maanantai 24. huhtikuu 2017

Puhtaampaa ruokaa myös koiralle?!

Pitkästä aikaa vähän koira-aiheista postausta, nimittäin ajattelin tällä kertaa puhua hieman Hipon ruokinnasta. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Purinan kanssa. Tosiaan, Hipon tullessa pentuna meille saatiin tietysti kasvattajalta ohjeet pennun ruokintaan, ja jatkettiin niiden mukaisesti kunnes Hippo oli n. puoli vuotias. Jossain vaiheessa kuitenkin päätin että haluan vaihtaa koirani ruokavalion raakaruokintaan, sillä koin sen paremmaksi vaihtoehdoksi silloin.

En olisi alkuun arvannut mitä kaikkia ongelmia raakaruokinta toisikaan mukanaan, sillä Hipolla on muutama ruoka-aineallergia ja tämän vuoksi oon syöttänyt sille vain tiettyjä tuotteita. Näitä ruokia nyt ei sitten tietenkään saa Porvoosta ostettua, vaan ne pitää hakea autolla Helingistä/vantaalta, johon mulla ei ole aina mahdollisuutta. Mutta kuitenkin ehkä suurimpana ongelmana oon kokenut kaikki reissut, jonne koirat tulevat mukaan. Esimerkiksi kesäisin mökille jne. jonne ei vain ole mahdollista kuljettaa tai viedä pakasteita. Oonkin siis pidempään jo pohtinut, että vaihdan ruokavalion joko 50/50 raakaruoka ja nappula, tai sitten ihan kokonaan nappulaan mikäli edellinen vaihtoehto ei sovi. Näin ollen voin myös reissuilla syöttää sitten pelkästään nappulaa.

id-kuva

Saatiin Purinalta testiin uutta Beyond -koiranruokaa jota Hippo on nyt syönyt n. kuukauden ajan, ja oon ollut tähän tosi tyytyväinen. Hippo reagoi nopeasti ruokiin jotka sille eivät sovi, ja on ollut helpotus huomata että tämä on ollut tosi hyvä vaihtoehto meille. Koiran maha on pysynyt kuosissa ja turkki yms. näyttää todella hyvälle. :)

Mun mielestä tämä Purinan Beyond -nappula oli luonnollinen vaihtoehto ottaa kokeiluun raakaruuan rinnalle, sillä se on valmistettu vain valikoiduista luonnollisista raaka-aineista, eikä se sisällä ollenkaan keinotekoisia väri – , aromi- tai säilöntäaineita. Purina mainostaa ruokaa yksinkertaisena ja läpinäkyvänä, eli sellaisena ruokana josta omistajankin on helppo päästä jyvälle, mikäli et halua syöttää koirallesi ihan mitä tahansa.

Jos kiinnostuit tutustumaan tuotteeseen niin täältä saa enemmän infoa. Ja Purina Beyondia on tosiaan saatavilla ihan päivittäistavarakaupoista, vaikka ennen tämän laatuisia ruokia on löytynyt lähinnä erikoisliikkeistä. :)

With love, Silja


10 Responses to “Puhtaampaa ruokaa myös koiralle?!”

 1. Avatar miimi sanoo:

  Olisit voinut vähän enemmän kuvailla tota tuotetta kertaa yhteistyö ja tilipussi laulaa. Edelleen yhdyn edelliseen kommenttiini: sä et vaan markkinointia ymmärrä. Näiden postausten olis tarkoitus mainostaa ja saada ihminen haluamaan tuote ylitse muiden, ei ei ei..

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Apua.. :D En tiedä olisko sellanen yli-hehkuttaminen kauheen uskottavaa, mielummin kerron mun rehellisen mielipiteen ja se varmaan postausesta selvisi. Oon tykännyt tästä ruuasta tosi paljon – ruoka on sopinut Hipolle ja on mun mielestä oiva valinta raakaruuan rinnalle, kun en halua kumminkaan että koira syö mitään turhia lisäaineita.

 2. Avatar Terhi sanoo:

  Meijän koira tuli meille vähän reili vuosi sitten ja söi sillön Pedigreen vehnä-ällötystä. Sen turkki oli aivan hirveessä kunnossa ja kakka ihan ripulia. Reppana oli syöny sitä 5vuotta.

