sunnuntai 26. maaliskuun 2017

Why Am I Breaking Out?

Pahoittelut pienestä some-hiljaisuudesta, mulla ei vaan ole ollut fiilistä ”olla esillä” missään, sillä mun naama on taas ihan räjähtänyt käsiin… Oon kirjoitellutkin teille aina silloin tällöin fiiliksiä ja mietteitä mun ihonhoidosta – ja jonkun aikaahan mun naama näytti tosi paljon paremmalta, mutta jostain syystä nyt kasvojen iho on taas ihan hirveässä kunnossa ja epäpuhtauksia puskee esiin kuin sieniä sateella… Mitään muuta radikaalia muutosta en ole tehnyt, kun että koitin yhtä uutta meikinpoistoainetta ja boom! Vituttaa ihan törkeesti.

Mua itseäni harmittaa kyllä eniten se että mä otan tän asian näin raskaasti, sillä rehellisesti sanottuna fiilis on se, että en halua lähteä edes omasta kodistani ulos.. Saati sitten ikuistaa tätä naamaa mihinkään. En pysty katsomaan peiliin, eikä naamaa saa edes meikillä yhtään paremmaksi. Miten voikaan joku ulkoinen seikka masentaa ja vaikuttaa itsetuntoon näin paljon? Jos olisi mahdollisuus, jäisin vaan peiton alle siihen asti kunnes naama näyttäisi taas vähän paremmalta.. Just kun oon miettinyt miten paljon oon aikuistunut näiden itsetunto -juttujen suhteen ja alkanut tuntemaan oloni hyväksi omissa nahoissani. Asiaan tietysti vaikuttaa varmasti sekin että mulla on just ollut niin hyvä mieli siitä, että oon saanut ihon parempaan kuntoon, ja sitten kaikki tuleekin ryminällä takaisin. :/ Suunnittelin viime viikolla jopa blogiin postausta jossa kerron miten oon saanut kaiken maailman näppylät yms. kuriin, mutta empä taida sitä nyt tehdä… 😀

Meanwhile koitan keksiä jotain postattavaa tänne bloginpuolelle, johon ei sisälly #atm -naamakuvat. Jos on jotain idoita, niin laittakaa ihmeessä tulemaan! :D♥ Nämä kuvat on iroonisesti otettu n. kuukausi sitten Helsingin Stockmannilla MaxFactorin -pisteen avajaisissa – kun mun naama oli vielä ihan ok kunnossa!

id-kuva

Kuvat: Senja Rapila

With love, Silja


44 Responses to “Why Am I Breaking Out?”

 1. Avelia sanoo:

  Moi! Tosi ikävä kuulla, että sun iho on mennyt huonommaks, täällä yks sielunsisko:(
  Oon kans ”kärsinyt” epäpuhtaasta ja epätäydellisestä ihosta aina, teini-iässä varsinkin..Mutta siks haluaisinkin kysyä, että aiheuttaako sulle epäpuhtauksia vaan ulkoiset asiat kuten juurikin puhdistusaineet, vai luuletko, että sulla vois olla jotain aknen tapaista. Itselläni oli lievää aknea, mutta kun sain lääkkeet niin taivas avautui! Todella suuri kohotus itsetunnolle ja -varmuudelle, nykyään epäpuhtauksia on lähinnä mustapäiden muodossa, ärsyttäviä nekin:/ Täydellistä ihoa en tuu koskaan saamaan,mutta oon paljon tyytyväisempi edes tähän:)
  Kiva kuitenkin, että jaksoit jotain postailla. Ehdottaisin, että postaisit jotain kesän odotuksistasi/suunnitelmistasi, olisi kiva kuulla:)

  • lifeofsilja sanoo:

   En oo oikeen sen enempää ajatellut asiaa sillä viimeaikoina iho on ollut paljon paremmassa kunnossa, nyt kyllä tuli taas fiilis että pitäis käydä näyttää ihan lääkärille.. 🙁 Jos käyn niin kirjoittelen varmaan sitten lisää asiasta. Mulla tosiaan puhkesi tää kun lopetin hormonaalisen ehkäisyn, joten.. 🙁
   Kiitos postaus ideasta, kuullostaa hyvälle!! :)<3

   • MMM sanoo:

    Heippa Silja!

