torstai 05. syyskuun 2019

No More Cigarettes!

Yksi asia josta en oo ikinä puhunut mun blogissa, on tupakoiminen. Kyllä, mä oon polttanut röökiä ja vielä aika pitkäänkin. Välillä enemmän ja välillä vähemmän. Kuulostaapa kamalalta sanoa näin, ja myöntää asia julkisesti..

En oo kyllä ikinä varsinaisesti hävennyt polttamista, mutta se on ollut mulle aina asia jota en oo halunnut missään nimessä tuoda esille mun somessa. En oo halunnut vahingossakaan kannustaa ketään nuorempia polttamiseen, tai luoda jotain hyväksytympää kuvaa tupakasta.

Oon nyt varmaan lähemmäs pari vuotta ajatellut lopettaa, mutta se lopettaminen on vaikeaa jos ei oo mitään tiettyä aikarajaa tai konkreettista tavoitetta – ihan pelkkä ajattelu ei ole tuottanut tulosta asiassa. 😀 Oon tietysti välillä ollut pitkiäkin aikoja kokonaan polttamatta, mutta sitten jostain syystä jatkanut kun ei ole ollut juurikin sitä oikeaa tahtoa lopettamiselle. Nyt kuitenkin päätin jo ihan alku kesästä että haluan lopettaa ihan kokonaan, mutta olin silti realistinen ja tiesin sen olevan kesäaikaan ihan extra vaikeaa kaikkien menojen takia, joten vedin suosiolla aikarajan syksyyn. Syyskuun ensimmäinen päivä se loppuu.

Tällä hetkellä oon todella yllättynyt siitä miten helppoa tää on ollut. Toistaiseksi en ainakaan koe että oisin kärsinyt mistään vieroitusoireista, mutta tietysti sen tavan rikkominen on ollut vähän haastavaa. Esimerkiksi aamu- ja iltalenkit koiran kanssa on sellaisia jolloin on vaan ehdollistunut siihen itse tapaan – mutta silti kuten sanoin oon ollut tosi yllättynyt kuinka helppoa tää on ollut. Mua tällä hetkellä ehkä jopa vähän harmittaa, että miksen ole vaan päättänyt jo aiemmin lopettaa.

Mulle ainoa syy lopettamiseen oli terveyshaitat, joita tupakoinnista tulee. Mietin että jos mua välillä oksettaa juoda jotain väri- ja lisäaine-pommi limsaa, niin millä logiikalla sitten oikeutan itselleni vetämään mun elimistöön tollaiset määrät myrkkyä päivittäin. Sairauksien lisäksi pelottaa myös rehellisesti se, miten tupakointi vaikuttaa ulkonäköön vanhetessa. Eiköhän näissä olekkin sitten jo ihan tarpeeksi syytä kerrakseen. 😀

Jos siellä on muita jotka on pohtineet samaa asiaa, niin täältä iiiiisot tsempit lopettamiselle. Musta tuntuu että tää on yksi parhaita päätöksiä mitä oon tehnyt omaa itseäni, ja mun terveyttäni varten. :)♥︎

With love, Silja


14 Responses to “No More Cigarettes!”

 1. Aria sanoo:

  Mun isä on polttanut tupakkaa 15 vuotiaasta asti (nyt 55v) ja hänen hampaat on ihan kamalat, yleensä jos ollaan oltu jossain ajelemassa kun asuin vielä kotona, poltti hän aina kauppaan mennessä ja sieltä pois tullessa. Byhhhh. Ja vielä suuttui siitä jos sanoin että ei tee hyvää. Lol.
  Mun äiti ei, enkä ymmärrä miten voi pussata isääni, koska olen kuullut että pusut maistuu ihan perseeltä 😂 mulla oli ainut kriteeri aikoinaan jos aion seurustella; kumppani ei saa polttaa. Ja sen onneksi sain.

