tiistai 08. lokakuun 2019

No ne e-pillerit!!

Oon saanut aivan älyttömän määrän kyselyitä ja viestejä koskien e-pilleri postausta, jonka kirjoitin tänne heinäkuun alussa. Olin silloin juuri aloittanut pillerit uudelleen vuosien tauon jälkeen, ja mua jännitti ihan törkeesti, koska oon ollut aina sitä mieltä ettei ole normaalia eikä luonnollista tunkea kroppaan sellaisia määriä sinne kuulumattomia hormoneja. Nyt oon syönyt pillereitä karvaa vaille 4kk ja ajattelin, että olis hyvä väli kertoa tämän hetken fiiliksistä, ja mitä kaikkea tässä on nyt tapahtunut!

Ensimmäiset muutokset aloin huomata suht nopeasti pillerien aloitusten jälkeen; iho alkoi kirkastua parin viikon jälkeen, se oli ensimmäinen huomio. Aika pian sen jälkeen alkoi tissit turvota ja kipeytyä. :D Näistä en ollut vielä moksiskaan, mutta kun tuli ensimmäisten lumetaplettien vuoro, sain 2vrk kestävän migreenin joka oli niin kova etten halunnut liikkua sängystä mihinkään. Mua oksetti ja kuvotti. Pakko tarkentaa etten oo siis kärsinyt aiemmin migreeneistä, vaan tämä on pelkästään e-pillerien aiheuttamaa!

Toisen pillerilevyn alussa pahin päänsärky katosi, mutta kuvotus-fiilis jäi pitkäksi aikaa. Tässä vaiheessa rupesin myös huomaamaan selviä muutoksia mielialassa, olo oli 24/7 todella masentunut ja surullinen. Suutuin ja otin itseeni ihan pienistäkin asioista ja yleinen olotila oli todella kurja. Sain raivareita ihan pienistä jutuista, joihin en tavallisesti takertuisi ikinä. Ei huvittanut tehdä yhtään mitään ja kaikki asiat tuntui vaan vaikealle. Toisen levyn puolen välin tienoilla soitin terkkariin äitini kannustuksesta, ja sanoin etten pysty enää syömään pillereitä. En vaan pystyisi kokeilla sitä 3kk annosta loppuun saakka, sillä negatiiviset tuntemukset olivat niin rajuja. Lääkäri määräsi mulle yhteistuumin ehkäisyrenkaan, joka piti ottaa käyttöön 2. liuskan loputtua. Hän huomasi vanhoista tiedoista, että multa on aikanaan lopetettu juurikin nämä Yaz pillerit pahojen migreenien sekä mielialanvaihteluiden takia….

Mulla oli kuitenkin jotain menoa jonka vuoksi päätin siirtää menkkoja ja siitä syystä otin tietoisen riskin, ja jatkoin kuitenkin vielä sen kolmannen pillerilevyn verran. Levyjen vaihteessa kärsin taas kovasta migreenistä, mutta sen jälkeen alkoikin tuntua siltä että mieliala alkaa tasoittua pikkuhiljaa. Tässä vaheessa mua alkoikin pelottaa taas uuden hormonin kokeileminen. Mullahan oli nyt ihan ok olo, hyvä iho jne jne. joten aloin miettiä että pitäisikö mun vaan kärsiä päänsäryistä jos kaikki muu on ihan hyvin? Sitten varattiin Vietnamin matka, ja mun e-pillerit olisivat loppuneet muutamaa päivää ennen kuin meidän lento lähti Suomesta. En uskaltanut ottaa riskiä että jokin menisi vikaan ehkäisyrenkaan kanssa reissussa, ja matka menisi pilalle, joten soitin taas lääkärille joka pienen suostuttelun jälkeen suostui määräämään mulle vielä yhden kuukauden annoksen samoja pillereitä.

