lauantai 16. kesäkuun 2018

Back to School

Kirjoitin eilen mun Instagram Storyyn, että sain tietää Jodelista päässeeni kouluun – eikä se ollut vitsi! ;D Olin itse sekoillut päivämäärien kanssa, ja luulin tosiaan että tulokset tulisi vasta ensi viikon aikana… Oli siis hauska yllätys saada screenshot tästä Jodelin keskustelusta!

Mun ensimmäinen reaktio oli naurun ja hysterian sekaista kiljuntaa, koska olin ihan varma etten pääsisi kouluun. Mulla ei kyllä ollut mitään syytä miksi en pääsisi, jäi vaan yhden koulun haastattelusta vähän nihkeä fiilis, ja tottakai se jäi mietityttämään. Sain sitten siitä kunnon stressin kehiteltyä itselleni oman pään sisässä, ja asennoiduin jo valmiiksi siihen että mitä jos en pääsisikään. Yllätys oli siis todella iloinen! :)

Olisin päässyt pisteiden perusteella kaikkiin hakemiini kouluihin, ja näin ollen mut valittiin ekaan hakuvaihtoehtoon, eli Porvooseen opisekelmaan lähihoitajaksi.

id-kuva

Musta on ollut aina tosi ikävää, miten ihmiset on kommentoineet mun koulunkäyntiä, enkä oikeastaan pysty mitenkään päin ymmärtämään miksi se on asia mitä pitää ulkopuolisten arvostella. Oon rehellisesti aina sanonut, etten ole aiemmin tiennyt mitä haluan tulevaisuudessa tehdä, ja mun on ollut vaikea löytää ns. omaa paikkaa mitä tulee opiskeluihin. Bloggaaminen on ollut mun intohimo ja koska oon pystynyt jo niin monta vuotta elättämään sillä itseni, en oo halunnut pakottaa itseäni opiskelemaan jotain mikä mua ei ollenkaan kiinnosta tai missä en olisi hyvä. Oon kumminkin koko ajan tiennyt, että tuun ehdottomasti vielä opiskelemaan ja toivottavasti paljon, kun se oma juttu löytyy ja olen valmis.

Mun mielestä kaikkien ihmisten ei tarvitse hoitaa asioitaan tietyn muotin mukaan, vaan on kivaa kun voi tehdä asiat siinä järjestyksessä, mikä itselle tuntuu hyvältä. Kaikille ei vain sovi mennä niiden normien mukaan mitkä jo lapsena opetetaan, ja niin kauan kun kantaa oman kortensa kekoon sitten töitä tekemällä, ei kenelläkään pitäisi olla siihen mitään sanomista. En näe myöskään siinä mitään pahaa, että jotkut päättävät aikuisena vaihtaa ammattia, ja palata takaisin kouluun – päinvastoin se on mielestäni rohkeaa ja ihailtavaa!

Nyt ainakin reilu vuoden oon tiennyt mistä aloittaa, ja muista kun jo alkuvuodesta kirjaimellisesti itkin kotona sitä, että kumpa pääsisin jo opiskelemaan. Olin vihdoin löytänyt jotain mikä mua kiinnostaa ja josta tiedän että mulle aukeaa monia kivoja ovia tulevaisuudessa. En oo ikinä elämässäni ollut näin motivoitunut koulun suhteen, ja odotan niin innolla koulun alkua. :)

Ja tiedän että kuuma puheenaihe on myös se, että mua ei nähdä ”pyyhkimässä vanhusten pyllyjä”. Haluaisin kysyä teiltä jotka näin mietitte, että minkä näköinen ihminen sitten teidän mielestä ulkoisesti sopisi tähän koulutukseen? :D Huomaa kuinka pinnallisen ja hölmön kuvan blogi antaa ulospäin ihmisille jotka ei tunne mua ollenkaan.

Niin ja ihan super isot onnittelut kaikille muille koulupaikan saaneille! ♥︎

With love, Silja

 

Asun tiedot: Mekko NA-KD* / Aurinkolasit Nelly.com / Kengät House of Brandon*


54 Responses to “Back to School”

 1. Avatar Meri sanoo:

  Onnea! Olet valinnut koulutuksen, joka valmistaa yhteiskunnallisesti todella merkittävään ja tärkeään työhön!

  Itse vaihdoin alaa nyt 29 veenä.

