maanantai 30. toukokuun 2016

White & Blue

12a 63a id-kuva

Paita vanha
Farkut Dr.Denim (House of Brandon, sponsoroitu)
Kaulakoru Vila (House of Brandon, sponsoroitu)
Kello Michael Kors
Ballerinat H&M
Aurinkolasit Gucci

Mulla on jo pidemmän aikaa ollut fiilis, etten oo täysin tyytyväinen mun kuvausvälineisiin. En tiedä tarvisiko mun opetetella käyttämään nykyistä kameraani paremmin, vai eikö se vaan enää riitä mun tarpeisiin. Kuvat eivät siis yksinkertaisesti laadullisesti miellytä mun silmää, joka laskee aika tavalla kuvausintoa. Myönnetään, etten todellakaan oo mikään tekniikanihme, ja voisin ehdottomasti opetella jutun jos toisenkin, jonka avulla saisin varmasti paljon enemmän irti nykyisestäkin kamerasta. Mieleen tulee kuitenkn myös pakosti se, että pitäiskikö kuitenkin panostaa hieman uudempaan tekniikkaan, jotta kuvien laatu alkaisi miellyttää silmää.

Nämä tämän päiväisetkin asukuvat olisivat musta tosi kivoja, jos kuvat olisivat selkeämpiä ja tarkempia. En tiedä oikeastaan että missä kohtaa mennään vikaan, sillä ainakin mun koneella kuvat on aikamoista pikselimössöä kun vähän paremmin alkaa katselemaan. :( Mitä ootte mieltä, mitä mun tulisi tehdä?!

With love, Silja


42 Responses to “White & Blue”

 1. Avatar heh sanoo:

  Hehe sähän ootkin ihan babyface ilman kaikkee perus pakkelii millä oot nii ”luonnollinen” yleensä :D

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Oishan se nyt kamalaa jos näyttäis 20-vuotiaana nelikymppiseltä!

   • Avatar heh sanoo:

    No joo mut sulla on tollaset söpöt 10v kasvot :D

    • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

     Jee vielä parempi!! :D<3 Eikä tarvii hetkeen pelätä et mies vaihtais nuoremman näköseen.. ;)))

     • Avatar kaisla sanoo:

      ”Eikä tarvii hetkeen pelätä et mies vaihtais nuoremman näköseen.. ;)))”
      Se, että sulla tulee toi mahollisuus ees mieleen kertoo jo jotain.. :D Välillä susta huokuu tuollainen epäitsevarmuus. Jos voisit edes jotain tehdä joskus ilman poikaystävääsi, esim nähdä ystäviäsi, uskon että se antaisi sinulle lisää itsevarmuutta!

     • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

      Se oli ihan täysin pelkkä vitsi. :D :) Näen usein ystäviäni ilman että kirjoitan siitä blogiin, täällä näkyy muutenkin pelkkä pintaraapaisu, kannattaa muistaa sen.

 2. Avatar E sanoo:

  Paremmalla kameralla ei tee mitään, jos ei saa hyviä kuvia keskinkertasellakaan. Esimerkiksi Canonin 1100D (liekö alle 300e nykyään) & 500D saa aikaan myös hyvää, olettaen, ettei objektiivi ole ihan huono.

  Lähtisin siitä, että pyytäisin apua asiantuntevalta tai lukisin vähintään netistä kaikki niksit laadukkaampiin kuviin.

 3. Avatar Aino sanoo:

  Moikka. :) Ymmärrän jos et halua vastata, mutta ootko palannut takasin hormonaaliseen ehkäisyyn? Muistelin että lopetit sen käytön jokin aika sitten. Itse pohdin aloittamista, joten ois tosi mukavaa jos voisit kertoa miksi olet palannut kyseiseen ehkäisymuotoon, jos siis näin olet tehnyt. :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Moikka, en oo palannut. Kierukka tosin on aika ylhäällä harkintalistalla, kandee tutustua siihen sillä voi kuulemma sopia paljon paremmin kuin pillerit. :)

   • Avatar nippeli sanoo:

    Kannattaa miettiä kierukkaa tarkkaan. Synnyttämättömällä ihan helvetistä, itsellä kaksi takana ja toisella kerralla vakuuteltiin että on hyvä ja laitetaan paremmin kun eka. Kivut olivat sellaista luokkaa kaksi vuotta että teki mieli repiä koko kapistus itse pois, ne mielialan vaihtelut sekä hiusten lähtö oli jotain ultimaattista. Synnyttäneellä varmasti hyvä, mutta ei synnyttäneellä en suosittele kenellekkään koska sehän on vieras esine kehossa jota keho yrittää tuupata pois. Ja lääkärit sanovat että kroppa tottuu ajan kanssa siihen, mutta ei totu :D

    Hyvähän se olisi, mutta ne haitat mitä siitä tulee on ihan hirveitä. Ja harvemmin niistä puhutaan.

