sunnuntai 03. syyskuun 2017

Vaatekaappini kulmakivet ja niiden hoitaminen!

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Bio Luvilin ja Comfortin kanssa.

Oonkin joskus aiemmin kirjoittanut teille siitä, miten nykyään koitan ostaa vain tarkoin harkittuja, käytännöllisiä vaatekappaleita ja pidentää vaatteiden käyttöikää. Joka tilaisuutta varten ostetut uudet halpis vaatteet ovat todella epäeettisiä ja jokainen meistä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa maapalloon. En jaksa nyt alkaa jauhamaan noista asioista sen enempää, mutta sanoisin että mä oon aika hyvin viimeisen parin vuoden aikana vähentänyt turhien vaatteiden ostoa – eikä heräteostoksia tule ostettua enää lähes ollenkaan. Muutamat kerrat esimerkiksi alennusmyynneistä on saattanut tarttua mukaan jokin vaate jota en ole ns. tarvinnut, mutta muuten vaateostokset on nykyään harkittuja. Oma tyylini on muutenkin muuttunut koko ajan yksinkertaisempaan suuntaan ja arvostan laadukkaita vaatteita joita voi yhdistellä toisiinsa.

Myös vaatteiden huoltaminen on noussut mulle tärkeään rooliin, kun vaatteet ovat parempaa matskua ja arvokkaampia mitä nuorempana. Musta ei ehkä heti ensimmäisenä uskoisi (tai en ainakaan itse uskoisi :D) että mä rakastan nykyään pyykinpesua!! Siis oikeasti en tiedä mikä siinä on mutta puhtaat ja hyvältä tuoksuvat vaatteet on joku mun salainen intohimo. ;D Kotona mulle aina nauretaan kun innostun uusista pesuaine-mainoksista, ja voisin viettää vaikka tunteja kaupassa etsien hyväntuoksuisia pyykinpesuaineita.

Voitte siis varmasti kuvitella mun innostuksen kun Bio Luvil ja Comfort lähettivät mulle pahvilaatikollisen heidän pyykinpesu- ja huuhteluaineitaan.. Revin laatikon auki autossa heti postista sen haettuani ja aloin tutustua uutuuksiin..

Kuten sanoin, mun tyyli on aika yksinkertainen nykyään. Tykkään toisinaan pukeutua johonkin repäisevämpään, mutta arkena luotan pukeutumisessa pitkälti kolmeen elementtiin. Sanoisin siis että ainakin näin syksyn tullen mun vaatekaapin kulmakiviä ovat; mustat pillifarkut, valkoiset paidat ja isot lämpimät neuleet! Ja näiden kaikkien huoltaminen on myös asia joka tuottaa jatkuvasti päänvaivaa!! Musista farkuista väri lähtee haalistumaan pesussa, valkoiset paidat eivät tahdo pysyä pitkään valkoisina, ja neuleiden pesun kanssa oon ollut aivan ulapalla…

Mä en itseasiassa oo edes pitkään tiennyt tosta mustille vaatteille tarkoitetusta pyykinpesuaineesta, mutta olin ehtinyt zoomailla sitä lempikäytävälläni kaupassa juuri ennen tämän paketin saapumista. Se kiinnitti siis ensimmäisenä mun huomion, ja se on mulla varmaan käytetyin näistä, sillä mulla on mustia vaatteita varmaan 70% koko vaatekaapin sisällöstä. :D Bio Luvil Black käy myös muille tummille vaatteille ja sitä voi käyttää myös esimerkiksi kirkkaille väreille kuten punaiselle ja vihreälle.

