sunnuntai 30. marraskuun 2014

Asiaa painosta

Viimeisen kuukauden aikana niin tänne blogiin, kuin instagramiinkin on sadellut paljon kysymyksiä mun painosta. Osa kommenteista on ollut todella huolestuneita, ja osa taas yksinkertaisesti niin törkeitä, ettei niitä ole voinut edes julkaista. Muutamat ovat jopa epäilleet että mulla on joku syömishäiriö, joten ajattelin nyt kirjoittaa teille vähän mun mietteitä tästä aiheesta, jottei siitä tarvitse tehdä sen suurempaa numeroa! :)

Oon ollut koko elämäni ajan hoikka (46-48kg), ja mun paino on aina pysynyt suht samana – yhtä suurta muutsosta lukuunottamatta! Tämä suuri mullistus oli e-pillerit, joita aloin syödä kesän 2012 alussa. Suht’ nopeesti pillereiden aloittamisen jälkeen mun paino alkoi nousta, ja huomasin muitakin suuria muutoksia mun kropassa. Tämä toinen suuri muutos oli siis se, että mulle kasvoi tissit, joita mulla ei oikeastaan ikinä aikaisemmin ollut, haha. :D Olin tietysti tästä tosi iloinen hetken aikaa, mutta koska mun kroppa on aina ollut mulle vähän niinkuin pakkomielle, alkoi painonnousu jossain vaiheessa harmittamaan kovasti. Koko kesän elin tosi epäterveellisesti ja koitin laihduttaa (söin super vähän&huonosti yms.). Paino ei kuitenkaan missään vaiheessa kamalasti heitellyt, vaan se pysyi jossain 50-52kg välillä. Tuli syksy ja talvi jolloin kroppa ei ollut niin paljoa ”esillä” ja aloin pikkuhiljaa tottua tähän mun ”uuteen painoon”.

Söin e-pillereitä seuraavan n. 2,5v ajan, jolloin mun paino pysyi koko ajan siinä 50kg:n paremmalla puolella, ja koin ihan hirveetä kriisiä mun ulkonäöstä. Mulla oli kausia jolloin mun oli yksinkertaisesti todella vaikea viihtyä omassa kropassani, ja itkin sitä usein.. Mun oli todella vaikea laittaa blogiin mitään asukuvia, sillä koin aina näyttäväni pyöreälle, jonka vuoksi kelpuutin vain harvat kuvat tänne esille. Turvauduin usein myös kuvien muokkaukseen, ja asentoihin joissa näytin mahdollisimman laihalle…  Koitin koko 2,5 vuotta rehellisesti sanottuna kaikin keinoin saada painoa laskemaan, siinä kuitenkaan onnistumatta. Jossain vaiheessa päädyin kuitenkin siihen ratkaisuun, että halusin lopettaa e-pillerit kokonaan, vaikkakaan pelkkä paino ei ollut syynä siihen. Vasta noin puoli vuotta e-pillereiden lopettamisen jälkeen aloin pikku hiljaa palautua normaaliksi (kaikin puolin), ja myös paino tipahti sitten aika ryminällä takaisin siihen mun normaaliin 46-48 kiloon. Itse en tätä painon putoamista oikeastaan edes huomannut, sillä mulla oli niin paljon muuta meneillään – tajusin asian itseasiassa vasta blogiin tulleiden kommenttien jälkeen. Kuten kirjoitinkin ylempänä, paino on ollut mulle aina vähän pakkomielle, ja tämän takia en enää omista vaakaa ollenkaan..

Kokosin teille myös muutaman kollaasin havainnollistamaan asiaa. Ensimmäisissä kuvissa oon 14-16-vuotias, toisessa 16-18-vuotias ja viimeinen kollaasi on tämän hetkinen tilanne. Mun mielestä ero ei ole niiiin suuri että sitä ulkopuolinen välttämättä edes huomaa, mutta olen tällä hetkellä mun kroppaan tyytyväisempi kuin vuosiin. :) Vaikka BMI onkin lievän alipainon puolella, niin se vaan on mun kropalle ominainen asia. Haluan kuitenkin näyttää terveeltä, treenata ja kuunnella mun kroppaa, eikä tavoitteena todellakaan ikinä ole ollut mikään sairaanloinen laihuus. Ainoa asia mikä mua harmittaa nyt on se, ettei mulla ole enää tissejä ollenkaan. :D

 

With love, Silja


145 Responses to “Asiaa painosta”

 1. Avatar She sanoo:

  Ihana kirjoitus! Oot niin mun sielunsisko :) Mulla kävi juuri samalla tavalla; aina ollut hirmu hoikka, e-pillerit nosti painoa, niiden lopettamisen jälkeen laihduin rytinällä (okei, silloin vähän liikaakin) ja nyt olen samoissa mitoissa kuin ennenkin (46-48kg). Olen saanut kuulla toki hyviä, mutta myös järkyttäviäkin kommentteja ja parhaiten mieleeni on jäänyt päivä, jolloin aamupäivällä lihava pariskunta huutaa perääni ”V*ttu mikä ruipelo!” ja myöhemmin illalla mies sanoo ”Ai että sulla on tajuttoman hyvä runko.” Mielipiteitä on just niin monta kun meitä ihmisiä on.