 2. Avatar Jonnz sanoo:

  Onnea koulupaikasta! Minusta näytät ihan hoitsulta. Ja kaikki ihmiset omanlaisiaan. Mielestäni jokainen meistä valitsee oman polkunsa, oli sitten millanen persoona tai minkä näköinen tahansa. Tulet pärjäämään hienosti. ❤

  • Avatar Mira sanoo:

   Huoh, millaiselta hoitsu sitten näyttää? Itse oon sinitukkainen ja lävistetty ja sairaanhoitaja silti. Mutta onnea Silja opiskelupaikasta! Oon ehdottomasti samaa mieltä ettei kaikkien tarvii sopia samaan muottiin ja normeihin :)

  • Avatar x sanoo:

   minkälainen ihminen ”näyttää hoitsulta”?

 3. Avatar xod sanoo:

  Hei ihan mahtavaa että oot löytäny ”oman juttus” ja pääsit vielä opiskelemaankin sitä! Onnea <3

 4. Avatar Sanni sanoo:

  Onnea kouluun pääsyn johdosta! Hoitotyö on ihan parasta! Toki paikasta riippuen myös raskasta nii fyysisesti ku henkisesti. Hyvä työporukka tekee paljon! Tsemppiä kouluun! T. Lähihoitaja ja kohta valmistuva sairaanhoitaja.

 5. Avatar Inkku sanoo:

  Ensinnäkin, onnittelut koulupaikasta! Ihan mahtavaa.

  En kyllä ymmärrä, miten toisen asiat voi noin paljon kiinnostaa, että pitä spekuloida jonkun koulutuksella :D Joidenkin tuntuu tosiaan olevan vaikea ymmärtää, ettei kaikilla loista se lääkärin tai juristin tai vaikka floristin ammatti kirkkaana mielessä viisi vuotiaasta lähtien. Mun mielestä on tärkeintä yrittää ja kokeilla. Tsemppiä vielä sulle !!!

 6. Avatar Emilia sanoo:

  Onnittelut koulupaikasta! :) Oon kanssasi samaa mieltä siitä, että mieluummin käyttää aikaa siihen itsensä pohdiskeluun ja sitten tulevaisuudessa opiskelee just sellaista alaa mihin löytyy motivaatiota ja ala tuntuu itselleen sopivalta. Yhteiskunta todella asettaa paineita päästä kouluun mahdollisimman nopeasti toisen asteen koulutuksen päätyttyä ja tiedän että se ahdistaa kun lähipiirissäkin kysellään milloin siirryt taas koulunpenkille. Tärkeintä kuitenki on, että ymmärtää olevansa itse omien päätösten takana, eikä antaa muiden vaikuttaa oman elämän kulkuun.

  Lähihoitaja on ihmisläheinen, hieno ammatti ja ala tarjoaa tosiaan paljon muutakin kuin vanhusten parissa toimimista. Huvittavaa kuinka ihmiset saa päähänsä tuollaisia mielikuvia ja kuvittelevat kuinka ulkonäkö olisi jollain tavalla sidonnainen kaikkiin ammattiin. Meitä löytyy joka lähtöön ja jokaisella meillä on omat kiinnostuksen kohteet, arvot ja kyvyt, joita pääsee hyödyntämään itselle sopivassa ammatissa. Työ on niin suuri osa elämää että on todella tarpeen rauhassa miettiä mitä haluaa tehdä, ja mikä olisikaan ihanampaa kun nauttia siitä mitä tekee ja arjesta tulee silloin myös mieluisempaa :) Tsemppiä syksyllä alkaviin opintoihin!

  Ja hei, mistä mekko on peräisin? Ihana!

 7. Avatar Julia sanoo:

  Heh, vähän huvittava valinta :D en jotenkin näe sinua viihtymässä raskaassa hoitotyössä esim. vanhusten kanssa. Mutta enhän sinua tunnekaan kuin somen ja tv:n perusteella :) ja eihän se ole mikään ulkonäkö- vaan luonnekysymys, kuinka hyvin sopii alalle, kysymykseesi viitaten.
  Ajattelitko hakea myöhemmin vielä lukemaan lisää, esimerkiksi sairaanhoitajaksi? Saanko kysyä miksi et pyrkinyt suoraan amk tms, ku käsittääkseni sinulla kuitenkin on jokin amistutkinto jo pohjalla?

