tiistai 22. tammikuun 2019

”Turistilomalla” Kanarialla

Siis oon ihan kokonaan unohtanut nää reissupostausten julkaisut, miten voikin olla näin laho pää välillä. :D Kertauksena nyt vielä kaikille, eli olin siis mun isän puolen perheen kanssa reissussa joulukuun puolessa välissä Kanarialla – tarkemmin sanottuna Puerto Ricossa, Gran Canarialla. Sain matkan lahjaksi isältäni ja oli niin ihanaa päästä vuoden pimeimpään aikaan viettämään yhdessä aikaa jonnekkin missä aurinko paistoi, sekä oli lämmintä.

Mulla ei ollut oikeastaan mitään ennakko-odotuksia itse kohteesta. Tottakai päähän oli piirtynyt jonkinlainen mielikuva Kanariansaarista, sillä niillä ei ehkä oo kovin eksoottinen maine Suomessa. Itse olin kyllä tosi positiivisesti yllättynyt ja tykkäsin tästä paikasta missä me oltiin. Oon koko mun elämän ihan pienestä asti matkustellut aina erikoisissa ja eksoottisissa lomakohteissa, joten mun mielestä oli oikeastaan ihan hiton jees kerrankin vaan olla rauhassa ja nauttia – ei ollut mitään niin erikoista nähtävää että olisi pitänyt olla pää kolmantena jalkana näkemässä ja kokemassa. Viikon aikana kuulin ohimennen pari kertaa jonkun puhuvan suomea, mutta ei ollut kyllä mikään suomituristi meno (paitsi siellä Nykäsen keikalla minne mun oli pakko päästä ihan vaan sen ironian takia).

Olin jotenkin ajatellut että tuolla ei olisi kovin lämpimät ilmat tohon aikaan vuodesta, vaan ehkä enneminkin sellainen mukava farkut ja nahkatakki-keli. En siis ollut pakannut mukaan kuin yhdet ainoat shortsit, enkä ollenkaan bikineitä. :)) Ensimmäisen päivän otin sitten ihan pokkana aurinkoa rintsikoilla ja shortseilla, kunnes oli pakko käydä ostamassa biksut että pääsee uimaan. Auringossa oli nimittäin ihan törkeän kuuma.

Majoituttiin koko viikko Marina Suites nimisessä hotellissa ja kyseinen hotelli oli aivan super ihana. Moderini, puhdas, kiva sisustus, huippu sijainti, täydellinen allas-alue, k18-allas-alue, todella iso aamiainen jne jne jne. listaa voisi jatkaa loputtomiin. En keksi oikeastaan mitään negatiivista sanottavaa, mikä on harvinaista haha! Myös säät olivat aivan täydelliset koko reissun ajan – aurinko paistoi ihan pilvettömältä taivaalta.

Ei taidettu käyttää taksia koko reissulla kertaakaan, sillä joka paikkaan pystyi kävelemään hotellilta helposti, vaikka se olikin vähän omassa rauhassa. Vaikka tarkoituksena olikin ottaa ihan vaan aurinkoa ja rentoutua, tehtiin myös paljon kaikennäköistä kuten käytiin valas&delfiini-safarilla ja kierrettiin lähellä olevia pienempiä kyliä.

Ehkä hauskin päivä oli meidän reissun loppupäässä, kun reippailtiin parin kilometrin matka tonne yllä näkyvälle kauniille Playa de Amadores -nimiselle rannalle ja vuokrattiin aurinkotuolit koko päiväksi. Vesi oli ihan super turkoosia ja kirkasta – mutta kylmää, enkä halunnut uimaan. Suostin lähtemään pienen yllytyksen jälkeen mun siskopuolen kanssa meressä olevalle temppuradalle, joka oli sellasista pomppulinna-matskua. En lupautuessani huomannut, että sinne piti ensinnäkin uida rannasta ja toiseksi lähes jokaisessa esteessä tipahti helposti mereen. :D Meillä oli silti ihan super hauskaan.

45 minuutin riehumisen jälkeen uitiin takaisin rantaan, ja mä olin mojiton tarpeessa. Koitin höpötellä tarjoilijapojalle espanjaksi kaikkea, ja hän kysyi että haluanko mun mojitosta vähän vahvemman – no en tosiaan halunnut. :D Kuitenkin ton juotuani olin rehellisesti sanottuna niin kännissä, etten päässyt liikkumaan mun aurinkotuolista mihinkään ja kaikki ihmetteli kun hihittelin siellä yksinäni. Siis yhdestä mojitosta!!!! Mulle tuli siitä myös niin hirveä laskuhumala, etten juonut enää yhtään alkoholia loppureissusta. :D Nyt jälkeen päin onneksi naurattaa koko setti..

id-kuva

Yhteenvetona reissusta: Oli tosi jees, ja ehkä mun hehkutukseen vaikuttaa myös se, ettei loma olisi voinut tulla mulle täydellisempään saumaan. Olin niin auringon ja rentoutumisen tarpeessa just tolloin, että nyt jaksan valittamatta tän loppu talven. :D Voisin kuitenkin ehdottomasti mennä tonne uudelleen, mikäli haluaisin helpon talvi-lomakohteen läheltä.

With love, Silja


One Response to “”Turistilomalla” Kanarialla”

  1. Moi Silja,

    Ihanan rennolta vaikuttaa teidän reissu! Kävin itsekin kanarialla samoihin aikoihin, mutta oltiin lähinnä Las Palmasissa ja vuorilla -jossa lämpötilat todellakin tippuivat alas. Lämpöä ja valoa riitti onneksi päivällä ja mun mielikuva Gran Canariasta muuttui täysin. Tosi kiva perus kohde!

    Minkä tyylinen toi teidän valas/delfiini reissu oli? Näkyikö eläimiä? Mietin siis lähinnä, että kuinka ekologisia tuollaiset reissut ovat :) Tai ettei eläimille käy harmia, ollut jotenkin niin paljon tapetilla nyt kaikenmaailman safarireissut.

    yst. Pinja Mitrovitch // http://www.pinaycoco.fi

Kommentoi