpeeksi pitkään häiritsee sen nuuskutteluhetkeä. :D

   Ei siis ole kyse siitä että se treeni/näyttely/jossain muussa tilanteessa häiriintyisi/olisi vihainen jollekkin. Hihnassa se on yleensä todella välinpitämätön muita koiria kohtaan, välillä tykkää myös haistella!

   • Avatar laaa sanoo:

    Ihanku mun koira :D Se tosiaan tykkää tosi paljon olla koirapuistossa hajujen takia (lenkillä kun en muuten anna joka pusikkoa haistella) , mutta ei pentuiän jälkeen oo leikkiny muiden koirien kanssa. Se kans haukahtaa jos joku seuraa sitä ja jos toinen koira ei usko niin helposti siinä sitten provosoituu molemmat, varsinki jos koirilla on sama sukupuoli ja ikä. Ikinä ei oo kenenkään koiran kimppuun käynyt, eikä oo osoittanut aggressivisuutta, mutta en kans nää mitään järkeä viedä sitä niihin tilanteisiin, että on tuntemattomia koiria ympärillä, koska se ei kuitenkaan niiden kanssa leiki. :D

    • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

     Kiva että joku ymmärtää.. Tuntuu että kaikki suurinpirtein ”pakottaa” menemään koirapuistoon, ja on todella outoa jos en halua viedä koiraani leikkimään vieraan lauman kanssa.. :O

   • Avatar suge sanoo:

    Aiotko viedö sen näyttelyihin?

 13. Avatar apuja kaivataan sanoo:

  Mulla on 2v bichon frise joka ei hauku yhtään, ainoastaan yksinollessa. Se alkaa haukkumaan aina kun ulko ovi menee kiinni.. Asun kerrostalossa mutta ihme kyllä naapurit ei oo valittanut. Oon kuvannu videolle ja koira haukkuu n. 30min-1h jonka jälkeen alkaa vähän rauhottumaan. Se ei malta rauhottua vaan kyttää ovella ja tuhisee/haukkuu. Kongi jossa on pakastettua ruokaa jätetään aina sille ja kyllä se sitä syökin aina haukunnan välissä. Mielestäni sillä on eroahdistus ja se on liian kiintynyt muhun.. Oon kyllä yrittäny olla huomioimatta sitä kotona vähemmän enkä jatkuvasti lässyttää ja rapsutella.. Se on 2kk ikäsestä asti ollut 8h päivässä yksin, ei silti oo tottunut. Se myös aina väsytetää n.tunnin lenkillä ennenkun jää yksin, koska se on tosi aktiivinen pikkukoira. Alkaa niin turhauttaa kun tuntuu ettei oviharjotuksetkaan auta..

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Joo eroahdistustahan toi varmasti on! :( Ootko opettanut sille yksinoloa niin, että poissaolo-aikaa on pidennetty pikku hiljaa? Ettei koiraa ole pentuna suoraan jätetty pitkäksi ajaksi? Luin myös joskus jostain että kun koira kokee olevansa ”laumanjohtaja” sen tehtävä on huolehtia laumastaan, ja kun sen omistaja lähtee ovesta tulee koiralle tietenkin paniikki kun se ei voi enää vahtia/huolehtia. Tämä on koiralle todella stressaavaa ja erittäin huono juttu, joten siksi on tärkeää että koira pitää sinua ylempiarvoisena, ja että sinä olet ”laumanjohtajana” jonka tehtävä on huolehtia siitä eikä toisinpäin.

   Tietenkin koulutustapoja ja ns. uskomuksia on yhtämonia kuin koiranomistajiakin, mutta mä ainakin jossain määrin uskon tähän laumanjohtajuuteen. Kannattaa lukea aiheesta jos kiinnostaa!:)

  • Avatar saman kokenut sanoo:

   Mulla oli toi sama mun volpinon kanssa. Se alko räksyttämään ihan hulluna heti kun ovi meni kiinni. (paperi seinät) Kävin eläinkaupassa kysymässä asiaan helpotusta ja sieltä suositeltiin sitruuna pantaa. Aluksi olin tosi epäileväinen, koska mun mielestä oli kamalaa opettaa koiraa ”radikaalein keinoin”. Pannasta siis tuli nenänpäähän sitruunaan tuoksuista vettä joka kerta kun haukahti ja heti ekan päivän jälkeen haukkuminen loppui. Nykyään pantaa ei edes tarvitse :)

