maanantai 01. syyskuun 2014

Super Easy Green Curry

Thaikeittiö on ehdottomasti mun toinen lemppari, iki-ihanan meksikolaisen lisäksi. Rakastuin Thaimaalaiseen ruokaan oikeestaan vasta viime Thaimaan reissulla, vaikka onhan sitä toki ennenkin tullut syötyä. Viime viikolla mun alkoi jostain syystä tekemään ihan hirveesti mieli Green curryä, ja googlettelin lähistöltä muutamia Thaimaalaisia ravintoloita läpi. Harmiteltiin samalla Jyrin kanssa sitä seikkaa, ettei suomesta saatava thai-ruoka yleisesti ottaen ole kamalan erikoista, vaan useimmiten vähän niinkuin kiinalaista. Jostain kumman syystä päädyttiin tämän keskustelun jälkeen lähtemään kauppaan ja mä teinkin Green Curryn itse! Eikö ookkin hieno ratkaisu, varsinkin ihmiseltä joka kokkaa kunnolla ehkä 5 kertaa vuodessa, koska on niin tumpelo keittiössä…. :D

Meinasin tosin luovuttaa heti alkumetreillä reseptiä etsiessäni, sillä omituisia mausteita sun muita ainesosia oli kaikissa netin resepteissä niin törkeästi.. Onneks löysin kuitenkin erittäin yksinkertaisen reseptin (tämän) jota sitten vielä hieman muuntelin omien mieltymysten mukaisesti. :) Vaikka meninkin tällä kertaa ”sieltä mistä aita on matalin”, niin lopputulos oli ihan älyttömän jees, ja muistutti jopa oikeesti Thaimaassa syömäämme green curryä! :D Parasta oli kuitenkin se, että kaikki ainekset löytyivät meijän pienestä lähikaupasta, eikä tarvinnut mennä mihinkään isompaan kauppaan haahuilemaan! Myös valmistus sujui aika nopeasti ja vaivattomasti.

Ostin; paketin jasmiiniriisiä, 1 tölkin kookosmaitoa, 1 purkin vihreää curry-tahnaa, nippu sipulia, 2 paprikaa, 3 isoa limeä (laitoin 2), paketin chiliä sekä tietysti kanaa (450g).

Aloitin pilkkomalla kaikki ainekset omiin kulhoihinsa, jonka jälkeen laitoin ensin pannulle paistumaan paprikat sekä sipulit – kun nämä olivat saaneet hieman väriä pintaan, lisäsin mukaan kanan. Kun kana oli vihdoin kypsynyt, kaadettiin mukaan kookosmaito sekä lisättiin lime ja chili. Tämän jälkeen koko ”soppa” on valmis, ja jätetään hetkeksi hautumaan pienelle lämmölle. Annos jonka tein oli aika suuri (ehkä n. 4 hengelle), mutta puolustuksekseni voin sanoa että toi mun mies vetäisi lähes tulkoon kaiken. En tiedä ketään jolla olisi niin suuri ruokahalu, haha :D

Muutama pieni moka kuitenkin pääsi sattumaan jotka haluan muuttaa ensikerralla tätä tehdessäni! Laitoin viimeksi koko purkin tota Santa Marian curry-tahnaa, mutta se oli hieman liikaa (liian suolaista). Ensi kerralla n. 3/4 riittää hyvin! Laitoin myös aivan liian vähän chiliä (3kpl), sillä pidän suht’ tujusta ruuasta (yleiseen suomalaiseen makuun verrattuna). Thaimaassa pyysin aina kaikki ruokani ”not spicy:nä”, mutta musta tuntuu että paikalliset loukkaantui, sillä mun ruoka oli aina kaikista tulisinta kun vertailtiin. :D No joka tapauksessa, tämä ei ollut yhtään tulista, eli ensi kerralla ainakin 5 chiliä! ;)

Ettekä muuten usko millä noi riisi-keot (??) tehtiin…. ;D Mutta joo, oli aivan ihanaa ja nyt kun kirjottelin tätä postausta aloin taas himoitsemaan tota. Eli voi olla että meillä syödään taas tänään green curryä!

With love, Silja


39 Responses to “Super Easy Green Curry”

 1. Siina sanoo:

  Ihanaa, että on vinkkejä ”ei-niin-ammattimaisille-kokkaajillekin” kun kaikki blogit pursuavat ihmeellisyyksiä. Toi näyttää just ihanalta!

