sunnuntai 02. helmikuu 2020

Apelsiini-teryaki salaatti + Arvonta!!

Kaupallinen yhteistyö: Rosten Siemenrapeat

Mä koitan valita mun ravinnonlähteitä tervellisyys edellä, sillä oon huomannut miten iso ero on esimerkiksi omassa jaksamisessa, kun syö paremmin. Mun ihan arkiruokavalioon kuuluu nykyään paljon pähkinöitä ja siementuotteita, sillä esimerkiksi siemenissä on runsaasti hivenaineita, kuituja, proteiinia ja terveellistä rasvaa. Monipuoliseen ruokavalioon suositellaankin päivittäin pieni määrä erilaisia siemeniä ja pähkinöitä.

Hyvänä esimerkkinä siemennäkkileivät on olleet osana mun ruokavaliota jo muutaman vuoden ajan, enkä vaihtaisi niitä enää pois mistään hinnasta. Mulla on tullut käytettyä siemennäkkäreitä moniin erilaisiin muihinkin käyttötarkoituksiin kuin vaan leipänä, ja tänään esittelen teille mun uusimman kokeilun eli; Apelsiini-teriyaki salaatin siemenkrutongeilla!

id-kuva

Salattiin tarvitset;

Pirkka Ranskalainen salaattiseos (rucola, pinaatti, lollo rosso)

Kurkku

Avokado

Kanaa

Appelsiini

Teriyakikastike

Rosten Siemennäkkileipä (Mulla makuna auringonkukka, kaura & pellava)


Näin valmistat salaatin; Paista pannulla kanat normaalisti. Lopuksi lisää joukkoon puolikkaan appelsiinin mehut, sekä loraus teriyakikastiketta – sekoita hetken aikaa ja ota sitten pois liedeltä. Pilko avokado ja kurkku sopiviksi paloiksi sekä murenna siemennäkkileipää ns. krutongeiksi. Sekoita/asettele kaikki ainekset kulhoon ja koristele appelsiinin paloilla.

Oon käyttäny vastaavasti siemennäkkäreitä myös esim keitoissa, mun oma ehdoton lemppari on chili-bataatti keitto ja siihen päälle siemennäkkärikrutongit! Siis namm!! Rosten siemenrapea siemennäkkileivät antavat monille erilaisille ruuille kivaa tekstuuria JA terveellisen lisän. Jos et oo jostain syystä aiemmin vielä kokeillut näitä, niin kannattaa ehdottomasti testata ihan vaikkapa perus avokadoleipä-aamupalana! Näitä kyseisiä siemennäkkileipiä on saatavilla kuutta eri makua, joista kaksi vaihtoehtoa on täysin gluteenittomia. :) Simennäkkärit on tosi hyvä sekä herkullinen välipala myös lapsille.

Lisäksi Rostenin Siemenrapeat -tuoteperheeseen kuuluu siemenlastut, jotka ovat mainio terveellinen snack esim. illanistujaisiin, leffailtoihin, juhlatarjoiluihin ja välipalaksi. Näitä löytyy myös neljää eri makuvaihtoehtoa – mun oma lemppari on sesam&chia! 

ARVONTA! Kommentoimalla mulle ootko sä jo kokeillut näitä tuotteita ja jonkin uuden maku/tuote-ehdotuksen, osallistut mukaan tuotepaketin arvontaan! 😍 Arvon kaikkien osallistujien kesken yhden ison Rosten Siemenrapeat -tuotepaketin, johon kuuluu sarjan tuotteita. Arvonta on käynnissä 9.2. saakka ja tarkat osallistumisohjeet löydät täältä.

With love, Silja


65 Responses to “Apelsiini-teryaki salaatti + Arvonta!!”

 1. Avatar Petri sanoo:

  En, näitä olen kyllä nähnyt keittiössä jossa syön mutten ole maistellut.

 2. Avatar Hanna Kooo sanoo:

  En oo vielä kokeillut, jokin kasvisjuttu olisi huippu, esim. Porkkananäkkäri :)

 3. Avatar klaara sanoo:

  En ole vielä kokeillut mutta herkullisilta vaikuttavat.

 4. Avatar Julia sanoo:

  Jotain kyseisen merkin näkkäriä olen syönyt ja ai että se ainakin oli hyvää 😍
  Uskon että nämä toimis täydellisesti lihapullissa korppujauhojen tilalla!

 5. Avatar Iltsu sanoo:

  Vielä en ole kokeillut, mutta kiinnostaisi kyllä 😊

 6. Avatar piitu sanoo:

  En ole vielä kokeillut. Uutta makuehdotusta ei tullut mieleen.

 7. Avatar Ninni sanoo:

  En ole näitä vielä päässyt maistamaan. Valkosipuli-basilika snacksit voisi olla kiva makuyhdistelmä 😊

 8. Avatar Tuija sanoo:

  Jotain siemennäkkäreitä olen kokeillut, en vaan muista merkkiä. Siemenistä koostuva välipalapatukka olisi kiva ja terveellinen vaihtoehto :)

 9. Avatar tiiu sanoo:

  Muistaakseni en ole kokeillut. Jotain siemennäkkäriä olen kyllä maistanut mutta en tiedä tai muista mitä se oli merkiltään. Chiansiemenistä voisi tehdä jotain.

 10. Avatar Viivi sanoo:

  En ole maistanut, mutta maku ehdotus voisi olla jotain chilistä tai tomaattista :)

 11. Avatar anna s. sanoo:

  Olen maistanut, ovat tosi hyviä :) Paprika-porkkananäkkäri voisi olla herkullnen :)

 12. Avatar hilkka sanoo:

  Olen maistanut, texmex-maku voisi olla piristys :)

 13. Avatar KatiE sanoo:

  Tuttuja tuotteita, eli olen maistanut. Toivoisin lisää gluteenittomia vaihtoehtoja, esim siemenlastuja.

 14. Avatar ansu sanoo:

  En ole vielä testannut. Valkosipuli voisi olla hyvä mauste.

 15. Avatar sarita sanoo:

  Olen kokeillut. Joku meksikolainen makuyhdistelmä olisi kiva. Tai sittne joku selkeästi makea mutta ei sokerinen tuote.

Kommentoi