 14. Avatar miau sanoo:

  Hei, haluisin kysyä sinulta teidän Espanjan matkasta!
  Perheelläni on Torreviejassa asunto ja olisin nyt menossa sinne kaverini kanssa. Katsoin tekemänne videon teidän matkastanne ja minua kiinnostaisi tietää sen paikan yökerhoista ja ”istuskelupaikoista”. Kesäisinhän discoteca Oz:ssa on vaahtobileet ja haluisin kokea ne! Mitä olet mieltä, pärjäisinkö minä ja kaverini sielä kaksin? (Olemme 20v) Monenko aikaan kannattaisi mennä baariin? Mitä muita nuorten paikkoja suosittelisit? :)

  Kiitos jo etukäteen vastauksesta!!

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mun rehellinen mielipide on, että Torreviejan yöelämä on aika kuollutta.. Ainoat paikat joissa riittää porukkaa ovat brittinuorten suosimat pubit kuten Bushwacka. Oz on kiva paikka, mutta siellä ei kyllä riitä jengiä ellei oo joku erikoistapahtuma. Käytiin viimekesänä avajaisissa, jolloin oli aika paljon porukkaa, mut vaahtobileet sit taas oli aika köyhät.. :( Taksikuskit kyllä yleensä tietää missä on menoa, kannattaa vaan etsiä sellainen taksikuski joka puhuu englantia sen verran että ymmärtää mitä haluatte! :D

   Kyllä te varmasti pärjäätte ihan hyvin kaksin, ei siellä mun mielestä ollut mitenkään ”vaarallista” tai pelottavaa! Mutta kunnon baareissa/yökerhoissa kuten Oz:issa bileet alkaa siinä 03:00-04:00 mikä oli ainakin mulle aika omituinen juttu :D Jyri selitti että vasta sillon alkaa tulla porukkaa siksi, että monet nuoret ovat töissä pitkälle puolenyön jälkeen, ja lähtevät vasta duunien jälkeen ulos. :D Ekat vaahdot vaahtobileissä tais tulla puol viis aamulla… ;D Me oltiin aina johonkin aamu-seiskaan asti siellä, ja sit herättiin kymmenen/yhentoista jälkeen rannalle!

   Torreviejan keskustassa on muutamia kivoja paikkoja, ja kannattaa käydä myös siellä aallonmurtajalla (lähtee siitä tivolilta eteenpäin), jonka päässä on kivoja pikku lounge-tyyppisiä baareja kuten Nikki Beach! :)

   Oz:in vieressä on muutamia muitakin discoja, mutta muistaakseni ne oli vielä enemmän kuolleen näkösiä. Yhen nimi taisi olla LOVE? Kannattaa googlettaa ”Discoteca torrevieja” ja sit just kysellä paikallisilta! :>

 15. Avatar Nana sanoo:

  Aivan mahtava postaus! :) meillä toi 8kk staffi ei kans hauku yhtään, mutta tylsistyy yksinään nopeasti ja on esim. syöny sohvan.. :D

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Voi ei, onneksi Hippo on aina ollut kotona aika rauhallien, eikä oo saanu mitään suurta tuhoa aikaseks.. :D Muutaman kengän ja pari lattialistaa vaan. :D

 16. Avatar nanne sanoo:

  Ensimmäisessä lauseessa lukee että millaista ON asua koiran kanssa hki…niin mäpä viisaana unohdin lukea ton ON sanan ja mietin että mitä helvettiä joku kysyy, että mimmonen asu pitää olla koiran kanssa helsingissä.. ja että tää oli susta vielä mahtava idea :D:D::D:D!!! no, kun selvisin erehdyksestä, luin kokonaan (..ja oikein?) koko tekstin, ja samaa mieltä monien koirien kanssa… Susta huomaa että välität koirastasi paljon<3

 17. Avatar Laura sanoo:

  Miten tuntuu että joittenkin pitää oikein keksimällä keksiä aina jotain negatiivista kommentoitavaa blogipostauksiin. Tulee sellainen olo, että eikö ihmisillä oikeesti oo parempaa tekemistä?? Mä en ainakaan tästä(kään) postauksesta löytänyt minkäänlaista moitittavaa, päinvastoin se aiheutti vaan hyviä fiiliksiä :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Jep, mä mietin useasti ihan samaa.. Ja sitten näitä bloggaajien väärinymmärrettyjä tekstejä puidaan keskustelupalstoilla, ja sitten niihin vielä lisätään vähän värikynää! :D