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Huvittava valinta? No en mä keksi miten olisin tuonut mun blogissa aiemmin esille vaikka sitä miten viihdyn vanhusten parissa? :D

   • Avatar tp sanoo:

    Hoitajan työ ei aina tarkota fyysisesti raskaita potilaita tai hoitaja ei ole synonyymi vanhainkodissa työskentelyyn. Keskolassa on esim. hyvinkin pikkusia kirppuja potilaina <3

 8. Avatar Hanna sanoo:

  Onnea kouluun pääsystä! :) Itse olen lähihoitaja eikä se työ ole pelkästään sitä pyllyjen pyyhkimistä, tiedoksi vain ennakkoluuloisille ;) Se onkin ärsyttävää kun niin helposti työtä aliarvioidaan tai yleistetään ettei tietyntyyppiset ihmiset sovi ammattiin, koska kaikki sopii ketä vaan kiinnostaa!

 9. Avatar Roosa sanoo:

  Onnea koulu paikasta! :) tiiäkkö vielä mihin haluaisit suuntautua? Terkuin toinen lähihoitaja

 10. Avatar anna sanoo:

  onnea koulupaikasta! mäkin sain jo toukokuussa tietää koulupaikan aukeamisesta kahden välivuoden jälkeen (ensimmäinen tietoinen ja toivottu, toinen tuli ’vahingossa’, mutta hyvä niin, koulu nimittäin vaihtui heh), ja odotan nyt niin innolla koulun alkamista. vaikken nyt näin vielä osaa 100% varmasti sanoakaan, että onko se nyt se mun juttu, on mun opiskelema ala sen verran laaja, että siitä voi sitten suuntaakin muuttaa, jos se ei ihan oma juttu olisikaan. tämän hetken tulevaisuuden haaveisiin se kuitenkin sopii tosi hyvin! ihanaa, kun on näin innoissaan koulun penkille paluusta.

 11. Avatar Nojoo sanoo:

  Ootkohan miettiny ihan loppuun asti tota kouluhommaa.. ei ole mitään ”nättiä” työtä. Ja tosi rankkaa. Muistelen kun kerroit, että et jaksa aamuisin herätä aikaisin yms. Niin tosiaan tuollaisessa työpaikassa ei kysytä jaksaako.. hieman outo valinta minusta. Toki en sinua tunne, ja onnea kovasti koulupaikasta. Tosi yllättävä valinta, toivottavasti pidät alasta.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Oon kirjoittanut niin varmaan joskus 16-vuotiaana… :D

   • Avatar Nea sanoo:

    … ja lähihoitajathan tekee aina esim. 8-16 työpäivää.. löytyy mm. Ilta JA yötöitä niin lasten kuin vanhusten parissa.. tsiisus mitä porukkaa. Kuka tulee jeesustelemaan näin suoraan sanottuna idiooteilla kommenteilla!
    Onnea TOSI paljon koulupaikan johdosta<3
    Mun sisko on ainakin maailman ihanin lastenhoitaja ja huom. Hänellä saattaa välillä työt alkaa vasta klo 10 jälkeen ;)

 12. Avatar AP sanoo:

  Ihanaa että pääsit! Itselläkin ensi syksynä haku kyseiseen koulutukseen, toivottavasti pääsen itsekin!!!

 13. Avatar Birgitta sanoo:

  Hei, onnea opiskelupaikasta! Lähihoitaja on hieno ammatti siitä halutessaan voi jatkaa pidemmällekkin, jos vaan intoa löytyy. Onnea ja tervetuloa hoitoalalle! T. Mielenterveys-ja päihdetyön lähihoitaja, nykyinen sairaanhoita joka opiskelee sosiaalityöntekijäksi
  Ps näin sh vs lh täytyy sanoa että rakastin lähihoitaja opintoja ja sitä kuinka paljon se ovia avasi. Rikkaimmat muistot ja loistava tulevaisuus. Älä anna muiden määrittää itseäsi, olet juuri upea sellaisena kun olet.

 14. Avatar Annie sanoo:

  Onnea kouluun pääsyn johdosta! ❤ Täytyy sanoa, että ei olisi ekana tullut mieleen veikata, että lähtisit lähihoitajaksi opiskelemaan, ehkä lähinnä kun et ole mistään sen suuntaisista haaveista blogissa puhunut. Ihailen ja kunnioitan todella paljon kaikkia hoitoalalla työskenteleviä, sehän on mielettömän tärkeää työtä.

