maanantai 25. marraskuun 2019

Ikävä aurinkoa!

Mä oon kulkenut tänä vuonna aika hyvillä fiiliksillä kohti talvea, joka on mulle aina pimeyden takia vuoden vaikeinta aikaa. Yleensä vetäydyn talvella aika paljon vaan yksin kotiin ja rehellisesti nukun suuren osan vuorokaudesta. Tänä vuonna oon koittanut taistella piemeyttä vastaan olemalla mahdollisimman paljon ulkona valoisaan aikaan, syömällä vitamiineja ja muutenkin terveellisesti sekä tekemällä kaikkea kivaa koulun jälkeen. Lisäksi oon katsellut enemmän eläinvideoita ja kuvia kuin laki sallii, hah!

Mun taistelusta huolimatta huomasin viime viikolla ensimmäistä kertaa pientä ahdistusta jatkuvasta pimeydestä, ja sen vuoksi ajattelin postata nyt tähän väliin vähän reissukuvia. Toivotaan että tällä viikolla se aurinko tulisi esiin edes hetkeksi, tuoden samalla vähän extra energiaa viikkoon! 😊

Kuvat Vietnamin Nha Trangista, jossa päivät kului lähinnä rannalla maaten. Alkaa olla vähän ikävä jo ulkomaille! 😃

Onko teillä siellä ruudun takana jotain vinkkejä kaamosmasennuksen ehkäisyyn? Otan mielellään lisäideoita vastaan!

With love, Silja


13 Responses to “Ikävä aurinkoa!”

 1. Aria sanoo:

  Ite en ymmärrä tätä valitusta pimeydestä, mun mielestä tää on ihanan tunnelmallista aikaa. Led kynttilät päälle ja kivat leffat pyörimään telkkarista. Aamu on ihanaa aloittaa salilla ja sen jälkeen kotiin syömään jne! Itse myös syöny paljon klementiinejä. Kai tää on vaan asennekysymys.

  • lifeofsilja sanoo:

   Eipä se ihan pelkästään oo asennekysymys! 😀

  • Susaa sanoo:

   Aria se on hyvä jos sä voit käydä aamulla salilla ja vielä sen jälkeen ehdit kotiin syömään.. Harvalla on tuota mahdollisuutta,kun aamulla pitää ehtiä töihin/kouluun ja sitä ennen mahdolliset lapsetkin viedä päiväkotiin. Kaikki ei asu salin vieressä.

   • lifeofsilja sanoo:

    Jep! Jos alkaa koulu vaikka kasilta niin ei siinä ihan hirveesti kerkee ennen 😅

    • JJ sanoo:

     Itselläni alkaa työt 7:45 ja käyn salilla ennen töitä, enkä asu salin vieressä, enkä myöskään ole aamuvirkku.Itselläni se on ollut asennekysymys, jaksaako sitä lähteä, vai nukkuisiko vähän myöhempään. Mutta todellakin tajuan ja ymmärrän sen että kaikki ei siihen pysty tai halua ja tekeekin asiat eri tavalla! Tää pimeys on kyllä kamalaa kun tuntuu siltä ettei herää kunnolla aina uuteen päivään 😀 Tsemppiä siis meille kaikille tähän kaamokseen ja toivotaan että se are alkaa paistamaan ja tulis vähän lunta!

 2. Miia sanoo:

  Kirkasvalolamppu! Beurer TL30 peukku👍

 3. Pimeyden ruhtinas sanoo:

  Ei kannata liikaa käpertyä kotiin, jolloin pitkä talvi varmasti tuntuu entistäkin pidemmältä. Ja jos suinkin vain voi niin ei kannata ajatella sitä pimeyttä kaiken aikaa. Paljon ulkoilua, tunnelmointia kotona erilaisilla valoilla ja kynttilöillä. Tarvittaessa kirkasvalolamppu, josta en koe itselleni olleen hyötyä, tosin pimeys ei minulle muuutenkaan ole mikään ongelma. Tietysti jos kovin masentaa niin reissu jonnekin missä aurinko paistaa. Itse pidän Suomessa juurikin tästä, että kesällä me oikein kylvetään valossa ja ”varastot” saadaan täyteen tätä pimeää talvea varten.

  • lifeofsilja sanoo:

   Joo ihan totta! Yritä tietysti tehdä paljon kaiken näköistä, mutta jatkuva pimeys vaan vaikuttaa vireystilaan sen verran että aina ei jaksa 😅

 4. Koo sanoo:

  Huomasin kun muutama vuosi sitten vaihdoin ruokavalion täysin kasvipohjaiseksi, että talvella kaamosmasennus ei enää iske. Nykyään harvoin silloin tällöin menee joku hamppari tai pizza missä on eläinproteiineja, ja samantien melkeen huomaa että mielialakin muuttuu pieneksi hetkeksi. Karkit on toinen joka itellä aiheuttaa myös lyhytaikaisia mood swingejä, jonka takia niitäkin menee hyvin harvoin.

  • lifeofsilja sanoo:

   Mäkin syön nykyään tosi ison osan ajasta vaan kasvisruokaa! Välillä saatan tehdä kotona jotain lihaa sen takia että poikaystävä haluaa ja sit syön jotain juustoja tms. Mutta joo!

   Tykkään kyllä ja on paljon kevyempi sekä terveellisempi olo, en kuitenkaan koe että vaikuttaisi ainakaan vielä tähän pimeyteen mitenkään piristävästi! ☹️

 5. Essi sanoo:

  Heippa!
  Millä sun huulet on täytetty ja missä? 🙂 ja millä tekniikalla. Näyttää tosi hyvältä.

  • lifeofsilja sanoo:

   Beauty Academy Balance Ruoholahdessa, ja Natalia on täyttänyt Russian-tekniikalla! 😊 best!!

Kommentoi