    Näppysi vaikuttaa vahvasti hormoniperäisiltä, itselläni kans puhkesi naama kukkimaan pillereiden lopettamisen jälkeen. Hormonaalisiin näppyihin myös kuuluu se, että ajoittain iho on paremmassa kunnossa ja sitten taas ei.
    En halua masentaa, mutta ihon kunnon tasoittuminen vie aikaa. Niinkuin sekin että keho taas tottuu siihen että ei saakkaan hormonia, nämä asiat ei ihan muutamissa kuukausissa parane joten maltti on valttia 🙂
    Itselläni nyt n. 4v pillereiden lopettamisesta ja vasta nyt iho alkaa olla kunnossa.
    Jos olisin tiennyt teininä miten elimistö reagoi hormonaalisen ehkäisyn lopettamiseen, en olisi koskaan aloittanutkaan.

 2. Piuu sanoo:

  Voi ei, i feel u ! Mää löysin helpotuksen sebamedin kasvojen pesunesteestä omiin aikuisiän näppyilyihin. Suosittelen kyllä sitä ihan ehottomasti ! Jo muutaman pesukerran jälkeen huomaa että epäpuhtaudet rupeaa kaikkoaan 🙂 esim Nude kauneusblogin Erika vannoo tän nimeen ja sieltä sen ite bongasin aikoinaan!

  • lifeofsilja sanoo:

   Hei kiitos vinkistä, katselin arvosteluja tästä ja kuullostaa hyvälle!! 🙂

 3. nanne sanoo:

  Tiedän tunteen, mutta pakko tässä on itsekkin esim. töissä normaalisti käydä vaikka naama on aivan järkyssä kunnossa… Kiitä onneasi kuitenkin ettei sinulla ole koko naamaan peittävää pahaa aknea tms…

  • lifeofsilja sanoo:

   Tottakai on pakko tehdä normaaleita asioita, kirjoitinkin että tuntuu siltä että tekisi mieli vaan jäädä himaan.. 🙂 Ja joo, voisihan asiat olla aina pahemminkin.. 😀

 4. R sanoo:

  Ei hätää , täällä yks joka kamppaillut kohta kymmenen vuotta huonon ihon kanssa. Teini iässä ei ees ollut paha, mutta tällee reilu kaks kymppisenä vaan pahentunut. Mutta tän kanssa oon oppinut elämään.

  • lifeofsilja sanoo:

   Oppii joo elämään, mutta välillä kun ihon kunto pahenee (niinkun nyt) niin tuntuu kyllä tosi paskalle! 🙁 Mullakaan ei ollut nuorempana mitään tälläistä, 20v jälkeen alkoi. 😀 Jes…

 5. Eltsiii sanoo:

  Tiiän tunteen. Mulla minipillerit aiheutti aknen, jonka oon nyt jotenkuten saanut selätettyä, mutta ne arvet jäi 🙁 Ikinä ei ennen tätä ollut iho-ongemia. Oon nyt jättänyt maitotuotteet kokonaan pois ja ei enää oo mennyt ihokaan niin pahaksi. Tsemppiä <3

  • lifeofsilja sanoo:

   Joo mulla sama että e-pillerit ja minipillerit laukaisi tän, sitä ennen oli satunnaisia epäpuhtauksia, mutta ei mitään tällästä. 🙁 Ja sama täällä että maitotuotteet on bannattu, ainakin suurimmaksi osaksi. 😀 kiitos<3

 6. Emilia sanoo:

  Moi!
  Mulla kans ollu ihon kanssa vähän ongelmia mutta otsonoitu kookosöljy on rauhoittanut mun ihoa tosi paljon! Mulla myös auttanut ihan tietoinen valinta olla meikkaamatta viikolla ja sitten laittaa iho kivaksi viikonloppuisin tai jos on jtn ekstramenoa viikolla. Itse myös katsoo itseään paljon kriittisemmin kuin muita. 🙂

  • lifeofsilja sanoo:

   Mä oon myös aina viihtynyt ilman meikkiä eikä mulle ikinä oo ollut ongelma olla arkena ilman, mutta nyt kun iho on pahentunut en yksinkertaisesti kehtaa lähteä kauppaan tms. ilman meikkivoidetta… 🙁

 7. Nessa sanoo:

  Voiko olla stressiperäistä? Mulla on aina ollut hyvä iho, mutta jouduin tällä viikolla aloittamaan elämäni ensimmäien aknelääkekuurin. Ymmärrän siis hyvin sen kun sanot, että ottaa itsetunnolle! :/

  • lifeofsilja sanoo:

   Mä oon jotenkin miettinyt että tää olis hormooneista johtuvaa, alkoi nimittäin kun lopetin e-pillerit.. 🙁 Sitä ennen oli aina ihan hyvä iho ja pillereiden aikanakin!

