torstai 10. lokakuun 2019

Viikonloppu Kuopiossa

Mä oon monesti tästä puhunutkin, mutta oon välillä vähän sosiaalisesti awkward ja mulle on vaikeaa, sekä joskus jopa pelottavaakin olla tilanteissa, joissa on paljon uusia ihmisiä. Oon koittanut työstää tätä piirrettä itsessäni nyt muutamia vuosia, ja oon huomannut hirveästi edistystä. Uskallan nykyään mennä jo paremmin mukaan uusiin tilanteisiin ja puhua ihmisille mutta muutama viikko sitten löysin itseni mua kauhistuttavasta tilanteesta, kun matkasin Kuopioon poikaystäväni ystävän häihin aveciksi.

Äläkää käsittäkö väärin; mä rakastan yli kaiken häitä – mutta nämä häät olivat erilaiset kuin aiemmin, sillä en tuntenut sieltä ketään muuta kuin bestmaninä toimivan poikaystäväni. Hänellä luonnollisesti oli myöskin paljon kaikkea bestmanin hommaa joten olin käytännössä ihan ypöyksin. Vieraassa kaupungissa ja vieraiden ihmisten ympäröimänä. :D Päätin että koitan olla stressaamatta vaikka tilanne oli käytännössä mun ”pahin painajainen”, ja pienen alkusekoilun jälkeen kaikki sujui paremmin kuin hyvin. Häät olivat upeat ja ihmiset todella mukavia ja ystävällisiä. Ylipäätään ihastuin Kuopioon kovasti, mitä en ollut etukäteen edes ajatellut!

Lähdin perjantai-aamuna Rautatieasemalta junalla kohti Kuopiota, ja odotin itse junamatkaa tosi paljon. Olin varannut mukaan läppärin jolta katsella lemppari sarjoja, ruokaa sekä musiikkia. Tykkään tälläisestä ns. omasta ajasta ja rentoutumisesta – ei ole kiire minnekkään ja on se oma rauha selvitellä kaikkia ajatuksia. Huomasin kuitenkin jo junassa että nyt ei oo pelkkiä stadilaisia enää kyydissä, koska vieraat ihmiset tulivat juttelemaan mulle ja olivat iloisia hahah! Tuli hyvä fiilis, jotenkin kotoisa ja rennompi.

Kuopioon saavuttuani olin hetken aikaa vähän pyörällä päästäni ja lähdin suunnistamaan asemalta puhelimen kartan avulla kohti Sokos hotel Puijonsarvea jossa sain yöpyä yhteistyön merkeissä. Löysin hyvin perille ja mut otettiin tosi lämpimästi vastaan! Jo pelkkä hotellin aula oli niin upea, että odotin innolla mun huonetta. Mä siis rakastan hotellihuoneita, ja varsinkin hotellisänkyjä! :D Olin myös tosi iloinen siitä, että häät järjestettiin kyseisen hotellin upeassa Confrence tilassa ja näin ollen tiesin etten voisi ainakaan kovin pahasti eksyä, haha!

Vein mun kimpsut ja kampsut huoneeseen ja olin suunnitellut että lähden heti pyörimään keskustaan, sekä tutustumaan Kuopioon – mutta mun poikaystävä soittikin juuri silloin ja kertoi ettei heille ole enää ohjelmaa sille päivälle, ja että hän voisikin lähteä näyttömään mulle paikkoja! Sainkin siis ihan virallisen sightseeing kierroksen sekä lyhyen oppimäärän opastuksen Kuopiosta! ♥︎♥︎

Kaupungilla pyörimisen jälkeen käytiin vähän freesaantumassa huoneessa, jonka jälkeen suunnattiin Sokos Hotel Puijonsarven uuteen Ehta -nimiseen ravintolaan syömään. Tässä vaiheessa aloin oikeasti tulla jo vähän kateelliseksi. :D Miksei Helsingissä oo panostettu esimerkiksi ravintoiden sisustukseen tässä määrin?? Ylipäätään kaikki paikat joissa kävin Kuopiossa olivat niin tyylikkäitä ja kivoja, eikä Ehta ollut poikkeus sääntöön.. Join lasillisen viiniä, söin rapukakkuja ja avokadoverso salaattia ja jälkkäriksi tilasin vielä niiin hyvää suklaakakkua, että jouduin taistelemaan siitä vähän poikaystäväni kanssa joka ”ei halunnut jälkkäriä”!! Iso suositus paikalle!