  Me sitten vaihettii HauHau-nappulaan, joka on vehnätön ja muutenkin pitkän etsiskelyn jälkeen paras ”markettiruoka”. Lisäksi tosi edullinen.

  Turkki alkoi kiiltää ja koiran olemus parani :)

  Nykyisin koiran ruokavalio koostuu pääosin nappulasta ja raejuustosta. Noin joka toinen päivä koiralle annetaan raakaruokaa nappulan lisäksi. Välillä se saa kotiruoan jämät :D

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Joo kaikki markettiruuat ei välttämättä oo kyllä mitään parasta, mutta tää on ainakin sellainen josta mä tykkään, ja tosiaan myöskään tähän ei ole lisätty vehnää. :)

   Tietysti riippuu myös paljon koirasta mikä ruoka sopii; esim meidän pienempi syö vaan nappulaa ja märkäruokaa, sillä sille ei raaka jostain syystä sopinut ollenkaan.

 3. Avatar Ida sanoo:

  Ihan näin alkuun terkut Hipolle hän on ihana!

  Meikäläisen puppe on tuolla 50/50 mallilla ollut nyt siitä asti kun se vuosi sitten meikäläiselle tuli ja täytyy sanoa että toimii kuin unelma ainakin meillä :) Koira on onnessaan aina ruuasta (ehkä kuitenkin vähän enemmän raa’asta ruuasta kuin nappuloista :D), koirani turkki kiiltää niin että eläinlääkärikin ihmetteli ja kehui ja muutenkin todella hyvässä kunnossa! Ja juurikin reissua varten toimii sitten tuo että voisi syöttää nappulaa :) Itsellä nappulana toimii laadukasnappula eläinliikkeestä eikä mitään beisikki kaupan hylly kamaa :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Mä kerron! :D<3

   Mä oon kyllä ollut kanssa nyt tosi tyytyväinen tähän 50/50 ruokintaa, jotenkin katosi sellanen tietty "stressi" itseltä, ja on ollut kiva huomata ettei oo vaikuttanut mitenkään negatiivisesti, vaan just päin vastoin. :) Meilläkin Hippo söi pentuna "eläinkaupan laadukasta" eli vaan hiton kallista nappulaa, mutta mä oon tähän paljon tyytyväisempi. Huomaa esim. kakasta ja turkista että tää on paljon parempi meille.

 4. Avatar Pilvi sanoo:

  Mitkä piirteet on sellaisia koirassa, jolloin sun mielestä koiraa voi kutsua ongelmakoiraksi? Pystyisitkö elämään heikon hermorakenteen omaavan koiran kanssa, joka haukkuu ja innostuu nollasta sataan? Kiinnostaa sun mielipide näihin. :) Ja mikä on susta hyvä peruste jos koirasta täytyy luopua?

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Voi apua, vaikee kysymys! Mun mielestä on ongelma, jos pitää omistajana ns. pelätä joitain tilanteita. Kyllä mä pystyisin elämään, mutta onhan kaikki ylimääräinen stressi ja vaiva aika kuluttavaa pidemmän päälle.. :(

   Hippo oli nuorena aina lenkeillä _tosi_ adhd ensimmäiset 2km, ja mä oikeesti välillä itkin kun tuntu niin raskaalta lähteä lenkille sen kanssa. Sit pitkäjännitteisellä kouluttamisella ja varmaan myös koiran ”aikuistumisen” myötä saatiin tilanne kuriin, ja nykyään mä rakastan lenkkeillä Hipon kanssa. Se on mun lempi seuraa lenkille. :)

   Mun mielestä koirasta pitää luopua, jos se on koiran kannalta parempi ratkaisu.. Jos ei siis pysty tarjoamaan parasta mahdollista elämää koiralle, niin pitää miettiä siitä luopumista.. Mutta tietysti koira tulisi laittaa monissa tilanteissa siinä mielessä etusijalle, ettei siitä nyt ihan noin vaan lähde luopumaan, omistaja on kuitenkin koiralle se ”koko maailma”. :(<3

 5. Avatar Marine sanoo:

  Mistä mahtaa ruokakuppi olla?

Kommentoi