sunnuntai 30. syyskuun 2018

Laita hyvä kiertämään!

Yksi asia johon en oo ikinä bloggaajana tottunut, on se että ilmaista tavaraa tulee joka suunnasta. Mä innostun edelleen ihan yhtä paljon jostain meikkilähetyksestä, kuin sillon ihan ensimäisilläkin kerroilla. Fakta on kuitenkin se, että sitä kaikkea tavaraa ei vaan kerkeä ja pysty käyttämään, joten annan ison osan esimerkiksi juuri kosmetiikasta tai vaatteista ystävilleni tai perheenjäsenille. Silti tuntuu että sitä tavaraa jää tosi paljon nurkkiin pyörimään, ja oon miettinyt tosi pitkään että mihin haluan niitä tällä kertaa lahjoittaa.

Oon tykännyt mun koulusta paljon ja se on jo näin lyhyessäkin ajassa antanut mulle tosi paljon ajateltavaa elämästä ja arvoista. Meidän koulun yhteydessä sijaitsee esim. pitkäaikaiskodittomien asuntoloita, ja meillä on ollut sieltä asukkaita sekä työntekijöitä kertomassa heidän arjestaan. Kuunnellessa niitä juttuja pidättelin koko ajan kyyneliä, mutta silloin mulla tietysti välähti!

Kysyin voisinko pitää naisten yksikössä ns. hemmottelu päivän, joka pitäisi sisällään esim. kauneudenhoitoa ja meikkaamista. Lahjoitan tietysti kaikki tuotteet heille, mutta haluan nimenomaan myös mennä itse sinne viettämään aikaa, ja kuuntelemaan.

Mulla on jo valmiiksi tosiaan paljon kaikennäköistä tavaraa jota voin sinne viedä, mutta päätin vielä rohkaistua ja kysyä L’oréalilta, josko heillä olisi halua olla mukana tässä projektissa. Isoin tarve on kuitenkin varmasti kaikelle perustavaralle, eli shamppoille, rasvoille jne jne. sillä näillä ihmisillä ei ole varaa edes perus juttuihin – ja ilokseni sain todella nopeasti myöntävän vastauksen.

Kun lähetti sitten toi mulle paketit kotiin viikkoa myöhemmin, en voinut oikeasti uskoa silmiäni! Kaksi niin isoa ja painavaa laatikollista kosmetiikkaa, etten jaksa niitä edes yksin kantaa!! En oikeesti pystynyt enää tässä vaiheessa pidättelemään itkua, sillä musta on niin mahtavaa päästä toteuttamaan tätä – ja niin mahtavaa että tälläinen firma halusi lähtee auttamaan mua, ilman mitään vastapalvelusta. Joten super iso kiitos Suomen L’oréalin PR tiimille! ♥︎

Huomenna aamulla mulla ja parilla muulla tytöllä jotka halusi lähteä tähän mukaan on ensimmäinen varsinainen suunnittelupalaveri asian tiimoilta. Ja oon täällä nyt jo ihan innoissani!! En malttaisi enää odottaa että saadaan projekti kunnolla käyntiin! 🙂 Mun mielestä on niin mahtavaa että mulla on oman työn kautta resursseja antaa jotain hyvää myös muille.

With love, Silja


27 Responses to “Laita hyvä kiertämään!”

 1. Jes sanoo:

  Oot Silja ihan super !<3
  Tuollaisia ihmisiä tarvittaisiin enemmän.

  Ja ihan mielettömän kaunis. Häkellyin taas näistä kuvista.

 2. Anni sanoo:

  Ai että, mulla tuli kyyneleet silmiin jo vaan tätä lukiessa. Mahtavaa, että sait tommosen idean ja vielä sen toteutatkin! Ja vielä, että L’Oréal lähti mukaan. <3 Oot selvästi omaa alaas opiskelemassa.

  Ehottomasti tekisin samaa itsekin, jos olis mahdollisuuksia!

 3. Sanni sanoo:

  Ihana! Mulla meni ihan kylmät väreet kun luin tätä. Ihanaa jos oot löytäny oikeesti oman jutun ja ihanaa et sulla on tollanen mahollisuus auttaa ja piristää niitä jotka sitä apua ja piristystä tarvii. Vitsi oon ilonen sun puolesta!

 4. Sanna sanoo:

  En oo tainnu ikinä kommentoida ja luen blogias harvakseltaan, mutta nyt on pakko sanoa ihan ääneen että tosi ihana idea ja kiva kun lähdet oma-aloitteisesti tollasta tekemään! Monelle muulle shampoot ja muut peruskosmetiikkatuotteet on aikalailla itsestäänselvyys eikä sitä hirveästi pysähdy miettimään että joillekin ne on ihan luksusta. Saat varmasti monelle iloa tällä tempauksella ja toivottavasti jaksat jälkikäteen vähän päivitellä että miten päivä meni 🙂
  Opiskellaan muuten samaa alaa (eri kouluissa tosin) ja olis tosi kiva joskus lukea sun ajatuksia että miten on koulu lähteny käyntiin ja minkälaisia suunnitelmia sulla on tulevaisuuden suhteen kun oot valmistunut.

  Kaikkea hyvää sulle ja Hipolle ja mukavaa syksyn jatkoa!

 5. Säde sanoo:

  ihanaa. hyvä sä!

