maanantai 29. huhtikuun 2019

Ärsyttää x 3

Heippa blogi, mulla on ollut niin ikävä sua! 😍 Viime viikot on menneet aivan älytöntä vauhtia, ja mulla on ollut hirveästi kaikkea kivaa tekemistä. Ehdin myös olla reilu viikon verran tosi kipeänä, ja siitä lisää alempana. Ajattelin kuitenkin hieman pohjustaa tätä postausta, koska tuli heti otsikosta niin negatiiviset vibat. Ehkä ärsyyntyminen on vähän kärkkäästi sanottu, mutta halusin listasin pari asiaa jotka mua on viimeaikoina harmittaneet muutamaan otteeseen. Koen että oon nykyään tosi laid back enkä useasti kerää kierroksia mistään, mutta nyt tekee kuitenkin mieli avautua näistä asioista:

Negatiiviset ihmiset! Jatkuva asioista huonon puolen etsiminen, valittaminen ja naama nurinpäin oleminen on niin äärettömän kuluttavaa – paitsi tälle ihmiselle itselleen, myös läheisille. On ollut myös todella inhottavaa huomata että joku ihminen joka on sulle tärkeä, on todella negatiivinen. Mä en ikinä tuomitse ketään, mutta oon tullut tälle oikeasti allergiseksi enkä pysty pitämään sellaisia ihmisiä enää mun lähipiirissä.

Koen että olin nuorempana itse myös jossain määrin negatiivinen, ja mietin usein että ”miks mulle käy näin”, otin herkästi asioista itseeni ja elämä tuntui epäreilulta. Ikinä ei oikeen ollut hyvä olla.. Mun entinen poikaystävä huomautti mulle tästä ja sai mut katsomaan peiliin sekä muuttamaan omaa asennetta ihan koko maailmankaikkeutta kohtaan. Se on ollut paras juttu mitä oon ikinä tehnyt, voin niin paljon paremmin ja elämä tuntuu kevyeltä. Vähän kuin ois rakastunut koko aika – tai siis niin oonkin, rakastunut mun omaan elämään. ♥︎ Life is what YOU make it, perus arkikin voi olla oikeasti ihanaa.

Nirsoilu! Mun mielestä ruokien suhteen nirsoilu nuorena on osa kasvamista (olin itse myös aika nirso teininä), mutta ei hitto että meinaa keittää yli kun aikuinen ihminen valittaa ääneen ruuasta eikä suostu maistamaan uusia juttuja. En ikinä kommentoi tätä asiaa kenellekkään jonka huomaan näin tekevän, mutta pään sisällä tekis vähän mieli ravistella. Enkä meinaa sitä että itse tykkäisin kaikesta ruuasta tai olisin aina täysin ennakkoluuloton, mutta siinä vaiheessa jos alkaa olla pitkä lista kaikkea mitä et suostu syömään tai halua maistaa, niin sanoisin että jotain on pielessä. Ihan sairaaan ärsyttävää koittaa löytää yhteistä lounaspaikkaa tai käydä syömässä ihmisen kanssa jolle ei kelpaa _mikään_. Miksei voi avoimesti kokeilla uusia juttuja, joskus voi yllättyä positiivesti ja saada elämään uusia elämyksiä.

Kipeänä oleminen! Mä en vaan voi uskoa sitä, että miksi olin toisen kerran lähes kuukauden sisään influenssassa. Ei siis mitään pikku nuhaa vaan full on korkea kuume viikon ajan! Syön nykyään todella terveellisesti ja huolehdin kaikin tavoin siitä etten vaan olisi alttiina millekkään taudeille, ja silti onnistuin kaksi kertaa ihan peräkkäin!! Toinen huomio tämän suhteen on se, että en oo ikinä syksyllä/talvella kipeänä, vaan ainoastaan keväisin. Sen takia oon kiinnittänyt tänä keväänä vielä extra huomiota siihen etten vilustuta itseäni vähissä vaatteissa. En tiedä mitään niin mälsää kuin olla hyvillä säillä kipeänä. Onneksi nyt oon jo tervehtynyt, mutta silti ihmettelen miten onnistuin tässä..

Vaikka postaus olikin tällä kertaa negatiivis-sävytteinen, toivon että sulla on ollut aivan ihana startti uuteen viikkoon. Itse pidän huomenna ”etäpäivän” koulusta, haha ja teen tehtäviä kotona aamupäivän. Sitten suuntaankin vapun viettoon! Mulla ei ole oikeastaan mitään kovin lukkoon lyötyjä pläänejä vielä, muutama oman perheen vappuperinne ja paras ystävä seurana. Odotan innolla!

With love, Silja


One Response to “Ärsyttää x 3”

  1. Avatar Hartsu sanoo:

    Hauskasti varmasti pilke silmäkulmassa kirjoitettu juttu. Halusin tuoda toisen näkökulman asiaan ruokiin liittyen. Nyt opiskeletkin alaa. Itselläni jonkunmoinen aistiyliherkkyys. Tähän liittyy vahvasti syöminen. Lapsesta saakka jo. Kaurapuurossa oli ”piikkejä” hajut ja koostumukset ruuassa ällöttivät ja saivat usein huonovointiseksi. Näin osittain helpottanut hiukan aikuisiällä harjoittelemalla. Todella vaikea asia koska hyvin harva sitä ymmärtää ja joskus se hävettää. itsekkin pidin joskus itseäni nirsona ja monet sellaiseksi edelleen ”tuomitsee”. en tarkoita että kaikki sun tutut tälläisia aistiyliherkkiä olisi mutta kannattaa sekin vaihtoehto huomioida :) Hyvää vsppua, toivottavasti pysyt jatkossa terveenä :)

Kommentoi