    • Avatar ano sanoo:

     No täällä ainakin erittäin hyviä kokemuksia kierukasta! 4 vuotta takana eikä minkäänlaisia ongelmia, todella helppo ja vaivaton ehkäisy, kokoajan pysynyt paikoillaan eikä edes vuodot lisääntyneet tippaakaan vaikka niin peloteltiin(hormooniton kuparikierukka minulla). Ehdottomasti vuoden päästä otan taas uuden kuparikierukan ja nautin taas viisi vuotta todella helposta ja vaivattomasta ehkäisystä!

     Terveisin synnyttämätön 21-vuotias nainen.

    • Avatar tiina sanoo:

     Näköjään tosi yksilöllistä miten kierukka toimii, mulla on ollut kohta puolisen vuotta kierukka, enkä voisi olla tyytyväisempi. Enkä tosiaan ole synnyttänyt. :D Kipuja ei asetuksen jälkeen ole ollut eikä asetuskaan ollut läheskään niin paha mitä odotin, ja supistelut laiton jälkeen kesti päivän. Mielialan vaihteluita ei ole ollut -päinvastoin, loppui kuukaudessa kun vaihdoin pillerit kierukkaan. Mitään muitakaan oireita ei ole ainakaan vielä ilmennyt, eiköhän ne jo tähän mennessä olisi tulleet jo esille :)

    • Avatar Sisse sanoo:

     Minä en ole koskaan synnyttänyt, ja kierukka on ollut käytössä nyt reilun vuoden ajan. Enkä ole kokenut minkäänlaisia sivuvaikutuksia. Alavatsa kramppasi laiton jälkeen noin 2 viikon ajan (menkkakipujen lailla), mutta mitään muita oireita ei tullut. Kaikki reagoivat kierukkaan yksilöllisesti, joten omia kokemuksia ei mielestäni voi yleistää.

   • Avatar Petra sanoo:

    Kuparikierukka, sellainen uusi merkki flexi-T, on erittäin hyvä ehkäisy! Halpa, hormooniton, todella vaivaton. Ei minkäänlaisia sivuoireita, ei häiritse kehon omaa hormonitoimintaa. Suosittelen!

 4. Avatar n sanoo:

  moi, tuli mieleen onko sulla mikä kamera nyt ja mitä putkia? koska 50mm sais ihmeitä aikaan näihin kuviin.. :-) tietty sit muokkauksen osalta kontrastit, syvyys, terävyys, kirkkaus… :-)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Olympuksen OM-D e-m10 taitaa olla kameran nimi, ja 45mm objektiivi joka on kyllä ollut huippu mutta ehkä tosiaan vähän vanha jo.. :)

   • Avatar Jenna sanoo:

    Minulla toimii kamerana Olympus OM-D E-M10 Mark II, joka on vähän uuempi kuin sinulla. En usko, että kuvien laatu riippuu kamerasta tai putkesta. Minulla on myös tuo sama putki joka on ostettu pari vuotta sitten joka taitaa olla ensimmäisiä jota on tullut kauppoihin. Mutta saan kyllä itse mielestäni laadukkaita kuvia joten kannattee ehottomasti lueskella asetuksista ja vinkkejä kameran käyttöön. Voit vaikka käyä kattomassa minun blogista minkälaista jälkeä tuolla minun kameralla tulee. Se on kyllä ihan totta, että jos kuvanlaatu ei miellytä itseä niin tuntuu ettei se bloggaaminen oo niin miellyttävää. Jospa saisit kameran toimimaan haluamalla tavalla. :)

 5. Avatar Milla sanoo:

  Katoin jo viime postauksessa et ompa suttusia kuvia :D En usko et sun kamerassa on mitään vikaa, sulla on asetukset vaan päin puuta. Käytätkö manuaalia vai automaattia? Suosittelen automaattia jos ei tiedä kameroista paljoa.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Viime postauksen kuvat onkin yhtä lukuunottamatta otettu ihan eri kameralla kuin millä normaalisti kuvaan, ja luonnollisestikkaan kuvat joissa itse olen mm. asukuvat eivät ole mun ottamia. :) Mutta manuaalilla pääsääntöisesti itse kuvaan, lähinnä sen takia että saan mieleiset valotukset, muuta en sit hirveesti osaakkaan säätää haha. :) :D

 6. Avatar ee sanoo:

  Kuvien laadulla ei musta ole niin väliä, pääasia että just postaat niitä ja sun ihanat asut näkyy niissä :) <3 Kiva postaus taas!

 7. Avatar K sanoo:

  Mistä laukku on? :)

 8. Avatar Jenni sanoo:

  Ootko tän postauksen kuvissa hirveesti muokannu kuvia tietokoneel? Mietin vaan et jos ne siinä muokkausvaiheessa menee huonolaatusemmaks. En oo aikasemmin sun kuvia pitäny huonolaatusina, mut tän postauksen kuvat on kyl tosi sumeita, ja mietin et ootko ite lisänny valotusta liikaa/muokannu värisävyä harmahtavaks?