   Ihana kuulla, kiitos! :D

 18. Avatar Anna sanoo:

  Voisitko tehdä jonku kuvanmuokkaus postauksen? Mua kiinostaisi älyttömästi miten oot saanu näin kivan värisävyn näihin kuviin enkä usko et se on iha perusasetusten avulla?:) tai sit jos viitsisit kertoa tähän jonku pikaopastuksen :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Itseasiassa mun on pitäny tehdä tällänen postaus varmaan puolen vuoden ajan, mutta jotenkin en vaan millään saa sitä aikaseksi… Nyt on kyllä pakko ottaa itteeni niskasta kiinni, se on niin toivottu postaus! :)

 19. Avatar Ella sanoo:

  Kiva postaus, itse asun staffin ja nyt myös amstaffipennun kanssa Helsingissä, tosin en niin keskustassa. Meillä on luontoa lähellä reippaasti, mutta kiva kuulla miten koiran kanssa elo sujuu ihan keskustassa kun oon samaista asiaa joskus pohtinut. Täytyy sanoa, että olen iloinen että sanoit ettette käy Hipon kanssa enää koirapuistoissa kun siellä on muita. Ei munkaan staffi ole ollenkaan aggressiivinen (ainakaan tähän mennessä), mutta se vaan on fakta että jos sattuisi konfliktitilanne niin toinen koira jäisi aika heikoille. Koirapuistoissa käy vaikka minkälaisia ihmisiä koirinensa, usein laiskoja koiranomistajia jotka ei itse jaksa liikkua. Mun mielestä nämä rodut nauttivat paremmin omista koirakavereista, ja kunnon lenkeistä luonnossa kun koirapuistossa nyhjäämisestä. :) Kiva tosiaan seurata, miten Hipolla tuntuu olevan hyvä koti.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Niinpä oot ihan oikeessa! Me ollaan kyllä alusta asti katsottu tarkkaan että millaisia koiria puistossa on, ja miltä omistajat näyttävät. Ehkä vähän tyhmää/ilkeetä sanoa näin, mutta omistajista näkee myös yleensä päällepäin kannattaako mennä – kuten tietysti myös sen itse koiran käytöksestä! :D

   Taisin itseasiassa juuri vähän aikaa sitten ihastella sun pentua amstaffifoorumilla, jos se on sellanen sinibrindle? :) Aivan ihana väri!

 20. Avatar sini sanoo:

  hippo on kyllä niin kaunis koira! :)

 21. Avatar Ilona sanoo:

  Hohhoh näitä ihmisiä, jotka ovat lähtökohtaisesti päättäneet että ymmärtävät väärin ja pitävät sua ylipäätänsä paskana ihmisenä, sama se mitä teet tai kirjoitat.

  Itselleni koiranomistajana moni juttu tästäkin tekstistä oli hyvinkin itsestäänselvyyksiä. Esim se ettei koirapuistoissa käydä jos siellä muita on, mikäli se ei omalle koiralle silloin ole se mukavin kokemus!
  Meillä syynä on mm. se, että haluan pitää tilanteet turvallisina niin oman kuin muidenkin koirien kannalta. Meidän koiraa on pienenä purtu, ja siksi helposti se pelkää ja suhtautuu aggressiivisesti muihin koiriin. Etenkin niihin, jotka tulevat liian ”iholle” eivätkä anna sen rauhassa painella puistossa. Poikkeuksena meilläkin ne ”lapsuuskaverit”, niiden kanssa leikkiä sitten riittääkin. :)

  Uskon että jokaisella on se oma tapa kouluttaa ja pitää koiraa, sun tapasi vaikuttaa ihan yhtä hyvältä kuin kenen tahansa muun! Luulen että nää niin sanotut taistelukoiravastaiset aktivistit täällä provoaa sen puolesta että staffitkin pitäisi kieltää lailla.. Koulutuksesta se on vain kiinni! Mun mielestä on sitäpaitsi erityisen typerää kritisoida kenenkään valintaa jättää täpötäydet koirapuistot käymättä jos omaa koiraa vähääkään ahdistaa muiden, vieraiden koirien läheisys. Siinähän säkin vain kannat sun oman vastuusi, koska vaikka omasta koirastaan voisikin olla varma, niin ei koskaan voi kaikista muista tietää!

