maanantai 13. tammikuun 2020

Tavoite vuodelle 2020

Ajattelin aluksi, etten halua tehdä mitään uudenvuoden lupausta sillä mielestäni ne ovat usein typeriä, ja hölmöistä lupauksista tulee lähinnä ahdistus. Oon kuitenkin luonteeltani sellainen ihminen, että omien ajatusten ylöskirjaaminen on mulle tosi hyvä tapa pitää omista tavoitteista kiinni, oli ne sitten isompia tavoitteita elämään, tai ihan pikkujuttuja mitä pitää saada aikaan seuraavana päivänä, tai mitä pakata mukaan reissuun.

Mulle on ollut jo vuosia todella tärkeää kehittää itseäni ihmisenä, ja oonkin tällä hetkellä tosi tyytyväinen itseeni henkisellä tasolla – viime vuodet ovat kasvattaneet mua hirveästi ihmisenä, ja lisäksi koulusta oon saanut tosi paljon maailmankuvaa avartavia oppeja. Tiedostan tällä hetkellä mun omia heikkouksiani, mutta osaan olla myös ylpeä saavutuksistani! Se riittää.

Tänään mulle iski ajatus päähän kuin salama kirkkaalta taivaalta. Oon aiemminkin sivunnut tätä välillä esim. joissain mun insta storyissä, mutta; Haluan oppia olemaan enemmän läsnä, lopettaa turhan yliajattelemisen ja stressaamisen. Se on ehdottomasti mun yksi isoin ”ongelma” elämässä tällä hetkellä ja josta oon viime aikoina huomannut koituvan mulle turhaa haitta. Saatan stressata ja miettiä jotain pientä juttua etukäteen niin paljon, että menetän yöunet ja lisäksi koen että tavallaan pilaan itseltäni monia hyviä juttuja sen vuoksi että mua pelottaa heittäytyä ja yrittää. Pelottaa epäonnistua, pelottaa etten kelpaa omana itsenäni! Ajattelen kuitenkin että kaikki asiat tapahtuu syystä ja pitäisi vaan kulkea sinne minne elämä kuljettaa, mutta käytännössä sen toteuttaminen ei kuitenkaan toimi niin kuin haluaisin.

Mun mielestä tälläiset itsensä kehittämis -uudenvuodenlupaukset on hyviä, sillä tämän tyyliset muutokset eivät ole helppoja, ja niihin kuluu oikeasti aikaa. Siksi vuosi on hyvä aikaväli antaa itselleen omaksua uusia juttuja.

Viime vuonna opettelin olemaan sosiaalisempi, itsenäisempi ja se sujui mun mielestä tosi hyvin. Mua ei enää jännitä antaa tuntemattomille reittineuvoja kaupungilla ja nykyään mun mielestä on vaan ihanaa jos joku tulee juttelemaan niitä näitä bussipysäkillä. Ennen olin kauhuissani jos törmäsin naapuriin rapussa tai menin työtilaisuuteen josta en tuntenut ketään. Pikku askelin omaa vauhtia pääsin vuodessa yli näistä peloista, ja nyt ne tuntuvat lähinnä typeriltä. Uskon että myös mun yleinen olemus on muuttunut, sillä nykyään mulle tullaan juttelemaan kaupungilla lähes joka päivä. :D Se tuntuu tosi kivalta!

Onko sulla joku uudenvuoden tavoite/lupaus, ja miten ajattelit toteuttaa sen? :)

With love, Silja


7 Responses to “Tavoite vuodelle 2020”

 1. Minnis sanoo:

  Tosi hyviä lupauksia! Mulla vois kans olla toi lupaus että älä stressaa pienistä asioista. Tää on iha naurettavaa mut saatan kehitellä päässäni ihan mitättömistä asioista niiin suuren stressin aiheen että menetän yöunet 😆 se on ihan kamalaa joten yritän nyt rauhoittua ja mennä hetkessä ja asioiden omalla painollaan kaikki järjestyy kyllä🤗

 2. Martsi sanoo:

  Itellä taas ongelmana tuo perus suomalainen asenne, koitettu paristi kaupungilla jututtaa (lähinnä turistit ilmeisesti, tyyliin how are you doing) ja katon aina silleen ò__ò ja jatkan matkaani :D mieheni todennu et kävele vaan eteenpäin, ei tarvi jutella :D

  • lifeofsilja sanoo:

   Juu olin samanlainen ennen, ja just sen takia et menin vaan aina lukkoon. :D Ja jossain baarissa jos joku tuli juttelee ni käänsin vaan selän aina haha

   • Ööh sanoo:

    Martsi toi nyt on aika epäkohteliasta. Jos joku kysyy neuvoa tms niin kai siihen nyt ujompikin voi vastata.

 3. Juuso40 sanoo:

  Onnea ihana Silja!

  Jokainen usein pelkää eniten itseään, kaiketi? Anyway, suosittelen tähän juttuusi liittyen ennenkin tuputtamaani Valeria Lipovetsky youtube kanavaa! Hän jauhaa todella paljon siitä miten itseään voi kehittää, ja kertoo hyvin paljon omista kokemuksistaan ja virheistään.

  Ydinajatus on tietenkin ettei kukaan koskaan ole täysin valmis mihinkään, ja se että virheitä pitää tavallaan arvostaa ja juhlia, sillä vain niiden avulla voit oppia itsestäsi ja tulla paremmaksi. Aina vaan uudestaan ylös, ja kokeilemaan!

  Jokainen menestynyt ihminen on epäonnistunut lukuisia kertoja, mutta jaksanut aina uskoa lopulta onnistuvansa jne. Vaikutat hyvin positiiviselta ja rohkealta ihmiseltä, joten onnistut varmasti!)))

 4. Maria sanoo:

  Hei, voisitko valottaa miten oot päässy yli tosta sosiaalisten tilanteiden pelosta? Tunnistan ongelman mutta en oikeen ole osannut työstää sitä mitenkään :(

Kommentoi