perjantai 28. huhtikuun 2017

Kauneus on katsojan silmissä!

Mä aattelin kirjottaa tänään vähän erilaisen postauksen, nimittäin mun omia ajatuksia ulkonäköpaineista! Oon kertonut varmaan monestikkin tästä, mutta mulla on ollut aina vaikeuksia olla sinut oman kropan ja ulkonäön kanssa, ja oon nyt vasta viimeisten parin vuoden aikana alkanut oikeasti pitämään itsestäni sellaisena kuin oon. Kuten tiedätte, on mulla edelleenkin niitä ajanjaksoja kun oma peilikuva ei oo yhtään mieleinen, ja se vaikuttaa ihan yleisestikkin fiilikseen. En kumminkaan enää ajattele samalla tavalla miten nuorempana, ja oon tästä tosi iloinen. Toivon että voisin tällä postauksella ehkä tuoda edes ripauksen itsevarmuutta jollekkin nuoremmalle tytölle tai pojalle. :)♥

Kirjoitin aikalailla 2 vuotta sitten tämän postauksen, jossa avasin teille mun haaveita rintaimplanteista – halusin tosiaan niitä aikalailla siitä asti, kun ulkonäkö alkoi millään tasolla kiinnostamaan. Kirjoitin postauksessa että mulla itselläni on tarkka mielikuva siitä mikä on kaunista, enkä halua muokata itseäni sen vuoksi että joku muu pitäisi mua paremman näköisenä – mikä oli siis ihan totta, mutta tuleehan ne kauneusihanteet väkisinkin medialta jne. jossa se vaan on niin että seksi myy, ja ihmisten mieleen laitetaan joku tietty kuva siitä, mikä on kaunista ja millaiseen muottiin sun pitäisi mahtua. Eli vaikken ehkä suoraan ajatellutkaan että tekisin sen jokun muun takia, niin olihan se kauneusihanne mun päähän jostain tullut.. En kelvannut itselleni sellaisena kuin olen.

Halusin ennen muuttaa paljon asioita mun omassa ulkonäössä; halusin esimerkiksi paksummat ja pidemmät hiukset, ruskeamman ihon, pienemmän nenän, isommat silmät, ohuemmat reidet, pidemmät sääret, halusin ylipäätään olla paljon pidempi ja sitten tietysti ne isommat tissit, joiden piti olla lisäksi täydellisen pyöreät ja paljon ylempänä. Halusin siis suoraansanottuna muuttaa asioita, joille ei käytännössä voi tehdä mitään, ilman radikaaleja ja isoja toimenpiteitä. En nähnyt tai osainnut ilota ollenkaan niistä hyvistä puolista, jotka tekee musta just mut – uniikin!

Mun silmät aukesi oikeastaan vasta nykyisen parisuhteen mukana alle 2 vuotta sitten, kun huomasin ekaa kertaa aidosti että kelpaan just sellaisen kun oon. Aluksi mun oli oikeasti vaikeaa käsittää että Tatu ei halunnutkaan yhtään pidempää tyttöystävää tai tykännyt isoista tisseistä? Muistan vaan että mietin sen puhuvan mulle ihan paskaa, sillä kuka mies nyt ei haaveilisi tyttöystävästä joka on VS mallin mitoissa, ja jolla on isot silikoonit? Silloin olin niin tyhmä, että ajattelin että on vaan joku yksi muotti ”hyvännäköiselle” ihmiselle, eikä oikeasti tullut mieleenkään että makuja on yhtä monia, kuin on erilaisia ihmisiä. Nyt voin iloisesti kertoa teille, että mitään tiettyä muottia ei ole. :)

id-kuva

Mun mielestä omaan ulkonäköön on silti ehdottoman ok tehdä muutoksia, jos se saa sun olon aidosti paremmaksi. Mutta haluaisin muistuttaa teitä, että miettikää oikeasti ennemmin niitä puolia joista tykkäätte itsessänne, älkääkä käyttäkö aikaa niiden murehtimiseen joille ei välttämättä voi tehdä mitään. Joku kenellä on esimerkiksi pisamia, saattaa vihata niitä, mutta sitten taas moni on jopa valmis tatuoimaan niitä naamaansa saadakseen ne. :D Loppupleissä aina kauneinta on just se millaiseksi sut on luotu, ja jos sitä lähtee muokkaamaan, on aina mahdollisuus että se alkaa joskus harmittamaan kovaa. :)

Mua esimerkiksi harmittaa kovasti että oon joskus mennyt nyppimään mun kulmakarvat ihan viiruiksi, sillä nyt tekisin mitä vaan että saisin ne takaisin sellaisiksi, jotka mulla on luonnostaan. Sama homma hiusvärin kanssa…

With love, Silja


26 Responses to “Kauneus on katsojan silmissä!”

 1. Avatar Hanna sanoo:

  Ihana postaus ❤ jos vertaa sun postauksia vuosien takaa näihin nykyisiin, vaikutat nykyään tosi hyvinvoivalta, ihan lukijankin näkökulmasta! ja se jos mikä tekee ihmisestä kauniin. Olet upea!