 8. E sanoo:

  Ootko miettiny ekokosmetiikka tai ekoihonpuhdistustuotteita, jos kerta kasvot selkeesti ärsyyntyy jostain ainesosista?

  • lifeofsilja sanoo:

   Mä veikkaan että mulla on vaan sen verran herkkä iho että se ärsyyntyy kun vaihdan tuotteita, en oo ainakaan toistaiseksi yhdistänyt mihinkään tiettyyn ainesosaan. :/ Mutta oon kyllä miettinyt ja osa mun kasvojenhoitotuotteista onkin luonnonkosmetiikkaa! 🙂

 9. Linda sanoo:

  Koska tulee Tatun/teidän vastauksia liittyen siihen ”Ask my boyfriend anything”-postaukseen? 🙂

  • lifeofsilja sanoo:

   Valitettavasti ei oo ollut sellaista yhteistä aikaa että oltais keretty kuvaamaan videota, Tatu siis halusi nimenomaan videon.. 😀 Oon kyllä miettinyt että pitäiskö vaan vastailla kysymyksiin niin sais ehkä helpommin tehtyä sen, mutta tolla yhdellä alkaa huomenna vapaat niin katsotaan jos nyt kerkeis! 😛

 10. PP sanoo:

  I feel you. Itse painin aikuisiän aknen kanssa ja onhan tämä niin perseestä. Ei jaksaisi meikata ja ilman meikkiä en todellakaan halua mennä minnekään, sillä iho on niin huono. Eikä siihen auta mikään. Varmaan vaihdevuodet sitten. Aknehan nostaa itsemurhariskiäkin, eli ei siis ole mikään pinnallinen huoli, vaan asia joka todella vaikuttaa henkiseen vointiin.

 11. Hanna sanoo:

  Silja<3 Niin tiiän tuon tunteen. Itelläni puhkesi joskus 14-15-vuotiaana hormonaalinen akne. Asuin tuohon aikaan pienessä kylässä, jonka tk:sta ei apua herunut eikä mahdollisuutta ihotautilääkärille pääsyyn ollut. Seurauksena vuosien huono itsetunto ja arpia kasvoissa. Onnekseni akne rauhoittui iän myötä, koskaan ei ole täysin parantunut. Lääkkeitä en suostu tähän enää syömään, koska on jo lievä enkä henk.kohtaisesti halua syödä lääkkeitä kun vaan pakon edessä. Iho on siis parantunut paljon, arvet jo jonkin verran haalenneet. Edelleen näppyjä tulee aina menkkoja edeltävästi, joskus enemmän joskus vähemmän ja ne onneksi paranee noin viikossa. Tiedän tuon tunteen, kun ei halua edes katsoa itseään peilistä saati liikkua ihmisten ilmoilla. Tiedän silti myös sen, ettei muut ihmiset näe sua samoin kuin sä ite. Itsekin löysin mieheni siihe aikaan kun aknesta kärsin. Se oli mulle kyllä semmonen itsetuntoa nostattava juttu. 🙂 Pointtina mulla nyt siis vaan se, että et oo asian kanssa yksin eikä kukaan muu kuin sä ite tuomitse tai arvostele sua ihon kunnon perusteella. Olen sua muutaman vuoden vanhempi, mutta oon lukenu sun blogia pitkään. Olet mun mielestä todella kaunis. Älä oo itses vihollinen. Sinä olet upea just tuollasena ja näpyt ei luojan kiitos ole ikuisia. Uskon, että sunkin itsetunto paranee iän myötä ja sitten joskus kun katot peiliin ja niitä piruja on ilmestyny kasvoille, ne vaan harmittaa hetken, kunnes toteat että fuck those bitches, ne ei mun päivää pilaa. Tulipa päätön kommentti. Halusin vaan lohduttaa. Olet kultaa nainen, älä unohda sitä ikinä.