Valkoisen pyykin kanssa parhaaksi oon todennut Bio Luvil Classic -jauheen, joka sisältää valkaisuainetta. Vaikka mulla on myös paljon valkoisia paitoja, meillä toinen suurin pyykkierä koostuu Tatun vaatteista, jotka taas suurimmaksi osaksi on valkoisia t-paitoja, sukkia yms. jotka vaativat hyvän pesuaineen. :)

Villapaitojen/neuleiden ja muutamien silkkisten vaatekappaleiden pesuun soveltuvin aine on Bio Luvil Wool & Silk joka on erittäin hellävarainen eikä vaurioita luonnonkuituja. Tämä on hyvä pesuaine myös yleisesti kaikille käsinpestäville vaatekappaleille.

id-kuva

Huuhteluaineet puolestaan on mun käytössä vielä suhteellisen uusi juttu, mutta niiden hyödyistä muutama mainitakseni on esim. että ne antavat vaatteille pehmeyttä, poistaa sähköisyyttä, raikastaa tai antaa halutun tuoksun, sekä toimii hoitoaineena vaatteiden kuiduille! Huuhteluaine ei kuitenkaan sovi kaikille tekstiileille, eikä sitä mun mielestä kannata läträtä, vaan pieni määrä riittää. Huuhteluaineet on mun mielestä huippu juttu esim. lakanoiden pesuun, sillä niistä tulee tällöin ihanan pehmeät ja hyväntuoksuiset. Toki tästäkin on olemassa myös tuoksuton versio herkälle iholle. :)

Mulla on teille myös kilpailu! Kommentoimalla mulle omia vaatteiden hoitoon liittyviä vinkkejä tai kertomalla sun omista luottovaatteista osallistut mukaan arvontaan, jossa kaikkien kommentoijien kesken arvotaan 3 Bio Luvil pyykinpesuaineen ja Comfortin huuhteluaineen sisältävää paketteja. :) Arvonnan sääntöihin pääset tästä!

Nyt kun oon täällä sairastellut muutaman päivän neljän seinän sisällä, on mulla ollut aikaa pestä pyykkiä, enää tarvitsisi viikata kaikki kaappiin. :D Se ei taas kuulu mun lempi hommiin, haha!

With love, Silja

 

 


85 Responses to “Vaatekaappini kulmakivet ja niiden hoitaminen!”

 1. Avatar Ilona sanoo:

  Täällä kulutetaan kanssa mustia farkkuja ja muitakin mustia vaatekappaleita :D mutta myös isot neuleet, kollaripaidat ja perus t-paidat kuuluu tyyliin!

 2. Avatar Laura sanoo:

  Luottovaatteitani ovat syksyllä mustat farkut tai revityt siniset farkut sekä paksut neuleet

 3. Avatar Juuli sanoo:

  Kerkeeköhän viel osallistuu! Mä itse suosin niitä värienkeräysliinoja, niin pystyy pesemään valkoset ja värilliset sekasin :)

 4. Avatar Jonna sanoo:

  Vaatetyyliin kuuluu perusvärit valkoinen ,harmaa ja tietysti se musta:D yleensä päältä löytyy treenitrikoot ja lenkkarit.. syksyn tullen niitä neuleitakin alkaa ilmestyä ajoittain sekä pipot ! Olen kanssa innokas pyykinpesijä ja rakastan hyvän tuoksuista pyykkiä. Huuhteluaineen pitää ainakin olla aina todella tuoksuva, niin että koko kämppä löyhkää :D

 5. Avatar Sara sanoo:

  Huuhteluaine on mun pyykkäämisessä ihan must!! Rakastan sitä tuoksua!
  Mun syksyn luottovaatteisiin kuuluu mustat farkut, löysät teepparit ja paksut pitkät neuleet, syysbootsit viä jalkaan ja menoks! ;)

 6. Avatar Nea sanoo:

  Mun luottovaatteet on mustat farkut, hupparit ja neuleet! Täytyy myös sanoa, että itsekkin olen aivan ihastunut huuhteluaineeseen <3 käytän sitä varsinkin lakanapesuissa. Mulla on ollut pitkään käytössä tuo Comfortin valkoinen pullo :)

 7. Avatar Iida sanoo:

  Lyhyesti sanottuna mun tyyli on black on black, ja täälläkin mustien vaatteiden pesu tuottaa ajoittain päänvaivaa!