 6. Janina sanoo:

  Hei upeeta! Varmasti ilahtuvat! 🙂 itekkin ois joskus kiva päästä tekeen jotain tollasta konkreettista minkä tuloksen näkee eikä vaan lahjoittaa keräyksiin. Vein kyllä just pari mupvikassillista hyviä vaatteita hyväntekeväisyyteen.

 7. johanna sanoo:

  Hei
  Aivan mahtavaa toimintaa. Ihanaa, että on ihmisiä, jotka jaksaa ja haluaa auttaa apua tarvitsevia!

 8. Maaju sanoo:

  Ihan huikeeta! Tee ihmeessä tosta tempauksesta joku pistaus jos viittit/pystyt. Olis tosi kiva lukea. Muistan ku teit joskus sen hyväntekeväisyystempauksen Virossa ja lahjotit sun vaatteita siellä nuorille tytöille. Moni sais ottaa susta oppia, inspiroit tekemään hyvää <3

 9. Sanna sanoo:

  Ihan mahtavaa Silja sulla on sydän paikallaan!

 10. tanjasofia sanoo:

  Todella hieno idea! 🙂 Tulipa hyvä mieli kun luki tätä. Tee myös hemmottelupäivästä postaus?

 11. Anny sanoo:

  Hieno idea!

 12. S sanoo:

  Lueskelen kaikenlaisia blogeja epäsäännöllisen säännöllisesti. Kertaakaan ei ole tullut yhtä vahvasti kuin nyt sellainen fiilis, että joku käyttäisi blogijulkisuuttaan ja sen tuomia mahdollisuuksia johonkin aidosti näin hyvään. Voi olla että on mennyt ohi mutta silti. 🙂 Upeaa toimintaa!

 13. Iels sanoo:

  Mahtavaa! Ois super jos muitakin bloggaajia lähtis tälläseen mukaan.

 14. Anni sanoo:

  Wau! Tuli tippa linssiin tätä lukiessa, niin ihana idea <3 ihanaa, että autat!

 15. Susan sanoo:

  Ihana idea!

  Ja kaunis meikki!

 16. ida ihana sanoo:

  Ihanaa luettavaa! <3 Tämä antaa varmasti kaikille mukanaoleville paljon, myös sinulle itsellesi 🙂

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 17. merikilppari sanoo:

  Ihana ihana idea! Toivottavasti päivästä tulee onnistunut.

 18. Sari sanoo:

  Ihana tempaus ja varmaan juuri shampoot ja rasvat ovat tarpeellisimpia! Jos et sieltä voi ottaa kuvia, niin tee kuitenkin postaus sen jälkeen, että miten meni!
  Tsemppiä opiskeluihin!

 19. Suvi sanoo:

  Ihan mahtava idea ja onneksi saat(te) idean vielä toteutettuakin! Olisi huippua, jos pystyisit tekemään jonkinlaista postausta aiheesta ja varmasti L’Orealinkin yhteyshenkilöt olisivat mielissään, jos saisivat nähdä kuinka olette yhdessä auttaneet! 🙂

 20. Juuli sanoo:

  I-H-A-N-A idea! <3 Toivottavasti me lukijat päästään tähän päivään mukaan blogin tai instan kautta 🙂

 21. Marine sanoo:

  Todella ihana idea, sulla on suuri sydän <3.
  Toivottavasti tämä asia lähtee laajenemaan ja saa näkyvyyttä.
  Minun oli tarkoitus viedä talvitakkeja myös kodittomille kun 17.10 vietetään kodittomien yötä. Mutta en löytänytkään varastosta enää yhtään ylimääräistä. Olin aikaisemmin siivonnut ja laittanut kaiken ylimääräisen jo menemään.

 22. Jane sanoo:

  En yleensä kommentoi mutta nyt on pakko sanoa että aivan ihanasti ajateltu ja pisteet myös L’Orealille tästä ♡ Kerro toki tännekki miten päivä meni 🙂

 23. Moi sanoo:

  Miksi Loreal? Menee pilalle ihana idea kun tukee eläintestattuja tuotteita. Loreal on varmaan pahimpia eläinten kiduttajia koko alalla, etkö sinä ole aika eläinrakas?

 24. Saara sanoo:

  Opiskekeletko kenties Diakoniaopistolla? Siellä on muutama todella hyvä opettaja ja mahdollisuus kaikenmaailman prokkiksiin, mihinn kannattaa tarttua. Kiva kun hyödynnät blogiasi tuolla tavalla. Antoisaa opiskelua!

 25. Krista sanoo:

  Kyynel silmäkulmassa luin tätä tekstiä. Vaikutat todella empaattiselta ja ajattelevaiselta naiselta. Maailma tarvitsee enemmän sinunkaltaisia ymmärtäväisiä ja hyvää tahtovia ihmisiä. En malta odottaa, että pääsen kuulemaan kuinka projektinne sujui jos siitä meinaat täällä enemmänkin kertoa. Ihanaa viikonloppua sinulle <3 !!

 26. See sanoo:

  Kulju puhuu susta paskaa, JO. niinkun kaikista sen ”ystävistä <3”

 27. Kirsikka sanoo:

  Upea idea sulla! Ja niin ps..mistä nuo kengät on? Tosi hienot!

Kommentoi