torstai 15. marraskuun 2018

Uuden Objektiivin testailua!

Kaupallisessa yhteistyössä: Olympus Suomi

 

Kameraan liittyvät jutut on aina sellaisia mistä tulee paljon kyselyitä, ja ajattelin päivittää teille vähän mun tämän hetkistä ”kalustoa”. :) Oon tosiaan nyt jo varmaan 6-7 vuotta kuvaillut ainoastaan Olympuksen kameroilla, ja tarkemmin sanottuna vielä niillä heidän minijärkkäreillä. Varmaan sanomattakin selvää että oon tykännyt ihan älyttömästi, eikä ole käynyt edes mielessä alkaa vertailemaan mitään muita merkkejä/kameroita. Myös teiltä tulee useasti hyvää palautetta mun kuvista tai niiden laadusta, joten oletan että jälki miellyttää silmää myös siellä puolella ruutua!

Laatu yhdistettynä kompaktiin kokoon on ollut mulle se ratkaisevin tekijä. Bloggailun alkuaikoina kannoin aina mukana isoa järjestelmäkameraa, ja se oli ihan älyttömän hankala sekä painava. Tämä oli alunperin suurin syy miksi vaihto pienempään kameraan todellakin houkutti. Koska en oo mikään kamala tekniikanihme (en tiedä esim. kameroista paljoa), mulla ehkä kesti hetken aikaa tutustua kaikkiin kuvausominaisuuksiin, mutta opittuani mulle sopivat tekniikat oon myös sillä saralla ihan älyttömän tyytyväinen.

id-kuva

Nämä kuvat on otettu Olympuksen PEN E-PL9 -kameralla ja objektiivina käytin M.Zuikon 30mm Macroa, jolla saa nimensä mukaisesti kuvattua hyvin lähikuvia. Mä oon ehdottomasti valokuvaamisessa sellainen ihminen joka nauttii enemmän hyvistä lähikuvista, kuin ehkä niistä laajemmista kuvista. Blogia kirjoittaessa tietysti on hyvä opetella ottamaan monipuolisesti erilaisia kuvia, mutta mun lemppareita on silti aina hyvät lähikuvat, kuten tässä postauksessa. Tarkat yksityiskohdat ja sumea tausta on vaan mun juttu.. :D

Sain tuon kyseisen objektiivin ihan vähän aikaa sitten, joten oli pakko käydä eilen illalla spontaanisti napsimassa näitä perinteisiä joulukuvia Stockkan joulukuusien luona. Näistä vaan tulee vuodesta toiseen tosi kivoja noiden tuhansien pienten jouluvalojen ansiosta. Pimeällä kuvaaminen tuo kyllä aina omat haasteensa, mutta mun mielestä näistä tuli jälleen kerran tosi onnistuneita ja jouluisia!

Makro objektiivi on lisäksi erityisen hyvä esimerkiksi kosmetiikan tuotekuviin, ruokakuviin, meikkikuviin sekä asukuvien yksityiskohtiin. En malta odottaa että pääsen toteuttamaan kaikkia erilaisia juttuja tämän avulla!

Mulla on käytössäni kaksi Olympuksen runkoa, aiemmin mainitsemani PEN E-PL9 sekä OM-D E-M10. Kummassakin on vähän eri ominaisuuksia mistä tykkään, toi OM-D on ollut ihan mun lemppari ja palvellut mua tosi hyvin vuosia, mutta kaipasin keväällä päivitystä hieman uudempaan malliin, joten sitten löytyi tämä uusi PEN, jossa on mm. kääntyvä näyttö. Kääntyvä näyttö helpottaa tietysti yksin kuvaamista todella paljon, ja se sopii sen ansiosta hyvin myös vaikka vloggaukseen! Tärkein ominaisuus on kuitenkin se wifi jolla voi lähettää kuvat suoraan puhelimeen ilman odottelua!! Tämä taitaa onneksi löytyä nykyään lähes, ellei kaikista olympuksen uusimmista kameroista. ;)

Objektiivina käytän M.Zuikon 45mm/f1.8 tai tuota uusinta tulokasta eli ed 30mm/f3.5 Macroa. Välillä saatan kuvata myös ihan sillä kameran mukana tulleella objektiivilla jos tarvitsen vähän laajempaa kuvaa. Näiden lisäksi multa löytyy vielä kalansilmä lisäosa, joka on huippu esim kodin kuvaamiseen – siitä lisää parin viikon sisään! ;)

Ja hei Olympuksella on nyt mahtava tarjous, nimittäin Olympus PEN E-PL9 -kameran ostaja saa kaupan päälle tuon 3omm Macro objektiivin!! Jos oot harkinnut kameran ostoa, niin kannattaa ehdottomasti hyödyntää tämä – pelkän objektiivin hinta on normaalisti 230€, jonka lisäksi saat vielä kameran normaalista hinnasta -100€. Tarjous on voimassa vuoden loppuun saakka ja shoppailemaan pääset tästä linkistä! 

With love, Silja


7 Responses to “Uuden Objektiivin testailua!”

 1. Avatar riiah sanoo:

  Kuinka kauan tämä tarjous on voimassa? :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Ahh sori, tarjous on vuoden loppuun saakka – eli kerkee hyvin vaikka pukinkonttiin! ;) :D

 2. Avatar Lottta sanoo:

  Pitää harkita ostaisiko sitä tällä tarjouksella itselleen kameran joululahjaksi.. Mun vanha kamera kaipaa kyllä jo päivittämistä, mulla on se ihan ensimmäinen Olympuksen pen kamera e-pm1, joka on jo vähän vanhentunut.. Kyllä sillä silti ihan hyviä kuvia saa, toi sama M.Zuikon 45mm/f1.8 on mulla käytössä, se on kyllä tosi hyvä!

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Se on ihan paras! :) Mullakin oli ekana kamerana Olympukselta aikoinaan toi pen mini!

 3. Avatar Janita sanoo:

  Hei Silja! Huomaan, että kehut Olympuksia koska teillä sattuu olemaan diili. Haluan vain sanoa, että saisit niiiin paljon enemmän irti kamerastasi, jos siinä olisi isompi kenno. Olympuksen kennot ovat järkyttävän pieniä, mikä on suurin syy optiikan lisäksi siihen, ettet saa haluamaasi kunnollista sumennusta taustoihisi (lyhyttä syväterävyyttä). Suosittelen ehdottomasti Sonyn täyskennoista peilittömää kuvauksiisi, esim A7iii:ta.

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Moikka, kehun olympusta koska yksinkertaisesti oon tykännyt siitä todella paljon ja käyttänyt vuosia, kuten sanoin. :) Suosittelen mun lukijoille tätä Olympuksen kameraa mielelläni sen hinta/laatusuhteen vuoksi, joka on huippu. Toi sun suosittelema kamera pyörii aivan eri hintaluokassa, joten se sopii varmasti ammattilaiskäyttöön hyvin.

 4. Avatar Pauliina sanoo:

  Hei osaatko sanoa löytyisikö pelkkoäiä objektiiveja tarjoushinnoin mistään. Harmittaa kun ostin kameran normaalihinnalla enkä ymmärtänyt noiden päälle mitään 😡

Kommentoi