 9. Avatar Annika sanoo:

  On kyl aika huonolaatusia kuvia ku tarkemmin kattoo. :p sä oot silti kaunis ja sopii hyvin nuo vaatteet!

 10. Avatar Saranda sanoo:

  Ymmärrän kyllä että haluaa panostaa omaan blogiin täysillä mutta älä myöskään ole liian itsekriittinen. Mun silmään ja puhelimen näytöstä nää kuvat näyttää laadukkailta ja hyvänvaloisilta. :) Itse ostin juuri Nikonin runkoon 50mm ja oon ollut niiiiin tyytyväinen siihen. :)

  http://www.lily.fi/blogit/tyhja-ajatus

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Joo tääkin on ihan hyvä muistaa!! :) Toi 50mm on varmaan vähän vastaava millä itse kuvaan, ihan huippu! :) Tosin nyt haaveissa olisi myös laajakuva-objektiivi!

 11. Avatar Mimmi sanoo:

  Asukuvia ottaessa kannattaa huolehtia

  1. syväterävyydestä. Eli kuvaat mahdollisimman suurella aukolla. Tai sitten kuvaat teleobjektiivilla (jossa syväterävyysalue on automaattisesti lyhyempi).

  2. kuvakoosta. Haluat laatua? Suosittelen kuvaamaan raw-kuvia, niin kuvat ei pakkaudu niin kamalasti niinkuin jpg, ja voit raakana muokata kuvan värejä/terävyyttä ilman että laatu kärsii. Kuvien aukaisuun tarvitset photoshopin tai lightroomin.

  3. kameran kuvanvakaudesta. Tai sitten käytät jalustaa (jolloin automaattinen kuvanvakain otetaan tietenkin pois päältä…)

  Kameraa vaihtamalla toki kuvatkin paranee, mutta kyllä perus kameralla hyvä kuvaaja saa erittäin hyvää jälkeä. Toki jos haluat ostaa tonnin kameran asukuvien takia, niin mikäs siinä….

 12. Avatar kuvaaja sanoo:

  Kuvaajassa lienee vika. Kannattaa etsiä kameran käyttöohje ja lukea se läpi ottaen samalla testikuvia. Kuvat lähes aina käsitellään ennen julkaisua, jolloin terävoitetään kuvaa jne. Mutta esim. näistä kuvista tarkkuuta ei voi korjata. Pikselimössö (kohina) tulee yleensä siitä, että ISO-arvo on liian suuri. Se säätää kennon herkkyyttä eli silloin saa esim. hämärässä otettuun valoisampia kuvia, mutta herkkyys lisää myös virheitä. Valoisuutta ei säädellä pelkästään herkkyydellä vaan myös aukolla ja suljinajalla (jotka sitten taas omalta osaltaan vaikuttavat kuvan muodostumiseen valon lisäksi).

  Jos kuvat on otettu automaattiasetuksilla niin vikaa lienee kokemattomassa kuvaajassa. Järjestelmäkamerassa tarkennus voi olla automaattinen, jolloin laukaisunappi painetaan ensin puoliksi pohjaan (tarkentaa kuvan) ja vasta sitten pohjaan asti. Manuaalitarkennuksella sitten tarkennetaan käsin.

  Lukaisee vaan ne ohjeet ja testailee niin äkkiä oppii!

 13. Avatar Titta sanoo:

  Pakko oli tulla kertomaan, että tuo sininen väri sopii sulle tosi upeasti! Ihanaa, kun ihmiset pukeutuu kesällä muuhunkin kuin mustaan :D

  Ihan paras kuvankäsittelyohjelma on Adoben Lightroom. Kannattaa opetella sen käyttö, jos ei ole jo hanskassa.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mustakin toi on onnistunut ja tosi raikas asu, vaikka pelkäsin keltämättä aluks että näytänkö joltain ”suomihullulta” ;D Multa löytyykin lightroom jo koneelta, mutta tietysti voisi aina perehtyä paremmin..

 14. Avatar Hanna sanoo:

  Kannattaa tarkistaa kameran asetuksista ettei ISO oo liian suuri :) silloin usein kuvat menee rakeiseksi ja alkaa ”kohista”.

 15. Avatar Sini sanoo:

  Onhan ISO-arvosi mahdollisimman pieni (esim 100 tai 200) kun otat ulkona kuvia? Kuvissa on vaan aika paljon kohinaa, ja ISO vaikuttaa siihen. Säädä siis sitä, ja lisää tarvittaessa suljinaikaa.

 16. Avatar Karoliina sanoo:

  Moi! Sulla on todella kaunis ja hoikka vartalo, saako kysyä minkälaista treeniä teet? käytkö salilla vai lenkkeiletkö enemmän?

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Lenkkeilen enemmän koska koiran kanssa tulee sitä väkisinkin harrastettua! :)

 17. Avatar hoitsu sanoo:

  onks sul terveys side pöksyissä mikä vilkkuu

Kommentoi