  Älä huoli muiden kommenteista, koska ”If you can do something about it, why be sad? If you can’t do anything about it, why be sad?” Anna heidän elää omassa ankeudessaan, toivottavasti hekin joskus oppivat hyväksymään itsensä.

  Haleja <3

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mulla on ihan sama homma! Samana päivänä joku sanoo että oon anoreksisen näkönen ja joku että mun pitäis laihtua vähän :D Haha, tärkeintä on että itse tykkää.. :)

 2. Avatar R sanoo:

  No kieltämättä kuulostaa aika vakavalta, jos itkee kahta kiloa… Se kun ei näy edes kropassa kunnolla, olisin ymmärtänyt jos joku +10kg olisi tullut kertarysäyksellä.

  En sano tätä kettuillakseni vaan oikeastaan hämmentyneenä.

 3. Avatar sini sanoo:

  Etköhän sie itse tiiä kaikkein parhaiten millaisessa kropassa viihdyt, ja sehän on se pääasia :) Olet ihana, älyttömän upea ja täysin normaalin sekä hyvännäköinen kroppasi kanssa! Haleja myös täältä <3

 4. Avatar Mari sanoo:

  Mut sähän olet aikonut ottaa silikonit? Ainakin jossain vaiheessa puhuit niin. Oletko vielä samoissa aikeissa?

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Oon halunnut joo tosi pitkään, mutta oon miettinyt että joku 20v on hyvä aika hankkia ne.. :)

   • Avatar itken sanoo:

    Anteeksi, whaat?? Just tä perus kun halutaan olla laihoja ja sitten muodot katoaa ja hankitaan silarit. Näyttäisit sen jälkeen ihan joltakin täysbimbolta/ruotsin miljonääri äidiltä :D Toivon ettet oikeest oo noin hölmö. Terveellisempää ja fiksumpaa hankkia ne muodot muutamalla lisäkilolla.

    • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

     No pitäisikö sitten olla ”läski” jotta voi hankkia silikonit? :D Mua ei oikeastaan haittaa yhtään näyttää bimbolta, jokainen mut tunteva varmaan tietää että olen kaukana siitä. :)

     • Avatar mammo sanoo:

      Silikoneja kannattaa oikeasti harkita todella tarkkaan.. Rintasyöpä voi ns. piiloutua, koska silikonirinnoista ei saada hyviä röntgenkuvia, sillä tarpeeksi voimakasta puristusta ei voida tehdä implantin ”räjähtämisen” vuoksi. Tiedän henkilöitä, joiden implantti on poksahtanut mammografiatutkimusta tehdessä tai jo mahdollisesti ennen sitä. Mutta joo tosiaan mammo seulonnat alkaa vasta 50 v..

    • Avatar Jenni sanoo:

     Silikonit voi olla myös tosi luonnollisen näköiset.. huomaa ettet tiedä niistä mitään :)

     • Avatar sara sanoo:

      Mä en oo ikinä ymmärtänyt tätä naisten silari logiikkaa. Ei halutayhtään ylimäärästärasvaa kroppaan mut tisseissä sitä sit pitää olla :D

     • Avatar jessica sanoo:

      En voi vastata tuohon ylempään joten vastaanpa tähän! Miltä vuosikymmeneltä tuo tieto on :)? Nykyään silikoni rinnat tutkitaan ultralla, juurikin että saadaan tarkempi kuva ja vältetään painetta :) Rintasyövällä ja silikoneilla ei ole nykypäivänä mitään yhteyttä hah :)

    • Avatar 'Silaribimbo' sanoo:

     Perus yleistystä, sitten kun otetaan silarit niin ollaan ihan bimboja ja ne on tosi luonnottoman näköset… Newsflash : Ei silikonien tarvitse olla vesimelonien kokoiset. Mun aviomies osti mulle rinnat, olen blondi joo, mutta en kuitenkaan mikään stereotypia, esim. rakennan taloja työkseni. Oon tosi tyytyväinen rintoihini ja muutenkin itsetunto nousi
     niiden myötä. Edes mun lapsuudenystävät ei oo huomanneet muutosta, vaikka kokoa tuli lisää 3,5 desiä per rinta. Ja ei, en ole ylipainoinen, 175cm/63kg…

   • Avatar ! sanoo:

    Siljaa eii oot niin luonnonkaunis vaikkakin silarit saa aidonkin näkösiksi niin ne pilais sun tyylin tyylikkään, aikuismaisen ja fiksun tyylin. t.saunatissi ps. näyttäisit minun makuuni paremmalta 10 kiloa painavampana mutta makuja on monia :)

