keskiviikko 05. syyskuun 2018

Koiran Kanssa Keskustassa – Again!

Hippohan oli nuorempana ihan kunnon Stadilainen pissiskoira joka tykkäsi käydä fiinisti keskustan koirapuistoissa sekä lenkillä Kaivarissa. Mutta pari vuotta sitten Porvooseen muuttaessamme hienohelmasta kuoriutui pikkuhiljaa myös oikea landepaukku! Tähän sopisi hyvin myös lausahdus ”like owner like dog”, heh! :D Anyways lenkit pelloilla, metsässä ja hevoslaitumilla oli selkeesti heti Hipon mieleen, ja noh, minkäpä koiran mieleen ne ei olisi? En ikinä ollut ajatellut Hipon kärsivän Helsingin keskustassa sillä oon aina panostanut sen ulkoiluun ja nähnyt paljon vaivaa siihen että tehdään kaikenlaista muutakin kuin vain perus lenkkejä, mutta näkihän koirassa eron. Olin niin onnellinen kun huomasin siitä miten paljon se nautti juostessaan vapaana metsässä, ei koirapuistossa..

Ja nyt ollaan taas kahdestaan ja asutaan Kruununhaassa, joten aikamoisia muutoksia on siis tapahtunut taas kummankin elämässä. Mulle oli selvää että muutan takaisin Helsingin keskustaan, sillä mun työt ja kaverit pyörii pitkälti ainoastaan täällä. Siinä ei ihan hirveesti kerinnyt miettiä mitään kun sopiva kämppä tuli vastaan, joten käytännönasioita oon alkanut pohtia oikeastaan vasta nyt. Myönnän että mulle itselleni on ollut aika rankkaa muuttaa takaisin pieneen yksiöön, ja vielä sata kertaa rankempaa on miettiä miltä Hiposta nyt tuntuu..

id-kuva

Ensimmäiset päivät uudessa kodissa oli tosi turhauttavia, sillä kierrettiin Hipon kanssa ihan ympäri ämpäri Krunaa ja etsittiin pissapaikkoja. Hippo on vielä ihan super tarkka siitä missä se suostuu käydä tarpeillaan, eikä asfaltti-miljöö ei todellakaan kuulu niihin. Nyt pikkuhiljaa tämä on jo helpottunut, mutta kyllä mun tekee edelleen aika pahaa koirani puolesta… Käytän päivässä paljon aikaa siihen että lähdetään kivampiin maisemiin lenkkeilemään, ja Kaivari on edelleen se paras lähellä oleva vaihtoehto.

Tietysti myös yli kolme kertaa pienempi koti tuo omat haasteensa koiran kanssa elämiseen.. Tai siis ei meillä mitään varsinaista ongelmaa ole, mua itseäni vaan lähinnä harmittaa tämäkin seikka. Hippo on pennusta asti totutettu olemaan kotona rauhallinen, ja ulkona sitten leikitään ja riehutaan. Eli eipä kai se tätä samalla tavalla ymmärrä, mutta onhan senkin reviiri pienempi…

Yksi negatiivinen juttu on kuitenkin sama, mikä meillä on lähes aina muuttaessa. Hippo nimittäin haukkuu aina viikon/pari kaikille rappukäytävän äänille. Tuntuu että se haukkuu nyt vielä ihan ekstra paljon, sillä meidän vanhaan kotiin ei kuulunut oikeastaan mitään ääniä. Täällä taas pienikin ääni rapussa, sekä hissin kolina kuuluu sisälle todella selkeästi. Talossa asuu lisäksi myös paljon muita koiria, jotka haukkuvat ja tämä varmasti hermostuttaa entisestään. Onneksi Hippo on super hiljainen normaalisti, ja uskon että tämäkin vartiointi loppuu pian, kunhan se pääsee asettumaan kodiksi. :)

 

With love, Silja


26 Responses to “Koiran Kanssa Keskustassa – Again!”

 1. Avatar M. sanoo:

  Eiköhän koira ole onnellisin siellä missä saa olla omistajansa kanssa :) Turha stressailla liiaksi asunnon kokoa, kunhan sitten lenkkeilee tarpeeksi!

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Siis joo tottakai asia on näin, mutta nää on vaan sellasia fiiliksiä mitä itselle on tullut. Eihän koira ajattele samalla tavalla. :)

 2. Avatar Mea sanoo:

  Hienoa kuulla että ajattelet noin paljon koirasi parasta, ihana lukea tämmöstä näin koiraihmisenä <3 :) ajattele niin että onneksi Hippo saa olla itselleen rakkaimman ihmisen kanssa, sama missä asutte. Se sille varmasti on tärkeintä :)

 3. Avatar Emma sanoo:

  Kun krunikassa asut, käykää tervasaaressa! Siellä myös koirien uimaranta!

