sunnuntai 03. huhtikuun 2016

Puerto Viejo By Night

Oon kaikessa hässäkässä unohtanut kokonaan Costa Rican postaukset, ja ajattelin nyt vielä jatkaa niitä, sillä kuvia löytyy koneelta edelleen hirveet määrät! 🙂

Nää seuraavat kuvat on Costa Rican Karibian puoleiselta rannikolta, pienestä surffikylästä nimeltä Puerto Viejo. Matkustettiin Puerto Viejoon paikallisbussilla 5h pääkaupungista San Josésta seisomapaikoilla, sillä bussi oli niin täynnä.. Oli muuten aikamoinen kokemus vetää sellasella vanhalla bussilla sademetsän läpi ja nukkuu bussin käytävällä! 😀 Bussi pysähtyi neljän tunnin matkan jälkeen Limón nimiseen hieman isompaan kaupunkiin, jossa oli 15-20min aikaa käydä vessassa, tai ostaa jotain syötävää. Vaihtoehdot tosin eivät olleet kovin houkuttelevat.. Tolla mun miehellä oli kuitenkin sen verran kova nälkä, että oli pakko saada jotain. Se kävi ostamassa pienestä kiskasta hampparin, ja viimeistään siinä vaiheessa tais nälkä lähteä, kun hampurilainen otettiin lasisesta vitriinistä, lämpölamppujen alta ja annettiin käteen. 😀 Majoneesit, salaatit ja kaikki oli muhineet siellä valmiina ties kuinka kauan.. Nam!

Tuolla päin maailmaa kaikki palvelu kestää myös ihan tuhottoman kauan, eikä aikatauluilla ei ole niin väliä, mutta toi Karibian puoli oli vielä asia erikseen… Ei tsiisus! Jengillä ei kyllä ollu mitään kiirettä minnekkään suuntaan. Ravintoloissa sait odottaa ruokia kauemmin kuin missään ikinä ja palvelu on muutenkin aika kehnoa. Ainoat innokkaat myyjät taisivat olla huumediilereitä, joita kuhisi joka nurkalla heti kun aurinko alkoi laskea! Noin 5 metrin välein joku tuli tarjoamaan milloin mitäkin…

Sen verran vielä Puerto Viejosta, että tää tais olla meijän reissulla sellanen ainoo oikeesti ”turistirysä” ja viihyttiinkin paikanpäällä vain muutaman päivän ajan. Puerto Viejo oli tosi kaunis mesta ja todellakin must see, mutta turistit ja kalliit hinnat ei houkutelleet jäämään sen pidemmäksi aikaa. Karbian puolella oli kyllä niin omanlaisensa meno verrattuna muuhun Costa Ricaan, ihan kuin olisi hypännyt eri maahan. Joka puolella soi reggae ja rastafarit ajeli vanhoilla pyörillä ihan miten sattuu! 😀 Torakoita vilisteli ihan joka paikassa, ja laiskiaiset nukkui puissa. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAP2043258OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Harmi kun kameran asetukset on näköjään ollut ihan miten sattuu näitä kuvia ottaessa, joten kuvien laatu on aika heikko. 🙁 Mulla on tosiaan vielä hirveesti juttua ja kuvia reissultamme, joten koitan saada myös näitä postauksia tänne blogiin!

With love, Silja


No Responses to “Puerto Viejo By Night”

 1. Aino sanoo:

  oliko teidän reissulla mitään vaarallisia tilanteita yms. ? Olisi jännää kuulla 🙂

  • lifeofsilja sanoo:

   Hmm eipä oikeestaan.. Kerran ravintolassa valitsin meille pöydän joka oli ns. terassilla ja istun selkä kadulle päin, jolloin joku hörhö tuli ottamaan musta kiinni, ja meinasin saada sydänkohtauksen! Sillä oli puolet naamasta aivan veressä ja näytti muutenkin kuin ois ollu suoraan jostain zombie -leffasta! 😀 Se tais olla ”vaarallisin” tilanne mitä kävi, haha!

 2. Anonyymi sanoo:

  Moikka! 🙂 kirjoitit jonkun postauksen yhteyteen jostain ikävämmästä sattumasta, joka tapahtui teidän reissulla, jolle et ainakaan ”silloin vielä ollut valmis nauramaan”. Onkohan siitä siis tulossa jotain postausta, odottelen sitä kuumeisesti, sillä uteliaisuuteni pääsi valloilleen ja olisi kiva tietää mitä siellä tapahtui, mikäli haluat siis sitä asiaa tänne blogiin lukijoille avata 🙂

  • lifeofsilja sanoo:

   Taisin tarkoittaa tällä yhtä hotelli säätöä, ja tulen kertomaan tästä vielä! Kyseessä oli siis kamalin ”hotelli” missä oon ikinä ollut! 😀

 3. Katja sanoo:

  Haha kun kuvia selatessa ajattelin että ootpa saanu kauniita ja tunnelmallisia kuvia ja lopussa itse tyrmäät kuvat epäonnistuneiksi 😀 koirien kuvat suretti, varsinkin tuo jälkimmäinen! Voi parkaa 🙁

  • lifeofsilja sanoo:

   Kuvat on munkin mielestä hyviä ja tunnelmallisia, mutta mulla on ollut joku asetus niin väärin että laatu on todella huono ja rakeinen! 🙁 Se harmittaa!