 5. Avatar Gemma sanoo:

  Kirjoitat tässä itsestäsi ja omasta kehostasi, ymmärrän sen ja jutun pointin täysin, mutta voi vitsi että jotenkin jäin tätä silti miettimään.. Olen saman pituinen kuin sinä ja painan 52kg – ja olen tyytyväinen kroppaani – mutta että jos sinä samassa tilanteessa pidät itseäsi pyöreänä ja pyrit laihduttamaan.. Apua! Tietty tärkeintä on aina olla itse tyytyväinen, mutta tuli jotenkin ”paha mieli” kun osuu nuo mitat niin omiini, että jos näinkin pienenä on silti jonkun mielestä sen kokoinen, että pitäisi peitellä itseään tai laihduttaa :/

  • Avatar Hemuli sanoo:

   Älä huoli, jokainen näyttää kuitenkin erilaiselta, vaikka olisikin samat mitat. Sulla ei ole yhtään ylimääräistä kiloa, Silja vaan on tottunut itseensä tietyn painoisena ja siksi pari ”ylimääräistä” kiloa tuli shokkina.
   Varmaan kuitenkin huomaat, ettei Silja ollut mitenkäänpäin lihava parilla lisäkilolla, mutta oman kropan muutokset on vaan vaikea hyväksyä.

   Näytät varmasti hyvältä ja on tärkeää, että olet tyytyväinen itseesi.

   Minulla on itseni kanssa saman pituinen ystävä, joka on minua yli 10kg kevyempi. Minä olen tyytyväinen itseeni, hän ei. Olen kuitenkin normaalipainoinen ja hän alipainoinen.

   • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

    Mutta ethän sä voi ikinä verrata omaa painoa jonkun toisen painoon, vaikka olisit saman pituinen.. Painoonhan vaikuttaa kaikki lihakset yms. :) Turhaan siis pahoitat mieltä!

 6. Avatar nina sanoo:

  pakko kyllä sanoa että mielelläni ottaisin itselle sun tissit jos vain voisi :-D

 7. Avatar mitä sanoo:

  oon sua vaan pari senttiä pitempi mutta painan 12 kiloa enemmän, oon normaali painoinen ja tyytyväinen vartalooni ja sä oot itkeny jotain alle viiden kilon painon nousua :DDDDDDD mun mielestä näytät parhaimmalle tossa 16-18 v kuvissa

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Jokaisen kroppa on erilainen, etkä sä voi verrata sun painoa mun painoon. :) Toi alle viiden kilon painonnousu näkyi mun kropassa yllättävän paljon.

 8. Avatar Sofia sanoo:

  Mulla kävi e-pillereiden kanssa ihan päin vastoin: LAIHDUIN. Oon normaalisti 175cm/56kg eli hoikka kyllä muutenkin, mutta pillerit lähti viemään mun painoa alaspäin ”salakavalasti” vaikka elintavat eivät muuttuneet. Vuoden e-pillereiden käytön jälkeen painoin 48kg mikä oli tolla pituudella huolestuttavaa. Kaikki muodot katosivat, vaatteet roikku ja luut alko paistamaan. Etenkin keskivartalo näytti suorastaan anorektiselta. Mun sukulaiset alko epäilemään mulla syömishäiriötä ja muutkin läheiset. Aloin lisäämään syömistä enemmän ja enemmän, mutta paino nousi korkeintaan ehkä hetkellisesti kilon ja sitte taas laski. Kesti tosi kauan aikaa kunnes näiden yhteys ymmärrettiin. Lisäksi sain ihan hirveitä mielialanvaihteluita ja muita epämääräisiä oireita joiden yhteyttä e-pillereihin oli vaikeaa havaita.

  Oma kokemukseni oli siis huono.. Sain ikuisen e-pillerikiellon. Nyt lopettamisesta jo aikaa ja oon mitoissa 175/54-55kg eli normaalissa jälleen mutta oon niin hoikan näköinen nytkin että en voi ymmärtää tota pillerien aikasta painoa :D Kannattaa todella harkita ennenku pillerit aloittaa! Tosin tän pelottelun jälkeen voin kertoa, että tiedän monia ihmisiä joilla e-pillerit on todella hyvä ja toimiva ehkäsykeino ilman sen kummempia sivuoireita. Tosi moni tuttu käyttää niitä eikä paino oo menny ylös eikä alas..

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mulla on ihan erilaiset kokemukset, mutta omien kokemusteni pohjalta en suosittelisi kenellekkään e-pillereitä.. :( Hyvä että sait painoa takaisin! :>

   • Avatar miimi sanoo:

    jep, en mäkään, ne tekee pitkiksi ajoiksi hallaa kropalle ja sit itketään kun lapsia yritetty 2v tuloksetta… t: kuivuus pillereiden jälkeenkin kesti 1,5v

 9. Avatar snnsns sanoo:

  sähän joskus kirjotit täälä että haluisit et sul olis syömishäiriö :D herää nyt oikeesti

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   ”Vaikka BMI onkin lievän alipainon puolella, niin se vaan on mun kropalle ominainen asia. Haluan kuitenkin näyttää terveeltä, treenata ja kuunnella mun kroppaa, eikä tavoitteena todellakaan ikinä ole ollut mikään sairaanloinen laihuus.”

