keskiviikko 20. helmikuun 2019

We are going to…..

….BARCELONA!

Varattiin mun ystävän Idan kanssa viime perjantaina tyttöjenreissu ensi kuun loppuun, kun mun työharkka loppuu! Ootan tätä matkaa nyt jo niin innoissani, sillä on ihanaa päästä hetkeksi muihin maisemiin ja nähdä toivottavasti myös vähän aurinkoa. On myös ihana fiilis, kun on jotain mitä odottaa.  🙂

Tehtiin ehkä vähän kompromissi loman määränpään suhteen, koska meillä molemmilla oli eri paikat mihin haluttiin matkalle. Mä olisin halunnut alunperin lähteä Berliiniin, mutta Idan ehtona oli että siellä on palmuja. 😀 Selailtiin paljon eri matkoja ja lopulta päädyttiin yhteistuumin Barcelonaan. Mä oon iso Espanja-fani jos näin voi sanoa, mutta Barcelonassa en oo aiemmin päässyt käymään.

(kuvat Roomasta viime keväältä)

Mä oon sellainen lomailija että tykkään käydä paljon tutustumassa nähtävyyksiin ja kulttuuriin, joten veikkaan että Barcasta löytyy tähän tarkoitukseen vaikka mitä kivaa. En oo vielä sen kummemmin kerinnyt tutustua kohteeseen, mutta ollaan laitettu muutamia ”itsestäänselviä” nähtävyyksiä jo ylös. Jos teillä on mitä vaan infoa jota olisi hyvä tietää etukäteen niin mulle saa mielellään laittaa kommenttia tällä tai instagramissa. Kiinnostaa kaikki nähtävyydet, ruokapaikat, shoppailumahikset, yökerhot jne. mitä tuleekaan mieleen. Ilmianna mulle kaikki parhaat jutut Barcelonasta!

With love, Silja


12 Responses to “We are going to…..”

 1. Suvi sanoo:

  Pakko suositella sinullekin, sillä saimme tässä ravintolassa parasta palvelua ja ruokaa kuin missään muualla. Tässä siis hehkutus toissa kesänä yhtä tapas-ravintolaa kohtaan. Kyseessä Sensi Restaurant ja Sensi Bistro!!

  Olin lukenut suosituksia tästä Sensi Restaurantista jo aiemmin, mutta koska emme olleet osanneet arvioida illallisaikaan niin päätimme kokeilla kepillä jäätä ja kysellä pöytää ilmaantumalla ravintolaan. Pöytää emme valitettavasti saaneet Sensi Restaurantista, mutta tarjoilija tarjoutui soittamaan n. 100 metrin päässä sijaitsevaan toiseen ravintolaan Sensi Bistroon. Sieltä löytyi kuin löytyikin muutama vapaa pöytä. Paikalle ilmaantui myös toinen pariskunta, joille myös löytyi pöytä. Tämän kaiken lisäksi toinen tarjoilija vielä vaati saattaa meidät paikan päälle ja ohjasi pöytään ja otti juomatilauksemme.
  Ruoka oli suussa sulavaa ja tämä asiakaspalvelu sai kyllä täydet pisteet. Joten jos olette hyvää ja erilaista tapas-paikkaaa vailla, tälle iso iso suositus 🙂

 2. Suvi sanoo:

  Hei Barcelona on kiva ja monipuolinen kohde, joten uskon että tuutte molemmat tykkäämään! Mä olin vuosi sitten noihin aikoihin parhaan kaverini kanssa siellä viikon verran ja kirjoittelin muutaman postauksen omaan blogiini, jotka löytyvät alla olevan linkin loppupäästä. Käy kurkkaamassa, jos kiinnostaa 🙂 Ainakin La Roca outlet kylä oli käymisen arvoinen, samoin Guellin puisto ja ylipäänsä käppäily ympäri kaupunkia!

  http://starbox.fi/smilingforever?tag=Matkailu

 3. Miltsi sanoo:

  Kävin itse viimekesänä ekaa kertaa Barcelonassa ja tykkäsin kyllä paljon, lähtisin mielelläni uudestaankin!
  Tässä vähän omiin kokemuksiin pohjautuvia vinkkejä: Välimatkat on melko pitkiä, mutta metrolla pääsee liikkumaan kätevästi melkein mihin vaan. Nähtävyyksistä eniten omaan mieleen oli Font Magica suihkulähdeshow sekä labyrinttipuisto (Laberint d’Horta Park). Park Güellin huipulta oli upeat näkymät kaupungin yli, mutta muuten se oli vähän pettymys. Ainakin kesällä Barceloneta beach oli ihan tupaten täynnä, jolloin oli kivempi mennä viettämään rantapäivää vähän ”syrjempään” Bogatell beachille. Rannan yökerhoista paras oli ehdottomasti Opium.
  Ihanaa reissua! 🙂

 4. J sanoo:

  Ah Barcelona on ihana <3 rakastuin kun kävin. Sielä oli sellanen paikallisten suosima cava/tapasbaari nimeltä la Xampanyeria niminen paikka, se on siinä rantakadun lähellä, tosi halpaa cavaa ja hyviä tapaksia pilkkahinnalla,
  Sielä ei tosin oo paljon istuskelu paikkoja, me poikakaverin kanssa käytiin siinä alkupaloilla ja heti sen vieressä samalla kadulla oli törkeen hyvä mexicolainen ravintola Oaxaca Cuina Mexicana missä söin niin järjettömän hyvää lihaa etten ikinä unohda! Ja mä en tosiaan oo mikään ruokahifistelijä mutta se teki vaikutuksen 😀 tuli nytkin vesi kielelle...