Nyt alkaa olla sitten taas se aika käsillä kun mun pitäisi vaihtaa siihen helkutin renkaaseen. Oon koittanut punnita mun fiiliksiä pillereiden kanssa, ja vaikka olo onkin nyt ihan ok, niin tuntuu tosi ahdistavalta koittaa puntaroida erilaisten huonojen juttujen väliltä. Mietin eilen illalla mun tämän hetkistä fiilistä, ja vaikka pahimmat tunnekuohut ovatkin jo rauhoittuneet, niin en oo silti oma itseni enää. Oon tosi hermoheikko, stressaan ja itken edelleen ihan joka asiasta. Vaikka yleisfiilis on parempi, niin mulla on silti edelleen surullinen olo ja tunne siitä että ”kaikki ei oo hyvin”, vaikka pitäis kaiken järjen mukaan olla. Oon vaan niin tottunut pillerihin jo, etten huomaa tätä ellen rupea kunnolla pohtimaan omaa oloani. Tuntu että oon niin turtunut tähän huonoon fiilikseen ja en muista enää muuta, niin en osaa ajatella sitä..

On siis ehkä ihan hyvä vaihtoehto nyt kokeilla sitä rengasta, mutta oon silti ihan tosi peloissani. Tuntuu että oon joku koekaniini, joka joutuu testailemaan erilaisia lääkkeitä. :( Pelkään myös uusia mielialanvaihteluita, ihon räjähtämistä jne. ja mulla on avuton olo siitä että mitä teen jos tämäkään ei sovi mulle? Vai voiko ylimääräiset hormonit edes sopia kellekkään oikeasti, vai turtuuko niihin vaan?

With love, Silja


29 Responses to “No ne e-pillerit!!”

 1. Kaijus sanoo:

  Omasta kokemuksesta voin sanoa, että voi sopia! Mä kokeilin alussa muistaakseni kolmea eri merkkiä, kauheiden haittavaikutuksien kanssa, kunnes eräs lääkäri määräsi minulle pillerit, jotka auttoivat myös kortisonista johtuvaan akneeni. Nyt olen käyttänyt kyseisiä pillereitä 8 vuotta (yksi raskaus oli välissä, eli noin 1,5v tauko), enkä varmasti aio vaihtaa! Naaman iho pysyy puhtaana, menkkakivut on vähentynyt niin että en itke kippurassa lattialla, ja pystyn syömään 2 liuskaa putkeen, ettei tarvitse ”pitää” menkkoja joka kuukausi. Monelle pillerit ei sovi, mutta itse taas en voisi mitenkään olla ilman. Paras apu näistä minulle siis on se, että kivut pysyvät kurissa. Minulla on endometrioosi epäily, johon ensimmäinen hoitomuoto olisi juurikin E-pillerit.

  • lifeofsilja sanoo:

   Kiitos tsempistä, kiva kuulla että löysit monen kokeilun jälkeen sopivat!!<3 Mulla on muuten menkkakivut koventuneet näiden pillerien myötä tosi paljon, ennen ei ollut oikeastaan mitään.. :(

 2. Noora sanoo:

  Mua ihmetyttää, että miten sun annetaan jatkaa mitään yhdistelmäehkäisy menetelmää jos sulla aiheutuu siitä noin pahat migreenit? aivoveritulpan riski,, (ei kuitenkaan ilmeisesti aurallista, mutta kuitenkin) Tuolloinhan lääkärin kuuluisi suosittella keltarauhashormoniehkäisyä?? (minipillerit, ehkäisykapseli, hormonikierukka.)

 3. Minna K. sanoo:

  Hei.

  Ajattelin tulla kertomaan, että ainoa mikä mulle on sopinut edes jollain tavalla on hormonikierukka. Oon tosin kohta 40v. kahden lapsen äiti (eka kierukka laitettiin siis ekan synnytyksen jälkeen) ja nyt toinen kierukka menossa. Ei varmaan sulle ajankohtainen ehkäisykeino tällä hetkellä mutta sitten joskus tulevaisuudessa ehkä?