 10. Avatar Kaisa sanoo:

  Ää palatkaa yhteen Jyrin kaa!! Olitte niin täydellinen pari :( sniif

 11. Avatar lölölö sanoo:

  Ok, aika surullista että sulla on noin huono itsetunto ja selvästikkin sulla on tä naisten ylilaiha kauneusihanne, joka suurimmalla osalla nuorilla naisilla on. En nyt siitä tiedä onko toi sun ”ominainen” paino, jos oot aina pelleillyt ruuan suhteen. Omasta mielestä oot varmaan täydellisen painoinen nyt, mut mä nään jopa anorektiseen menevän kropan. En oo kasvanut 13 vuoden jälkeen yhtään, mutta jos mä painaisin nyt saman verran kuin 16 vuotiaana, olisin paljon laihempi kuin silloin (kokemusta on, en tiiä mihin se paino kertyy, tisseihin, pyllyyn :D) Nyt olen 160cm ja 60kg, oon varmaan kauhee lehmä nytten, mutta onneks mun itsetunto riittää tähän painoon ja tykkään muutenkin että naisella on muotoja :)

 12. Avatar kata sanoo:

  ”mun kroppa on aina ollut mulle vähän niinkuin pakkomielle”
  Ymmärrät varmaan että kirjoituksesi (joka kiteytyy mielestäni tähän lauseeseen) enemminkin lietsoo huhuja syömishäiriöstä kuin todistaa sitä vastaan?
  Vaikuttaa että sinulla on ainakin vääristynyt kehonkuva, ja syömishäiriöitäkin on muitakin kuin anoreksia. Laihuus on ok, mutta se ei saisi olla pakkomielle. Kahden lisäkilon takia itkeminen kuulostaa todella huolestuttavalle.
  Mitä tisseihin tulee, mielestäni silikonit ovat varsinkin noin hoikassa vartalossa naurettava ajatus. Nauti siroudestasi! Naiseus ja naisellisuus ei määrity rintojen kautta. Esimerkiksi Keira Knightley on tehnyt pienirintaisuudesta tavaramerkkinsä. Itsekin tunsin oloni nuorempana vaatimattomaksi rintavien kavereideni keskuudessa, mutta näin aikuisena naisena olen todella onnellinen että säilytin oman, luonnollisen vartaloni. Kannattaa keksiä muuta mietittävää kuin tissit ;)

  • Avatar heidi sanoo:

   Olipas hyvin muotoiltu vastaus. Aika lailla juuri näin ajattelen myös. Minulla on kaksi ystävää, jotka hankkivat silikonit parinkympin tienoolla. Nyt noin 7 vuotta myöhemmin molemmat sanovat, että eivät enää menisi leikkaukseen arvojen, ulkonäköihanteiden ja identiteetin muuttumisen myötä.

   Toisaalta ihan varmasti on myös naisia, jotka ovat enemmän kuin tyytyväisiä rintoihinsa. En usko siis, että KAIKKI muuttavat mielensä, ja moni voi ajatella että miksi en tehnyt tätä aiemmin. Sitoumus on kuitenkin pitkäaikainen; Säännölliseen uusimiseen ja mahdollisiin ongelmiin täytyy varautua myös rahallisesti 5-10 vuoden välein. Molemmat ystävistäni haluaisivat vluopua silikoneista, mutta rinta ei palaudu enää ennalleen, joten ovat tyytyneet toistaiseksi.

 13. Avatar Aino sanoo:

  Kiinnostais tietää että mitä ehkäsyä käytät nyt vai käytätkö mitään (siis muuta kun kondomia)? Olis kiva kuulla lisää sun mielipiteitä eri ehkäsykeinoista (siis niistä mitä oot kokeillu), koska moni tyttö miettii näitä! ymmärrän toki jos tää on liian henkilökohtanen kysymys :)

 14. Avatar asdf sanoo:

  musta kasaluita ei näytä hyvältä. Noissa keskimmäisissä kuvissa näytät paljon paremmalta! Naisella pitää olla muotoja..mutta sulla ei selvästikkään ole.

  • Avatar K sanoo:

   Kuka sanoo, että naisella PITÄÄ olla muotoja? ;) Tiedäthän, että ihmisiä on erilaisia, kaikilla oma kroppansa ja omat ihanteensa. Silja on upea ja omaa terveen järjen, joten nää syömishäiriöhommat on tosi loukkaavia. On se kumma ku laihoja saa haukkua miten vaan mutta läskejä ei???

  • Avatar jolsba sanoo:

   Naisella ei pidä olla mitään muuta, kuin aivoja jättää tollaset luuseri kommentit jättämättä.

