maanantai 29. helmikuun 2016

Mailman helpoin brunssiherkku

Kaikki vakkarimmat lukijat on kuullu jo miljoona kertaa, että mä oon maailman huonoin laittamaan ruokaa ja keittiössä mulla on peukalo aivan keskellä kämmentä. Oon kuitenkin tässä talven & alkavan kevään mittaan jostain kumman syystä pikkuhiljaa innostunut hieman myös ruuanlaitosta ja leipomisesta joten reseptejä on varmasti tulossa enemmän myös blogiin. :) Tietysti oon aloittanut kaikista helpoimmista resepteistä ja edennyt pikkuhiljaa vaikeampiin juttuihin, mutta mun on aivan pakko jakaa teille tää yksi ihan naurettavan helppo ”resepti”! Tämän herkun saa aikaiseksi oikeesti vaikka apina.. ;D En tiedä onko näille mitään virallista nimeä, enkä myöskään itse oikein tiedä miksikä näitä pitäisi kutsua, mutta sanotaanko vaikka aurajuustopasteija?.. Lol!

Leikkasin aluksi hetken huoneenlämmössä olleesta (n.10min) lehtitaikinasta pyöreitä palasia piparkakkumuotin avulla – voit käyttää tähän melkeempä mikä muotoista muottia tahansa. Voitelin ympyrät munalla ja ripottelin päälle reilusti murustettua Aurajuustoa! Voit kumminkin laittaa päälle mitä vain, oman maun mukaan! Mm. fetajuusto toimii myös älyttömän hyvin! Tämän jälkeen laitoin ”pasteijat” uuniin 200°C asteeseen ja pidin niitä sen aikaa että ne saivat hieman väriä (ehkä n. 7-8min). Naurettavan helppoa eikö?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAid-kuvaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näitä suolaisia herkkuja voi tarjoita sellaisenaan, tai ne voi laittaa keskeltä puoliksi ja täyttää vaikkapa kinkulla ja juustolla, kuten itse nyt tein – myös punainen paprika olisi sopinut ihanasti väliin! :) Tästä lähtien aijonkin pitää aina lehtitaikinalevyjä pakkasessa varuiksi jos tulee vaikka yllätysvieraita kylään, sillä näiden tekemiseen menee se alle 20min, ja näiden kanssa on niin helppo soveltaa. Tällä kertaa tein näitä omaksi iloksi pienelle brunssillemme. Ihanaa viikonalkua kaikille! ♥

With love, Silja


26 Responses to “Mailman helpoin brunssiherkku”

 1. Juuls sanoo:

  Kerrankin jossain blogissa yksinkertainen ohje! Itse voin kyllä kokkailla vähän monimutkaisempiakin ruokia, mutta tämä oli silti sellainen jota en osaisi ajatella että näinkin voi tehdä. Yleensä blogeissa tuntuu olevan hirveän monimutkaisia ruokia joissa on erikoisia ainesosia. Ja sellaisia en jaksa tehdä arkena vaan haluan ruoanlaiton olevan suht nopeaa ja helppoa. Kun oma dieetti antaa periksi kokeilen näitä :)

  • lifeofsilja sanoo:

   Mä oon myös huomannut tän että ainekset tuntuu olevan tosi erikoisia useasti, tarvis oikeesti aina lähteä jonnekkin Cittariin että saa varmasti kaikki kerralla.. :D Mutta tästä ei kyllä helpommaks voi enää muuttua, ja on myös niin hyvää!! :P Suosittelen!

 2. jei sanoo:

  Ja huh sitä rasvan määrää :D

  • lifeofsilja sanoo:

   Haha, ehkä oon sitten onnekas kun ei tarvii tollasia miettiä. :D

 3. tahvo sanoo:

  * Maailman…..

  • lifeofsilja sanoo:

   Tässä mun koneessa on joku toiminto että tää korjailee mun sanat itsestään päin *ittua enkä saa sitä pois mistään! Siks on välillä tollasia ihan ihme juttujakin.. :(

 4. hh sanoo:

  Hei tosi kiva idea! :)

 5. NellA sanoo:

  Meillä tehtiin noita koulussa niin et laitettiin auran alle aprikoosihilloa! Toimii!

  • lifeofsilja sanoo:

   Oh, tälläistä ei tullutkaan mieleen! Noi on kyllä tosiaan ihania kun voi laittaa ihan mitä vaan periaatteessa!!

 6. Sippe sanoo:

  Onpa kiva idea! Ja Sulla on muuten tosi ihanasti nuo esillä. Kaunis tarjoiluastia ja ihanat servetit <3

 7. Kerttu sanoo:

  Miks sua ei enään kiinnosta bloggaaminen samalla tavalla kun puoltoista-2 vuotta sitten :(

  • lifeofsilja sanoo:

   Tottakai kiinnostaa, mutta elämässä on paljon muutakin menossa koko ajan. Tää on siitä huono ”työ” että tarviit paljon inspiraatiota jotta jutut on oikeesti hyviä ja kiinnostavia, ja välillä kun on muita isoja juttuja meneillään niin se vaan heijastuu haluamatta blogiinkin.. :/

 8. Elina sanoo:

  Oon kans niin huono ruuanlaiton kanssa :D tää vaikuttaa kuitenkin aika simppeliltä, niin mietin, että tää voiskin olla hyvä suolanen vaihtoehto mun synttärijuhliin, joita suunnittelin järkkääväni kuukauden päästä. Tarviikin laittaa ”resepti” ylös :)

  • lifeofsilja sanoo:

   Nää on kyllä mahtava juttu just vaikka synttäreille, niin helppo ja nopea tehdä isompikin satsi ja super hyviä! :P

 9. Jooooo sanoo:

  Hohhoijaa, missä se sun kysymyspostaus viipyy? Lopettaisitko nuiden turhien lupausten antamisen? Tosi inhottavaa lukijoille jotka on pitkään seurannu sun blogia, innostua jostain ja sitte naurat vaan partaas siellä. Vai koitatko häätää lukijas? Onnistuu sekin

  • lifeofsilja sanoo:

   Moikka, en ole luvannut kysymyspostaukselle mitään tiettyä ajankohtaa, sanoin vain että tuolla reilun 10h lennolla olisi helppo vastailla. Nukuin kumminkin kaikki lentomatkat, joten.. :) Koitan vaistailla kysymyksiin heti kun on sellainen hyvä rako!

 10. Eevi sanoo:

  Se kysymyspostaus vähän jäänyt?! :D

 11. Kess sanoo:

  Nam!:D Meen tänää ostaa noita lehtitaikinalevyjä :)

 12. Aurora sanoo:

  Noi ovat italialaisia vol-au-vents leivoksia just saying.:D

 13. Jere sanoo:

  Oi, namnam! Siis kerrankin ohje, joka on paitsi helpon ja nopean oloinen, niin myös ihanan näköinen! Tämmöset vois sopia myös ulkonäkönsä puolesta myös hyvin joihinkin juhliinkin tms…

  Nää taitaa mennä kyllä kokeiluun!

  http://omanelamanikuningas.blogspot.fi

 14. Nina sanoo:

  Voi vitsit mä heti jo mielessäni mietin miten nää toimis just fetajuustolla ja pinaatilla. Nam! Täytyykin kokeilla :)

Kommentoi