 4. Kepa sanoo:

  Mä sain ehkäisypillereistä 18 vuotiaana 4 kuukautta aloutuksen jälkeen syvän laskimotukoksen ja loppuiän kiellon käyttää. Keltarauhashormoni sopii ja olen syönyt kohta 7 vuotta minipillereitä jotka sopineet mulle tosi hyvin, menkat jääneet kokonaan pois kun näissä ei taukoa pidetä. Toivottavasti sinullekin löytyy sopiva tuote :)

 5. Ida sanoo:

  Mulla vähän samanlainen tarina kun sulla. Mulla oli pitkä tauko ehkäsystä jonka aikana huomasin olevani kun eri ihminen! Olin paljon tasaisempi, rauhallisempi ja onnellisempi. Kondomi ei ehkäisynä sitten enää kuitenkaan riittänyt ja lähdin kokeilemaan kierukkaa, joka sitten asetettiinkin miten sattuu ja päivystyksessä vedettiin pari tuntia myöhemmin veke.. Päädyin sitten kanssa renkaaseen, mikä mulla on aiemminkin ollut ja voi saakeli miten hulluksi tulin. Kaikki ärsytti, suutuin ja sekoilin ihan huolella ja flippasin ties mistä asiasta. Mulla alkoi myös järkyt alavatsakivut ja iho sekos ihan todella. Kuukauden jälkeen lopetin ja totesin että tätä en enää käytä. Olin terkkariin yhteydessä ja päädyttiin minipillereihin, missä ei tota estrogeeniä ole mikä juurikin noita mielialavaihteluita aiheuttaa. Oon nyt kk verran syönyt uusia pillereitä ja olo on taas kun eri ihmisellä. Enää en flippaa turhasta ja muutenkin on normaali ja rauhallinen olo. Kannattaa ehkä harkita tätäkin vaihtoehtoa. Ite oon miettinyt että mahdollisesti hakisin jonkun ajan päästä sitten sen kapselin, niin olisi pitkäaikanen ehkäisy kun ei lapsia vielä halua ja pillereitä on vähän vaivalloista ottaa joka päivä :).

 6. hemuli sanoo:

  Mulla oli kaksien eri pillereiden kanssa sama ongelma, sit vaihettii kierukkaan mikä oli omalla kohalla totaalinen virhe -> kohtutulehdus ym häikkää.

  Tän jälkeen päätettii yhteistuumin et mulle ei sovi välttämättä ehkäsyt mut testataa vielä varmuude vuoks rengas. Noh rengas ollu kohta vuoden ja ei mitää ongelmaa 😊 Mulla oli aiemmin jäätävät menkkakivut aina ja niistä ei oo tietoakaa enää vaikka renkaasta pitää aina tietyn väliajoin pitää tauko. Mulla on ollut myös aina epäsäännöllinen kierto, mutta tämäkin korjaantu renkaan myötä. Ainut haittavaikuyus oli renkaassa se, että kolmen ekan kohdalla sain vti:n mutta se on ihan normaalia kuulemma ja sain antibiootit siihen 😊

  Mutta kaikilla tosin on erilaiset vaikutukset milläkin ehkäisymenetelmällä, tää oli mulle parhain ☺️ Tsemppiä kokeiluun!

  p.s Nykyään on myös kuparikierukka joka on niin sanottuun ei hormoonalliseen ehkäisyyn sopiva. Kannattaa perehtyä myös tähän.

 7. Minski sanoo:

  Tosi ihmeellistä että sulle tulee tommosia oireita. Mä kun aloitin 4v sitten yazit, ei mulle tullu mitää muuta ku menkat jöi pois. Ja sehän sopii 😂

  Mut oon kuullut myös että joidenkin pitää vaan kokeilla ja kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja varmasti sullekin löytyy joku sopiva vaihtoehto. Ootko kokeillut kierukkaa?