 15. Avatar hanse sanoo:

  Hei c’moon oikeesti! Jokanen on sen painonen kun on ja aivan turha lähteä vertailemaan, kun jollaki ne kilot on perseessä, jollaki jaloissa, jollaki mahassa.. Niin ihmiset voi olla aivan eri muotosia, vaikka oiski sama paino ja pituus. Ja joillaki se enempi paino merkkaa taas et on lihaksia enemmän jne. Eikö se oo pääasia, että ihminen viihtyy kropassaan? Jos Silja ei tunne itseään hyväksi painaessaan muutaman kilon enemmän, ei se tarkota että hän haukkus jokasta vähä yli 50kg painavaa lehmäksi ja kattos kadulla kieroon. Onko sitä pakko aina keksimällä keksiä jotaki tympeetä sanottavaa, ku jättää kommenttia?

 16. Avatar laura sanoo:

  Mä en vois uskoo, että oot noissa kuvissa joku 14-16v, näytät paljon vanhemmalta mitä olet!! Siis kaikella hyvällä! Ps. Oot tosi kaunis! <3

 17. Avatar Tiina sanoo:

  hei, ketään ei kannata alkaa täällä haukkumaan. pidetään kommentit asiallisena.
  jäin vain pohtimaan haluasi avautua tällaisesta aiheesta. aihe jää pinnalliseksi ja pointtisi jää puuttumaan. itse terveydenhuollon ihmisenä lähinnä huolestun jutustasi ja tavastasi käsitellä asiaa. nuoret lukijat huomioiden, en halua että kukaan alkaa ihannoimaan mittojasi, joita nostat esille useaan otteeseen. aihe on arka. varovaisuus on tarpeen.

 18. Avatar Tyttö sanoo:

  Mua kiinnostais tietää että miks e pillerit lihotti? Nostaako ne ruokahalua vai mikä se juttu siinä on? :)

  • Avatar sara sanoo:

   Moi ! Ihan näin alaa opiskelleena voin selostaa e-pillereista ja vaikutuksista vähäsen. Yleinen uskomus tosiaan on, että pillerit ja juurikin yhdistelmäehkäisy eli progesteroni- ja estrogeni valmisteet lihottavat sekä kasvattavat rintoja. Nyt sitten faktat kuntoon.
   Estrogeni eli ”naishormoni” on se tekijä mikä estää munasolun irtoamisen ja raskaaksi tulon. Estrogeni myös käynnistää tytöillä murrosiän ja sen muutokset, joten rintojen kasvu voi olla mahdollista pillereiden seurauksena. Estrogeni voi myös lisätä ruokahalua (joillakuilla tämä ilmiö tulee kuukautisten aikana), mikä voi aiheuttaa painonnousua. Yleisin syy kuitenkin lievään lihomiseen on hormonitasapainon muutoksen aiheuttama nesteen kerääntyminen. Tässäkin on valmistajakohtaisia eroja, mutta mikään pilleri ei kasvata rasvakudosta, eli varsinaisesti lihota :-) . Itselläni on ollut yhdistelmäehkäisy jo noin 2 vuotta eikä minulla ole tullut sen kummemmin painoa, kuin niitä tissejäkään. Ei siis huolta, jutella voi aina oman neuvolan työntekijöiden kanssa, jolloin löytyy itselle sopivimmat pillerit !

  • Avatar J sanoo:

   Pillerit saa elimistön keräämään nestettä

   • Avatar Anna sanoo:

    Samaa kakkaa mullekin jauhettiin ja 5 vuoden sisään saatiin kokeilemaan 4 eri pillereitä aina jollakin tekosyillä mikä nyt kaduttaa : jokaisen kohdalla paino nousi n. 4kg NESTETTÄ. :) joka lähti pois aina muutaman kk sisään pillereiden lopetuksesta ! eli pillerit ei lihota mutta kerää nestettä joka turvotti ainakin minua monta vuotta ja aiheutti huonon olon. ei enää ikinä pillereitä kiitos

 19. Avatar nelli sanoo:

  nyt on IHAN pakko kommentoida!! mulla on ihan sama juttu ton painon kanssa ja olen kans koko elämäni ollut tällänen hento:D mua ärsyttää ihmisten kommentit ”oot liian laiha” ”vitsi sun jalat on laihat ihan ku jollain anorektikolla” vaiks mulla on tosiaan ollu syömis häiriö ja vieläkin traumat siitä:( haluisin myös oppia rakastamaan kroppaani niinkuin sinäkin!! :) mul on oikeestaan loppujen lopuks ihan samanlainen kroppa ku sulla mut oon ihanvähän vaan lyhyempi.. sen takii kesällä välttelen shortsien ja hameiden käyttöä koska se ns korostaa vielä enemmän laihuuttani :D heh.. nomut anywayy ihana postaus ja kaunis nainen♥

 20. Avatar Emilia sanoo:

  Mahtava postaus! Ihanaa että uskalsit puhua tästä asiasta näin avoimesti, vaikka nää paino asiat jakaa mielipiteitä puolin ja toisin :D
  Olen samalla kannalla sun kanssa, tykkään itsekin timmistä ja suht laihasta kropasta.
  Usein tämä mieltymys vaan sekoitetaan armotta anoreksiaan ja syömishäiriöihin. ..Varsinkin anonyymit ;) Heti tuomitaan oman kropan huolenpito ja esim treenaaminen.

