torstai 24. lokakuun 2019

Quick Vegan Lunch

Kaupallinen yhteistyö: SoFine & Indieplace

Kuten oon kertonutkin varmaan aiemmin, oon halunnut koittaa vaihtaa lihattomaan ruokavalioon. Prosessi on mulla alkanut jo n. reilu 1,5v sitten pikkuhiljaa, ja huomaan haluavani koko ajan vähemmän liharuokia. En oo kumminkaan ihan täysin vege, vaan syön edelleen joskus lihaa, ja varsinkin kalaa – mutta koitan kuitenkin suurimman osan ajasta valita kasvisvaihtoehtoja eläinoikeudellisista ja ilmastonmuutoksellisista syistä. :)

Tänään mä kerron teille vähän tofusta, sekä esittelen nopean ja törkeän hyvän tofu bowlin, jota tein itse viime viikolla! Oon aivan rakastunut Havaijilaisiin Póke Bowleihin, joten päätin kokeilla tehdä kotona vastaavan lihattoman version tofusta. Pakko hehkuttaa että vaikka tein tän aika kiireessä simppeleistä raaka-aineista, niin siitä tuli todella hyvää.

Oon aiemmin vähän arastellut käyttää tofua omissa kokkailuissani, mutta SoFine Luomu Tofu à la minute -tofukuutiot on todella helppo tapa ottaa tofu osaksi kotiruokia. Tuote onkin kehitetty juuri ns. tofun tutustumistuotteeksi, sillä sen kokkaaminen ja ruokiin lisääminen on niin helppoa.

SoFine Luomu Tofu à la minute -sarjasta löytyy erimakuisia valmiiksi maustettuja tofukuutioita, jotka on myös viipaloitu ja esipaistettu. Ne on siis helppo ja nopea lisätä ruokiin tai salaatteihin pikaisen pannulla käyttämisen jälkeen. Tämä on mun mielestä helpompi tapa kokeilla tofua, kuin se perus iso kuutio joka leikataan  ja maustetaan itse, sillä kaikki on tässä pakkaukessa jo valmista.

Mun omia lempparimakuja on uusi Teryaki sekä kuvissa näkyvä Thai -maku, jota käytin tässä tofu bowlissa, kun Teryaki-maku oli loppu lähikaupasta. SoFine Luomu Tofu à la minute tuotteet sopii mun mielestä erityisen hyvin myös salaatteihin ja wokkeihin. Seuraavaksi ajattelin itse koittaa niitä mun lemppari red curryyn!

Perus tofun valmistuksessa kömmähdetään usein muutamaan seikkaan, jotka ovat maku ja koostumus. Tofu itsessäänhän ei maistu millekkään, vaan sitä voi maustaa ihan reilulla kädellä oman mielensä mukaan ! Myös tofun vääränlainen valmistus saa aikaan helposti ei niin kivan, kumimaisen tekstuurin, joten sen kanssa kannattaa olla tarkkana. Tofu tulee aluksi kuivata huolella vaikka talouspaperiin, jonka jälkeen se paistetaan kuumalla pannulla. Lopuksi tofun voi laittaa vielä uuniin, jolloin siitä lähtee viimeisetkin nesteet pois, ja pinnasta tulee kivan rapea. :)

SoFine valikoimasta löytyy muitakin ihan huippuja lihattomia ja helppokäyttöisiä tuotteita, kuten kalapuikkojen korvikkeena toimivia SoFine SoSea Sticksejä tai vaikka burgerin väliin laitettavia SoFish -kasvispihvejä. Nämä menee tämän kiireisen opiskelijan arjessa seuraavaksi testiin! (Huom! Muista tofu-tuotteista poiketen, nämä löytyvät pakasteesta). Ja tosiaan SoFine tuotteita löydät sekä S- & K-ryhmän kaupoista, yleensä juusto-osastolta.

Simppeliin ja nopeaan tofu bowliin tarvitset:

Riisiä

SoFine Luomu Tofu à la minute kuutioita

Kurkkua

Porkkanaa

Ruohosipulia

Seesaminsiemeniä

teryakikastiketta

Tofu bowlin pohjana toimii keitetty riisi ja rapeaksi paistettu tofu. Niiden kaveriksi voit lisätä kuitenkin lisukkeita ihan oman maun mukaan, vain taivas on tässä mun mielestä rajana. Itse tein tämän tosiaan nyt aika simppelin version, mutta siihen olisi voinut lisätä hyvin myös esim. punasipulia, avokadoa, erilaisia papuja (oma lemppari soijapavut), punakaalia, pähkinöitä jne.

With love, Silja


13 Responses to “Quick Vegan Lunch”

 1. ida ihana sanoo:

  Oi, kun näyttää hyvältä!:) Nuo valmiiksi marinoidut tofukuutiot on kyllä käteviä!:) Juuri tänään syötiin kookoksista keittoa tofulla, oli hyvää!
  Tätäkin täytyy kokeilla!:)
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • lifeofsilja sanoo:

   Ne on kyllä tosi näppäriä! 😍
   Ja uuu keitto kuulostaa ihanalle, kiitos vinkistä!! Jotenkin syksyllä/talvella tekee aina mieli kaikkia ihania keittoja muutenkin!

 2. Saana sanoo:

  Näyttääpä hyvältä, täytyy koittaa! Mä itse olen myös vähentänyt paljon lihansyöntiä, mutta tofu on ollut jotenkin ällöä. Noita kuutioita voisin kyllä koittaa!

  • lifeofsilja sanoo:

   Noi kuutiot on tosi helppoja ja hyviä, ja niiden avulla on helppo päästä tofun makuun! 😊

 3. Ansku sanoo:

  Vitsi ku ihana väripilkku! Täytyy kokeilla noita. Tuli idea, et voisin koittaa sitä Teriyaki -makua ja lisätä vielä Edamamepapuja ja pikkelöityä punasipulia ni olis ku ne sushibowlit

  • lifeofsilja sanoo:

   Joo edamame-pavut on sama asia kuin soijapavut mitä tossa suosittelinkin, sopii tosi hyvin! :P

 4. Johanna sanoo:

  Vähentää lihaa ilmastonmuutoksen takia mutta lentää lomamatkoille aina tilaisuuden tullen 😂 Aito helsinkiläinen!

 5. Mietin sanoo:

  Kyllähän sä käyt lentämällä useammin reissuissa kuin kerran vuodessa, mietin vaan. Mutta hyvä että kompensoit sitä lihan syönnin vähentämisellä.

  • lifeofsilja sanoo:

   Totta, tänä vuonna oon ollut sekä Barcelonassa että Vietnamissa. En kuitenkaan itse omista autoa tai matkusta auton kyydissä oikeastaan ikinä, kierrätän kaikki roskani, käytä mahdollisimman vähän muovia sekä syön kasvisruokaa mahdollisimman paljon – varmasti löytyy myös paljon muita tekoja joita tähän voisi listata.

   Mulla on siis ihan hyvä omatunto kahden lomamatkankin jäljiltäkin mun omasta hiilijalanjäljestäni. :)

   • Mietin sanoo:

    Niin, ja joulukuussa olit Kanarialla ja viime vuoden puolella kävit myös Mallorcalla ja Roomassa. Mielestäni 2-3 kertaa vuodessa ulkomaille lentäminen on aika usein.. :D

 6. Satu sanoo:

  Hei, mistä tuo ihana neule on?

Kommentoi