 5. Camilla sanoo:

  Jos pizzasta tykkää niin ehdoton on NAP! Sinne pitää mennä tosin melkein heti ku aukeaa koska supersuosittu, eikä voi varata pöytää. Brunssipaikoista ehdottomasti brunch and cake!!

 6. A sanoo:

  Kyselit tatska-paikkaa instagrammissa, niin suosittelen 19-28 tattoo! Siellä kävin ottamassa ensimmäisen tatuointini. Kerran barcelonassa käyny ja kesällä menossa uudestaan! On se vaan ihana paikka <3

 7. Heidi sanoo:

  Montjuice ja siellä oleva suihkulähdeshow, El gòtic, Park Güell ja Tibidabo! Olen itse muutaman kerran käynyt Barcelonassa ja se on ehdottomasti yksi omia suosikki kaupunkeja ja ainakin noi nähtävyydet kannattaa käydä katsomassa jos vain aika riittää 🙂 ja myös outlet kylässä kannattaa käydä johon lähtee busseja keskustasta

 8. Elisa sanoo:

  Meillä oli hotelli La Ramblalla ja aamupalaksi haettiin aina ko. kävelykadun La Boqueria-torilta ihania tuoreita hedelmäsalaatteja 🙂
  Sagrada Familia-kirkko nähtiin myös… upeahan se oli, mutta en mä enää toista kertaa lähtis sitä katsomaan jos joskus Barcelonaan vielä uudestaan menen.
  Tästä tykkäsin: Templo del Sagrado Corazon de Jesus. Kyseessä kirkko, mutta kaupungin yllä, ja näkymät sieltä korkealta aukiolta oli kyllä hienot. Ainakin meillä sattui niin mahtava ilma että kelpasi katsella kaupunkia ja kauempana näkyvää merta viiniä nauttiessa ja auringon lämmittäessä 🙂
  Shoppailijalle löytyy vaikka mitä. Primark tietty edullisuuden takia 🙂 Itse satuin löytämään El Corte Ingles-ostoskeskuksesta parhaimmat löydöt. Siellä on siis vaikka ja mitä!
  Me kävimme myös Camp Noulla, mutta sitä nyt ei tietenkään voi suositella jos ei jalkapallosta ole millään lailla kiinnostunut. Vaikka se FC Barcelonan museo kaikkine pysteineen ihan hieno olikin 🙂
  Arc de Triomf kaaren ali tuli myös käveltyä ja siitä kadusta jolla tämä kaari oli, pidin kyllä. Vaikka ei siellä kadulla mitään ihmeellistä ollut 🙂

 9. Mari sanoo:

  Kannattaa muistaa ettei paikallisten kuullen kutsu Barcelonaa Barcaksi. Barca on vain ja ainoastaan futisjoukkue, Barna on kaupungin lyhenne. Ystävä on kotoisin Barcelonasta ja tuohtuu aina väärää termiä käytettäessä 😀

 10. johanna sanoo:

  Kannattaa ehdottomasti käydä Can Dendessä aamiaisella! Tosi herttainen (muistaaksi brassipaikka?) ja aamiainen oli aivan huippu! Orgaanista ja itsetehtyä ☺️ Pari kilmetriä ’keskustasta’ (ramblasta) mutta jokaisen askeleen ja pennin arvoinen paikka! Viikonloppuna paikalliset jonottivat ulkona ikkunalaudoilla istuen, paikka on tosi pieni, eikä ulos päin näytä niin houkuttelvalta. Kannattaa myös käydä tsekkaamassa ulkoilmaostoskeskus! Akvaario oli pettymys… ramblan tuntumassa hinnat pilvissä, esim. lasillinen sangriaa saattoi maksaa 9€, kun taas hieman syrjemmässä saattoi saada kannun 5€ 😂

 11. Satu sanoo:

  Hei! Viimekesänä kans vierailin ja pakko kertoo et jos ootte pidempään kohteessa niin junalla pääsee rannikkoa pitkin nopeasti eteenpäin eri kaupunkeihin. Barcelonassa kalliimpaa, mut kun meette vähän keskustan ulkopuolelle niin kaikki edullisempaa! Sagrada Familia uskomaton! Park guell jäi itellä testaamatta, varmasti sekin upee paikka. Paljon ihania kahviloita ja käveltyä tulee tosi paljon! 🙂

 12. Emmaus sanoo:

  La Sagrada Familia ja muut Gaudin kohteet kannattaa varata etukäteen, ne ovat niin suosittuja ettei sisäänpääsy ole itsestäänselvyys jos aikoo ostaa lipun porteilta!

Kommentoi