 12. Riikka sanoo:

  Heippa, sulle on fbssä viestiä 🙂

 13. Jepsu sanoo:

  Onpas sulla nyt kirjoituksia kuin suoraan omasta päästäni. Painin samojen asioiden kanssa, iho ja yksinäisyys. Iho on yksi vuoristorata pillerien lopetuksen jälkeen ja yksinäisyyskin vähän oma valinta. Musta usein tuntuu että muut eivät ymmärrä ihmistä, jolla on akne jos itsellä sitä ei ole ollut. Akne/huono iho on ainakin itselleni raskas henkinen taakkaja usein sitä on itkut väännetty ihon takia. Joten tunnen tuskasi. Musta on tosi ihana kuitenkin kun jaksat kirjoittaa näitä tekstejä vähän pintaa syvemmältä. Jaksaa itsekin tsempata itseään 🙂

 14. HannaK sanoo:

  Kannattaa ihan suosiolla varata aika ihotautilääkärille. Mulla kans puhkesi lievä aikuisiän akne hormonikierukan poiston jälkeen. itse olin 10 minuutissa lääkäristä ulos antibioottien kanssa huojentuneena siitä, että joku otti asiani vakavasti. Vaikka tosiaan akneni ei ollut mikään superpaha, vaikutus itsetuntooni oli suuri. Nykyään tulee vielä joka kuukausi muutamia finnejä, mutta niiden kanssa voi elää 🙂

 15. Ina sanoo:

  Hei,
  En tarkoita tätä mitenkään ilkeyttäni, mutta tekisikö kunnon tauko blogista hyvää? Oon huomannut lähes jokaisen postauksen alkavan pahoittelulla hiljaisuudesta.. voisi myös auttaa naamaongelmiin jos stressaat tästä tms! Hetken hengähdys ja pohtiminen onko tää enää oma juttu. Hyvät kesät sinne!

  • lifeofsilja sanoo:

   No jos et sä sitä mitenkään pahalla haluaisi sano niin tuskin kommentoisit ollenkaan! 😀 Mutta hei, oli ihan pakko selata blogin viimeaikaisia postauksia, ja tammikuussa oli joo yhden postauksen alussa että oon halunnut olla hetken hiljaisuudessa – mutta en kyllä ymmärrä miten sä oot voinut huomata lähes jokaisen postauksen alkavan niin.. 😛

 16. Mari sanoo:

  Heippa! En olekaan tainnut ikinä blogiisi mitään kommentoida vaikka on vuosia tullut jo luettua 🙂 Ikävä kuulla että ihosi on mennyt huonommaksi, tiedän todellakin miltä se tuntuu. Itsellä iho meni jokunen vuosi sitten aivan järkyttävään kuntoon kun vaihdoin e-pillereistä e-renkaaseen. Aikani kärsin ja annoin ihon mennä huonommaksi kunnes sitten eräänä kauniina päivänä varasin ajan ihotautilääkärille ja sain reseptin roaccutan-kuuriin. Maidoton ruokavalio myös helpotti hieman mutta ilman lääkekuuria en olisi pysynyt järjissäni. Niin ”naurettavalta” kuin se voi jonkun korvaan kuulostaakin niin se oli ehkä elämäni kamalinta aikaa. Mihinkään ei kehdannut lähteä ilman meikkiä ja toisaalta meikkivoide näytti vielä järkyttävämmältä niiden paiseiden päällä. Toki kävin läpi silloin elämässäni muitakin vaikeita juttuja ettei pelkästään akne tehnyt elämääni niin kamalaksi, näin jälkeenpäin ajateltuna varmaankin kaikki se stressi ja murhe ja hormonaalisen ehkäisyn kanssa pelaaminen yhdessä aiheuttivat aknen. Useinhan nuo iho-ongelmat peilaavat suoraan suoliston kunnosta tai juurikin niistä henkisen puolen jutuista. Kannattaa oikeasti mennä käymään ihotautilääkärillä jos tuntuu siltä ettei asian kanssa pysty elämään. Jo pelkästään se ajan varaaminen helpottaa ja se kun vihdoin pääset sinne lääkärille ja kun huomaat että joku ottaa asiasi tosissaan eikä vaan vähättele. Eli todellakin I feel u! Kaikesta huolimatta hyvää kevään jatkoa, koita saada tästä ihanasta vuodenajasta kaikki irti 🙂

 17. Emila sanoo:

  Suosittelen roaccutan kuuria. Markkinoiden ainoa tuote, joka oikeasti tehoaa akneen. Itse olen 2 kuuria syönyt pahaan akneen ja nyt olen jo vuosia ollut siloposki, naama on ku vauvan peppu, ihanaa! 😀

  Haluan toki huolehtia ihon kunnosta erilaisella puhdistusaineilla, mutta totuus on se, että naamaani ei tule näpyn näppyä vaikka olisin viikon pesemättä kasvoja, kiitos roan.

