perjantai 06. syyskuun 2019

Adventures Ahead!

Iiiik!! Tiedätkö sen fiiliksen, kun oot yhtä aikaa ihan hiton innoissasi ja samalla ihan todella jännittynyt. Mulla on nyt se fiilis – nimittäin varattiin eilen poikaystävän kanssa ensimmäinen yhteinen lomareissu!! Lähdetään jo reilu parin viikon päästä matkaan, ja kohteena meillä on kummallekkin ihan uusi kokemus; Vietnam.

Mua rehellisesti jännittää tosi paljon siksi, että matkustamisessa on aina omat haasteensa ja siinä oppii paljon toisesta. Se on myös jollain tapaa intiimiä, ja reissussa viimeistään huomaa hyvin miten suhde toimii. 😀

MUTTA, löpinät sikseen ja asiaan jota tulin teiltä kysymään; Olisi ihan mahtavaa kuulla teiltä Vietnamin matkailijoilta jotain hyviä vinkkejä Vietnamiin! Mitä olisi ihan must nähdä ja tehdä?? Me lennetään tosiaan Ho Chi Minh Cityyn, ja sen jälkeen meillä on pläänit ihan auki. Mä saan kuulemma ottaa mukaan vain yhden pienen repun verran tavaraa, jotta voidaan reissata ympäriinsä. Apuaaa….

Kaikki vinkit Vietnamiin on kultaakin arvokkaampia!♥︎

With love, Silja


8 Responses to “Adventures Ahead!”

 1. Ilona sanoo:

  Suosittelisin ainakin Phu Quocin saarta. Se on semi turistinen, mutta saarella voi majoittautua vähän syrjäisemmälle lokaatiolle, pois turistikadulta 🙂 Skootterit kannattaa vuokrata ehdottomasti, jos tuolle saarelle menee, niin pääsee helposti kiertämään koko saaren! Saigon on myös mahtava kaupunki, joten varaisin pari päivää myös ihan vaan pelkkään kiertelyyn siellä! Jos pohjoiseen haluaa mennä käymään, niin Hanoi ja sen vanhakaupunki on must. 🙂

 2. Carita sanoo:

  Jos päädytte Phu Quocille niin suosittelen ihanaa hostellia nimeltä The Fish Phu Quoc ja sit vierailua rannalla joka on täynnä meritähtiä

 3. Ella sanoo:

  Moi! Mä taas en suosittelisi Phu Quocia, ainakaan kovin pitkäksi stopiksi, ennemmin suuntaisin sen yläpuolella oleville Kambodžan saarille. Tosi turistinen mesta ja maisemaa pilaamassa järkyttävän rumat ja valtavan kokoiset hotellirakennustyömaat jotka pahimmassa tapauksessa on jääneet kesken. Toisaalta nyt saattaa olla viimeiset hetket käydä siellä ennen kuin on pelkkää turistia koko saari täynnä, nyt vielä näkyvissä jotain paikallista menoa. Rannat on roskaisia ja melko kaukana ”paratiisirannoista”. Plussaa hyvästä ruuasta ja kivoista resorteista, niitä löytyy joka lähtöön. Saigonista pidin, sieltä löytyi iltamenoa ja suurkaupungin tuntua. Kävin näissä siis helmi-maaliskuussa 🙂

 4. Maaju sanoo:

  Saigonissa ehdoton must on se sotarikosmuseo, jos sen tyyppinen historia kiinnostaa. Voisin lähteä takaisin Vietnamiin jo vaan sen museon takia. Se ei kyllä sovi herkille koska siellä on aika karuja tarinoita 🙁

  Nha Trang taas on sellanen paikka jonka kiertäisin kaukaa 😀 hirveesti venäläisiä turisteja eikä paikka oo muutenkaan millään tavalla persoonallinen.

  Meiän reissun kolmas stoppi oli Mui Ne, joka oli sinänsä ihan ok pieni kalastajakylä. Jos haluu rauhottua meren ja hyvän ruuan äärellä niin tää on hyvä vaihtoehto vaikka sielläkin tulee turisteihin törmäilyä. Muinessa oli jees makoilla päivä rannalla ja sunnata iltasin rantaputiikkeihin syömään/hierontaan tms.

  Kivaa reissua 🙂

 5. ida ihana sanoo:

  Ihanaa!:) Ja niin totta! Muistan meidän ekan reissun Pariisiin puolen vuoden seurustelun jälkeen, siinä oppi ihan erilailla tuntemaan toista, kun ratkottiin yhdessä matkalla tulevia juttuja, tehtiin valintoja ja vaan vietettiin niin intensiivisesti yhdessä aikaa <3 Vieläkin, vaikka on jo pari vuotta asuttu yhdessä, on matkat jotenkin tosi spesiaalia yhdessäoloa aina ja ne jää kyllä aina mieleen ja on tärkeitä meidän suhteelle ja itselle tosi paljon 🙂 Olen kiitollinen niistä jokaisesta, ovat ne sitten olleet Pariisissa, Tallinnassa tai Turussa <3
  Ihanaa matkan suunnittelua ja viikonloppua!:)
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 6. Noora sanoo:

  Hoi An! Meidän tutut asu Vietnamissa 2 vuotta ja he suositteli, oli tosi kiva paikka! Phu Quocilla oon käyny myös mutta ei ollu mitenkään erityinen. Pohjois-Vietnamissa on upeita paikkoja myös, kannattaa googlailla!

 7. T. sanoo:

  Juuu älkää tuhlatko Nha Trangiin aikaa, menkää mieluummin Muineen. Saigonissa varokaa ottamasta kuvia missään ruuhkaisella kadulla – puhelimet oikeesti lähtee kädestä jollekin niistä ohi ajavista skoottereista. Hoi An oli ihan must, ihana paikka. Phu Quocista tykkäsin myös. Sinne pääsee lentämällä edullisesti, tai bussilla+ferry lautalla. Ladatkaa ehdottomasti Grab-sovellus tai kysykää aina hotellista luotettavat taksifirmat, hinnoissa voi olla suuret erot. Lentokentällä moni varmasti tarjoaa kyytiä, kylmästi vaan kävelee pois johonkin rauhallisemmalla alueelle tilaamaan grab, tai sitten sopii hinnasta kuskin kanssa etukäteen. Ja varmistakaa aina että puhutte dongeista(!!) jotkut voi alkaa vaatia kahtakymmentä tuhatta dollaria… Jos kuljette junalla niin suosittelen ottamaan jonkun oman pienen makuupussin tms jos ällöttää nukkua heidän vilteillä mitkä ei välttämättä oo ihan just pestyjä. 😅 Bussit oli kiva matkustustapa myös, pääs kunnolla nukkumaan niissä sleep ineissä. Pitkillä bussimatkoilla on aina 10-15min tauot jollain markettialueella. Kannattaa aina pitää vessapaperia mukana! Suosittelen agoda sovellusta yöpaikkoihin, simppeli ja sieltä löytyy ihania homestay paikkoja! Jos menette pohjoseen nii ehdottomasti Halong baylle! Ja Ninh Binhissä oli myös super siistin näköstä, siellä helposti voi viettää pari päivää skoballa kierrellessä paikkoja. Hyvää reissua! Upee maa 🙂

Kommentoi