 21. Avatar Mirde sanoo:

  Olet kaunis ja ihana nyt ja aina, minkä painoisena tahansa! Ei kuulu muille mitä painaa ja miksi painaa niin vähän/paljon, mutta aina kai on niitä dillejä jotka siitä jaksaa avautua. Unohda ne!

 22. Avatar Minelle sanoo:

  Pakko liittyä keskusteluun. Mun mielestä näytät terveemmältä nykyään kuin noissa keskimmäisissä kuvissa! Sun kasvotkin on aika eri näköset kun vertaa. Ei se vaa’an luku vaan oma fiilis, jokainen kroppa on erilainen <3

 23. Avatar Ida sanoo:

  Näytät kyllä munkin mielestä melko hoikalta, muttet kumminkaan liian. Mun sisko on kanssa aika pieni ja siinä varsinkin huomas jo kahden kilon painonnousun ja se otti välillä siskoa koville kunnes taas paino palasi normaaliin, ymmärrän sulle tulluta ahdistusta, enkä tajua miksi siitä on täälä nostettu hirveä möykkä. Laihoilla painonnousu on vähän herkemmin huomattavissa. Mullei ei myöskään e-pillerit sopinut, ne turvotti jonkun verran, itketti ja en oikein muistanutkaan niitä :D. Vaihdoin ehkäisyrenkaaseen ja se on kyllä ollut todella hyvä vaihtoehto! :)

 24. Avatar Essi sanoo:

  Mun mielestä olet tosi kaunis, sulle ollaan vain kateellisia ;)<3 tosin tuota silari hommaa mäkään en ymmärrä…miks kauniina ja nuorena pitää ottaa silarit :/ Itekki tämmönen hoikka ja pienempääki pienemmät tissit omistava, mutta silti tyytyväinen ku huomaa toisenkin olevan! Tosin olis kiva kuulla sun käyttämistä ehkäisyistä ja niitten menetlmistä, mitä ite suosittelet ja mikä sopii sulle parhaiten, jos se ei vaan oo sun mielestä ´liian henk.kohtasta :) Mutta se olis mielenkiinoten postaus!

 25. Avatar anamari sanoo:

  Musta tuntuu, että nykyään ihmiset kiinnittää oman kroppansa lisäksi hirveästi huomioita muidenkin vartaloihin. Blogeissakin huomaa, miten helposta tulee kommenttia, jos bloggaajan vartalo muuttuu suuntaan tai toiseen. Kuitenkin vain jokainen ihminen itse tietää, millaisessa vartalossa tuntee itsensä terveeksi ja hyvinvoivaksi. Toivottavasti et kuitenkaan suhtaudu liian kriittisesti itseesi. Mun mielestäni oot nimittäin aina ollut kaunis ja hoikka :)

 26. Avatar Sanna sanoo:

  hei haluisin tietää että käytäksä jotai muuta ehkäisykeinoa nykyään sit esim rengasta tai minipillereitä tms?:D mä en ees muista kuinka monta vuotta oon nyt syöny e-pillereitä, mut siis aluks turposin kans ihan älyytömästi, siis varmaan 10kg ja nyt viimesen 1,5v aikana oon saanut mun painon putoomaan ihan törkeellä treenillä ja ruokavaliolla :D oon kuitenki ihan koukussa e-pillereihin koska ne on vaan niin helpot ja pystyy syömään monta laattaa putkeen..

 27. Avatar Noora sanoo:

  Mä en kyllä hirveesti huomaa eroa noissa kuvissa :D yhtä kaunis oot kaikissa. Eikä mua suoraan näin lukijana sanottuna kiinnosta hirveesti kuinka paljon painat, kunhan oot itse tyytyväinen itseesi. Joitain kommentoijia se näyttää kiinnostavan vähän turhankin paljon.

  Ihana että uskallat kuitenki kirjoittaa tästä asiasta, jos oot saanu jotain kommentteja sun ulkonäöstä niin ymmärrän että haluat selventää asiaa. Se on sun oikeus, ei kenenkään tarvi kuunnella mitään syömishäiriö-kommentteja jos on ihan terve, ja sattuu vaan olemaan luonnostaan siro.

 28. Avatar siru sanoo:

  mä oon kanssa aina ollut laiha, ihan pienestä pitäen. vasta parin vuoden sisällä aloin saada vähän painoa ylöspäin (50kg->) mutta silti olin hoikka yhtä kaikki. aloitin kesän lopussa cypretyl-merkkiset (markkinoiden korkeahormonisimmat) e-pillerit ja aluksi rinnat vähän turposi, mutta pian aloituksen jälkeen huomasin etenkin reisieni kaventuneen. tästä en tykännyt yhtään koska viimeinkin olin saanut niihin vähän paksuutta. itse asiassa yksi salainen toiveeni e-pillereiden käyttämisessä oli se että saisin lisää painoa, mutta minulla ne tuntuu toimivan ihan päinvastoin :/

  saanko kysyä mitä merkkiä söit?