 2. Melody sanoo:

  Koirasi näyttää ihanan innokkaalta! Currykin tosi herkulliselta!

 3. Sanna sanoo:

  Näyttää niin herkulliselta,nam!:) Jäin miettimään, että mitä te sitten syötte yleensä kun laitat ruokaa noin harvoin? Sulta olis kiva saada vaikka päivän tai viikon ruokapäiväkirja:)

  • lifeofsilja sanoo:

   Jyri tekee yleensä meillä ruuan. Tietysti syödään jonkun verran myös valmisruokia, ja aika paljon ulkona! :)

 4. Vera Matilda sanoo:

  Kylläpä näyttää hyvältä!!! Täytyy koettaa :)
  http://mynameisv90.blogspot.fi/

 5. Mirka sanoo:

  Millä ne keot tehtiin :D???

  • lifeofsilja sanoo:

   Mun lasisella korupurkilla :D Näkyy tossa kuvassa missä mä oon…. :’D

 6. rose sanoo:

  hei, minkälaisen paidan, kenkien ja korujen kanssa yhdistäisit tämän hameen baari-tai bileiltaa varten? :) http://only.com/only/short-skirts/linda-pu-skirt-otw/15090640,en_GB,pd.html?dwvar_15090640_colorPattern=15090640_Black&forceScope=

 7. Eva sanoo:

  Miten tuollaiset riisikeot tehdään? Yritin netistä ettiä muttei mitään vihjettäkään! :/

  • lifeofsilja sanoo:

   Laitetaan vaan kuuma riisi johonkin kippoon, ja annetaan jäähtyä hetki, joka jälkeen kumotaan se lautaselle. :) Ei mitään sen erikoisempaa! :D

 8. Trinin sanoo:

  Sinä sait Thaimaassa ruokasi tulisimpana, koska paikalliset ymmärsivät siitä vain sen ”spicy” -sanan. Kokemusta on.

 9. namm sanoo:

  oii näyttää ihan super hyvältä!! ja mites ne keot sitten tehtiin? :D

  • lifeofsilja sanoo:

   Mun lasisella korupurkilla, joka näkyy tossa toisessa kuvassa missä mä teen ruokaa :D

 10. Ounou sanoo:

  Näyttää hyvältä ja varmasti tosi hyvän makuista, mutta pakko sen verran kommentoida, että et voi sanoa tehneesi currya itse, jos käytät valmista curry-tahnaa.

 11. Pauliina sanoo:

  Kalliossa kolmannella linjalla on tosi hyvä thaikkupaikka Lemon Grass! Se on nyt pari viikkoo jossain rempassa mut tosi suosittu ja hyvä. Kalliossa on itseasias joku toinenki hyvä thaikkupaikka.

  • lifeofsilja sanoo:

   Kiitos vinkistä! Oon joskus syönyt sellasessa kun tuk tuk, mut se oli myös viimeks remontissa kun koitin mennä :'(

 12. Anu sanoo:

  Kokeile ens kerralla tehdä currytahna itse, ei vie hirveästi aikaa, mutta on kyllä 100 x parempaa kuin kaupan valmismössö tahnat :) Kalliosta löytyy muutama hyvä Thai-kauppa mistä löytyy kaikki ainekset hyvään curryyn.

  • lifeofsilja sanoo:

   On aivan varmasti parempaa, ja ensi kerralla ehdottomasti teen itse! :)

 13. Miu sanoo:

  Mä meinaan huomenna kokeilla tätä! Näyttää superhyvältä ja munkin kokkaustaidot varmaan riittää tähän :D Mutta tärkein, millä saan tollasia söpöjä riisikekoja?! :D

  • lifeofsilja sanoo:

   Joo tää oli kyllä huonellekkin kokkaajalle sopiva resepti – ei menny hermot! :D Noi riisit on helppo saada muotoon esim. jollain kulholla tai kipolla! :) Laitoin kuuman riisin pieneen kippoon ja annoin jäähtyä muutaman minuutin, jonka jälkeen laitoin lautaselle!

 14. Riina sanoo:

  Miten vihreä curry eroaa tavallisesta currysta? :D Vai onko niillä ylipäätään eroa muuta kuin väri?

  • lifeofsilja sanoo:

   No siis curryä käytetään aika monissa maissa, ja ne ilmeisesti poikkeaa aika kovastikkin toisistaan. Ainakin Thaikuissa menee niin, että punanen curry on tulisin, sitten vihreä ja lopuksi keltainen. Värithän tulee chileistä, ja punainen on vahvin.

