torstai 02. tammikuun 2020

Vuoden ekat fiilikset!

Moi tyypit! Ajattelin aloittaa vuoden kertomalla vähän kuulumisia, ja tällä kertaa ei niin kivoja sellaisia. Rehellisesti mun on pakko myöntää että oon tällä hetkellä aivan loppu henkisesti. Mulla on ollut jo syksystä asti sellainen olo että mun pitää revetä liian moneen suuntaan ja oon ollut tosi stressaantunut sekä huonolla tuulella. En halua alkaa erittelemään sen tarkemmin mitään tiettyä, mutta ihan yleisesti vaan koulu, työtjutut ja erilaiset ihmisuhteet kaikki yhdessä on vieneet mun voimia. Kun sain vikat koulujutut hoidettua ennen joulua, tajusin että nyt oon tosi loppu. Blogia en oo edes jaksanut avata hetkeen!

Tiedostan kyllä että oon ihmisenä tosi herkkä, että otan paljon stressiä ehkä turhistakin asioista ja mun pitäisi oppia relaamaan vähän – en vain oikein tiedä miten sen tekisi. :D En tykkää näyttää tai sanoa kellekkään jos mulla on vaikeaa, ja sen vuoksi mulla on ollut nyt viimeaikoina vähän yksinäinen fiilis – tuntuu siltä että haluaisin että joku halais mua tosi kovaa ja kertois että kaikki järjestyy. Sitä tukea on vaan tietysti vaikea saada jos ei pysty sanomaan kellekkään miten oikeasti menee…

Oon myös edelleen miettinyt että voiko tää mun olo johtua siitä hormonaalisesta ehkäisystä, ja mun tekis niiin paljon mieli lopettaa se. :(

id-kuva

Pakko kuitenkin mainita, että on tässä lomalla tapahtunut myös paljon kivojakin juttuja mistä oon tietysti tosi onnellinen. Mulla oli mm.  juuri ennen jouluaattoa synttärit, ja mun poikaystävä järjesti mulle ihanan illan. Olin sanonut jo aiemmin etten halua mitenkään erityisesti juhlia, mutta olisi kiva käydä vaikka syömässä. Joten hän oli varannut meille pöydän mun lempiravintolassa ja sen jälkeen käytiin vielä drinksuilla mun lemppari baarissa. Oli ihan perfect :)♥︎

Joulua puolestaan vietin poikaystäväni vanhempien luona Etelä-Savossa, aika extemporee. Joulu on mulle ehkä vuoden tärkein ja rakkain juhla, enkä yleensä suostu viettämään sitä muualla kuin äitini luona, sillä rakastan meidän jouluperinteitä – mutta tänä vuonna halusin tehdä kompromissin koska tiesin sen olevan tärkeää poikaystävälleni, joka näkee omia vanhempiaan vielä harvemmin. Joulu sujui myös tosi ihanasti, ja pääsin ekaa kertaa vuosiin joulukirkkoon! Olin myös super iloinen kaikesta siitä lumesta, sillä Helsingissä ei ollut kyllä yhtään joulufiilistä! Kaikenkaikkiaan oon siis tosi iloinen että uskalsin lähteä ja poiketa omista perinteistäni!

Toivottavasti siellä on uusi vuosi lähtenyt käyntiin hieman paremmissa merkeissä!

With love, Silja


8 Responses to “Vuoden ekat fiilikset!”

 1. Sohvi sanoo:

  Luin että aloit käyttää Yazeja. Lopeta ne. Olosi kuulostaa aivan samalta kuin omani. Jouduin pakosta kesällä vaihtamaan Yazeihin, kun Zoelyt loppuivat markkinoilta tuotanto-ongelmien takia pitkäksi aikaa. Yazien kanssa mieliala oli kuin kaikki olisi romahtanut päälle, mitään en jaksanut ja mikään ei kiinnostanut. Sitä ennen semisosiaalinen sähkösaapas joka rakasti liikuntaa ja tekemistä, tosin introverttinä myös omaa rauhaa. Kun sain zoelyt takaisin, oli kuin verho ois vedetty pois mun eestä ja sain aivan jäätäviä energiapiikkejä ja aloin taas nauraa.

  • lifeofsilja sanoo:

   Joo söin Yazeja ekat 4kk? muistaakseni, ja niistä laukes kamalat migreenit + alkoi kerääntyä paljon nestettä kehoon! :( Nyt mulla on Ornibel ehkäisyregas, eikä sekään kyllä tunnu toimivan. Tykkään tästä kun se on tosi helppo mutta migreenit jatkuneet ja jopa pahentuneet + mielialat heittelee… Mulle tuli toi sama fiilis kun vaihdoin Yazista tähän nykyiseen, mutta kuukausien aikana fiilis on vaan taas lähtenyt laskuun!

 2. Essi sanoo:

  Kannattaa kyllä tosissaan harkita tuon ehkäisyn lopettamista jos vaikuttaa sun mielialaan noin :( ihoon on kuitenkin muitakin hoitokeinoja jos pelkäät että se pahenee kun lopetat pillerit :)

  • lifeofsilja sanoo:

   Joo iho on tietty mulla yks isoin huolenaihe, mutta lähinnä oon vaan koittanut tässä löytää sitä itselleni sopivaa ehkäisyä. Kaikki lääkärit ja hoitajat on sanoneet ettei se välttämättä mene vaan ekalla oikein, ja pitää kokeilla useampaa tapaa/merkkiä ennenkuin löytyy hyvä. :( Tietty tässä menee puolestaan paljon aikaa, kun pitää käyttää yhtä merkkiä väh. se 3kk jotta elimistö tottuu ja hormonituotanto tasoittuu!

 3. Miia sanoo:

  Mulla ainoo mitkä autto niin ihoon, kuin mielialaan on cypretyl! En vaihtais pois mistään hinnasta 😁

 4. Pet sanoo:

  Mulla taas tuo cypretyl oli kauhea. Ja cypretyl piti ihon kunnossa, mutta lopettamisen jälkeen n. 6kk kuluessa naama räjähti järkyttävään kuntoon. Eli apu on ainoastaan sen aikaa kun tuota merkkiä syö.

  Itse söin pillereiden lopetuksen jälkeen roaccutan kuurin 6kk ja se toimi lopullisesti. Ei minkäänlaisia iho-oireita enää! Roaccutan ei myöskään aiheuttanut mitään oireita vaikka siitä kauheasti peloteltiin, ei yhtään mitään oireita! Oman kokemukseni perusteella suosittelen 100% sitä kaikille iho-oireista kärsiville. Ihotautilääkärinikin sanoi, ettei e-pillerit eikä antibiootit ole hoito iho-ongelmiin, roaccutan on ainoa jolla saa pysyviä tuloksia.

  Ehkäisyasioissa puolestaan suosittelen itse kuparikierukkaa. Kaksi kertaa jo kuparikierukka ollut erittäin hyvällä menestyksellä eikä tarvitse hormoneja tunkea kehoon. :)
  Mutta yksilöllisiä asioita nämä kaikki tottakai ovat! Hyvähän se on, jos sulle on cypretyl sopinut :)

 5. xod sanoo:

  Mikset vaan lopeta hormonaalista ehkäsyä? :) Suosittelen ehdottomasti lopettamaan, tuntuu ettei selkeästi sovi sulle :O Itse lopetin myös vuosien e-pillerien jälkeen ja olo on aivan eri!

 6. Heli sanoo:

  Mites hormoniton kierukka?

Kommentoi