  Tsemppiä ❤️

 8. Maria sanoo:

  Tää on just se syy, miksen ikinä suostunut aloittamaan e-pillereitä. Kärsin kipeistä menkoista yläasteella (helpotti kun ikää tuli lisää) ja sen jälkeen aloin seurustella exäni kanssa, jolloin äitini oli vähän että vinkvink kannattaisiko nyt, jolloin totesin että ei – terkkarikin yritti (en ymmärrä miks helvetissä, ihmekään jos nuoret haluu niitä syödä kun kaikki tuputtaa🤮)

  Aina ollaan käytetty kumia ja se on ollut ehdottomasti paras vaihtoehto! Pillerit vaikuttaa niin paljon miesmakuun, mielialoihin, ihoon, vartaloon..
  Mua pelottas ihan hirveesti syöttää keholle jotain sinne kuulumatonta 😳

  Moni kaveri vetää jonkin sortin – itse en edelleenkään.
  Sama kun kaikki veritulpat mihin kuoltua ”ihan turhaan” kun haluttu nuorten testaavan pillereitä ”ei pitäs tulla mitään”.

  En tiedä ketään muuta pariskuntaa, jotka tyytyisi vaan kumiin – paitsi me. Ehkä oon ainut kelle terveys sitten vaan on erityisen tärkeä 😏

 9. Elina sanoo:

  Mulle ei ole sopinut mikään hormonallinen ehkäisy. E-pillereitä syödessä ja ehkäisyrenkaan aikana kärsin ihan kamalista migreenikohtauksista ja olinkin ajatellut, että kärsin migreenistä ihan muuten vaan. Kun lopetin hormonallisen ehkäisyn, niin ei oo sen jälkeen ollut yhtään kohtausta! Myöskin mieliala on paaaljon tasaisempi mitä ennen. Iho nyt on huonommassa kunnossa, mutta mielummin näppyjä naamassa, kun mielenterveys kuralla.. Mutta hei, ootko miettinyt kuparikierukkaa? Jos sulla on normaali vuoto, niin vois sopia sulle :) Itsellä on tuo kuparikierukka ja on ihanan huoleton. Ei vaikuta omaan hormonitoimintaan, kuukautiset ehkä inan runsaammat mitä aiemmin, mutta muuten sitä ei edes muista. Ja on myytti, ettei sitä voisi laittaa synnyttämättömälle naiselle. Ja laitto ei sattunut papa-koetta enempää, netti on kyllä kaikenlaisia kauhutarinoita täynnä :D

 10. Emma sanoo:

  Moi, sulle ei kanssa sovi e-pillerit, samasta syystä kuin sun. Tuli mieleen että mikset vaan syö keltarauhashormoonia sisältäviä ehkäisypillereitä? Ilman estrogeeniä? Eli minipillerit, ne sopii ihmisille ketä ei voi käyttää noita yhdistelmä – ehkäisyjä. Mulla aikakin sillon auttoi oloon kun lopetin e-pillerit ja siirryin minipillereihin. Sehän on kropallekkin parempi olla ilman ylimääräistä estrogeeniä!

 11. Sara sanoo:

  Pillereissäkin on eroja. Esim Yazit olivat minulle kanssa ne, jotka tekivät minusta raivohullun pillittäjän, mutta Gestinyl pillereiden kanssa ei ole ollut mitään oireilua.

 12. Piia sanoo:

  Ymmärrän tuskasi! Oletko ajatellut minipillereitä? Niissä ei ole estrogeenia, vain keltarauhashormonia ja niiden hormonipitoisuus on nimensä mukaisesti todella pieni. Itse vaihdoin e-pillerit minipillereihin, ja huomasin selkeän vaikutuksen mielialassa. Minipillereiden myötä myös kuukautiset jäivät melkein kokonaan pois.

