tiistai 12. marraskuun 2019

Joululahjastressiä?

Moi, mun nimi on Silja, ja mä oon joululahja-hullu! 😀 Tilasin tämän vuoden ensimmäisen joululahjan viime viikolla, ja oon suunnitellut tätä kyseistä mun poikaystävälle tulevaa joululahjaa kesästä saakka. Oon kysellyt häneltä vaivihkaa vinkkejä siitä että oisko tää mahdollisesti hyvä juttu, jonka lisäksi oon kysellyt tästä mun omilta kavereilta, äidiltä ja mun poikaystävän hyvältä ystävältä. Haha!

Kävin äskön noutamassa saapuneen paketin ja vitsi mitkä kiksit sain siitä. Oon ollut yhtä hymyä koko päivän. Menin paketin kanssa suoraan kotiin ja mun oli pakko avata se, ja tarkistaa vielä ”livenä” että lahja on hyvä. Ja pakko myöntää, että mun mielestä se on aika täydellinen! Jotenkin koen että se on niin mun poikaystävän tyylinen, ja häneltä kaikenlisäksi puuttuu sellainen kokonaan!?

Aloin tässä samalla kuitenkin miettiä joululahjoja, ja kaikkea niihin liittyvää. Esimerkiksi sitä, miksi mulle on niin tärkeää ostaa kivoja lahjoja? Koen mm. että oon välillä ehkä huono näyttämään mun läheisille ihmisille kuinka tärkeitä he on mulle, ja siksi rakastan paneutua erilaisiin lahjoihin ja yllättää mun rakkaita näin. Rakastan siis vaan ylipäätään ostaa lahjoja ja jos olisin upporikas, todennäköisesti hukuttaisin mun perheenjäsenet, ystävät ja poikaystävän lahjoihin. Ehkä se on vaan mun tapa näyttää tunteita, arvostusta ja kiitollisuutta.

Koen kuitenkin että (joulu)lahjoihin liittyy myös paljon stressiä ja negatiivisia tunteita. Kun ekan kerran toin mun poikaystävälle ilmi että oon miettinyt sille joululahjaa jo pidemmän aikaa, hän sanoi mulle että ”eikö ois vaan kivempi olla ostamatta yhtään mitään, ei tarvitsisi stressata?” Ymmärrän hänen pointtinsa hyvin, mutta koska mulle on kuitenkin tärkeää ostaa lahja, sanoin että mä en todellakaan tarvitse mitään, mutta haluaisin ostaa kuitenkin hänelle jotain. 🙂

Lahjojen ostossa mietityttää ehkä myös raha, kuinka paljon voi käyttää ja mikä on sitten taas liikaa? Mun mielestä on älytöntä laittaa lahjoihin enemmän kuin on varaa, mutta myönnän rehellisesti että mulla on joskus ollut huono omatunto tai paha mieli sen vuoksi, että joku mun läheinen ansaitsisi mun mielestä vaikka kalliimman lahjan kuin mihin mulla on ollut varaa. Oon kuitenkin itse sitä mieltä että hinta ei ole ollenkaan oleellinen osa, vaan se paljon siihen on laittanut ajatusta mukaan. Esim. mun mielestä maailman ihaninta on se, kun huomaa että joku on ajatellut mua vaikka jossain ihan pienessä jutussa, ja näkee vähän vaivaa mun vuoksi! Parhaat lahjat eivät siis välttämättä maksa lähes tulkoon mitään.

Id-kuva

Mietin kuintenkin rahajuttuja myös nyt tämän mun poikaystävän lahjan kanssa, sillä tämä on meidän ensimmäinen yhteinen joulu. Keksin lahjan idean tosiaan jo kesällä, ja katselin jos sillon tämän jutun hintaa. +200€ kuulosti mun mielestä paljolta, not gonna lie! Löysin kuitenkin tän kyseisen jutun nyt pienessä alennuksessa viimeviikolla, ja tilasin sen samantien! ~150€ on mun mielestä vielä ok hinta hyvästä ja laadukkaasta lahjasta joka varmasti kestää käytössä vuosia!

