tiistai 18. huhtikuun 2017

Lunch in Tallinn

Mä lähdin aika extemporee mukaan Tallinnaan, kun mun äiti ja pikkuveli oli lähdössä sinne Pääsiäislounaalle. 😀 Menin sunnuntai-iltana äidin luokse, ja eilen aamulla sitten lähdettiinkin koht ihanaa Tallinnaa. Matka tosin alkoi terminaalissa ”satunnaistarkastuksella” jossa mut haettiin muutama minuutti ennen laivan lähtöä takahuoneeseen tarkastettavaksi…. 😀 En tiedä mikä siinä on, mutta toi tilanne itsessään on vaan niin kuumottava, että näyttää varmasti siltä, kun olisi syyllistynyt johonkin – hahah! No mun tavarat käytiin läpi ja ehdin onneksi vielä laivaan – kesti kyllä hetken aikaa että pulssi alkoi taas tasaantua! Mietittiin että tää varmasti johtui siitä, kun vedin oikeen näyttävät voltit terminaalissa ja makasin sen seurauksena muutaman sekunnin selälläni sillä ihmisjoukon keskellä. Oispa sen saanut videolle!! ;D

id-kuva

Tallinnan päässä meillä oli etukäteen varattu taksi odottamassa, joka vei meidät suoraan päivän lunch paikkaan, eli Väike Rataskaevu 16. Väike sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa, se oli aivan ihanan tunnelmallinen, sekä jollain tapaa ’cool’ mesta.

Tykkäsin tosi paljon paikan sisustuksesta joka oli sekoitus vanhaa mutta kuitenkin modernia tyyliä – erittäin viihtyisä. 🙂 Ja se ruoka…. En edes tiedä mistä alottaa. Ruoka oli ihan taivaalista, ja annokset täydellisen kokoisia. Söin alkuruuaksi tuoresuolattua lohta (yllä) ja pääruuaksi ehkä vähän liian turvallisesti kananrintaa (alla), mutta sekin oli just eikä melkein.

En oikeasti muista, koska mulla olisi viimeksi ollut näin onnistunut ravintolakokemus. Luin juuri netistä arvosteluja tästä Väikestä ja heidän ns. pääravintolastaan Rataskaevu 16:sta, ja en äkkiseltään löytänyt mitään huonoa. Jos ootte siis suuntaamassa Tallinnaan ja mietitte hinta/laatusuhteeltaan erinomaista ruokapaikkaa, niin vahvat suositukset näille kahdelle. 🙂 Kannattaa kuitenkin tehdä pöytävaraus ajoissa, sillä paikat ovat yleensä aika bookattuja.

Ruokailun jälkeen meillä ei ollutkaan enää kamalasti aikaa, mutta mulla oli yksi missio.. Halusin kävellä keskustaan ja suunnata Rottermanniin, nimittäin Bershkaan!!! Ei Tallinnassa vaan voi käydä ilman ’pikavisiittiä’ Bershkaan? No ylläri ylläri, mulla meni sitten siellä vähän odotettua pidempään, ja meinattiin koko poppoo myöhästyä laivasta. Juostiin ympäri satama-aluetta eikä taksin taksia missään… Loppujen lopuksi joku paikallinen alkoholipoodin-omistaja heitti meidät terminaaliin – ihanaa että tollasia ihmisiä vielä löytyy. ♥ Pitää varmaan ensi reissulla tehdä piipahdus siihen kauppaan, haha!


Meillä oli kaikenkaikkiaan oikeen ihana päivämatka – mutta käteen jäi silti kova ikävä Tallinnaan, kun tälläkertaa käytiin vain pyörähtämässä näin nopeesti. Mä tykkään Tallinnasta siis kaupunkina tosi kovasti, ja siellä on sellainen lämmin ja rento fiilis. Jotenkin kotoisa. 🙂

With love, Silja


28 Responses to “Lunch in Tallinn”

 1. Moih sanoo:

  Kiva postaus, oot tosi upeee! :)<3

 2. Hanna sanoo:

  Ihania kuvia! Tuli myös Itelle hirvee hinku päästä Tallinnaan, mulla on siellä reissuilla aina niin hyvä fiilis! Just sellanen paikka missä nauttii kiertelystä ja fiilistelystä, ja vanha kaupunki on maisemanineen ja ruokapaikkoineen aika pettämätön 😀

  • lifeofsilja sanoo:

   Ihan sama homma, täytyy kyllä kesällä vielä mennä sinne pariks päiväks. 🙂

 3. Pilvi sanoo:

  Mistä on nuo sun aivan ihanat aurinkolasit?! 🙂

  • lifeofsilja sanoo:

   Noi ei oo itseasiassa aurinkolasit, vaan pelkät tollaset värilliset linssit. 🙂 Mut ihan H&M:ältä löysin muutama päivä sitte, eikä ollut kun jotain ~7€!