 13. Oona sanoo:

  Heii silja! Oon paininut täysin samojen ongelmien kanssa kuin sinä, ja siksi halusin tulla kertomaan mun kokemuksista. Oon kärsinyt migreeneistä ja mielialavaihteluista useiden pillerimerkkien kohdalla, ja ilman pillereitä iho räjähtää! Löysin mun helpotuksen matalahormonisista Meliane pillereistä. Ne on siis yhdistelmäehkäisy ja toiminut mulle! Tietty kaikki on yksilöllistä, mutta esim noissa yazeissa on aika korkea hormonipitoisuus, ja mulla ainakin aiheutti karseen olon. Myös marvelon ja yasminellet on testattu huonolla menestyksellä :/ Suosittelen vielä oikeesti kokeilemaan Melianet jos et oo vielä testannut! :)

 14. Jonnz sanoo:

  Ehdottomasti voi sopia! 😊 Mutta varmasti ei kaikille. Oletko miettinyt, tarkasteletko itseäsi analyyttisemmin ja tarkemmin nyt näiden pillereiden aikaan kuin ennen? Onko elämässä tapahtunut jotain muutoksia tai olisiko muutokset ihan vaan syysmasennusta? Eri vaikutukset eri ihmisiin, mutta monesti saattaa analysoida itseään liikaa ja laittaa kaiken pillerien ”syyksi”. Jos ehkäisyä haluat, ehdottomasti kierukan hankintaan. Sillä ei ihoon vaikutusta, mutta ehkäisyteho ja todennäköinen menkkojen poisjäänti.

 15. Kati sanoo:

  Moikka! Pohditteko lääkärin kanssa koskaan pillerimerkin vaihtamista? Itse olen saanut valtavan avun akneen ja endometrioosikipuihin Dienorette-pillereistä. Aiemmin söin vuosikaudet Diane Novaa, joka myöskin toimi, mutta vaihdettiin tuohon ns. turvallisempaan Dienoretteen. Lääkäri myöskin neuvoi syömään pillereitä niin monta liuskaa putkeen kuin vain pystyn. Kannattaa tiedustella, onnistuuko eri pillerimerkkien kokeilu.

 16. Sonja I. sanoo:

  Hei! Söin aijemmin myös noita kyseisiä pillereitä ja on parempiakin vaihtoehtoja, toki kyse siitä mikä kellekin sopii. Nuo kyseiset pillerit ovat jotenkin todella vahvoja ja juurikin nämä tuntuu aina olevan esillä kun tulee uutisointeja pillereistä johtuvista veritulpista ja muista kovista sivuvaikutuksista. Kaikista kalleimpiakin taitaa olla. Itse syön nykyään minipills- nimisiä minipillereitä ja näihin olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Minipillerit tuntuu olevan jotenkin neutraalimpi vaihtoehto noiden kovien e-pillereiden rinnalla:)

 17. Seksuaaliterapeutti terkkari sanoo:

  Yksi sana: ehkäisytietokone. Itse KAIKKI hormonaaliset ja hormoonittomat ehkäisymenetelmät läpikäyneenä en suostuisi enää ikinä laittamaa mitään hormoneja kehooni. Lady compilla ehkäisy käy hormonittomasti ja ehkäisyteho yhtä hyvä kuin esim hormonikierukassa. Ja toki osan kuusta täytyy käyttää kondomia (tai harrastaa seksiä muilla tavoin), mutta girllll its worth it. Ei enää mielialavaihteluita (paitsi pms), ei ylimääräisiä vuotoja, turvotusta, pillereiden aiheuttamaa virtsis kierrettä, hiivaa, bakteerivaginoosia tai mitään muutakaan! Suosittelen isosti.

 18. Hemuli sanoo:

  Mulla on sulle yks vinkki vitonen: lopeta ne pillerit ja muut härpäkkeet ja palaa siihen perinteiseen eli kondomiin! Ei tartte vekslata erilaisia juttuja muutaku että muistaa asentaa sen päälle tosi toimissa :DDD Itsehän en juuri siksi käytä pillereitä, koska en halua kehooni myrkkyjä enkä halua asentaa mitään renkaita.