Dinnerin jälkeen käytiin vielä jossain kuppilassa istuskelemassa ja juttelemassa, mutta sen jälkeen suunnattiin bestmanien sviittiin saunomaan kahdestaan, sillä siellä ei ollut ketään. Ahh, oli niin paras fiilis mennä saunan jälkeen nukkumaan pehmeisiin hotellilakanoihin tietäen, että aamulla saa kunnon aamiaisbuffeen!! :D Mun lemppari juttu Sokos hotelleissa on aina toi luonnonjogurtin kanssa tarjoiltava marja-juttu, oon vuosien ajan koittanut metsästää vastaavaa kaupoista mutta en oo löytäny!

Ja siis oonko mä ihan hassu, vai onko siellä muita jotka oikeasti fiilistelee hotellissa yöpymistä näin paljon? Mä oon joskus sanonutkin että voisin muuttaa johonkin hotelliin asumaan, haha! Siinä on vaan jotain ihanaa luksusta. Sauna nyt vaan kruunas koko homman vielä..

Seurava aamupäivä meni oikeastaan valmistautuessa itse häihin. Poikaystävä lähti jo aikaisin omiin juttuihinsa ja mä sain sitten rauhassa laittautua huoneessa. Hää kirkko sijaitsi ihan vieressä ja mua jännitti ihan sairaasti mennä sinne ypöyksin. :D Tskkasin monta kertaa googlesta että mille puolelle mun pitää mennä istumaan, ja SILTI jännityksessä menin väärälle puolelle! :D Mä myös itkin jossain hormonihuuruissa varmaan koko sen kirkon ajan (ja monta kertaa illalla), haha… Mutta kuten sanoin, oli aivan ihana ilta, niin onnistunut kaikin tavoin mun mielestä. ♥︎

Mä jatkoin jopa häistä yhden kaason ja bestmanien kanssa hetkeksi jatkoille baariin (joka muuten oli myös parempi kuin yksikään Helsingin baareista)! Uskomaton panostus siis multa. :D Baarissa multa ja mun poikaystävältä kysyttiin, että oltiinko me menty naimisiin haha!

Ja btw mekosta tuli silloin jo Instan puolella paljon kysymyksiä, sen on Bubbleroomilta tilattu aikoinaan, siellä on ihan paras juhlamekko valikoima!

*Hotellin palvelut saatu yhteistyössä!

With love, Silja


27 Responses to “Viikonloppu Kuopiossa”

 1. Avatar Jenny sanoo:

  Ihana postaus! Jotenkin tosi hyvä fiilis välittyy tästä :) osaatko kertoa miks baari oli parempi kun stadin baarit? Ja missä baarissa olitte siis Kuopiossa? :)

 2. Avatar Alessandra sanoo:

  Ootko koskaan miettiny lentoemännän ammattia? Siinähän saa/joutuu (miten nyt kukin sen ottaa :D) yöpyä paljon hotelleissa.

  • Avatar Jeep sanoo:

   Siis tämä! Sopis Silja sulle ihan superhyvin. Oot kaunis (kai sillä on tuossa ammatissa jokin merkitys) ja osaat englantia hyvin. Tai ainakin mitä olen ymmärtänyt että enkku sujuu sinulta.

   Ja en tarkoita tätä mitenkään veetuilevana, vaan hyvällä.

   • Avatar Mar sanoo:

    Lentoemännäksi ei päästä ulkonäön perusteella. Tämä on yleinen harhaluulo (kun joku niin sanoi).

    Itsekin miettinyt lentoemännän ammattia, mutta mulla on lemmikkieläimiä niin vois olla haasteita jos esim. Lennot myöhästelee ja työpäivä venyy sekä päivystysvuoroilla voi olla ongelmia. Tosi paljo joutuis lemmikit olemaan hoidossa, ei kiva.. :/

    • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

     Haaveilin siitä nuorempana paljon ihan muista syistä, mutta oon sittemmin jutellut paljon lentoemäntä kamujen/tuttujen kanssa ja todennut että ei varmaan olisi mulle se ammatti. :D

 3. Avatar Tiia sanoo:

  Kerroit postauksen alussa kehittäneesi viime vuosina sosiaalisia taitoja, jotta uusien ihmisten tapaaminen olisi sujuvampaa. Miten käytännössä olet kehittänyt näitä taitoja? :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   No mun mielestä kaikki lähtee siitä että tiedostaa itsessään jonkun tälläisen ongelman ja haluaa lähteä opettelemaan pois siitä. :) Mä oon ihan tietoisesti laittanut itseäni joihinkin epämukaviin tilanteisiin, alkuun vaikka ihan hetkeksi. Oon myös koittanut jutella ja tutustua uusiin ihmisiin vaikka poikaystävän/kavereiden kautta parhaani mukaan ja huomannut että ei se ole niin kamalaa. :D