  Ihania kuvia muuten taas, oot jällen tyylikkäänä liikenteessä!:D

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Kiitos paljon mukavasta ja ennenkaikkea järkevästä kommentista! :D<3

 22. Avatar T sanoo:

  Voi te pidätte Hiposta kyllä niin hyvää huolta :) Ihana lukea tälläsiä postauksia, tulee itellekkin hyvä mieli !
  Itellä myös sama juttu, etten koiraani vie koirapuistoon jos se on joko täynnä koiria tai, anteeksi koira rasismini, tietyn rotuisia koiria :D Kun oma koirani oli pentu, sitä puri dobermanni ja sen jälkeen se on pelännyt joka ikistä mustaa koiraa. Koirapuistoissa se juoksee häntä koipien välissä mun jalkoihin, näyttää hampaita ja rähisee jos mustia koiria tulee liian lähelle. Joku akkahan mulle kerran alkoi puistossa pätemään siitä miten koirat osaavat keskenään sopia asiat ja mun pitäisi antaa mun koiran olla rauhassa, mutta mä en kyllä tosissaan halua uudestaan nähdä kun mun koiraa purraan tai mun koira paniikissa puree toista koiraa, vaan sillon lähden mielummin pois paikalta koira mukanani… :D Noh, koiran omistajia on vähän joka lähtöön! :D

 23. Avatar Joanna sanoo:

  Heip! Toi on kyllä aivan totta mitä kirjoitat tosta koirapuistoihin menosta.
  Meillä on amerikanbulldoggi joka on jo vanha herra (9v.).
  Parhaat leikkikaverit on ollu pienet koirat (meillä toisena koirana on russeli (10v.) joka oli meillä jo kun amerikanbulldoggi otettiin niin on tottunut pikkusiin jo pennusta pitäen), niiden kanssa ei koskaan tuu ongelmia, jotenkin bulsu tunnistaa että pikkuisia varotaan, mutta isojen kanssakin pärjää, mutta meno on tietty rajumpaa… Vaikka tää meidän oma bulsu on tosi tasanen luonne eikä koskaan oo mitään sattunu niin sitä kun ei koskaan tiedä millanen vieras koira sinne puistoon kaveriksi tulee… Siksi tarkkaan mietitään täälläkin kenen kanssa annetaan leikkiä ja kenen ei, kun meillä on iso ja voimakas koira kyseessä ja varsinkin sillon jos meidän russeli on mukana, ettei bulsu ala sitä liikaa puolustamaan.
  Meillä on käyny hyvä tuuri kun kumpikaan koirista ei oo onneksi kokenu mitään ikäviä koirakohtaamista tms. niin avoin mieli muihin on säilynyt, tosin kumpikaan ei oo mitenkään kauheen kiinnostuneita koskaan ollutkaan muista kuin toisistaan.
  Hienoa työtä ootte tehny koiranne kanssa! :) Terkut Hipolle!

 24. Avatar Ilana sanoo:

  Tosi kiva sekin, että viitsit lähteä autoillen koiran kanssa, jotta pääsette moikkaamaan toisia koirakavereita ja rauhallisempaan ympäristöön. Uskon, että Hippo arvostaa tätä suunnaattomasti! Ajattelisipa muutkin ihmiset koiriaan enemmän ja niiden tarpeita… Tiedän tapauksia, missä on otettu perheeseen koira ja pian jouduttu luopumaan siitä, kun sille ei ole aikaa/jaksamista/ei jaksa kouluttaa sitä tms…Ja muiden eläinten kanssa sama juttu. Ihmiset ovat välillä niin ajattelemattomia. :/
  Onneksi sinä ymmärrät koiraasi!

 25. Avatar kielipoliisista päivää :D sanoo:

  psst! se kirjoitetaan idyllinen, ei idyylinen ;) hyvä postaus kaikin puolin. Tsemppiä teille kesään! :)

 26. Avatar Riikka sanoo:

  Näitä Hippo postauksia on aina niin kiva lukea! Oon ite enemmän kissaihmisiä, ja syy on ihan niinkin yksinkertainen kun pelko isoja koiria kohtaan. Dobermannit, rotikat, staffit ja sakut. Pelottaa niin paljon pelkkä ajatuskin. Mutta jostain kumman syystä kun on lukenut sun postauksia hiposta ihan pennusta asti niin ainakin amstaffia kohtaan se pelko on muuttunut enemmänkin uteliaisuudeksi. Hippo vaikuttaa niin upealta koiralta, ja vaikka en koirista perustietoa kummemmin tiedä niin voin kyllä sen sanoa että Hippo on tosi hyvin hoidetun näkönen ja olonen! Välitätte siitä selvästi hirmusesti ja niinhän sen kuuluukin olla kun eläimen ottaa! Ihanaa kesää teille kaikille! :)
  allthetastesoflife.blogspot.fi