 18. Emila sanoo:

  Antibiootit eivät toimi pysyvästi akneen, ei myöskään epillerit. Itse asiassa niiden lopetuksen jälkeen naama räjähtää entistä pahempaan kuntoon. Roa on ainoa joka toimii, kärsin 6 vuotta pahasta aknesta ja vasta roaccutan kuurin jälkeen ymmärsin, että se tosiaan on ainoa toimiva kuuri ja niinhän se onkin. Tiedän todella mistä puhun.

 19. Mau sanoo:

  Tiedän niin tunteen 🙁 Itsellä ollut koko elämän erittäin hyvä iho, epäpuhtauksia ehkä kerran puolessa vuodessa, kunnes alotin minipillerirumban ja boom! Hyvästä ihosta ei tietoakaan. Epäpuhtauksia puskee ihan jatkuvasti, vaikka pillereiden lopettamisesta on kuitenkin jo reippaasti yli puoli vuotta aikaa enkä niitä syönytkään kuin alle vuoden. Ja nimenomaan minipillerit laukas tän, e-pillerit lopetin joskus neljä vuotta sitten ja niiden jälkeen elelin ilman hormonaalistaehkäsyä pari vuotta, eikä ihossa ollut mitään muutoksia..

  Noh, kaippa tää tästä. Seuraavaksi aattelin kokeilla sitä Swiss Clinicin rullaa, kun siitä on paljon hyvää palautetta kuulunut. Mulla itseasiassa on ko. kapistus kaapissa, mutten yksinkertaisesti muista käyttää sitä säännöllisesti ”kuurittaen”. Ehkä nyt saisin hommattua uuden putsarin sille, jos vaikka auttas.. 😀

 20. - sanoo:

  Täällä on nyt mennyt myös useampi päivä huonon ihon kanssa taistellessa. Juuri ehdin ajatella, kuinka hyvään kuntoon ihoni olin saanut kunnes sitten yhdessä yössä täyskäännös. On jännä huomata kuinka nopeasti ”huono” iho vaikuttaa itsetuntoon. Olo ei ole yhtä itsevarma, tuntuu jopa ettei tiedä mitkä vaatteet pukisi päälle ja tuntuu suorastaan että kaikki vaan tökkii. Tälläisissä fiiliksissä viikko on alkanut ruudun tällä puolen. Olen aikoinaan käynyt muutaman kerran ihotautilääkärillä, mutta se ei kuitenkaan ole pitkälle auttanut ja samat ongelmat ovat aina palanneet. Pitää vain toivoa, että iho rauhoittuisi taas nopeasti. Mielellään yhtä nopeasti kuin huononi, eli yhden yön taikoja odotellessa…:D Se on myös jännä, miten itse äkkiä kokee ”ongelman” 100 kertaa suuremmaksi, kun muut eivät välttämättä edes pahemmin asiaan kiinnitä huomiota. Toivottavasti aurinkoiset ilmat ja lähestyvä kesä saisi taas ihon kauttaaltaan voimaan paremmin 🙂

 21. Kk sanoo:

  Tsemppiä! <3 Mulla oli teini-iässä akne ja muistan kuinka maahan se itsetunnon veti. Vielä se teini-iän tunnemyllerrys yhdistettynä siihen kukkivaan ihoon osas tehdä välillä elämästä helvettiä. Siis sellaisen ihmisen, joka ei ole sen suuremmin iho-ongelmia kokenut on vaikea edes ymmärtää, kuinka paljon se oikeesti vaikuttaa itsetuntoon ja fiilikseen. Muistan kuinka häpesin naamaani niin paljon, että en suostunut edes lähikauppaan tai lenkille lähtemään ilman meikkivoidetta ja musta tuntui (tietysti vaan kuvittelin), että ihmiset huomaa musta vaan mun näppyläisen naamani.

