perjantai 30. kesäkuun 2017

What’s up Porvoo?

Vaikka en ookkaan virallisesti asunut Porvoossa kuin vasta vuoden verran, on kaupunki mulle jo entuudestaan tuttu, ja onhan tämä mulle käytännössä nyt jo kolmas kesä minkä vietän osaksi täällä. Mulle tuleekin lähes päivittäin kyselyitä hyvistä ruokapaikoista ja aktiviteeteistä joita porvoossa kannattaa tehdä, joten ajattelin että voisin alkaa kokoamaan teille vinkkejä mun lemppari jutuista joita tehdä Porvoossa; missä on parhaat safkat, missä on kiva käydä lasillisella ja niin edes päin.

Faktahan on kuitenkin se, että Porvoo on aivan upea kaupunki vaikkapa kesäiselle päiväretkelle, ja etenkin pääkaupunkiseudulta tänne hurauttaa alle tunnissa autolla, myös bussit kulkee tosi hyvin koko päivän ajan (kamppi-Porvoo). Itse suosin varsinkin Onnibussia joka on edullinen ja helppo vaihtoehto jos ei ole autoa käytössä. Täällä on lisäksi ihan uskomattomia majoitusvaihtoehtoja, sillä vanhassakaupungissa on toinen toistaan hienompia yöpymispaikkoja, jotka ohittavat normaalit tylsät hotellit ihan 6-0. 🙂

Porvoosta löytyy varsinkin ruoka ja istuskelupaikkoja aika laidasta laitaan, ja ajattelinkin että nyt ois hyvä tilaisuus vaikuttaa vähän siihen millaisia juttuja haluaisitte tietää? Eli jos on jotain tiettyä, niin laittakaa ihmeessä kysymyksiä tulemaan. Ajattelin lähinnä listailla omia lempipaikkojani, mutta täällä on myös muutama ei-niin-hyvä paikka, ja mietin että pitäisikö nistäkin vinkkailla, vai onko se ilkeää..? 😀

Lisäksi täällä pääsee myös harrastamaan kivoja juttuja, me ollaan Tatun kanssa mietitty esim SUP-lautailua kauniissa Porvoonjoessa!! Se näyttää niin hauskalle. Lisäksi täältä löytyy vaikkapa söpö minigolf-rata aivan joen rannalla, saaristoristeilyt ja ihanat lenkkeilypolut vanhankaupungin laidalta. Shoppailumahdollisuudet on mun mielestä puolestaan todella nihkeät, eli ne kannattaa jättää muualle, heh!

With love, Silja

 


11 Responses to “What’s up Porvoo?”

 1. Minttu-Maaria sanoo:

  Kaikki vinkit tervetulleita terveisin Porvoon päiväreissua suunnitteleva. 🙂

 2. Milla sanoo:

  Ei oo aiemmin tullut mieleen käydä Porvoossa mutta hei, jos siellä on kerran minigolfrata niin sitten :-DDDDDDD

  • lifeofsilja sanoo:

   No se nyt varmaan ei ollut pointti – ymmärrät ehkä jos käytät aivoja vääähän kovemmin.. 😉

 3. K sanoo:

  Vinkit kaupungin helmistä otetaan mielenkiinnolla vastaan! 🙂 mökkeillään porvoossa ja kaupungin läpi yleensä vain ajetaan supermarketti käyntien jälkeen +tietty koukkaus brunbergin tehtaanmyymälässä ;).
  Jos mahdollista kerrotko porvoon eläinlääkäripalveluista? (päivystystä ei taida olla?) ihanaa kesää! 🙂

  • lifeofsilja sanoo:

   Hei hyvä idea! Mutta joo päivystystä ei taida valitettavasti löytyä, mun muistaakseni lähin ois Vantaalla. 🙁

 4. annika sanoo:

  just olin viime viikolla helsingistä päiväretkellä porvoossa, ja on se vaan niin ihana kaupunki! varmasti tuun toistekin kesällä siellä vierailemaan, niin mielellään lukisin ruoka- ja tekemisvinkkejä 🙂

 5. Veera sanoo:

  Itse todella tykkäsin Porvoosta, siellä on jotenkin ihanan idyllistä ja rauhallista, mutta silti se on todella lähellä Helsinkiä 🙂
  Ihania kuvia!

  https://veeramatilda.blogspot.fi/2017/07/mista-tietaa-haluaako-lapsia.html?showComment=1499188270451&m=1#c4705899604275729541

 6. Kartsa sanoo:

  Moikka!
  Mä oon alottamassa tos syksyllä opinnot porvoossa, ni olis kyl tosi mielenkiintosta kuulla mitä kaikkii istuskelupaikkoja siel on ja onks siellä miten paljon baareja missä kävis jengii? Vai käyks porvoolaiset sit aina helsingis bilettämässä ja tietenki millasta se asuminen siellä on? Ku miettiny, että jäänkö tänne helsinkii vai muutanko opiskelun perässä sinne!

Kommentoi