  Mun täti myös polttanut tupakkaa niin kauan ku muistan ja se tavallaan kuuluukin hänen imagoin.
  Mun isän äiti ja -isä poltti tupakkaa suunnilleen 60 vuotiaiksi asti. Isänisä lopulta (oman kuuleman mukaan) kuoli kivessyöpään, joka oli tuloksena tupakan polttamisesta ja mun isän äiti taas siihen, kun keuhkoihin oli palanut reikä ja hän tavallaan ”hukkui” nukkuessaan monien sairauksien saattelemana 86vuotiaana(selvisi kuitenkin kolmesta sydänkohtauksesta ja neljä kertaa uusiutuneesta syövästä – ja useimmat piti tätäkin tuloksena polttamisesta).
  Aiemmin mietin monesti, että mulla voisi olla vielä hänet, jos hän ei ois polttanut.

  Itse en ole ikinä edes maistanut, koska se haju etoo mua niin paljon, en pienenä suostunut edes koskemaan askeihin ja nyt aikuisiällä on vähän pakko koska>

  Olen ollut kassamyyjänä Alepalla ja ihan alkoi etoa miten monta tupakka-askia myin oman 6h vuoroni aikana. Tuli niin surullinen olo siitä, miten joku haluaa tuhota keuhkonsa sillä.

  Toki moni tekee sitä siksi, koska se kuulema laihduttaa (=vie ruokahalun), mutta on sitä terveellisempiäkin tapoja..

  Tarpeeksi tahdonvoimaa kun on, pystyy oikeastaan mihin vaan.

  • lifeofsilja sanoo:

   Hui toivottavasti kukaan ei oikeesti polta sen takia että se laihduttais.. 🙁 Ja uskon että on kamalaa myyjänä nähdä kuinka paljon tupakkaa ostetaan.

 2. N sanoo:

  Itse poltan vaan viihteellä ollessani niin en koe sitä niin pahaksi että malttaisin jättää sen kokonaan pois 🙉 kaikista parhaimmat keskustelut syntyy tupakkatauolla! 😀 mutta jokapäiväiseksi tupakoijaksi musta ei ois millään

  • lifeofsilja sanoo:

   Joo mun mielestä se ei oo paha, mut itse varmaan pidättäydyn nyt myös siitä.. 😀

  • Jennea sanoo:

   Eikö sitä voi pitää ”tupakkataukoja” ilman tupakkaa? 😀

 3. J sanoo:

  You Go girl!! Kokemuksen SYVÄLLÄ rintaäänellä voin kertoa, et pahin koettelemus tulee vasta noin kuukauden päästä lopettamisesta. Sillon pahimmat niksat on helpottaneet, mut ne henkisen puolen niksat palaa yhä uudestaan ja uudestaan. Ainakin mulla on käynyt näin, et olen kahtena eri kertana kahden vuoden tauon jälkeen retkahtanut uudestaan. Nyt savutonta takana taas vuoden verran ja onhan tää nyt hemmetin paljon helpompaa, kun ei tarvi olla riippuvainen jostain ihan turhasta 😀
  Yhden vinkin annan, nosta käteisenä nyt sun kuukaudessa röökiin palava määrä rahaa. Laita raha kippoon. Saat lunastaa sen itelles kuun vika päivä ja ostaa jotain tosi ihanaa itsellesi 🙂 sit seuraavassa kuussa taas sama homma jne. Zemppiä! 🙂

  • lifeofsilja sanoo:

   Heeeei, ihan super hyvä idea!! Pakko toteuttaa toi. :DD Ja iso kiitos tsempeistä<3

 4. Moona sanoo:

  Itse lopetin polttamisen lähes kymmenen vuoden tupakoinnin jälkeen (aloitin 14-15-vuotiaana) kun tulin raskaaksi. Raskaana olleessa se ei ollut ollenkaan hankalaa kun oli hyvä syy olla polttamatta ja muutenkin voin pahoin koko ajan, ettei olisi edes tehnyt mieli.

  Nyt lapsi 8 kk ja välillä kyllä tekee mieli polttaa, vaikka olen ollut jo näinkin kauan ilman. Aamukahvin jälkeen tekee tiukkaa ja luulen että jos joisin alkoholia, niin silloin saattaisin sortua.. Joten toistaiseksi en ole sitten juonut edes lasillista.