 2. Avatar Ella sanoo:

  Hyvä kirjoitus :)

 3. Avatar Julianna sanoo:

  Jes, loistava teksti!! Muistan kun kirjoitit silloin joskus niistä silikonirinnoista ja kommentoinkin silloin, että mieti vielä vuosi taikka kaksi! Olin nimittäin ollut itse samoilla aatteilla aiemmin, että haluan hankkia isommat rinnat, tulin onneksi silloin myös enemmän sinuiksi itseni kanssa. Annat loistavaa esimerkkiä samojen asioiden kanssa kamppaileville nuorille! Kiitos tästä! :)

 4. Avatar Henna sanoo:

  Hyvä postaus! Mullaki nuorempana oli vaikea hyväksyä ulkonäköäni välillä myös vieläkin mutta mun vanhenee niin ajatusmaailma muuttuu. Päätin teini ikäisenä että haluan silikonit olin 19v kun ne siten hankin ja ihan vain itseäni varten. :) Olin aina inhonnut pieniä rintojani ja halusin mun kroppaani sopusuhtaiset implantit ei mitään övereitä ja nyt olen tyytyväinen. :)

 5. Avatar Essi sanoo:

  En tajua miten sun näköisellä naisella voi olla minkäänlaisia ulkonäköpaineita. Oot about täydellinen. Hieman typerän kuuloista tuollainen edes että muka näkisit itsessäsi jotain vikaa. Hölmö

  • Avatar Nina sanoo:

   Musta nää on vähän hölmöjä kommentteja, koska ihan kuka tahansa voi kokea ulkonäköpaineita ja ne tunteet on ihan valideja. Ei kenenkään ajatukset ja huolet ole typeriä. Ne ei välttämättä vastaa todellisuutta mitän sinä tai muut sen näkee, mutta ajatukset ja tunteet ei ole ikinä väärin tai tyhmiä. Ne on ja tulee kutsumatta, eikä niistä kannata syyllistää. Sen sijaan toiselle ja itselleen voi valita puhua toisin.
   ”Hei ymmärrän, että sua huolestuttaa, mutta musta sä olet tosi kaunis.”

   :)

  • Avatar E sanoo:

   Mietin aina tätä samaa, kun Silja kertoo ulkonäköpaineistaan. Ymmärrän kyllä, että ihminen usein näkee itsensä ihan eri tavalla kuin muut. Joskus somea selatessa, kun vastaan tulee näitä ”onko tässä kaunein”-otsikoita, niin mieleen juolahtaa aina sun kasvot. Ole ylpeä itsestäsi ja siitä kuka olet!

 6. Avatar Laurap sanoo:

  Mäkin oon niin tyytyväinen, et päätin odottaa vuosia ennen ku teen päätöksen silikoneista. Nyt 5v myöhemmin oon niin tyytyväinen etten ottanut mitään muovia itseeni.

 7. Avatar Mona sanoo:

  Loistava teksti. Tosin mun mielestä sä oot just semmonen mistä miehet haaveilee :D oot iha super kaunis! Itse omistan toooosi ison arven vatsassa. mulla on tehty tosi iso leikkaus josta arpena n. 20cm pitkä arpi vatsassa. Ja se kyllä kiinnittää huomion. Oon vasta tässä vuoden sisällä ajatellut et paskat muidem mielipiteistä. Mua on haukuttu ihan liikaa ja lytätty ulkonäöstä mut eiköhän tässä maailmassa ole edes yksi jossain joka osaa arvostaa mua ihmisenä ja tykkää ehkä ulkonäöstäkin :) olet kyllä kaunis <3

 8. Avatar Emma sanoo:

  IHANA postaus!!! Olen todella ylpeä susta, että olet oppinut rakastamaan itseäsi juuri tuollaisena! Loppujen lopuksi aito kauneus on itsevarmuutta ja kykyä arvostaa itseään, koska kaikki sellainen pinnallinen kauneus on eritäin katoavaista.
  Tajusin muuten tässä muutama päivä sitten, että oot ihan superisti samannäköinen, kun mun ystävä, mutta vain blondina versiona!