 15. Avatar Avain sanoo:

  Suuret onnittelut opiskelupaikasta! Hyvän alan valitsit. Paitsi että se on tärkeää työtä, se myös työllistää hyvin tulevaisuudessa ja mahdollistaa moneen.

 16. Avatar Sissi sanoo:

  Hieno juttu Silja, onnea! :) Aiotko avata blogissasi enemmän tän ammatinvalinnan taustoja? Mua ainakin kiinnostaisi kovasti, sillä sosiaali- ja terveysalalta vastikään itsekin valmistuin. Pakko kysyä jo tässä vaiheessa, ootko ajatellut mihin asiakasryhmään haluat opinnoissasi suuntautua? Hurjasti tsemppiä opiskeluun! :)

 17. Avatar Minski sanoo:

  Onnea<3!itse myös lähihoitaja neljättä vuotta työelämäss ja kaikkea oon nähnyt :D en olis ikinä kuunapäivänä uskonut että teen tätä työtä, mitä teen nyt. Mut niin se vaa elämä vie :D ja hitto sain kuulla paljon negatiivista kommenttia siitä että "sustako lähihoitaja". No en välittänyt ja tässä sitä ollaan. Hauskinta tässä on se, että ne jotka mulle vit****i asiasta, opiskelevat nyt lähihoitajiksi :D! Ootko miettinyt, mihin haluaisit suuntautua :) onnea vielä! :)

 18. Avatar Akaksk sanoo:

  Siis yleensähän hoitajat ja lääkärit ovat tosi kauniita, niinkuin sinä! Typerä yleistys tämäkin, mutta aina jos joudun olemaan sairaalassa, niin katselen miten nättejä he ovat.. :)

 19. Avatar Sara S sanoo:

  HAHHHAHAH toi kommentti pyllyjen pyyhkimisestä xD voi jestas, kaikkea saatkin kuulla. Oon niin samaa mieltä sun kirjoituksen kanssa, oot tervejärkinen ja terävä nainen. Onnea opiskelupaikasta!

 20. Avatar Sanna sanoo:

  Paljon onnea koulupaikasta!! Itse aina kehotan ja kannustan ihmisiä tekemään asiat elämässään siten, miten hän itse asiat parhaaksi näkee ja milloin kokee jonkin asian hyväksi tehdä. Itsekin aloin stressata kun olin pahasti sairaana enkä voinut palata entiseen työhöni joten tiesin että uudelleen kouluttautuminen on edessä. En tiennyt yhtään mitä haluan tehdä kunnes se yksi kaunis päivä mulle selkeni ja lähdin opiskelemaan ja tiedän että työllistyminen on taattua. Menestystä ja intoa opintojen polulle! Tee asiat juuri siten kuin itse koet hyväksi! :)

 21. Avatar Elina sanoo:

  Onpa kiva että oot löytäny alan joka kiinnostaa ja pääset opiskelemaan, toivottavasti lähihoitajan työ vastaa odotuksiasi ja saat itsellesi mieluisan ammatin.
  Monella käsitys lähihoitajan työstä on juurikin vain vanhustenhoito, mutta lähihoitajana pystyy työskentelemään hyvin monipuolisesti erilaisissa tehtävissä, osaamisaloja kuitenkin löytyy useampia.
  Itse valmistuin juuri lähihoitajaksi suun terveydenhoidon osaamisalalta ja teen nyt hammashoitajan töitä:)

 22. Avatar Anskuli sanoo:

  Onnittelut opiskelupaikasta! Hienoa, että on löytynyt ala, joka kiinnostaa. Ja niinhän se juuri on, että jokainen etenee elämässä oman aikataulunsa mukaan. Itsekin olen sitä mieltä, ettei kannata väkisin lähteä opiskelemaan alaa, joka ei oikeasti kiinnosta vain sen takia että olisi muka pakko. Varsinkin kun sinulla on ollut mahdollisuus tulla toimeen blogia kirjoittamalla. Olet niin nuorikin vielä, että lähihoitajaksi valmistuttuasi ehdit olla monen monta vuotta työelämässä. Ei siis ole kiire mihinkään. Itsekin olen lähihoitaja ja opiskelen nyt sairaanhoitajaksi. Ensi joulukuussa saan sh:n paperit käteen. Tsemppiä sinulle opintoihin ja onnea vielä! :)

 23. Avatar S sanoo:

  Hei mahtavaa! Onnea :)

 24. Avatar Vilma sanoo:

  Heii onnea tosi paljon Silja! :)

  Lähihoitaja on hyvä ammatti, josta pystyt viel jatkamaan vaikka ja minne, jos niin joskus haluat.