  Akne lähti, kun aloin syömään e-pillereitä. Edelleen ihoon tulee välillä epäpuhtauksia, mutta vain silloin tällöin, eikä nekään ole sellaisia tulehtuneita finnejä, mitä mulla oli aknessa. Ikävä kyllä naamaan jäi punaisia arpia, joista suurin osa on kyllä jo haalistunut, mutta edelleenkään en mielelläni ole ilman meikkivoidetta. Kauppaan, lenkille ym. voin kyllä mennä, mutta tärkeämpiin menoihin en. Kesällä harmittaa, kun kasvot ei pääse meikin alta ruskettumaan, kun en joka paikkaan halua lähteä ilman meikkipohjaa. Kauhulla mietin sitä päivää, jos/kun lopetan e-pillerit, että palaako se akne takaisin..

  Tässä viestissä ei nyt ollut sen suurempaa pointtia, mutta halusin vaan tarjota vertaistukea. Toivottavasti löydät ratkaisun iho-ongelmiin, uskomattoman kaunis olet joka tapauksessa <3

 22. Suvi sanoo:

  Moikka! Mä lopetin kans hormonaalisen ehkäisyn muutamia vuosia sitten ja siitä puhkesi aikuisiänakne (sitä ennen mulla oli aina ollut lähes täydellinen iho). Kävin ihotautilääkärillä ja sain jotakin antibiootteja, jotka auttoi jotenkin, mutta heti kun lopetin niiden syömisen, niin sama tilanne jälleen. Ajattelin, etten halua syödä antibiootteja pitkiä aikoja/montaa kuuria, joten yritin keksiä toisen keinon. Kokeilin monia kalliita ihonhoitotuotteita ja ruokavaliomuutoksia, mutta oikeen mikään ei auttanut. Lopulta en ole varma mikä näistä, vai oliko kaikki, jotka auttoivat ja nykyään ihoni on taas entisellään: 1) aika (kropalla kesti palautua e-pillereiden käytöstä),2) homeopatia (olen pitänyt ihan höpöhöpö-juttuina, mutta täydessä epätoivossa turvauduin kokeilemaan) ja 3) vaihdoin nestemäisen meikkivoiteen mineraalimeikkiin (silläkin saa ihan hyvin näpyt peittoon).

 23. Nora sanoo:

  Moikka! Omaa naamaa on auttanut suolasaippua ja otsonoitu oliiviöljy 🙂

 24. Emma sanoo:

  Hei! Aknesta kärsineenä tyttönä oon saanut helpotuksen lääkevoiteesta. Näpyt on kadonneet ja ennen kaikkea niiden ilmestyminen estynyt. Iho ei oo enää tulehtunut, koska rasvassa oleva adapaleeni poistaa tulehdusreaktion kuorimalla ihon. Rasvan betsoyyliperoksidi puolestaan vaalentaa näppyjä. Aknesta kärsin n.kolmen vuoden ajan ja sain tällä rasvalla myös hävitettyä kaikki arvet. Oma lääkärini totesi ettei tulehdukselliset iho-ongelmat, kuten akne, parane ruokavaliomuutoksilla tai luonnontuotteilla, vaan tulehdus pitää poistaa lääkkeillä. Itselläni ja kahdella läheiselläni sama voide on tehonnut todella hyvin ja on poistanut iho-ongelmat. Eli sun ei tarvitse välttämättä mennä kun normilääkärille ja pyytää tätä voidetta. Voiteen nimi on epiduo, mutta se on melko hintava, että suosittelen pyytämään halvempaa rinnakkaistuotetta itsellesi, koska ei oo mitään järkeä maksaa epiduosta, jos saa rinnakkaisvalmistetta puolet halvemmalla. Toivottavasti saisit tän avulla avun iho-ongelmiin. Oon ollut tosi helpottunut, kun iho kirkastuu ja pystyy kävelemää ilman meikkivoidetta tuolla kaduilla!! <3

 25. Milla sanoo:

  Siis miten sä vastaat noin tylysti toiselle?? Ihan selkeesti tää Ina tarkotti vaan hyvää ja ehdotti vaan josko tota kokeilisit. Selkeesti tää blogi sua stressaa ku pitää noin ilkeesti vastata tohon et toinen ajattelee sun parasta.