 8. Avatar Vilma sanoo:

  Vasta aloin käyttään huuhteluainetta, ja oon kyl todennu sen erityisen hyväks Yritän kans ostaa laadukkaita perusvaatteita, jotta käyttöikä pitenis ja laatu olis parempaa :)

 9. Avatar Olivia sanoo:

  Mun vinkki on vähentää vaatteiden pesua. Yleensä tuuletus tai pussissa pakastus riittää freesaamaan muuten puhtaat vaatteet.

 10. Avatar Memmu sanoo:

  Oma luottovaate kääntyy siisteihin mustiin farkkuihin. Sopii moneen tilaisuuteen.
  Vatteiden pesussa pyrin noudattamaan pesuohjeita ja valitsemaan pesuaineen vaatteen mukaan. Huuhteluaineita olen käyttänyt aina, paitsi urheiluvaatteissa en niiden materiaalin takia.

 11. Avatar Janita sanoo:

  Mustat farkut ja isot neuleet

 12. Avatar Nannu sanoo:

  Tykkään neuletakeista, tightseista, tunikoista. Farkkuja en käytä, vaan neulehousuja. Osallistun arvontaan.

 13. Avatar Tiina sanoo:

  Mun vinkki on että jos valkoselle vaatteelle tms tippuu jotaki punaviiniä tai esim. verta, niin laittaa vaatteen kylmään suolaveteen likoomaan puoleks tunniks ja sen jälkeen pesee 30 asteessa niin ei ole tahrasta tietoakaan :)

 14. Avatar Nina sanoo:

  Vannon sappisaippuan nimiin mitä tulee sitkeisiin tahroihin vaaleissa vaatteissa varsinkin! Minä olen se joka aina pesee töoutemme pyykit ja olen ollut ilman omaa pesukonetta ensikuussa 3vuotta niin todellakin pieni hemmottelu pesuhetkiin olisi paikallaan!

 15. Avatar Hemppe sanoo:

  Mun luottovaate on napakat, mustat farkut. :) Huuhteluaine on itsellekin kovin vieras vielä toistaiseksi!

 16. Avatar Sennu sanoo:

  Näitä ois ihana päästä kokeilemaan! Omia luottovaatteitani ovat istuvat, mustat pillifarkut, klassiset raitapaidat sekä pehmeät, kauniisti laskeutuvat neuleet :)

 17. Avatar Sara sanoo:

  Mäkin rakastan pyykinpesua!! Paras fiilis saada puhtaat pyykit syöiin <3 ja kaikkina vuodenaikoina lähes päivittäin käytöss kns mustat farkut ja muutenkin mustavalkoinen vaatekaappi.. kiva informatiivinen postaus!!

 18. Avatar Helina sanoo:

  Huuhteluainetta tulee käytettyä ja tykkään erityisesti muhkeista neuleista. Ne on ihanan pehmosia.

 19. Avatar Sofia sanoo:

  Mun luottovaatteita on Leviksen mustat älyttömän hyvin istuvat korkeavyötäröiset farkut, Dieselin siniset farkut ja kashmir-neuleet :)

 20. Avatar katjamarika sanoo:

  suurin osa vaatteistani on mustia. en ole löytänyt oikeaa pesuainetta koska ihoni on todella herkkä mutta rakastan tuoksuja :(

 21. Avatar Nea sanoo:

  Paksuja neuleita jotka sisältävät esim. villaa tai mohairia, ei tarvitse pestä niin usein koneessa, kun laittaa suihkepulloon vettä ja tipan huuhteluainetta ja suihkuttelee sitä neuleeseen ja antaa tuulettua! Näin lähtee myös sähköisyys :)

 22. Avatar Pinja sanoo:

  Mulla syksyllä kanssa lempparivaatteisiin kuuluu farkut ja isot neuleet! Valkoset vaatteet meillä pestään Luvil-pyykinpesuaineella, comfort-huuhteluaineella ja Vanish Oxi Action-jauheella, pysyy valkoiset vaatteet valkoisina ja meillä esim. valkoiset matot tummuvat hieman käytöstä, kun koira kävelee tassuillaan siitä, mutta kun Vanishilla pesee maton, niin se muuttuu yhtä valkoiseksi, kuin maton ostaessa :)

 23. Avatar Pauliina sanoo:

  Arki kun on hektistä niin arvostan yksinkertaisuutta. Jokaiselle värille oma pyykkikori (valkoinen, musta ja värikkäät), joten voin napata helposti esim mustat pyykkikoneeseen. Mustat sukat laitan aina parillisena koriin, jottei parit pääse häviämään.