 9. Avatar Nina sanoo:

  Onpa ihana juttu! Muistan kun joskus nuorempana luin sun blogia ja tuli kurja fiilis siitä, miten rumasti välillä puhuit itsestäsi. Omasta vinkkelistä ulkonäkö voi välillä vääristyä aika pahastikin, siinä missä rajoitetuissa kuvakulmissa ja pysähtyneissä valokuvissa kiinnittää huomiota virheisiin, näkee muut sut liikkeessä ja kokonaisuudessaan todennäköisesti aika todella erilaisena.
  Loppupeleissä se muutos lähtee aina itsestään ja usein omista arvoistaan. Kykeneekö näkemään kauneutta ympärillään? Kykeneekö hyväksymään muut? Vai tarttuuko tiukasti omaan ihanteeseen kuin se olisi ainoa oikea tapa nähdä kaunista? Vertaako muitakin omaan ideaaliin ja etsii kaikista ”parannettavaa”? Vertaako itseään muihin, vertaako ”hyviä” ja ”huonoja” puolia? Se on ulkonäkökeskeisen maailman todellisuutta ja monella niin default ettei sitä ehkä tajuta kyseenalaistaa.

  Mun itsetuntoni merkittävin parantaja oli peruskoulussa just sen ymmärtäminen, että muut on kauniita sellaisinaan. Vaikkei itseään osannut vielä nähdä niin, lakkasi arvostelemasta muita (kotona ja tv:stä opittu tapa) ja etsimästä muista virheitä. Pikkuhiljaa sen sai ulotettua itseensäkin.
  Mä oon myös sellaisessa asemassa, etten ihan rehellisesti ole kovin kaunis. Mulle toinen merkittävä oivallus oli se, ettei mun tarvitse olla. Oon silti arvokas, voin silti olla viehättävä eikä mun ulknäköni määritä mua ihmisenä. Ois varmaan ihan kiva olla kaunis, joo, mutta en koe että se olisi tavoiteltavaa tai tärkeää just mun elämässä.
  Tavallaan peli on jo hävitty, muita arvoja kehiin :D

  Mutta oikeasti todella ihanaa, että oot tyytyväisempi omissa nahoissasi! <3 Se on avain aika paljon onnellisempaan elämään, varsinkin kun hyväksyntä tulee sisältä, ei ulkoisista muutoksista.

 10. Avatar A sanoo:

  Toivottavasti osaan nyt muotoilla kommenttini oikein, jottet saa sellaista kuvaa että jotenkin väheksyisin sua ja sun ajatuksia.. Susta varmasti tuntuu/on tuntunut tuollaiselta kuin kirjoitikkin, mutta mun mielestä tuntuu jotenkin ihan superabsurdilta, että tuon näköisestä ihmisestä voi tuntua siltä! :D Mun silmiin oot just sellainen kaunis ja hyväkroppainen nainen, jolla on lisäksi tyylitajua ja joka osaa pukeutua tilanteessa kuin tilanteessa oikein ja tyylikkäästi!

  Itse katson jotenkin väistämättä ylöspäin ”sun kaltaisia” ihmisiä. Itse olen kaukana kaunottaresta ja sekä kasvoni että vartaloni ovat epäsopusuhtaiset. Tämä ei ole pelkkä mun päänsisäinen ajatukseni, vaan esimerkiksi reiteni ovat oikeasti ihan huomattavan pitkät ja sääreni taas naurettavan lyhyet. Näin jotain mainitakseni. Lähestulkoon mitkään vaatteet eivät istu minulle, enkä omaa lainkaan tyylitajua. En nyt viitsi ruveta tähän avautumaan kaikista ”vioistani”, mutta tässä nyt vähän kuvaa siitä millainen itse olen :D

  Lisäksi olen sairastanut kahdesti syömishäiriön ja tämä on oikeastaan pilannut elämäni. Olen sekoittanut kroppani oikein kunnolla ja tällä vaikka elän terveellisesti ja liikun paljon, tekee minun mieli itkeä kun katson peiliin. Olen oikeastaan 16-vuotiaasta asti (eli lähes kymmenen vuotta jo) ns. jättänyt elämättä vartalo-ongelmieni takia. Olen muutenkin melko epäsosiaalinen ja lisäksi olen menettänyt kavereita/en ole tutustunut ihmisiin, koska olen perunut menoja/kieltäytynyt ehdotuksista, koska olen kokenut olevani liian lihava menemään mihinkään juhlimaan tms. Olen istunut satoja iltoja yksin kotona kun muut ovat olleet pitämässä hauskaa..

