sunnuntai 10. maaliskuun 2019

Koulun ja töiden pelastus

Kaupallisessa yhteistyössä: Gigantti

Mulla on tällä hetkellä aika hektiset vaiheet menossa mun koulun ja työssäoppimisen kanssa, sillä mulla on super paljon koulutehtäviä tehtävänä vielä töiden päälle. Sain kuitenkin helpotukseksi itselleni Gigantista lainaksi uuden Microsoft Surface pro 6 -laitteen jossa yhdistyy parhaalla mahdollisella tavalla tabletti ja kannettava tietokone. Tämä tabletti on ollut älyttömän iso helpoitus mulle, monestakin eri syystä;

Isoin plussa multa tulee kyllä siitä, miten helppoa tätä kevyimmillään vain 770g painavaa Surface Pro 6:ta on kantaa mukana, sillä nyt tällä hetkellä mun täytyy pitää konetta mukana lähes päivittäin, aamusta iltaan. Tabletti mahtuu helposti mukaan käsilaukkuun tai reppuun, eikä se tuo ollenkaan huomattavaa lisäpainoa. Mulla on duunissa joka päivä iso reppu mukana sillä pitää ottaa aina säänmukaiset vaatteet, eväät jne jne. joten en halua kantaa mukana mitään turhaa tai painavaa.

Me käytettiin koulussa jo valmiiksi Windowsin käyttistä, niin mulle on ollut jotenkin tosi luontevaa hoitaa tällä kaikki mun koulutehtävät koulussa/kotona/töissä. Teen nyt parhaillani näyttösuunnitelmaa ja työssäoppimiseen liittyviä tehtäviä, joita pitää vähän väliä tarkastuttaa mun opettajalla, sitten taas työpaikkaohjaajalla sekä pystyä korjailemaan ja muokkaamaan jatkuvasti on the go. Ymmärrätte siis varmaan kuinka fiksu ratkaisu tämä on ollut mulle tässäkin suhteessa, kun ei tarvitse kantaa painavaa läppäriä mukana, vaan samat ominaisuudet löytyy myös hieman kompaktimmassakin koossa. Microsoft Surface pro 6:sen kanssa saan itse valita käytänkö laitetta riisuttuna tablettina, vai yhdistänkö siihen myös näppäimistön jolloin se muunatutuu näppärästi ns. läppäriksi. Aika useasti mulle on riittänyt hyvin pelkkä tablettikin, jos kirjoittamista ei ole ollut niin paljoa.

Laitteella on ollut helppoa tehdä niin koulujuttuja, kuin myös muokkailla kuvia ja hoitaa muitakin blogiin liittyviä juttuja, sillä sen näytön koko on 12,3 tuumaa ja tarkkuus 2736×1824 pikseliä! Esimerkiksi kuvia muokkaillessa mulle on tosi tärkeää, että laitteen näyttö on tarkka ja värit näkyvät kirkkaina, jolloin työ on paljon helpompaa ja mukavampaa. En itse tykkää muokata kuviani kännykällä, vaan käytän ne yleensä koneen kautta jolloin värejä jne. on paljon helpompi säätää. Nyt oon parina iltana kerinnyt myös hengähtämään sen verran, että oon voinut katsella leffoja sängyssä ennen nukkumaanmenoa ja terävä kuvanlaatu on ollut ihan huippu myös tässä mielessä. :)

Mulle esteetikkona on tietysti myös jossain määrin tärkeää mun laitteiden ulkonäkö, ja siksi tykkäänkin Surface 6:sen elegantista ja siististä ulkonäöstä. Siitä löytyy kaksi eri värivaihtoehtoa, joista mulla on tietysti nyt lainassa all black ;-) Tietty laitteessa on myös paljon muita hyviä ominaisuuksia joista muutaman luetellakseni löytyy; koko päivän kestävä akku, kosketusnäyttö johon voi käyttää myös Surface -kynää, kasvojentunnistus (eli Windows Hello) kirjautuminen, hyvä etu- sekä takakamera ja parempi suorituskyky.

With love, Silja

 

 


2 Responses to “Koulun ja töiden pelastus”

  1. Avatar Sldkkdkdkd sanoo:

    Oletko tykännyt lähihoitajaksi opiskelusta? Minkälaiseen ympäristöön menet seuraavaksi harkkaan (jos saa kysyä)? Tuntuuko omalta hommalta tällä hetkellä?

    • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

      Oon mä kyllä tykännyt, varsinkin just työharkat on mun juttu koska opin paljon paremmin tekemällä kuin lukemalla. :) Suuntaudun itse päihde ja mielenterveys puolelle niin toivottavasti pääsisin seuraavaks tekemään siihen liittyviä juttuja. :) Mutta oon kyllä nauttinut myös lasten kanssa olemisesta paljon.

Kommentoi