keskiviikko 24. helmikuun 2016

My Favorite Hotel In Costa Rica

Haluan ehdottomasti jakaa täällä blogin puolella teille makeimman ja kamalimman hotellin, jossa yövyimme Costa Rican matkamme aikana. Hotellitarjonta kyseisessä maassa on nimittäin hieman erilainen siihen verrattuna, mihin täällä Euroopassa on ehkä yleisellä tasolla tottunut. Tietysti hotellien kirjo oli valtava, mutta pääkaupunkia lukuunottamatta isoja ja korkeasta laadustaan tunnettuja hotelliketjuja ei pahemmin Costa Rican ”kalastajakylissä” näkynyt – ja hyvä niin! Sen sijaan värikkäitä, länsimaalaisen näkökulmasta ehkä boheemeja ja pikkuruisia muutaman huoneen boutique -hotelleja ja majataloja löytyi vierivierestä.

Katselimme ennen reissuamme myös näitä all inclusive luksus-resortteja, mutta meille oli kyllä heti selvää ettemme halunneet tälläkertaa sellaiseen, vaan halusimme nimenomaan nähdä sitä ”aitoa” meininkiä. Vaikka tämä ehkä vähän hölmöltä kuullostaakin, niin suomesta käsin hotellitarjontaa selaillessamme,  nyrpistelin tosin aika paljon nenääni.. Hotellien rakennusmateriaalit ja sisustus on nimittäin aika eri luokkaa verrattuna siihen kliiniseen ja pelkistettyyn tyyliin mihin ainakin mä itse oon tottunut. Värikkäät tapetit, taulut ja petivaatteet saavat mielestäni aikaan hieman vanhanaikaisen ja ns. homssuisen vaikutelman, joten pelkkien kuvien perusteella oli vähän vaikea lähteä arvioimaan mikä hotelli on oikeasti jees ja sellainen perus-siisti.

Paikanpäällä sitten tuli ehkä vielä pienenä järkytyksenä se, ettei kaikissa hotelleissa (bungaloweissa) ollut esimerkiksi ikkunoita ollenkaan, ja hienompienkin hotellien ikkunoissa, sekä seinien liitoksissa oli isoja, ötököiden mentäviä rakoja… Tietysti maassa maan tavalla, mutta jos kärsit pahasta ötökkäkammosta, en ehkä lähtisi suosittelemaan Costa Ricaa matkakohteeksi. 😀 Mä itse oon aika fine erilaisten matojen ja koppisten kanssa, mutta sain kyllä tällä reissulla muutaman paniikkikhatuksen aikaiseksi.. Varsinkin kun menin lukemaan että juuri Costa Ricasta löytyy suuri kirjo maailman myrkyllisimpiä hyönteisiä, sammakoita ja käärmeitä.

P1311371PIXOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun ehdoton lemppari ”hotelli” oli tämä kaksi kerroksinen oma villa isolla parvekkeella, ja ihanalla viidakkonäkymällä! Aamuisin omalta parvekkeelta saattoi katsella miten apinat leikkivät viereisissä puissa, ja jäätävän kokoiset leguaanit hengailivat oksilla. Hotellin alue oli iso, siisti ja kivasti vuorenrinteessä. Tabulia Treestä löytyi muutama näitä 4-5 hlön villoja, mutta myös pienempiä hotellihuoneita. Villamme oli kaikin puolin kiva, viihtyisä, ja hyvän kokoinen neljälle aikuiselle. Siltä löytyi oma tallelokero, jääkaappi yms. perustarpeita.

P1311385collage1P1311399OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotellilla oli kuulemma hyvä ja vaihtuva aamupala (kävin itse ainoastaan kerran..) ja henkilökunta respassa sekä ravintolassa oli todella mukavaa. Ravintolat olivat Costa Ricassa poikkeuksetta seinättömiä (mikä sana??), joten esimerkiksi täällä apinoita tuli hotellin aamupalalle kerjäämään. 😀 Hotellialueella oli myöskin kiva uima-allas, sekä ihana ulkosuihku jyrkänteellä upein viidakko-näkymin. Uima-allas oli suht korkealla rinteessä, joten siltä avautui todella kauniit maisemat rannalle, joka oli paljon alempana ja pienen automatkan päässä.

collage1OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

With love, Silja


No Responses to “My Favorite Hotel In Costa Rica”

 1. Milla sanoo:

  Vautsi, todella upean näköistä 🙂 Aivan ihania nää sun ottamat kuvat!

  • lifeofsilja sanoo:

   Toi oli ihan paratiisi.. 🙂 Kiitos, mua itseäni vähän harmittaa kun nää on huonommalla objektiivilla otettu, kun millä normaalisti kuvailen. 🙁

 2. Ooh, näyttää ihanalta. Meillä Costa Rica ensi vuoden alussa, en malta oottaa!!!

 3. essi sanoo:

  Oohlalaa minkä näköstä! 😀 Aluksi olin aika epäileväinen, että voiko toi oikeesti olla sisältä hieno, mutta WAU! Kelpais yöpyä tuolla…

  essi-bltn.blogspot.fi

 4. anonyymi sanoo:

  Eiks teijän ohjelmaa tuukkaan kun ei oo ollenkaan mainostettu jne ? 🙁

 5. sanni sanoo:

  Matkakuume vaan kasvaa ja kasvaa! Mut Silja kenen kanssa siis oikeen olitte reissussa? Kun kuvia ei näy kun susta ja miehestäs 🙂

 6. Niina sanoo:

  Paratiisi!mutta mun järjetön ötökkäkammo estää matkustamisen tonne(kkin):(

 7. =) sanoo:

  Silloin aikanaan kun lopetit e-pillerit, tuliko sulle siitä mitään ns oireita kuten aknea tai että hiukset ois rasvottunu nopeemmin tms?:)

 8. Emma Juulia sanoo:

  Törkeen mageen näköstä! Vitsi kunpa itsekkin pääsisi. (:

  https://emmajuuliablog.wordpress.com/

 9. Nepa sanoo:

  Tee postaus sun lemmikeistä! Myös edesmenneistä, niiku esittele kaikki otukset mitä oot omistanu 🙂 tai ainaki sun uudesta hamsterista, ihana pieni pallo 🙂

 10. - sanoo:

  Tuleeko kysymyspostaus pian? 🙂

Kommentoi