tiistai 23. syyskuun 2014

@HelsINK Tattoo

Tänään mun aamu alkoi taas kerran Katajanokalla HelsINK tatuointistudiolla, ja ”pikkuruisella” full sleeve -projektilla! Koko käden tatuointi ei sentään tullut mulle, vaan Jyrille.. 😀 Jyri oli käynyt paikan omistajan eli Mitzun kanssa muutamaan otteeseen suunnittelemassa tatuointia, ja pääsi tänään vihdoin aloittamaan pitkän projektin – hieman yli 3kk odotuksen jälkeen. 🙂

Homma alkoi stensilien asettelulla ja muutamien yksityiskohtien piirtämisellä. Mitzu on niin tarkka työstään, että aika monta kertaa jouduttiin ottamaan uusiksi – kerran pyyhittiin jopa koko hiha pois. Vasta 2 tunnin jälkeen kaikki elementit olivat vihdoin paikoillaan tatuoijan toivomalla tavalla, ja tatuoiminen sai alkaa!

id-kuva

”Hihan” tatuoiminen on pitkä prosessi, ja tällä ensimmäisellä kerralla Jyrille tehtiin vasta suurin osa ääriviivoista. Joitain kohtia tullaan tietysti korjailemaan myöhemmin, ja muutamia yksityiskohtia tulee vielä lisää (kuten karpin suomut). Ensi kerralla aloitetaan varjostusta, joten vasta sitten tatuoinnin erilaisia kuvioita alkaa kunnolla hahmottamaan, kun nyt tatuointi on vielä hieman ”sekainen”.

Mä oon ollut niin iloinen ja jännittynyt Jyrin puolesta, kun tiedän kuinka kauan se on odottanut tätä. 😀 Ja nyt kun tää pitkä projekti on vihdoin alkanut, huomaan kuinka helpottunut Jyri on! Mä tykkään tosta designista ihan hirveesti (Jyristä puhumattakaan), oon aina ollut japanilaisten kuvien ystävä, vaikka en itselleni pystyisikään mitään noin isoa kuvittelemaan. Tatuointi tulee olemaan sitten joskus valmistuttuaan ihan törkeen hieno!! 🙂

With love, Silja

Ps. HelsINK Tattoon löydät facebookista täältä, sekä Instagramista @helsinktattoo ja #helsinktattoo!


No Responses to “@HelsINK Tattoo”

 1. Anonyymi sanoo:

  Ootin vähän enemmän ku jotain tylsää, kliseistä japsikarppia.. :/

  • lifeofsilja sanoo:

   Ihan samaa voisi mun mielestä sanoa lähes kaikista tatuoinneista, se on vaan kato niin, että joku tykkää tähdistä, joku niistä tassunjäljistä tisseissä, joku ruusuista ja joku toinen taas tribaaleista.

   Mun mielestä on aika töykeää sanoa jonkun tatuointia kliseiseksi tai tylsäksi, kun sen suunnitteluun on kuitenkin käytetty aikaa, ja ainakin Jyrin tapauksessa siihen on paneuduttu. Niin, ja käteen tulee kyllä muutakin kuin sen ”kliseinen japsikarppi”. 🙂

 2. juulia sanoo:

  Hei Silja! Oisin kysynyt että kun lueskelin tuossa yksi ilta blogisi kommenteista että suosittelit Namua 18-v synttäreiden viettoon niin mietin että pääseekö sinne perjantaisin juhlimaan kun eikö se ainakin joskus ole k20?

  • lifeofsilja sanoo:

   18 vuotiaat pääsee tiistaina, keskiviikkona, torstaina, perjantaina (luulisin?), ja sunnuntaina. Lauantaisin ikäraja on korkeampi! 🙂

 3. Jenna sanoo:

  Oliko kallis paikka toi HelsINK Tattoo? 🙂 Entä maksaako pelkkä suunnittelu jo jotain? Itse olen ottamassa ensimmäistä tatuointiani lähitulevaisuudessa eikä ole oikeastaan hajuakaan vielä että kenen artistin luona sen ottaisin tai miten koko prosessin kanssa kuuluu edetä 🙁

  • lifeofsilja sanoo:

   Kyllä se mun mielestä on kallis, mutta niin on kaikki hyvät tatuointipaikat Helsingissä. Suunnitelmat oon aina itse lähettänyt s-postilla, joku suuntaa antava kuva ja kertomus siitä mitä haluan. 🙂

   Kannattaa katsoa tarkkaan eri artistien tyylilajeja, sillä monet tatuoijat eivät välttämättä edes tee kaikkea. Varsinkin pienempien tatuointien kohdalla monet oikeasti hyvät tatuoijat on vähän ylimielisiä mun mielestä. 😀 HelsINK:issä on hyvät tatoijat jos haluat japanilaista (mitzu), realististä (schwarz) tai ns. old schoolia (alex). 🙂 Tottakai siellä tehdään pieniäkin tatuointeja (tekstejä jne.), mutta en kyllä välttämättä itse menisi, sillä jonot voi olla aika pitkät. :/

   Prosessi alkaa niin, että selaat kaikki tatuointistudiot läpi, ja etsit tatuoijan jonka kädenjälki miellyttää ja sopii yhteen sun tatuoinnin kanssa. Sitten meet käymään/laitat sähköpostia paikkaan, kannattaa suoraan kertoa mitä haluat ja kysyä millaiset jonot on, sen jälkeen sovitaan mahdollinen tatuointi aika. 🙂

 4. sii a sanoo:

  Oot ihana ja te molemmat olette ihania <3

 5. Anna sanoo:

  Vau, tosta tulee varmasti ihan älyttömän upea! Odotan innolla lisää kuvia, kunhan vaan valmistuu! 🙂 Kuinka pitkä prosessi tollainen tatuointi on suurinpiirtein? Ja on varmaan melko kallis?

  • lifeofsilja sanoo:

   Mä luulen kanssa että tulee!! Aluksi Jyrille varattiin 3 aikaa, mutta Mitzu sanoi että ainakin 4-5 kertaa menee ennenkuin se on valmis. Ja yksi kerta on sellanen n. 6h yleensä, riippuen vähän siitä miten kroppa reagoi! Kallista lystiä joo, mutta kestäähän ne koko elämän.. Hyvä tatuoija ottaa isommista töistä yleensä varmaankin sen 100€/h, pienemmissä yksilökohtaisesti!

Kommentoi