torstai 24. lokakuun 2019

Hòn Mun Island Snorkeling

Snorklausretket on mun mielestä yksi paras juttu mitä tehdä ulkomailla, joten halusin myös meidän Vietnamin reissulla varata meille päiväretken jonnekkin saarelle. Selasin Tripadvisorin ja Airbnb:n retkiä edellisenä iltana, ja päädyi varaamaan itseasiassa ihan vaan halvimman retken minkä löysin (alle 30€/nuppi). Ajattelin että ei retkessä tarvitse olla mitään ihmeellistä, kunhan pääsee veneellä saarelle ja saa lainaksi räpylät. 🙂

Ja itseasiassa varaamani retki oli ihan huippu hyvä, tehtiin se Sailing Club Diversin kautta. Samalla retkellä olisi päässyt myös laitesukeltamaan halutessaan, sekä saatiin välipaloja snorklauksen lomassa + kunnon lämmin ruoka takaisintulo matkalla.

Aamu alkoi kukonlaulun aikaan, ja mietin jo hetken että en millään jaksaisi lähteä. 😀 Oltiin herätty muutenkin joka aamu todella ajoissa, ja juuri sinä päivänä olisi tehnyt mieli nukkua hieman pidempään…

Onneksi olin kuitenkin pakannut tavarat edellisenä päivänä, eikä tarvinnut muuta kuin vetäistä uikkarit päälle, hypätä aamupala-smoothien kanssa taksiin ja suunnata Sailing Clubin toimistolle josta meillä oli muutaman muun mukaan tulleen pariskunnan kanssa yhteiskuljetus satamaan. Meidän lisäksi mukana olleet pariskunnat olivat Etelä-Koreasta, Kiinasta ja Australiasta, hauskaa!

Noin tunnin venematkan jälkeen saavuttiin ensimmäiselle snorklauspaikalle. Tätä ennen oltiin saatu kaikki mahdolliset ohjeet. Meillä oli mukana iso tiimi Sailing Clubin ohjaajia, jotka etsivät kaikille sopivat varusteet ja jakoivat meidät pieniin ryhmiin.

Olin lukenut edellisenä iltana että täällä Hòn Mun saaren lähellä meressä on ihan älyttömän paljon meduusoita, ja koska mulla on pienoiset traumat niistä aiemmilta kerroilta Thaimaasta, pyysin saada myös märkäpuvun vaikken mennytkään sukeltamaan. 😀 Pakko sanoa, etten ole eläessäni missään maassa nähnyt yhtäpaljon meduusoita, en missään!!!!

Snorklailtiin ensimmäisessä paikassa noin tunnin ajan, jonka jälkeen vaihdettiin vielä toiseen paikkaan seuraavaksi tunniksi.  Mun mielestä oli huippua päästä näkemään kaksi eri paikkaa samalla retkellä, ja erilaisia kaloja oli ihan tajuttomasti. Muistan miettineeni etten ole missään maassa nähnyt yhtä paljon erilaisia kaloja!

Kaksi tuntia snorklailua oli kuitenkin ihan riittävästi mun mielestä, sillä tottumattomat jalat kipeytyy aika hyvin räpylöistä jo sen ensimmäisen tunnin polskuttelun jälkeen, hah!

Instagram vs. todellisuus 😀

 

With love, Silja


Kommentoi