   Jos et oo syönyt thaimaalaista, niin siis tää ei maistu tippaakaan sellaselta currykastikkelta mitä suomessa syödään. :D haha!

 15. Lisukkeena sanoo:

  Heips! Maustoitko kanoja ollenkaan? Entäpä nuo limet, laitoitko ihan kuorineen viipaloituna sekaan? Kiitti hyvästä vinkistä, aion kokeilla tänään :)

  • lifeofsilja sanoo:

   En maustanut, ne saa kaiken tarpeellisen maun tosta kastikkeesta! Limet laitoin ihan kuorineen joukkoon, niin oli thaikuissakin aina! :) Kiva kuulla, toivottavasti tykkäät!

 16. Sara sanoo:

  Moikka! oon kokeillu pari kertaa samalla ohjeella tätä ja on kyllä aivan mielettömän hyvää! oon käyttäny kanssa samantyylistä lasipurkkia apuna tekemään noita kekoja mutta mulla on aina sama ongelma että se riisi ei tuu nättinä kekona pois vaan jumittuu sinne kippoon kiinni :/ en tiiä mikä olis avuks!? ja vinkkinä! kokeile seuraavan kerran kookosmaitoa EI light vaan ihan normaalina,tulee sata kertaa parempaa ;D

  • lifeofsilja sanoo:

   Voi vitsi, mä en kyllä osaa yhtään sanona sillä meillä ei jääny kiinni :O Joo olisin ostanut ihan normaalia kookosmaitoa, mutta se oli loppu :( Ei ollu yhtään niin hyvää lightin kanssa!

 17. Kysympävain sanoo:

  Miksä käytät sun koirallas tommosta
  kettinkipantaa? Nehän painaa sikana ja
  on koiralle huonoks.

  • lifeofsilja sanoo:

   Ketjupanta ei paina yhtään, ja sitä käytetään apuvälineenä kävelyn opettelemisessa. Kyseessä ei oo mikään jokapäiväinen väline, vaan lyhyinä ajanjaksoina koulutuksen apuna käytettävä panta. Kun sitä osaa käyttää, se ei ole ollenkaan huonoksi koiralle. :)

 18. luna sanoo:

  Valmistuin muutama vuosi sitten ravintolakokiks. Me tehtiin koulussa noita riisikekoja soppakauhalla, silleen et sitä kauhaa käytettiin ensin kipossa jossa on lämmintä vettä ja loraus ruokaöljyä. Sit vaan riisi kauhaan ja kipataan lautaselle. Eikä tarvinnu jäähdytellä :) Ja irtosi hyvin.

 19. Marissa sanoo:

  Heips,

  Olipa hauska törmätä tähän tekstiin ja huomata, että oma resepti ole mennyt jakoon. Jes! Aika kiva kuulla, että jollekkin on tästä ollut hyötyä. Itsekin pidän siitä, että kaiken saa nopeasti kasaan ja aineksen lähimmästä ruokakaupasta, jopa valmiina omasta kaapista. Täytyypä itsekin tehdä tätä taas pian, tuli niin nälkä sun kuviasi katsoessa ;)

  Mukavaa syksyä! :)

 20. Sussu sanoo:

  Kävin eilen kaupassa ja ostin ruokaa tälle päivälle. Silti kotona aloin miettii, et ärsytävää ku aina tekee vaan samoja ruokia ku ei keksi mitään uutta. Sit muistin, et sähän teit ”semmosta hyvää kana-kookosmaitojuttua”. :D Mietin, että huomenna (tänään) on pakko mennä uudestaan kauppaan ja ostaan tarvikkeita, vähä ohjetta muunnellen. Sit näin vielä unta, kuinka metsästin kookosmaitoo ja limee ja se uni oli vielä ärsyttävä, kun jostain syystä en saanut tehtyä sitä ruokaa. Tänään aamulla sit päätin, et nyt ainakin on pakko! :D Mut mein lähikaupassa on remontti (ja muutenkin pieni paikkakunta eikä niin hyvä valikoima) ni en löytänyt mitään tahnaa enkä niitä limejä! -.- Mut muuten tuli ihanaa! :) Olis kiva jos tekeisit postauksen ruuista mitä, syöt/syötte ja jakaisit reseptejä. :) (Jos siis löytyy muitakin ”erikoisempia”, kun vaan tavis kinkkukiusausta. :D)

Kommentoi