 19. Sss sanoo:

  Oon aikaisemminkin kommentoinut sun blogiin et pillerit on myös muuttaneet mun mielialaa selkeesti ja nyt melkein kolme vuotta niitä putkeen syöneenä päätin lopettaa ne reilu viikko sitten. Poikaystävä tuki päätöstä ja uskalsin sen tehdä, koska aina ne voi tiukan paikan tullen ottaa takaisin jos on aivan pakko. Jännityksellä seuraan millaisia muutoksia, toivottavasti parempaan, on tulossa… :)

  Tosi yksilöllistä kyllä noi hormoniasiat et minkälaiset valmisteet kenellekin sopii ja tosiaan pystyykö elämään sivuvaikutusten kanssa kuinka hyvin. Ehdottomasti nuo yazit ainakin kannattaa laittaa vaihtoon, migreenit tuskin tulee helpottamaan jatkossakaan niiden kanssa, sen perusteella millaisia kokemuksia olen muilta kuullut :( tuo rengas voisi olla kokeilemisen arvoinen myös jos ei pillereitä halua enää jatkaa.

  Ps. Itellä kanssa menkkakivut on aina pillereiden kanssa ollut merkistä riippumatta kovat etenkin ekana vuotopäivänä, oikein kipeitä kramppeja :s ilman pillereitä ei oo ollut koskaan juuri mitään tuntemuksia

 20. mils sanoo:

  Itsekin monenmonta eri pillerimerkkiä testanneena käytän nykyään ehkäisyrengasta. Sain reseptin Nuvaringiin ja käytin sitä vuoden, mutta kun kuulin Helsingin kaupungin ilmaisesta ehkäisystä alle 25-vuotiaille, tuli käyttöön sitä kautta tuo Ornibel. Vaikuttavat aineet on samat kuin Nuvaringissä, mutta silti tuntuu että Ornibel aiheutti huomattavasti enemmän haittavaikutuksia (jäätävä nesteturvotus aina viikko ennen menkkoja, masentuneisuus, itkuisuus…). Nyt käytössä taas Nuvaring ja odottelen josko mielialat tasaantuisi… Jos ei auta, niin pakko varmaan luopua hormonaalisesta ehkäisystä ja keksiä jotain muuta.

 21. Saana sanoo:

  Älä missään nimessä hyväksy surullista yleisfiilistä ja aavistuksenkaan pahaa oloa elämään! Eri vaihtoehtoja ja merkkejä on kyllä ja esimerkiksi nuo renkaat on helppoja ja kätevämpiä kuin pillerit. Mutta mikään ehkäisy ei ole sen arvoista, että sulla on paha olla.

 22. Jenna sanoo:

  Mä suosittelen tutustumaan Gynefix- kierukkaan. Se on hormoniton ja sen lisäksi siinä ei ole perinteisen kuparikierukan haittapuolia. Mulle laitettiin se kesäkuussa ja parit ekat menkat oli vähän runsaammat kuin yleensä, mutta sen jälkeen tasaantui. Ei ole mitään kipuja ja menkat säännölliset. Tuntuu että tää härpäke on pelastanut mut :D

 23. ccc sanoo:

  Ootko miettiny kuparikierukkaa, niitä kun laitetaan myös synnyttämättömille naisille eikä sisällä hormooneja:) Ehkäisyteho kestää myös sen viisi vuotta, eikä kuukausittain tarvi muistaa mitään. Itselle laitettiin se noin neljä vuotta, ja vaikka laitto oli ehkä kivuliain kokemus mikä mulla on ollut ja menkat välillä saattaa olla kivuliaat, oon tyytyväinen valintaan!

 24. Lotta sanoo:

  Mä lopetin myös pillerit muutama vuosi sitten kun kuvittelin niiden tekevän mulle hallaa. Olin muutaman vuoden luomuna, kunnes multa löydettiin ja leikattiin munasarjakysta. Alotin yhdistelmäehkäisypillerit tuolloin uudestaan, sillä ne ehkäisevät näitä kystia. Otin aiemmin hyväksi todetut pillerit käyttöön, joiden kanssa mulla ei koskaan ole mitään ongelmaa ollutkaan. Menkat tulevat niukkoina ja lähes kivuttomina, välillä jäävät kokonaan välistä. Muutenkin mielialani on tasaisempi kuin luomuna, sillä pillerittömänä kärsin voimakkaista pms-oireista.