 25. Avatar Mirka sanoo:

  Paljon onnea koulupaikasta! :) toi ulkonäkökriittisyys on niin typerää, toinen on muutenkin että jos on nuorihoitaja niin yleisteyään että et ole vastuuntuntoinen tai pätevä. Itse lähdin suoraan yläasteen jälkeen lukemaan lähihoitajaksi ja sillä tiellä edelleen, paljonnolen näiden vuosien aikana saanut kokea tätä ulkonäkö ja ikä kritiikkiä, muista sinä että älä anna tälläisen päästä ihon alle! Lähärit voi tehdä muutakin kun hoitaa vanhuksia ja minusta se on väärin kun moni ei arvosta vanhustyötä, moni ymmärtää arvostaa hoitajia vasta sitten kun on oma mummo tai pappa hoidettavana. Lisäksi lähihoitajakoulun jälkeen on hyvät mahdollisuudet jatkaa vaikka sairaanhoitajaksi tai muuta, onnea vielä kerran koulupaikasta ja voin suositella että hyvän alan valitsit! Tsemppiä :)

 26. Avatar Susa sanoo:

  Onnittelut opiskelupaikasta.

  Se on huippua kun oma ala löytyy, silloin opintoihin riittää myös motivaatiota kun aidosti kiinnostaa.

  Mä arvostan ihmisten hoitamista ja palvelemista todella korkeelle.

 27. Avatar Henna sanoo:

  Saanko sanoa, etä oon tosi ylpeä susta et oot päättäny mennä kouluun opiskelemaan. Oon tosi onnellinen sun puolesta onnea tulevaisuuteen. Muistan itsekin oon hakenut lähihoitajakoulutukseen, mutta päädyin kuitenkin eri alalle.
  Onnea uuteen kouluun!

 28. Avatar Anna sanoo:

  Onnea koulupaikasta, oon onnellinen sun puolesta :) Mun mielestä on naurettavaa sanoa ettei joku sovi ulkonäön perusteella johonkin alalle :D tsemppiä opiskeluun!

 29. Avatar Häkä sanoo:

  Onnea koulupaikasta! En ois arvannut, mutta nyt kun mietin niin sovit varmasti hoitoalalle superhyvin :) Hieno ja paljon antava ala, jossa vaihtoehtoja työpaikkojen suhteen.

 30. Avatar Katja sanoo:

  Wau mitä kuvia, näytät niin upealta! Ja paljon onnea koulupaikasta, kiva että oot löytäny jotain mikä kiinnostaa ja innostaa :) Huvittavaa että ihmisiä kiinnostaa noin paljon toisen koulutus, että pitää asiasta jodelissa keskustella, ja toi kommentti vanhusten pyllyistä on yhtä naurettava. Eihän se kenellekään kuulu tai ole riippuvaista kenestäkään, mitä ihminen haluaa opiskella ja tehdä työkseen. Ja työ-/koulutuselämässä on niin monia eri polkuja, sitähän voi opiskella vaikka miksi ja vaihtaa alaa ihan niin paljon kuin haluaa ja alan vaihtaminen on tosi yleistäkin nykyään, joten miksi välivuosien pitäminen asian miettimiseksi olisi niin outoa tai väärin. Vaikka tosin kaikkihan mitä ihminen tekee on jonkun silmissä ihan väärin, varsinkin jodelissa :D

 31. Avatar Magnolia sanoo:

  Onnittelut täältäkin opiskelupaikasta!
  Upeaa! Ja hyvä valinta! Töitä tulet aina löytämään ja voit vieläpä valita parhaat päältä.

  Hassua, miten ennakkoluuloisesti ja pinnallisesti asioita voikin katsoa.

  Itse näen sinut hyvinkin työskentelemässä apua tarvitsevien ihmisten parissa.

  Blogistasi näkyy tietysti vain pieni rajattu osa sinusta ja elämästäsi.
  Rivien välistä löytyy kyllä älykäs, herkkä ja vahva nuori nainen.