Olis tosi kiva kuulla teidän ajatuksia liittyen joululahjoihin, varsinkin omalle kumppanille. Mitä meinaatte antaa? Mitä ajattelette rahasta? Stressaako keksiä hyvää lahja jne! 🙂

 

With love, Silja


5 Responses to “Joululahjastressiä?”

 1. Minski sanoo:

  Mä rakastan ostaa joululahjoja ja suorastaan sekoan joulunaikaan! ❤️ Ostan perheenjäsenille ja sit muutamalle ystävälle vaikka ei aina ois varaakaan hullutella 😆 viime vuonna ostin mun äidille viis joululahjaa ja en kehdannut antaa niitä kaikkia joten annoin tammikuussa synttärilahjaksi… Hups 😆 tänä vuonna yritän olla maltillisempi mut onhan se nyt kivaa 😄 itse en oleta että mulle ostettaisiin mitään mutta lahjojen antaminen vasta parasta onkin! Ja joo, en malta odottaa mitä sun poikaystävä saa 🙈

 2. Maria sanoo:

  Me just sovittiin miehen kanssa, että ei osteta mitään erikoista toisillemme. Vuosilahjaksi ostin yhdet kengät hänelle ja hän ostaa mulle yhdet mitä oon katellu tässä hetken. Mutta koska ollaan oltu 6v yhdessä, niin en oikeen perusta enää millekään materialle, mielummin menee vaikka syömään ja viettämään iltaa johonkin ravintolaan jos jotai extraa haluaa keksiä 🙂

  Itsellä kävi mielessä, kun meillä on kihlajais- sekä vuosipäivä samana päivänä ja se on tosi lähellä joulua, niin luultavasti tehdään kotona jotain super hyvää ruokaa ja sitten katotaan leffa ja käydään vaikka keskustassa ihailemassa joulutoria ja valoja ym.

  Pienenä tykkäsin paljon materiasta, mutta mitä vanhemmaksi tulee, niin en oikeen enää välitä. On se kiva joo saada sitten, jos joku välttämättä haluaa ostaa. Mut muuten mulle merkkaa enemmän se yhteinen aika – varsinki mieheni kanssa.

  Aiempina vuosina ollaan ostettu toisillemme kaikkea (nahkatakkia, kelloa, kenkää, vironmatkaa, puhelinta, pyörää…) , mutta nyt jos jotain välttämmä haluaa niinku materiaalina ostaa, niin sitten vaikka joku rottinkikori mihin saa säilöön tarvittaessa lehdet – ennenkuin ne menee roskiin!

 3. Sari sanoo:

  Mä rakastan myös ostaa joululahjoja❤️ Oon nyt tehnyt niin että, olen ostanut lahjoja pitkin vuotta ja aina kun on tullut vastaan jotain mikä olisi loistava lahja jollekin läheiselle , olen ostanut lahjan heti varastoon 😊 Näin ei sitten joulun alla tule stressiä kun on suurin osa lahjoista jo hankittu !

 4. Henna sanoo:

  Ostan paljon mielekkäitä, toivottuja ja hyödyllisiäkin lahjoja, omalle perheelleni ja lasten kummeille. Omaan perheeseeni kuuluu kolme aikuista ja kaksi lasta. Eli vanhempani ovat mulle ne yhtä tärkeät kuin avomies ja lapset. En ole koskaan laskenut kuinka paljon laitan rahaa mutta sanon, että alle tonni reilusti. Ostan myös lahjakortteja ja arpojakin mutta vain lisänä lahjaa.

 5. Nana sanoo:

  Mä tykkään kauheesti antaa syntymäpäivälahjoja, mut en niin erityisesti joululahjoja. Tai sekin on kivaa, mut sit ehk vähän huokeempaa käyttötavaraa. Miestäni lahjon eniten. Musta on niin kiva antaa sille jotain hauskaa tai yllättävää. Annan semmosia elämyslahjoja, tänä vuonna hankin semmosen kokkikoulun liekityskurssin, viime vuonna mentiin yllätys ruotsin risteilylle, sit ollaan oltu yötä kylpylässä, katsoo teatterii, stand uppia… No siitä voi laskee kuinka mont vuot ollaan oltu yhdes. Joku viini kurssi, tuulitunneli tj. Voisi olla kans hauska tai vaik joku tenniskurssi… Kalliiksi noi kyl tulee, ku pitää miehen lisäks ostaa sama homma itelle. Mut tykkään niin olla ton kaa, et ei haittaa olla vaikka hetki vararikossa, no ei!

Kommentoi