  • Avatar K sanoo:

   Sama homma tismalleen saman merkin kanssa!! Mä tosiaan jäin hoikemmaksi cypretylien lopetuksen jälkeenkin ja edelleen oon, joten ei välttämättä sitte pillereistä ollu mut ei ne ainakaa missään nimessä NOSTANU painoa!! :D

   • Avatar siru sanoo:

    kohtalotoveri! on se jännä miten samatkin pillerit vaikuttaa ihmisissä niin eri tavalla, toisilla kerää painoa ja toisilla taas vie sitä pois… no täytyy nyt sitten taas terveellisesti alkaa lihotuskuurille :p

 29. Avatar Lj sanoo:

  Oon lähes täysin saman kokoinen kropaltani kuin sä. Aina oon saanu kuulla olevani liian laiha, ruipelo jne ja musta se on ihan älyttömän törkeää. Nykypäivänä on näköjään sallittua haukkua laihoja erittäin rumin sanoin ja vaikkapa ihan suoraan päin naamaa. Lihavia ei saa haukkua ja päinvastoin ylipainoa jopa on alettu ihailemaan.

  Täälläkin kommenteissa on jo muutama sankari tullut kertomaan kuinka ”naisella pitää olla muotoja” ja haukuttu sut samaan syssyyn luurangoksi. No eikö tissit ja peppu ole muotoja? Monelta laihalta löytyy nekin ihan kunnolla. Ilmeisesti nämä ”naisen muodot” ovat kuitenkin jenkkakahvat, iso pömppis ja paksut reidet.

  Musta sulla on hyvä kroppa, älä välitä näistä typeristä haukkujista. Et mun mielestä todellakaan tarvi mitään silareita! Noin näyttää paljon paremmalta. Nykyäänhän ihaillaan paljon enemmän keskikokoisia luomutissejä, silarit oli in joskus 80-90-luvuilla. Suomi kyllä tulee jäljessä tässäkin asiassa…

 30. Avatar veera matilda sanoo:

  Mä uskon vahvasti, että kaikilla on oma ”ihannepaino”, jota kroppa pyrkii ylläpitämään. Tämä ei tietysti ole selitys jos on sairaalloisen laiha/lihava. Mutta sitä en ymmärrä miksi hoikkien ihmisten kimppuun nyt hyökätään. Täytyy joko olla lihaksikas tai sitten olla muodokas. Ehkä jokaisen kannattaa miettiä mikä tuntuu itsestä hyvältä, syödä terveellisesti ja liikkua (ja punttisali EI ole ainoa vaihtoehto).
  http://veeramatilda.blogspot.fi/?m=1

 31. Avatar jolsba sanoo:

  Mä laihduin ite ihan hirveästi, kun erosin pitkäaikaisesta poikaystävästäni. Kyllä vitutti kaikki typerät kommentit painostani, kun olin ite ihan paskana sillon ja ruoka ei maistunut. Nyt oon taas normaalissa painossani (ikävä kyllä :D) ja olisin selvinnyt hyvin ilman niitä kommenttejakin.

  Sulla nyt on tietysti ihan eri tilanne. Mua ihmetyttää vaan asenne, että pitää kommentoida tuntemattoman painoa, oli tämä lihava tai laiha. Muutenkin ihmisillä on nykyään hirveä tarve kritisoida muita netissä anonyymisti. Miksi ei voi vaan keskittyä niihin omiin valintoihinsa vaan pitää pönkittää omaa itsetuntoaan lyttäämällä muita.

  Näytät upealta kaikissa noissa kuvissa!

 32. Avatar Heli sanoo:

  Hei. asiahan nyt ei millää tavalla liity tähä aiheeseen,mutta missä on Jenni? hän ei ole kirjoittanut mitään pitkään aikaan. Onko hänellä kaikki hyvin?

 33. Avatar Isabel sanoo:

  tosi hyvä postaus, oon just ite miettiny näit asioit ni oli ihana kuulla et joku muuki kamppailee iha samojen asioiden kanssa!
  Kiitos silja, toit helpotust ja iloo täl postauksel!
  Hyvää joulunodotusta <3

 34. Avatar Heidi sanoo:

  Pyh,mitä negatiivisyyttä täällä kommenteissa ilmenee,eikös ole tärkeää jos itse viihtyy kropassa,olkoon sit hoikka tai tukeva.Kiitos Silja kivasta blogista ;) Hyvää joulun odotusta! <3

 35. Avatar moi sanoo:

  Kuinka pitkä oot?