 24. Avatar Annika sanoo:

  Pyykinpesuvinkkinä ajastustoiminta pyykinpesukoneessa, itse ajoitan töistä paluu-aikaan.
  Luottovaatteita hyvin istuvat, mukavat päällä olevat farkut ja rento mutta siisti t-paita. Ja lenklarit tietty ;)

 25. Avatar Tuija sanoo:

  Luottovaatteeni ovat ehdottomasti täydellisesti istuvat farkut mustana ja tummansinisenä. Ne ovatkin tällä hetkellä hieman haalistuneita, joten tuota Bio Luvil Blackia haluaisin erityisesti päästä kokeilemaan!

 26. Avatar sinii sanoo:

  Luottovaatteina toimii puuvillaneule sekä farkut. Olen tarkkana etten anna märkien vaatteiden oleskella pesukoneessa liian kauaa, pesuohjelman päätyttyä.

 27. Avatar Miiu sanoo:

  Olen aina ajatellut, että kuivausrumpu olisi turhake. Nyt noin 3 kk käytön jälkeen en luopuisi siitä vaikka mikä olisi. Mikä määrä koiran karvaa lähtee esim. lakanoista vaikka koira ei edes nuku sängyssä. Saatika muu pöly ja nukka mitä vaatteista irtoaa. Enää kuivausteline ei kuulu olohuoneen sisustukseen !!! Love it!

 28. Avatar Tia sanoo:

  Luottovaatteita on todellakin farkut, toppi ja iso neule. Ei muuta sit tarvitsekkaan

 29. Avatar Riina sanoo:

  Luottovaatteita ehdottomasti mustat farkut ja värikkäät neuleet.

 30. Avatar Sonja K sanoo:

  Tyyliini kuuluu mustaa, valkoista ja neutraaleja värejä. Välillä repäisen ja puen räikeämpiä värejä. Vaatteita löytyy paljon, mutta lemppareita tulisikin pestä kokoajan, kun niitä eniten käyttää.
  Olin juuri vuoden ulkomailla, jossa vaatteet tuli viedä pesulaan, ihanaa päästä vihdoin pesemään itse vaatteensa, omavalintaisilla pesuaineilla! Pesulan käyttämät aineet aiheuttivat allergiaa.

 31. Avatar Viivi sanoo:

  Luottovaatteina varsinkin näin syksysin toimii isot ja lämpöset neuleet! :-)

 32. Avatar Marine sanoo:

  Luottovaatteeni on ehdottomasti mustat tiukat housut ei kuitenkaan farkut ja siihen päälle mekko/tunika. Asusteilla saa kivaa boostia siihen.

 33. Avatar Saara sanoo:

  Mulla näin syksyllä päällä on aina iso neule ja farkut tai (teko)nahkalegginsit. Rakastan jättimäisiä neuleita joihin voi käärittyä kylmyyttä piiloon!
  Oot todella kaunis nuori nainen, sillai classisen kaunis! :)

 34. Avatar White Falafel sanoo:

  Mä hoidan mun vaatteita mm tuulettamalla ulkona, ja farkkujen liiallista pesemistä voin vähentää laittamalla pakkaseen vaikka yön yli ”freesaantumaan”. Tietty jos tahroja ni sitten pestään. Ja alhasissa lämpötiloissa pesen yleensä kaiken, max 50 ku pesuaineet on nykyään riittävän tehokkaita :)

 35. Avatar Hiisukas sanoo:

  Vieläkö ehtii mukaan arvontaan… Luottovaatteita ovat kapeahkot farkut, leggingsit, musta t-paita ja neuleet.

Kommentoi