 27. Avatar eve sanoo:

  Meillä on marraskuussa syntynyt japaninpystykorvan pentu . Joka sai siipeensä isommalta koiralta . Koirat leikki koko päivän yhdessä ja olivat nähneet siinä vaiheessa melkein joka päivä . Illalla sitten suurempi koira päätti käyttää tilanteen hyväkseen kun ihmisiä ei ollut paikalla ja puri pentua kuonosta ..pentu onneksi selvisi ruhjeilla mutta tottakai oli arka kipujensa vuoksi..sai pelätä että tuleeko tästä pennusta arka ja muita komentava koira . Vasta käytiin koirapuistossa jossa oli monta koiraa. Oli ilo nähdä miten se sinne joukkoon sukelsi .
  Koirat on niin arvaamattomia välillä . tämä suurempi koira on todella kiltti ja viisas ja pysyy pihalla irti . Tapahtuman jälkeen luikki yöksi karkuun kauas kodistaan . mutta …aina ei voi tietää mitä sillä koiralla on mielessä ku ei aikaisemmin ole murissut tai näyttänyt vihaisia eleitä pennulle.

 28. Avatar Nina sanoo:

  Aloitin eilen blogisi seuraamisen ja vaikuttaa tosi hyvältä! Erehdyin jäädä lukemaan äsken juuri tämän postauksen kommentteja muilta ja en voi ymmärtää miksi täällä on näin inhottavia kommentteja… Pisti ihan ärsyttämään! Meillä on myös koira, joka valitettavasti erotessani muutama vuosi sitten alkoi kärsimään aluksi eroahdistuksesta exäni luona ja lapsen saatuani hetkellisesti myös minun luonani. Enää hän ei koe eroahdistusta meillä, vaan on sopeutunut siihen että siellä on nykyään lapsi joka saa myös huomiotamme ja he ovatkin ihan tosi hyviä kavereita. Meillä asuu yläkerrassa jackrusseli joka on haukkunut ja ulvonut ja raapinut seiniä siellä yksinään jo monta vuotta ja olen tehnyt siitä ilmoituksen naapurille itselleen, isännöitsijälle ja eläinsuojeluun, mutta muutosta ei ole tapahtunut. En tiedä mitä voisin enää tehdä. Asumme siis kerrostalossa. Musta tää postaus oli ihana ja koirasta huomaa että on onnellinen, selasin myös aikaisempia postauksia hänestä. :)

 29. Avatar Sandra sanoo:

  Kiitos postauksesta, se oli mielenkiintoinen! Itselläni on saman kokoinen koira (tosin Dogo Argentinon ja Rottweilerin risteytys), enkä asu keskustassa, mutta olen aina miettinyt millaista se koiran kanssa olisi. Tässä tuli paljon positiivista informaatiota, joten kiitos :) Ja toden totta teidän Hippo on kyllä upean näköinen, kuten omistajansakin :)

 30. Avatar SJWS sanoo:

  Onko Hipolla joku ongelma kävellä asfaltilla? Ihmettelin vain, kun omat bullterrierit kyllä lenkkeilevät vaihtelevasti asfaltilla, metsässä (vapaana tai hihnassa), hiekkateillä, nurmialueilla jne. Asfaltin ei pitäisi terveelle koiralle olla haitallista ainakaan kun koira kulkee käynnissä/ravissa. Laukkaamiseen parempi alusta on tietenkin luonnomateriaali, kuten nurmikko. Tietenkin jos koiralla on vikaa esim. kyynärissä, polvissa tai lonkissa niin ymmärrän hyvin, ettei halua noi kovalla alustalla kävelyttää :)

 31. Avatar karoliiiiiiiina sanoo:

  Kiva postaus! :D Melkeen tuli itellekin koirakuume vaikka en normaalisti eläinrakas oikeastaan olekaan…

 32. Avatar H sanoo:

  ”ja vielä vähän isommalle sellaiselle.” Anteeksi mutta ei amstaffit kyllä mitään isoja koiria ole?:D sori kun nyt takerrun tuohon yhteen pieneen lauseeseen mutta ärsyttää/naurattaa ihmiset jotka pitää omaa pientä/keskikokosta koiraa isona. Terveisin ISON koiran omistaja :D

Kommentoi