 4. Avatar Mira sanoo:

  Käykää ihmeessä käppäilemässä Tervasaaressa ja vaikka Katajanokan ympäri! Koirapuistojakin löytyy molemmista. Meijän koira haluu aina käydä kiertämässä Terviksen jos lähetään rantaan päin lenkille :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Skattalla ollaankin paljon lenkkeilty, ja käyty koirapuistossa. :) Tervasaari on mulle ihan uus tuttavuus, pitää tsekata myös se! Kiitos.<3

 5. Avatar Sonja sanoo:

  Koira on super sopeutuvainen eläin ja on onnellinen siellä missä omistajalla on hyvä olla. Mä asun kahden koiran kanssa Kampissa enkä koskaan ole potenut huonoa omatuntoa. Helsingissä saa ottaa koiran mukaan melkein kaikkialle. Meidän vakkaripaikat koirien kanssa on aamukahvi Regatassa. lounaalla käydään välillä Sognossa ja kaljalla kalaravintoloissa. Pyrin tekemään yhden pidemmän lenkin päivässä: hietsuun, koffinpuistoon, töölönlahden ympäri ja kaksi lyhyttä ja tiedän työni puolesta, että mun koirat liikkuvat keskivertoa enemmän ja saavat enemmän olla mukana. Ja kyllä koirien päät kestää vaikka joka päivä ei lenkkeiltäiskään :)

 6. Avatar Venla sanoo:

  Moikka!
  Tuli mieleen Helsingissä sijaitseva Rajasaari (koiriensaari) missä voi käydä koira vapaana lenkillä ja sielä on myös paljon muitankin koiria. Se on todella upea mesta, itse myös käynyt sielä omien koirien kanssa monia kertoja ja ne nauttii ihan sikana! Suosittelen!

  • Avatar e sanoo:

   On aika riski pitää amstaffia vapaana paikassa missä on muitakin koiria.. Outo ehdotus sinulta.

   • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

    Joo ei olla ikinä Rajasaaressa käyty, sillä Hippo ei sovi sinne ja pentuna myös kuultiin aika hurjia yhteenottoja niin ei uskallettu käydä. :( Mutta varmasti mahtava paikka!!

 7. Avatar Eli sanoo:

  No nyt on kyllä maailma tekopyhin postaus. Haluut koiralles parasta mut muutit krunaan?? Helsinki on btw aika iso paikka ja tilaa on nii miks pakko ahtautuu yksiöö noin fäncylle alueelle. Saa aika pitkälle helsingis mennä et palvelut ei ois enää lähellä tai et ”kaverit ja koulu kaukana” ku julkinen liikenne kuiteski nii hyvä et ihan hyvin vois asuu jossain ”reunemmalla” mut silti päästä lähelle asioita.

  • Avatar MAria sanoo:

   Jos tykkää jostain alueesta, niin kai sinne voi muuttaa. Julkinen voisi toimia paremminkin, mutta onneksi pyörällä pääsee.. -.- en ymmärrä näitä kitisijöitä.

   • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

    Muutin sillä kämppä on mun sukulaisen ja en olisi näin alhaisella vuokralla saanut mitään edes Kontulasta. :) Jää rahaa niin paljon muuhunkin, joten päätös oli helppo siinä mielessä.

 8. Avatar kysynvaan sanoo:

  Miten ihmeessä te voitte käydä koirapuistossa jos Hippo ei tule ollenkaan toimeen muiden koirien kanssa?

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Silloin kun ei ole muita tietysti! :D Jos joku muu haluaa tulla puistoon niin pyydän odottamaan sen aikaa että päästään alta pois.

 9. Avatar Nea sanoo:

  Älä turhaan tunne huonoa omatuntoa muutoksesta. Koira kyllä sopeutuu. Etenkin, jos se ei joudu olemaan kovin pitkiä aikoja yksin ja saa kulkea monenlaisissa paikoissa mukana. Koira on loppupeleissä hyvin vähään tyytyväinen.

  Eikö sun tule ikävä sitä suloista pikkukoiraa?

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Näinhän se on, itse vaan stressaa tälläisiä juttuja.. Hipolla on asiat tosi hyvin, ja itseasiassa se vaikuttaa nyt jopa onnellisemmalta kun varmasti aistii että mun on hyvä olla. :)

   Tottakai tulee.. :(

 10. Avatar Jj sanoo:

  Anteeksi, mutta on jäänyt nyt blogien lukeminen vähemmälle joten olen pudonnut kelkasta.. Lähditkö siis opiskelemaan lähihoitajaksi? Ja oletteko Tatun kanssa eronneet? Tsemppiä jos olette<3

  Tästä postauksesta huokuu rakkautesi koiraasi kohtaan. Voin samaistua tekstiin, itseltänikin kun löytyy tuo maailman rakkain karvainen ystävä<3 Hippo on varmasti tykännyt isommasta asunnosta ja pihasta ja ulkoilusta vapaana, mutta yhtä lailla Hippo sopeutuu uusiin ja muuttuviin elinoloihin ja kuvioihin, se vaan voi viedä aikansa. Ei koira tarvitse hienouksia ja rikkauksia ollakseen onnellinen. Sinä selvästi olet huolehtiva ja rakastava omistaja ja Hipon pysyvä elementti sen elämässä, sinä olet ainoa asia jota se tarvitsee ollakseen onnellinen koiran elämäänsä<3

 11. Avatar Kysyn vaan sanoo:

  Ihan mielenkiinnosta kysyn, miks vastaat niin vähän kommentteihin?

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Nyt oon vaan käyttänyt kaiken vapaan-ajan muuhun, vastailen kyllä aina kun tulee sopiva rako. Ja varmasti voisin panostaa enemmän tähän jatkossa. :)

 12. Avatar M sanoo:

  Onhan Helsingissä tosiaan paljon alueita, joissa on paremmat ulkoilumahikset ja aivan oven takana. Toki ei keskustassa, mutta kulkeehan esim. Hertsikastakin metro sujuvasti keskustaan. Ja lähijunat kulkee myös. Palveluita on kaikkialla.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Joo kyllä me liikutaan aika paljon muualle, mutta ei tietenkään päivittäin! :)

Kommentoi