  Hölmöä tosiaankin miten ulkoisesti viehättävää henkilöä pidetään jonain bimbona tai barbina. Höh!

  Ulkoinen kauneutesi on vain lisä muihin vahvuuksiisi.

  Ihanaa kesää sinulle ja rakkaillesi!

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Voi että, kiitos paljon tästä kommentista! ❤️ Tuli niin hyvä mieli

 32. Avatar Ansukuli sanoo:

  Onnea opiskelupaikasta! Täällä yksi th, joka sai pitkiä katseita aikoinaan, kun ilmoitti lähipiirille hoitoalan opinnoista. En minäkään ollut ”hoitajan näköinen”, vaan aina on asiakkaat tykänneet ja rakastan työtäni. Tsemppiä opiskeluihin, muista silloin kun koulu alkaa tympäisemään, että valmistumisen jälkeen on valtavasti mahdollisuuksia jatkokouluttautua ja suuntautua vaikka minne! :)

 33. Avatar Sari Koo sanoo:

  Paljon onnea opiskelupaikasta! Jokainen meistä valitsee tien, jota kulkee eikä kaikkien tarvitse edetä samojen aikataulujen tai tienviittojen mukaan. Varmasti pärjäät opinnoissasi hyvin, kun olet jo nyt niin motivoitunut opiskeluun. Lämmintä kesää ja tsemppiä kesän jälkeen alkaviin opintoihin! Sari

 34. Avatar Nilla sanoo:

  Onneks olkoon koulupaikasta, ihanaa et pääset tekemään jotain mitä haluut! :) Jengi vaan huutelee jodelissa tollasia koska niillä ei oo omaa elämää ni täytyy keskustella muitten ihmisten elämistä xD

 35. Avatar Emmi sanoo:

  Paljon onnea opiskelupaikasta! Erittäin tärkeälle alalle olet hakeutunut. Itse en lähihoitajan työssä pärjäisi, mutta onneksi on paljon muitakin vaihtoehtoja, joista jokainen voi valita. Arvostan ihmisiä, jotka haluavat ja jaksavat hoitotyötä tehdä, kuten esimerkiksi omaa äitiäni. Kaikista kun ei tosiaan siihen ole.
  Naurettavia yleistyksiä ja ennakkoluuloja, ihmiset osaavat olla kyllä ilkeitä… Toivottavasti ovat kommenteistaan ylpeitä, tosin muutaman vuoden päästä ehkä tajuavat, että tollaisesta ei saa hyvää itselle eikä muille.

  Hienoa Silja, olen susta tosi ylpeä ja hoitoalalle tarvitaan paljon tekijöitä. <3

 36. Avatar Nepsu sanoo:

  Onnea opiskelupaikasta! Olen itse koulutukseltani lähihoitaja josta jatkoin opiskelua sairaanhoitajaksi:) työ on todella monipuolista eikä todellakaan vanhusten perseiden pyyhintää:D
  Tsemppiä opiskeluihin ja muista tehdä se sydänmmelläsi- hoito-ala on pitkälti aitoutta ja omaa persoonaa, käytännön duuni tulee opittua ajan kanssa:)

 37. Avatar Suvi sanoo:

  Paljon onnea opiskelupaikasta! :) Itsekin hoitoalalla työskentelen. Kyllä ihmiset osaa olla sitten välillä yksinkertaisia noissa kommenteissaan, tuli paha mieli puolestasi. Työ hoitoalalla on monipuolista ja paljon muuta kuin vanhusten pyllyjen pyyhintää. Paljon riippuu siitä mihin suuntautuu ja millaisessa paikassa ja minkä ikäisten parissa työskentelee. Työttömänä ei ole tarvinut hetkeäkään olla, on saanut jopa valita useista paikoista mihin menee töihin. Moni kaveri huonommin työllistävillä aloilla tuosta hyvin kateellisia. En sinua tunne, mutta blogistasi saaman käsityksen perusteella uskon, että sovit alalle oikein hyvin. Sillä ei ole työelämässä mitään merkitystä minkä näköinen on tai onko blondit vai tummat hiukset, sillä on merkitystä miten toisia ihmisiä kohtelee ja millaiset vuorovaikutustaidot on sekä riittääkö halua auttaa toisia ihmisiä. :)

 38. Avatar Enpu sanoo:

  Onnea koulupaikasta! En ois ehkä ekana aatellut, et lähäriksi alkaisit. Hienoa :) Enpä ois itekään koskaan aatellut olevani anestesiahoitaja ja täs mä olen