  Joo, tästä tuli vähän romaani, mutta pointti oli se, että tällaisen ihmisen kuin minä on vaikea ymmärtää, miten sun näköiselläsi naisella voi olla tuollaisia ajatuksia, kun ainakin mun silmissäni olet tosi upea! Hauskaa kevättä sulle Silja :)

 11. Avatar Jani-75 sanoo:

  Hauskaa vappua<3

 12. Avatar nanna sanoo:

  Hyvä kirjoitus! Nyt on haut käynnissä miss suomi kisoihin, hae ihmeessä sinne. Olet mielestäni kaunein suomalainen nainen:)

 13. Avatar Sara sanoo:

  Ihana postaus! :)<3 Ja hei niistä VS malleista, esim. bikinien alla kuvauksissa on aina push up -rintsikat ja kuvissa jopa mallien ruumiinosia vaihdellaan!! ;)

  http://www.menaiset.fi/artikkeli/tyyli/kauneus/push_upit_uikkarin_alle_ja_luut_piiloon_nain_victorias_secret_mallien_ja

 14. Avatar Katri sanoo:

  Ootko kokeillut risiiniöljyä kulmakarvoihin? Minä sain sen avulla teinivuosista kärsineet kulmakarvat takaisin! :) En ois uskonu, että toimii, mutta todellakin toimi ainakin mulla.

 15. Avatar Kati sanoo:

  Heippa, taisin silloin lukeakin kirjoituksesi (seurailin muutamia blogeja silloin, nyttemmin Ig vienyt nettienergian) ja olin vähän kauhuissani, kuinka noin kauniilla nuorella naisella voi olla sellaisia ajatuksia. Itse olen aika paljon aikuisempi ja pikkuisen rintavarustuksen omaava täti-ihminen :) Tosi kiva, että päätit pysyä omanlaisena ihanana itsenäsi!!

 16. Avatar L sanoo:

  Tosi hyvä postaus, sai ajatuksia liikkeelle, kiitos siitä! Oon paininut täysin samojen ongelmien kanssa ja välillä huonoina päivinä edelleen. Halusin kanssa isommat rinnat ja mulla on täysin sama juttu poikaystävän kanssa, että vihdoin tajusin riittäväni jollekin, en kanssa aluksi uskonut asiaa. Pituuden kanssa taas toisinpäin, olen 183cm pitkä ja ihailen usein pienempiä ja sirompia naisia koska haluisin aina olla lyhyempi, nyt alan hyväksymään vihdoin pituuteni. Miksi aina haluamme vastakkaisia asioita eikä koskaan voi olla tyytyväinen siihen mitä on?:D musta on hassua edes aatella että joku haluaa olla pitkä/pidempi, mutta ei kai tässä mitään vikaa ole:D

 17. Avatar Rita sanoo:

  Oot todella kaunis ja onneksi sen itsekkin tajuat joskus väärä ihminen voi viedä sun itsetunnon ja saada sut luulemaan ettet kelpaa omana itsenäsi. Meidän kaikkien ei tarvitse näyttää vs malleille ollaksemme seksikkäitä ja ainakaan mun silmissä se ei sitä aitoa kauneutta ookkaan vaikka kauniitahan hekin ovat vaikka nykyään omaan silmään kauneus on aitoutta :) itsekin nuorena olin tosi epävarma omasta ulkonäöstä ja parin huonon parisuhteen kautta sain sellaisen olon että pitäs olla jotain muuta koska poikaystävä piikitteli ulkonöstäni.

 18. Avatar Milla sanoo:

  Tatuhan sanoi exiä rannalla ohjelmassa et pitää olla isot tissit :D muutenki vaikea uskoa että puhut samasta tyypistä joka lauko niin idiootteja kommentteja naisista ja pyöritteli kolmee naista.. (ja ei sitä kaikkea ei voi tv-ohjelman leikkauksilla selittää..)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Hän sanoi edelleen, että ”hyvät tissit ja peppu” ei isot. :)

   • Avatar minna sanoo:

    joillekin on ilmeisesti hankala käsittää että HYVÄT tissit voi olla myös pienet sellaiset :D ei niiden aina tarvi olla mitään D-kuppia…

 19. Avatar Siiri sanoo:

  Hei minkäs nimiset ne hipon valjaat oli? Ja mistä oot ne ostanu ja minkä hintaset oli?

  Haluun mun koiralle samanlaiset mut en oo löytäny mistään :o

 20. Avatar Jemina sanoo:

  voi miten kaunis olet <3 ihana postaus ! kiitos!¨

  Mun blogissa kirjoitin vähän aika sitten omia kokemuksiani syömishäiriöstä!

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/04/17-kg-onnellisuutta.html

 21. Avatar Ulla sanoo:

  Jotenkin on niin jännä, että kauneimmatkin ihmiset joita teinitytöt ja ehkä myös me vähän vanhemmat katsovat ylöspäin ihaillen kokevat niitä samoja tunteita kuin ”taviksetkin”. Taviksilla siis tarkoitan ihmisiä, jotka ei ole julkisuudessa millään tavalla.

  Hienoa, että tästä asiasta julkisuuden henkilöt ovat alkaneet puhua ja tuoda esille niitä omia tunteitaan. Ihmisiä tässä ollaan kaikki :-)

Kommentoi