 4. Avatar Liisu sanoo:

  Siiiiis, really???? ”luonnonjogurtin kanssa tarjoiltava marja-juttu”.. ne on ihan siis pakastemarjoja minkä on annettu sulaa ja sekoitettu keskenään. Sokeria sekaan. Ei sitä mistään Kruununhaan alepasta saa valmiina, vaan ihan marjatiloilta ja metsästä.
  Ps. Kuinkahan monta kertaa kirjoitit tässä postauksessa ”haha”

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Olipas ikävä-sävytteinen kommentti.. Toivottavasti on parempi päivä tänään! :)

 5. Avatar Maria sanoo:

  Hotellit oli kivoja niin kauan, kunnes katsoin vahingossa dokumentin niistä ja hyi hitsi sitä bakteerien määrää! En oo sen jälkeen menny hotelliin, vaikka monesti mies on tarjoutunu maksamaan, jos ollaan oltu lähdössä sukulaisilleen. Hotellien lakanat on mun pahin painajainen, puhumattakaan kaukosäätimestä ja pistokerasioista… apuaaaaa!

  • Avatar Niin sanoo:

   No oikeesti, tiedätkö sitä bakteerien määrää mitä on kauppojen ostoskoreissa, julkisissa tai ihan missä vaan missä jengi liikkuu. Kai sinne hotelliin voi ottaa omatkin lakanat jos ei pysty niiden lakanoissa nukkumaan.. Ja käsidesikin on keksitty..

   • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

    Mä en kyllä jaksa tollaisia bakteerijuttuja alkaa miettiä, niitä on ihan kaikkialla. Jopa sinussa elää 1,5kiloa bakteeria iholla ja limakalvoilla, heh!

    Sitä paitsi jossain jenkkidokkarissa kuvatuissa motelleissa tms. voi hygieniapuoli olla vähän eri kuin meillä täällä suomessa.. Ei siis kannata niitä stressailla ja eikun kivaan hotelliin rentoutumaan! :-D

  • Avatar Sari sanoo:

   Voi kauhistus millainen bakteerikammo. Varmaan vaikeuttaa paljon elämääsi. Liian kliininen elämäntyyli voi vaikuttaa jopa allergioiden ja muiden tautien syntyyn. Ja kaventaa varmasti maailmalla liikkumista jos kammoaa jo Suomen hotelleja…

 6. Avatar Guopiolainen sanoo:

  Ihana postaus!
  Ja Kuopio on ihana. Muutin tänne 4 vuotta sitten vähän isommasta kaupungista, enkä ole katunut hetkeäkään. :) ja ihan kesällä varsinkin kannattaa tulla joskus käymään. On tosi kaunista!

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Joo ehdottomasti kesällä uusiksi jos tulee mahis!! :) En epäile yhtään että oot viihtynyt!

 7. Avatar ida ihana sanoo:

  Ihanan rehellinen ja herkkä postaus -ja tunnsitan kyllä hyvin noista tuntemuksistasi itseni, kuten varmasti moni muukin!:) Todella kauniina olet ollut juhlissa :)
  Mukavaa loppuviikkoa <3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 8. Avatar Henna sanoo:

  Mul ainaki toi sosiaalisis tilanteis jännittäminen helpotti hoitajatyön kautta :)

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Joo niinpä, kaikki tekeminen vaa helpottaa sitä – ei pidä jäädä kotiin sillä niin se ei ainakaan ikinä helpota!

 9. Avatar Sartsa sanoo:

  Täällä on myös hotellinautiskelija! Jo se tunne, että saa vaan olla, tuntuu luksukselta. Kotona on aina jotain, jota on pakko ryhtyä tekemään.

  Yksi työkaverini juuri päätti, että viettää yhden viikonlopun kuusta jossakin Suomessa hotellissa, ihan vaan nauttimassa. Myös ekologista tällainen lähimatkailu. Täytyypä itsekin joskus poiketa tuolla Kuopiossa!

  Mukavaa syksyä!

  • lifeofsilja lifeofsilja sanoo:

   Kuulostaa ihanalle idealle!! Ja totta että ehkä hotellissa tulee juuri siksi rentoutunut olo, kun ei ole mitään kotiaskareita hoidettavana. <3

 10. Avatar Anny sanoo:

  Ai kun teki mieli taas lähteä Kuopioon. Viimeistään ens kesänä taas…!

Kommentoi