 26. olga sanoo:

  Miks lopetit e-pillerit? Mulla myös puhkes ihan järkyttävä akne niiden lopetuksen jälkeen. Nyt rauhottunu ku vaihdoin meikinpuhdistustuotteeks apteekin aqalan l:n <3<3 ihan loistotuote. Pari kaveriiki käyttää ja iho parantunu. Usein herkkä iho kärsii enemmän kun laittaa vaan liian tujuja kamoja siihe 🙁

 27. Laalaa sanoo:

  Taas hehkutan luonnonkosmetiikkaa!!! Mulla autto ensin flown mustikkasaippua ja mustikkakasvorasva, nyt vaihdoin saippuan konjac sieneen + flown öljyputsari ja himalajansuolasaippua. Ihan huikeita tuotteita ja kohtuuhintaisia. Meikkeinä Everyday Minerals, niillä on rasvottuvalle iholle oma mineraalimeikkipohja. Peittävyys ja pysyvyys super hyvä ja isoimmmat näpyt saa vielä piiloon mineraalipeiteaineilla. Kannattaa oikeasti tutustua. Niillä on vaikka mitä ihania meikkejä!!
  Mulla ei oo enään paluuta ylikemikaalisiin tuotteisiin, ne enemmänkin pahensi ihoa kuin olisi hoitanut. Mulla ollu siis aina tosi huono iho, etten oo kehannu olla missään ilman meikkiä. Luonnontuotteiden myötä en ees enää juurikaan tarvitse! Ja nykyisillä meikeillä saa ihanan meikittömän olemuksen aikaiseksi vaikka olisi mitä näppyjä. Suosittelen! 🙂

 28. Viddu sanoo:

  Joo kirotut pillerit. Mul on kunnon akne iskenyt naamaan. On mulla onneks sen verran itsetuntoa että pystyn meikittä kulkee ulkona mutta pakko myöntää että siinä kohtaa kyllä ottaa päähän kun on muutaman kerran randomit ihmiset tullu esim. bussia odotellessa neuvomaan ihonhoitovikkejä. Aloitin antibiootit pari viikkoo sit, ei kyl oo ihmeemmin auttanut mut toivotaan parasta!

 29. Alexa sanoo:

  Postaus sun päivittäisestä treenaus ja ruokajutuista kiinnostais

 30. Myy sanoo:

  Tiedän tunteen! Ikäkään ei nähtävästi siihen ainakaan omalla kohdalla ole auttanut. Nyt on kokeilussa D-vitamiinitippa, jos vaikka siitä jotain apua. Kaikkea on kokeiltu ja varmaan tulen kokeilemaan jatkossakin. 😀 On inhottavaa, kun ihon huono kunto tuntuu itsestä kuin tuikkivalta neonvalolta. 🙁

 31. Karo sanoo:

  Joku saattoi näistä jo mainita, en ihan kaikkia kommentteja jaksanut kahlata läpi, mut asiaan! Itse pahasta aknesta aikoinaan kärsineenä tiedän tunteen, aika monet illanistujaiset sun muut jäi niihin aikoihin välistä kun noita näppylöitähän on vaikea peittää.. :/ Ja itsetuntoon vaikuttaa myös aika rankasti, mitä moni kenellä ongelmaa ei koskaan ole ollut ei ymmärrä. Antibiotit auttoi mut silloin pahimman yli, ja jos oikein pahaksi menee niin heti kannattaakin mennä lääkäriin, mut kokeilisin ensin seuraavaa: biotiini ja sinkki sisäisesti, sinkkipastaa paikallisesti näppylöille esim. yöksi ja käytä kuuriluontoisesti vaikka yksi tuubi, saa apteekista. Vältä sen pastan kanssa kuitenkin nenänpieliä, ne saattaa ärtyä, mut muuten pitää oman ihon ainakin hyvänä. Lääkärit on yleensä sitä mieltä et ruokavaliolla ei ole tän ongelman kanssa mitään tekemistä, mutta mulla auttoi aikoinaan myös sokeriton ruokavalio kun oli tulehdusta iholla, mikä oli hirveetä kidutusta tälläiselle sokeri addiktille Muista myös veden juonti! Ja itse ei kannata lähteä puristelemaan mitään, varsinkaan finnejä, etteivät leviä muualle terv. kosmetologiopiskelija

 32. miimi sanoo:

  Pikemminkin miettisin että miksi nämäkin kuvat julkaistaan vasta kk tapahtuman jälkeen, kuin jostain finneistä. 🙂 Pientä miettimisen aihetta! Tsemppiä, kyllä se siitä!

Kommentoi