  Se mikä kellekin sopii, on toki yksilöllistä. Kaverini käyttää ongelmitta minejä, itselleni ne aiheuttivat viikkoja kestävää vuotoa, ihon kunnon huonontumista, sekä karvoituksen runsastumista. Toimivaa ehkäisyä siis ”hehheh”.

  Olen vuosien varrella testannut lukuisia eri valmisteita, ennenkuin löysin itselleni sopivan. Tuosta ehkäisyrenkaasta (Nuvaring) mulla on myös hyviä kokemuksia. Henk.koht. koen pillereiden käyttömukavuuden paremmaksi, joten nappailen mielummin niitä. Jos jostain syystä en voisi pillereitä käyttää, turvautuisin ehkäisyrenkaaseen.

 25. Vilma sanoo:

  Mä oon myös kokeillut eri pillereitä ja ehkäsyrengasta, ja kaikki oli mulle yhtä helvettiä! Ehkäsyrengas ei siis toiminu mulla yhtään sen paremmin kun pilleritkään, vaan sai mun olon tosi huonoks. Muistan kun tajusin, et en tyyliin pysty hymyilemään kun olin jatkuvasti sellasen melankolian vallassa, ja muutenkin kaikki hormonaalinen ehkäsy on ollut mulle ihan myrkkyä, hyh!

  Mulle ainut vaihtoehto on siis hormooniton tai luonnollinen ehkäsy. :D Jos vaan kierto on säännöllinen, niin oon ainakin ite pystyny tosi hyvin seuraamaan ja ”ehkäsemään” sen mukaan (joo onhan toisina semi riski heh..🤦🏼‍♀️🤣). Otin kuitenkin pari vuotta sitten kuparikierukan sen takia, ettei se sisällä ollenkaan hormooneja ja voin kyllä suositella! Ei siis mitään haittavaikutuksia, paitsi menkkojen pieni runsastuminen, joka tasottu ajan kanssa. Otan runsaammat menkat NIIIN paljon mielummin kun sairaan mielen!!!❤️✌🏼
  ❤️: Vilma

 26. Stt sanoo:

  Maria, minä myös suostun käyttämään pelkkää kumia ja olen ollut naimisissakin monta vuotta ja kahden lapsen äiti (nuorempana kokeilin jonkin aikaa pillereitä). En näe enää mitään hormoniehkäisyä vaihtoehtona, vaikka niitä aina tuputetaankin. Eihän kondomi sinänsä mukavin vaihtoehto etenkään miehelle ole, mutta se ei ainakaan vaaranna kummankaan terveyttä. En vaan ymmärrä miksi naisen pitää olla ”koekaniinina” eri lääkkeille ja vaikka niitä onkin paljon tutkittu, niin ei ne silti mitenkään terveellisiäkään ole (nyt en puhu siitä, että e-pillerit auttaa esim. kovaan menkkakipuun tms. vastaaviin vaivoihin) Meidän tilanteessa varmaan jompi kumpi menee sterilisaatioon jossain vaiheessa.

 27. Ninu sanoo:

  Vaihdoin yazeista zoelyy ja todellakin paremmat, ei tuu samanlaista ragea kuun lopus niin kuin yazien kaa. Suomes vaan taitaa edellee olla zoelyis toimitusongelmat.

 28. Ida sanoo:

  Yksi sana: Kuparikierukka.
  Paras keksintö ikinä!
  Ja kyllä olen synnyttämätön ja söin 13vuotta epillereitä ja ihmettelen miksi en aikaisemmin ottanut tätä loistavaa keksintöä!! Suosittelen!

Kommentoi