 36. Avatar Daisy sanoo:

  Moikka Silja! <3 Aivan ihana postaus ja upposi kyllä minuun täysin! Ja pienikokoisena 46-47 kg huomaan itsessänikin jo muutaman kilon painonnousun! Jokaisen kroppa on erilainen ja painonnousu näkyy erilailla. Mielestäni ei ole väärin surea painonnousua oli kyse sitten muutamasta tai kymmenistä kiloista. Mielestäni sinun kroppasi on täysin normaali ja pääasia, että olet itse siihen tyytyväinen! Olet upea! :)

 37. Avatar miimi sanoo:

  mulla on ihan sama juttu kuin sulla. nuorempana painoin 47-50kg. ja pituutta 170cm :D sitten yhtäkkiä paino nousi…. näytin samALTA kuin sä keskimmäisissä kuvissa. muiden mielestä ”hyvä kun tuli jotain luiden päälle ”(:D), omasta mielestä näyttää tyhmältä kun kaikki kertyy esim keskivartaloon… normaalipainoisen on kuitenkin todella hankala laihduttaa kun on näinkin pieni :( ja sit luullaan heti et on syömishäiriö kun välttelee mäkkiä. :/

 38. Avatar manna sanoo:

  hyvin kirjoitettu juttu ja oli jännä kuulla sun omia ajatuksia tästä aiheesta – mukava että teit tän postauksen, siitäkin huolimatta että aihe on tosi henkilökohtainen. :)
  itsellä on myös pyörinyt päässä viimeaikoina ehkäisyn käytön lopettaminen; valmiste jota käytä tuntui ekan kuukauden hyvältä, mutta sitten tömähti viiden kilo sitkeä painonnousu ja muut ikävät sivuvaikutukset. :/

 39. Avatar Santtu sanoo:

  Hyvä aihe ja itteä lähinnä naurattanu nuo jotku ”äidilliset” kommentit. Eikö se ole päivän selevää, että ihmisen ruumis ja aineenvaihdunta ovat yksilöllisiä ja hyvin paljon myös geeneistä riippuvaisia. Kaikkien kehot toimii enemmän tai vähemmän eritavalla kuin jonkun muun. Kaikki näytetään erilaisilta, ja ihan oikeasti kuka ei olis joskus ollu tyytymätön kroppaansa? Musta on turhaa arvostella kenenkään ulkonäköä, oli sitten mitä mieltä tahansa. Sillon jos ihmisellä on tarve kommentoida jonkun tuntemattoman ihmisen vartalosta jotain huonoa, voi sillon mun mielestä kahtoa itteä peiliin. Kauneus on katsojan silmässä, niinkuin Silja antaa itekkin tekstissään ymmärtää, millon ite näyttää omasta mielestään hyvältä ja millon ei. Se ei ole kenenkään muun asia.

 40. Avatar db sanoo:

  Minun silmissäni näytät aivan normaalipainoiselta! Itse olen aina ollut laiha, joka johtuu täysin geeneistä. E-pillereiden aikana en ole lihonnut ollenkaan. Aina saa kuulla sukulaisilta ja tuntemattomilta mummoilta että syöppä tyttö enemmän kun olet niin laiha :D

 41. Avatar eeee sanoo:

  Harmittaa kun oon aina pitänyt sua jotenkin fiksuna, mutta tän postauksen/vastaamiesi kommenttien perusteella annoit itsestäsi hieman typerän ja lapsellisen/huomionhakuisen kuvan. Kiva että puhut julkisesti rehellisesti asiasta, mutta no joo. Jäin aika sanattomaks tästä postauksesta. :D

 42. Avatar LongTallSally sanoo:

  Täällä ollaan samoissa painolukemissa, voin erittäin hyvin ja olen tyytyväinen :) Mä oon kans ollu aina hoikka! Saan syödä vaikka kuinka paljon ja se ei vaan tartu muhun. Se on vaan kumma juttu, kun jatkuvasti saa kuulla esim. ”laiheliini” ”anorektikko” ”Syötkö sinä?!” jne. Listaa voisi jatkaa loputtomiin… Mulla tosin e-pillerit ei tuonu lisäkiloja saati tissejä :D Syön aivan normaalisti, kuntoilen säännöllisesti ja kaikki on vallan mainiosti!

  Ihmisten kannattais vilkaista ensin peiliin, ennen kuin rupeaa arvostelemaan!

  Tsemppiä sulle! Tuli näin ensi kertaa vilkaistua blogiasi ja huomasinkin pian lukevani kaikkia vanhempia kirjoituksiasi! :))

 43. Avatar SaGlotova sanoo:

  En tiedä miks, mutta musta näytät jotenkin paremmalta noissa missä sulla on Vähän muotoa! Tai silleen miellyttää silmää. Makujahan on erilaisia ja itse näkee kropan aina erilailla. Oon seurannu sun blogii öö ties kui mont vuotta jo kun oot blogannu, mut en ees oo huomannu kuvista, et oisit näyttäny yhtään erikokoselta. Tollane hassu 4-5kg ei näy missään. Tiedän kyl kun miettii omaa kroppaa niin sitä arvioi paljon kriittisemmin. Mäkin nykyään mietin koko ajan miltä kun kroppa näyttää. Mut halusin jättää vaan tän tähän :> ps. -10kg pudottanut ja elämäni tikissä ;D

Kommentoi