 4. Juulia sanoo:

  Voi kamala miten huonossa kunnossa toi toinen koira on ainakin mitä turkkia katsoo :'( Ihan sydäntä särkee. Just ton takia en pysty tollaisissa maissa lomailemaan, kun en kestä katsoa miten huonot olot monilla eläimillä siellä on (ihmisten lisäksi tietysti). Vaikea nauttia lomailusta kun kurjan näköisiä kissoja ja koiria kulkee siellä sun täällä nälkäisinä ja surkeina 🙁 snif.

  • lifeofsilja sanoo:

   Joo toi pikkuraukka oli kyllä ihan kamala näky. Raapi koko ajan itseään ja vaikutti kiukkuiselta, koska oli varmaan sen verran kovat kivut/epämukava olla. :/

 5. Sara sanoo:

  Lomailu on aina ihanaa mut noi koirat jotenkin aina säälittää.. 🙁 <3

  • lifeofsilja sanoo:

   Jep! Yleensä aina huoletta rapsuttelen jne. kulkukoiria ja kissoja, mutta tuolla oli kyllä lähestulkoon kaikki sen verran huonossa kunnossa, ettei uskaltanut! 🙁

 6. Kristiina sivonen sanoo:

  Tuli tuosta hampparista mieleen, että saitteko olla reissussa terveinä? Miten muuten arvoisit Costa Rican tai muun Etelä-Amerikan hygieniatasoa, onko pienten ja isojen kaupunkien välillä eroa? Haluaisin itse hirveästi tuolle puolelle maailmaa käymään, mutta en tiedä seuraisiko siitä järkytys koska olen matkustellut tähän asti vain varsin puhtaissa maissa 😀 mihin toisaalta olen vähän kyllästynyt, sillä puhtaissa kohteissa yleensä kulttuuri on muutenkin aika samanlainen kuin meidän…

  • lifeofsilja sanoo:

   Oltiin miehen kanssa kummatkin terveenä, ystäväpariskunnan miehellä oli vähän jotain vatsaongelmia. Costa Rica on suht’ puhdas maa (kuulemma vesijohtovettäkin olis voinut juoda) verrattuna muutamiin naapurimaihin, mutta onhan tuollakin riskit kun vertaa Suomen hygieniatasoon. Itse pidän aina vastaavissa maissa mielessä perus vinkit; ei sormia suuhun, ei niele vesijohtovettä tai juo välttämättä juomia joissa on jääpaloja, sitten tietty katsoo mitä syö ja jättää kaikki ”riski” safkat syömättä, JA ison juttu on että kun käsittelet rahaa, pese heti kädet sillä niissä on yllättävän paljon bakteereja. Lisäksi aloitan jo suomessa syömään maitohappobakteereja ja syön niitä päivittäin koko reissun ajan.

   Oon itse matkustanut tuolla päin palloa lisäksi Kolumbiassa ilman mitään ongelmaa, ja Brasiliassa jossa sain ihan järkyttävän ruokamyrkytyksen. Mutta olin silloin sen verran pienempi ettei oo ehkä samalla tavalla tajunnut varoa. ;D Suosittelen kyllä lähtemään ehdottomasti jos kyseiset maat kiinnostaa!

  • Veera sanoo:

   Moi
   Olen itse asunut costa ricassa vuoden nuorempana ja voin kyllä vain suositella 🙂 vesijohtovettä join ihan huoletta, eikä minkäänlaisia vatsaongelmia tullut. Maa on myös hyvin turvallinen verrattuna naapurimaihin. Tosin yksi ammuskelu tapahtui silloin lähikaupassa, kun jotkut jengiläiset ampuivat kaupan työntekijän. Mutta toisaalta, kyllähän sellaista täälläkin tapahtuu.
   veerajunn.blogspot.fi

 7. Isla sanoo:

  [lomakuume bongattu]

  Mahtavaa päivää!

  • lifeofsilja sanoo:

   Mulla myös kauhee lomakuume kun kattelee näitä reissukuvia.. Huoh 🙁

 8. Q sanoo:

  Tonne päin maailmaa olis kyllä päästävä!!!

 9. Viiva sanoo:

  Miten Hippo voi? 🙂

  • lifeofsilja sanoo:

   Hippo on paranemaan päin, päivä päivältä enemmän oma itsensä ja energinen! :)<3 Voi kuulemma viikkojenkin kuluttua vielä tulla tosin takapakkia, jos siellä onkin jotain isompia vaurioita. 🙁

Kommentoi