 39. Avatar Feltsu sanoo:

  Ootteko enään yhtään yhteyksissä Jennin kanssa? Luin sun vanhan vanhoja postauksia, ja yhtäkkiä iski uteliaisuus. :)

  Paljon onnea opiskelupaikasta ja opintorikkaita vuosia! :)

 40. Avatar Bb sanoo:

  Kummallista, miten täällä tuntemattomat voi lytätä toisen ammattihaaveita pelkän blogin perusteella? Miten blogin perusteella voitte sanoa, ettei Silja olis sopiva lähihoitajaks? Eikö hoitaja voi olla nuori, nätti ja myös muodista kiinnostunut bloggaaja? Ja varmasti jokanen joka lähihoitajaks hakee on perillä siitä, että työ on rankkaa ja työajat myös.. Tuskin tulee yllätyksenä Siljalle tai muillekkaan? Mun mielestä hirveen masentavaa tällaset ihmiset.

  Paljon onnea koulupaikasta! Susta tulee varmasti hyvä työssäsi ja ihanaa että oot löytäny oman alan! <3

 41. Avatar Sairaanhoitaja sanoo:

  Paljon onnea koulupaikasta, hieno juttu!
  Itse sh:na kokemukseni alasta on jo nuoreen ikään mennessä ollut monipuolinen. Joten jos yhtään kiinnostaa niin se oma juttu löytyy varmasti! (Harmi vain, että tästä maksetaan huonosti)

  Mua on aina pidetty vähän ”hienohelmana” ja että en kestä tätä alavalintaa. Alku olikin shokki jollain tasolla, mutta kaikenmoista sitä on tehnyt (mitä ei olis itsestä uskonut). Lopulta löyty alalta oma juttu ja en vaihtais. Tsemppiä!

 42. Avatar Sohvii sanoo:

  Paljon onnea opiskelupaikasta ja ihanaa, että olet löytänyt alan mikä sinua kiinnostaa :). Jokainen menee omia reittejään eikä ole vain yhtä oikeaa tapaa ja aikaa esim opiskeluihin liittyen. Itsellänikin meni pitkään löytää ala mikä oikeasti kiinnostaisi ja mitä haluaisin työkseni tehdä ja mistä löytyisi töitä hyvin. Olen 23v ja opiskelen myös lähihoitajaksi, aikuispuolella ja syksyllä alkaa osaamisala eli hammashoitajan opinnot :). Niin typerää joidenkin tulla ulkonäön perusteella kirjoittamaan ettei jostain ole johonkin ammattiin.. Kun ei se ulkonäkö siihen vaikuta ja sinä kyllä vaikutat mukavalta ja muut huomioon ottavalta ja empaattiselta ihmiseltä. Ja varmasti oletkin! Kyllä muistan kun minullekin vähän naureskeltiin kun hoitsukouluun hain ja pääsin, että mitenhän käy kun vanhuksia ”joutuu” hoitamaan ja olin vissiin ulkonäöltäni jotenkin myös samanlainen kuin sinua nyt väitetään.. ”Ei niin hoitajamainen” kun pitkä ja blondi, huoh ihmiset. Ja kyllä minua jännittikin aluksi, mutta hyvin on mennyt ja nytkin koko kesä mennyt kesätöissä ja vanhukset on ihania vaikka suunhoidon puoli on se mikä edelleen oma juttu onkin. Lähihoitajan ammatti on kyllä hyvä kun se on niin laaja ja vaikka erikoistuukin johonkin tiettyyn niin voi tehdä muunkin osaamisalan töitä ja on hyvät jatko-opintomahdollisuudet. Jos on kysyttävää vaikka opiskeluihin tai alaan littyen niin minulle voi kyllä laittaa viestiä niin autan mielelläni :)

 43. Avatar Miia sanoo:

  Natalia on taas sun paras kaveri? :D

 44. Onnea koulupaikasta! Tärkeintä on, että koet olevasi oikealla alalla, eikä ole väliä, minkä ikäisenä alansa löytää!

  Ja vanhusten pyllyjen pyyhkiminen on erittäin tärkeää työtä! On tärkeää että niin vanhuksista kuin vauvoistakin huolehditaan kunnioittaen.

  Ihanaa loppukesää <3

Kommentoi