   • Pilvi sanoo:

    Joo hei kiitos hirveesti, menin etsimään näitä kaupunkini H&M:ltä ja löysin juuri viimeiset ja nyt oon ihan rakastunut näihin!! 🙂

 4. Marianne sanoo:

  Sinä ja äitisi olette molemmat todella upeita! 🙂 <3
  xx
  http://mariannelle.com

 5. Sara sanoo:

  Sun äiti on tosi kaunis, samoin sinä! 🙂

 6. ninni sanoo:

  Kiva postaus! Olin juuri itse Tallinnassa myös päivän ja odotin Berschkaa ja Stradivariusta, mutta ylläri ylläri ne oli molemmat remontissa!! Miten huono tuuri mulla voi olla? :OOO

 7. Alexa sanoo:

  Ihana Ride the Lightning -paita! <3 Se on ihan mun lempparilevy Metallicalta. Kuunteletko sä Metallicaa? 🙂

  • lifeofsilja sanoo:

   No mä oon joskus nuorempana kuunnellut Metallicaa enemmän, nykyään en oikeestaan, muutankun ihan satunnaisesti. Mutta en mä oo mikään megafani ikinä ollut, oon enemmän ehkä gunnareitten fani, haha! 🙂

 8. Kiira sanoo:

  Oot niin upee 🙂 varsinkin toi sun tukka <3 ja sun äitikin tosi tyylikäs (: tää oli super kiva postaus jotenki

 9. nipsu sanoo:

  Moikka, onko sitä Tatun vastauspostausta tulossa vielä?

 10. A sanoo:

  Saanko tiedustella minkä ikäinen veljesi on? Ymmärrän hyvin ettet halua varmasti hänen asioitaan blogissasi levitellä, mutta jos tämä ei ole liian henkilökohtainen kysymys..?

  • lifeofsilja sanoo:

   Hän on oikeastaan mun velipuoli, ja 10v 🙂

   • Erika sanoo:

    Mä en oo ikinä ymmärtänyt tätä. Mun sisko on mulle ainakin ihan kokonainen sisko eikä puolikas vaikka eri isät onkin. Ja ihan yhtä rakas 🙂

 11. Jemina sanoo:

  Kiva postaus! ja oletpa kaunis<3 niin ihania kuvia!

  Mun blogissa ehkä yksi henkilökohtaisimmista teksteistä <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/04/tarina-minusta.html

 12. Minski sanoo:

  Hei tää on nii random kysymys eikä tähän postaukseen liity mitenkään. Tätä ei myöskään tarvitse julkaista jos liian henk.koht. mutta: muistaakseni oot joskus kertonut kuinka söit yaz merkkisiä e-pillereitä. Oot vissiin myös lopettanut ne jokskikin aikaa. Tuliko sulle lopettamisen jälkeen mitään oireita? Esim paheniko iho tms… mä oon syönyt niitä jo pari vuotta putkeen ja ajattelin ne lopettaa. Kauhulla vaan luin kuinka hormonit sitten heittää takaisin normi tilaan ja se näkyy ihossa yms. Kun ite aloin niitä syömään, mulle ei kyllä tullut mitään oireita ja pelottelut tuntui turhalta 😀

  • lifeofsilja sanoo:

   Mä veikkaan että merkillä ei oo siihen niinkään väliä, joillain vaan käy niin… Ja mä söin joo niitä, mutta vaihdoin sit minipillerit ja niiden lopettamisen jälkeen meni iho huonoks! 🙁

 13. Mimmi sanoo:

  Sun äiti on ihana <3 niin kaunis ja tyylikäs <3 kuten myös tyttärensäkin :3 näytätte ihan siskoksilta ;>

  Ihanaa kevättä teille! <3

Kommentoi