  Pomoni on ollut pian 10 vuotta polttamatta (polttanut aiemmin kuulemma lähes 20 v) ja sanoi joskus että joka päivä tekee siltikin mieli polttaa.. :O

  • lifeofsilja sanoo:

   Apua, ei kuulosta kivalle.. 🙁 Mulle taas ei kyllä ole kukaan lopettanut kaveri sanonut että tekisi enää mieli enää just pidemmän ajan jälkeen. Kannattaa ehkä koittaa keksiä joku muu ”rituaali” siihen tilalle 😀

 5. Aa sanoo:

  Hankalinta oli juurikin ulkona menemiset bussipysäkille yms kun oli tottunut vetään röökiä samalla, mutta ajan kanssa tottu tähän ”uuteen tapaan” kävellä ilman sitä röökiä:)

  • lifeofsilja sanoo:

   Jep! 😀 Mä oon aina tosi ajoissa vielä niin ollut turhauttavaa istua esim. 8min tekemättä mitään haha!

 6. Minä sanoo:

  Moi! Supersiistiä, että oot päättänyt lopettaa tupakoinnin! Ehdottomasti paras mahdollinen päätös jonka voi itselleen ja terveydelleen tehdä. 🙂 Ite kanssa poltin silloin tällöin ja juhliessa nuorempana parikymppiseksi asti, kunnes nykyisen mieheni (ei ole ikinä polttanut) avustuksella lopetin kokonaan. Nyt vaan tuntuu sille että mitä ihmettä on joskus pyörinyt päässä että on ees tarvinnut polttaa! Nykyään ei tulisi mieleenkään aloittaa uudelleen ja jopa tupakansavu alkanut etoa. Mun mielestä myös on enempi trendikästä (ja tervettä) nykyään olla polttamatta, joten kun oma kaveripiirikään ei suurimmalta osin polta niin ei siinä jää mistään paitsi. Eli kannattaa myös alkuun varmasti hakeutua niiden ystävien seuraan, ketkä eivät polta niin kiusauskaan ei ole niin suuri! 🙂 Tsempit vielä sinne!

 7. Rbka sanoo:

  Tsemppiä sinne! Mä olin polttanut n.10 vuoden ajan kun lopetin, ja siitä on nyt 4-5 vuotta. Lopetin poikaystävän toiveesta. Järkeilin itelleni asian niin, että jos mun poikaystävä tekisi jotain mistä mä en tykkäisi yhtään, niin kyllä mä toivoisin että se lopettaisi sen jos mä pyydän. Lopettaminen olikin sit yllättävän helppoa, ainoastaan juhliessa tekee välillä edelleen mieli. Kertaakaan en oo ratkennut ja yritänkin pitää sen linjan, koska luulen että jos mä kerran poltan ”vaan tän yhden röökin”, niin se kynnys polttaa madaltuu aina vaan. Mut tosiaan, tsemppiä sinne, sä pystyt siihen! 🙂

 8. JJ sanoo:

  Loistava päätös ja älyttömästi tsemppiä! <3 Itse lopetin tupakan polton 3 vuotta sitten ja se on ollut mun elämän paras päätös. Olin polttanut 13 vuotiaasta, eli noin 8 vuotta putkeen. En siis polttanut silloin tällöin vaan se oli jatkuvaa. Myös mun lähipiirissä poltettiin paljon. Yhden tapahtuman johdosta aloin ajattelemaan, että miks helvetissä mä teen näin itselleni ja lopetin sitten siihen. Alussa käytin nikotiinipurkkaa ja saatoin parit henkoset ottaa joltain kaverilta, mutta sitäkään ei kestänyt 2 viikkoa enempää,ja sitten oltiin täysin ilman. Pakko sanoa että olin kyllä hermoraunio, olin todella huonolla päällä alussa ja oli kauheat "niksat", mutta onneksi siitä selvisi. Nykyään mua suorastaan ällöttää tupakka ja sen haju, toki mua ei häiritse jos ystäväni polttaa, tai en lähde siitä valittamaan. Todella hassua ajatella että on itse joskus polttanut. Ihanaa kun ei myöskään mene sitä hirveää määrää rahaa! 😀

Kommentoi