maanantai 02. syyskuun 2019

-Insomnia-

id-kuva

Tosiaankin olotila tällä hetkellä vastaa lähinnä alempaa kuvaa, eikä vaan siksi että on maanantai, vaan siksi että mun vanha ystävä eli unettomuus päätti tulla eilen pitkästä aikaa kylään… 🙁

 

En tiedä oonko sen kummemmin täällä blogissa edes ikinä puhunut asiasta, mutta oon ihan ala-asteelta saakka kärsinyt uniongelmista. Oon luonnostani todella HC yökukkuja, ja mun luonnollinen unirytmi olis varmaan täysin päinvastainen kuin normaalien ihmisten. Oon kuitenkin viime vuosina onnistunut opettelemaan todella hyvin aamuvirkuksi, ja nautin todella paljon siitä että menen aikaisin nukkumaan, ja herään aikaisin aamulla. Nykyään jopa klo 10 saakka nukkuminen viikonloppuna saa aikaan vetelän ja laiskan olon, hyi.

Uskon itse että uniongelmat yleensä johtuu jostain ihan konkreettisesta syystä, ja ainakin itselläni käsittelemättömät asiat tai stressi vaikuttaa tähän jo ennen kuin edes välttämättä itse huomaan jonkun olevan mielenpäällä. Oon tosi herkkä yliajattelemaan ja stressaamaan pään sisällä, ja voin miettiä jotain pikkujuttua niin paljon että en saa koko yönä nukuttua.. Tälläkin hetkellä tiedän että unettomuus johtui juurikin näistä seikoista, mutta ärsyttää silti, kun en oikein tiedä miten niitä asioita lähtisi käsittelemään.

Jäin nyt aamupäiväksi tekemään hommia kotiin sillä 8-16 koulupäivä tuntui vaan liian rankalta muutaman tunnin yöunien jälkeen. Meen koululle vasta vähän ennen puolta päivää, kun on sellaisia kursseja joilta en voi ja halua olla yhtään pois. Ehkä koulujutut saa myös muuta ajateltavaa pääkoppaan. 😀

Toivottavasti teidän viikko on lähtenyt paremmin käyntiin… Ihanaa viikonalkua! ♥︎

 

With love, Silja


4 Responses to “-Insomnia-”

 1. Martsu sanoo:

  Hmm mietippä minkä alan valitsit. Itselläkin unettomuutta eikä 3 tai 2 vuorotyö sitä ainakaan paranna! Ja kiinnostaako sua edes koko ala kun oot heti pois kun koulut alkaa?

  • lifeofsilja sanoo:

   What? :DDD Se työ mihin mä haluan ei varsinaisesti ole kyllä vuorotyötä

 2. xod sanoo:

  Muistanko väärin vai puhuitko joskus meditoinnista/jostain mindfulness-jutusta? Ootko tehnyt siitä postausta? Auttaako se unettomuuteen?

  • lifeofsilja sanoo:

   Joo oon puhunut, mutta en oo ikinä kirjoittanut blogin puolelle!! On kyllä pitänyt, ehkä otan nyt itseäni niskasta kiinni sen suhteen. 🙂 Auttaa tosi paljon unettomuuteen, jos mun on tosi vaikea nukahtaa niin saatan kuunnelle kuulokkeista esim jotain ”guided meditation” videota youtubesta. 🙂

Kommentoi